banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 16:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Maj 2009, 07:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
stormbringer je napisao:
Po narodu, sveštenici trebaju da hodaju u dronjicima, da se izgladnjuju, i nipošto da žive od svog posla.

Stvarno nemam namjeru da se raspravljam, i realno govoreci crkva izgleda fino, na oko. Kako izgelda na prazan stomak, to znaju oni koji zive praznog stomaka. Ne pricam ni o kradji para, to se kod nas, nazalost, podrazumjeva.
Govorim o licemjerstvu. Tu u crkvi, ako odes, ces cuti kako treba biti skroman, kako patnja i mucenje nisu 'big deal' jer ce to neko nagradati nekad kasnije itd. A oni napucavaju crkvu kao da je wellnes centar, ni sauna me ne bi zacudila, zive i imaju bar 10 puta vise od obicnog covjeka... da ne pricam dalje.
Ali dobro, vidim da vecini to ne smeta, prema tome to ih i opravdava u tome sto rade. Nema veze sto se azdajica napatila da bi dosla do bolnice, vazno da nam je u crkvi 18 celzijusa na ljetnim vrucinama i mozemo surfati (sumnjam da su xxx sajtovi zabranjeni :D ).
Bitno da smo mi kurcevi kojima svaka dlaka smeta. Alal vera majstore na rezonu i inteligenciji.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 13:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Uvrede na nečiji račun, pa čak i one indirektne ne smatram validnim odgovorom u diskusiji. Toliko o 'rezonu i inteligenciji'.
Ja sam rekao da poštujem to što je azdajica-ny rekla i da sam saglasan da treba imati prioritete. I sramota i jeste što su nam bolnice takve kakve jesu, prljave pune redova, nikad kraja, dobijamo lekove koji nekad nisu ni delotvorni i slično. A rekao sam i da priče o 'pokvarenim popovima', ili kako to drugačije nazvati, možda jesu zasnovane na realnim slučajevima, ali ne trebaju podlegati generalizaciji. Jer upravo zbog takvih priča osobe koje taj posa izvršavaju svom svojom duhovnom snagom i voljom, čestito i razumno, bivaju svrstane u red lopova i pljačkaša.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 14:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Macr0 je napisao:
stormbringer je napisao:
Po narodu, sveštenici trebaju da hodaju u dronjicima, da se izgladnjuju, i nipošto da žive od svog posla.

Stvarno nemam namjeru da se raspravljam, i realno govoreci crkva izgleda fino, na oko. Kako izgelda na prazan stomak, to znaju oni koji zive praznog stomaka. Ne pricam ni o kradji para, to se kod nas, nazalost, podrazumjeva.
Govorim o licemjerstvu. Tu u crkvi, ako odes, ces cuti kako treba biti skroman, kako patnja i mucenje nisu 'big deal' jer ce to neko nagradati nekad kasnije itd. A oni napucavaju crkvu kao da je wellnes centar, ni sauna me ne bi zacudila, zive i imaju bar 10 puta vise od obicnog covjeka... da ne pricam dalje.
Ali dobro, vidim da vecini to ne smeta, prema tome to ih i opravdava u tome sto rade. Nema veze sto se azdajica napatila da bi dosla do bolnice, vazno da nam je u crkvi 18 celzijusa na ljetnim vrucinama i mozemo surfati (sumnjam da su xxx sajtovi zabranjeni :D ).
Bitno da smo mi kurcevi kojima svaka dlaka smeta. Alal vera majstore na rezonu i inteligenciji.

Mislim da ste na pogrešnoj adresi, hram je sagradjen najviše zahvaljujući donacijama gradjana a ne parama budžetskih potrošača, dakle za ovaj problem obratite se na adresu:
Citiraj:
Контакт
Службеник за односе с јавношћу: Наташа Алексић
Телефон: 051 339 484
Факс: 051 339 652
Адреса: Трг Републике Српске 1, 78000 Бањалука
еMail: n.aleksic@mzsz.vladars.net

Pa tu pitajte zašto liftovi ne rade, nema klime i sl.

Hram je postojao sve do:
Citiraj:
2. aprila 1941, hram je pogođen i znatno je oštećen oltarski dio (apsida). U maju iste godine ustaše su hram proglasile "ruglom grada" i naredili Srbima, Jevrejima i Romima da ga, ciglu po ciglu, u potpunosti sruše.
Poslije Drugog svjetskog rata, za više od pola vijeka, mnoge su građevine obnovljene, ali za porušeni Saborni hram nije bila dozvoljena obnova, već je na mestu na kome se nalazio hram izgrađen spomenik palim borcima.

Ponosan sam na ovaj hram!!!

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 14:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
budzetske pare jesu ugradjene u hram, ako ne pre bar sad pred kraj, kao i u organizaciju svecanog otvaranja cime su budzetski potrosaci (osim milicije i prosvjete) ostali bez plate do daljnjeg
crkva je opet dohakala ljudima :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
stormbringer je napisao:
A rekao sam i da priče o 'pokvarenim popovima', ili kako to drugačije nazvati, možda jesu zasnovane na realnim slučajevima, ali ne trebaju podlegati generalizaciji. Jer upravo zbog takvih priča osobe koje taj posa izvršavaju svom svojom duhovnom snagom i voljom, čestito i razumno, bivaju svrstane u red lopova i pljačkaša.

Potpis

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 07:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Jbg, otici cemo u off totalno. Samo sam htio reci da me nervira licemjerstvo crkve kao ustanove, a uhvatio sam se ove nase jer je dobar primjer. Propovijedaju neki isposnicki zivot, a ovamo opa bato, napucavanje sve u 16, svestenici ti osvestavaju kucu za pare (jeste dobrovoljni prilog, ali ne postoji kodeks o ne prihvataju novcanica a sumnjam da neko nije dao prilog), ista stvar je i sa krstenjima i ostalim.
Ne sumnjam da ima i onih koji zive u skladu sa iskonskim nacelima, ali oni su uglavnom po manastirima daleko od ociju. Ovo ovdje sto nam je pred ocima je sve teska komercijala i lopovluk.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 10:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Valjda država na to ima pravo, građana čija se ogromna većina izjašnjava kao pravoslavna.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 10:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Hram je stvarno lijep...Mislim da svi gradani Banjaluke trebaju biti ponosni na njega................

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 10:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

a zasto? uopste nije nista posebno, izgleda k`o sve ostale crkve
nije to hram sv. Save na Vracaru pa da kazes wooow

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 10:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Lijepo je u oku posmatrača, a 100 ljudi 100 ćudi. Svako ima svoje mišljenje.

S obzirom kako je crkva skončala i da se obnovila za mene mnogo znači.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 10:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
a zasto? uopste nije nista posebno, izgleda k`o sve ostale crkve
nije to hram sv. Save na Vracaru pa da kazes wooow

Mislim da je to ljepa stvar za Banjaluku,,,Banjaluka je sa Hramom ljepsi grad........

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 10:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

niko nije ni rekao da je ruzan, ali nema smisla biti ponosan, pogotovo sto u bl imas vec 10-15 slicnih objekata

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 12:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
niko nije ni rekao da je ruzan, ali nema smisla biti ponosan, pogotovo sto u bl imas vec 10-15 slicnih objekata

Po meni je to treunutno najljepsi objekat u BL,,,Imamo Kastel koji se svaki dan rusi,,,Ferhadija koja je u izgradnji,,,vise nista vrijedno pomena nazalost i nemamo.......Jedino ako mislis na zgardu vlade itd........

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 12:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
BSE je napisao:

Zašto ignorišeš istorijske činjenice? Ne djeluješ (tvoji postovi) mi da si nacionalni šovinista... Svi pravedni ljudi trebaju biti ponosni jer nije nimalo jednostavno ispraviti nepravdu koju su USTAŠE nanijele ovom gradu i njegovim gradjanima!

Sramota je što se samo 50 godina kasnije isti čin se ponovio (Ferhadija) samo sa malo izmjenjenim scenariom! Nadam se da će i Ferhadija biti završena u skorije vrijeme.

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 13:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ne ignorisem istorijske cinjenice, samo postavljam pitanje zasto bi neko trebao biti ponosan na gradjevinu koja nije nista posebno u arhitektonskom smislu, niti smatram da je time ispravljena nepravda koja je nastala rusenjem
opet kazem nije hram sv. Save na Vracaru pa da covjek ostane zaprepasten

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
BSE je napisao:
ne ignorisem istorijske cinjenice, samo postavljam pitanje zasto bi neko trebao biti ponosan na gradjevinu koja nije nista posebno u arhitektonskom smislu

A ti si arhitekta vjerovatno i to vrhunski...cim si tako siguran u svoju tvrdnju.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
BSE je napisao:
opet kazem nije hram sv. Save na Vracaru pa da covjek ostane zaprepasten

Ali jeste Hram Hrista Spasitelja u Banja Luci. Na mjestu gdje je nekad i bio hram.

Da li je opravdano ili ne, pokazaće vrijeme.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Razvijate tu teoriju o tome da li je in ili out. Stvarno bespotrebno.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Храм је прелијеп.
Увјек овде мора бит филозофа који серендају и пљују по свему.
НО ЛАЈФЕРИ!

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 21:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

vidim tesko je procitati napisano pa cu probati na ovaj nacin : niko ne spori da je hram lijep, samo ne vidim razlog zasto bi stanovnici bl trebali biti ponosni na njega izgledom podsjeca na sve ostale crkve u bl, a povrsinom je manji od crkve sv. trojice

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]