Прво да сам себе цитирам (знам, мало препотентно):
Citiraj:
Увијек сам размишљао зашто људи имају потребу да пишу и износе ставове о стварима о којима немају појма.
Даљинским очитавањем бројила можеш да очиташ бројило на некој кући 50 км од БЛ са једног рачунара у БЛ (не мора неки баја физички да оде до тог бројила и очита га). Супер...И шта са тим? Како даљински очитавањем да утврдиш да ли то домаћинство краде ел. енергију или не? И што је још важније, како да то докажеш на суду?
Замјеном старог бројила новим нећеш спријечити крађу! Само ћеш квалитетније мјерити протеклу електричну енергију, али украдена енергија и даље неће бити регистрована.
Либерализација тржишта... Већ постоји за веће потрошаче у БиХ. И гле чуда, нико се није одлучио да промјени испоручиоца ел. енергије. Зашто? Зато што је цијена ел. енергије коју плаћају (то важи и за домаћинства) далеко испод цијене у Европи. Али то је друга прича...
Али ево, ти изабереш неког другог провајдера ел. енергије (не Електрокрајину). Шта те спречава да од њих крадеш као што си крао од Електрокрајине (не ти, неко ко то ради сад)? Па и тај други провајдер ће своје бројило такође ставити ван куће на бандеру, јер он први не жели да га неко краде...