Macr0 je napisao:
stormbringer je napisao:
Po narodu, sveštenici trebaju da hodaju u dronjicima, da se izgladnjuju, i nipošto da žive od svog posla.
Stvarno nemam namjeru da se raspravljam, i realno govoreci crkva izgleda fino, na oko. Kako izgelda na prazan stomak, to znaju oni koji zive praznog stomaka. Ne pricam ni o kradji para, to se kod nas, nazalost, podrazumjeva.
Govorim o licemjerstvu. Tu u crkvi, ako odes, ces cuti kako treba biti skroman, kako patnja i mucenje nisu 'big deal' jer ce to neko nagradati nekad kasnije itd. A oni napucavaju crkvu kao da je wellnes centar, ni sauna me ne bi zacudila, zive i imaju bar 10 puta vise od obicnog covjeka... da ne pricam dalje.
Ali dobro, vidim da vecini to ne smeta, prema tome to ih i opravdava u tome sto rade. N
ema veze sto se azdajica napatila da bi dosla do bolnice, vazno da nam je u crkvi 18 celzijusa na ljetnim vrucinama i mozemo surfati (sumnjam da su xxx sajtovi zabranjeni

).
Bitno da smo mi kurcevi kojima svaka dlaka smeta. Alal vera majstore na rezonu i inteligenciji.
Mislim da ste na pogrešnoj adresi, hram je sagradjen najviše zahvaljujući
donacijama gradjana a ne
parama budžetskih potrošača, dakle za ovaj problem obratite se na adresu:
Citiraj:
Контакт
Службеник за односе с јавношћу: Наташа Алексић
Телефон: 051 339 484
Факс: 051 339 652
Адреса: Трг Републике Српске 1, 78000 Бањалука
еMail:
n.aleksic@mzsz.vladars.netPa tu pitajte zašto liftovi ne rade, nema klime i sl.
Hram je postojao sve do:
Citiraj:
2. aprila 1941, hram je pogođen i znatno je oštećen oltarski dio (apsida). U maju iste godine ustaše su hram proglasile "ruglom grada" i naredili Srbima, Jevrejima i Romima da ga, ciglu po ciglu, u potpunosti sruše.
Poslije Drugog svjetskog rata, za više od pola vijeka, mnoge su građevine obnovljene, ali za porušeni Saborni hram nije bila dozvoljena obnova, već je na mestu na kome se nalazio hram izgrađen spomenik palim borcima.
Ponosan sam na ovaj hram!!!