banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 12:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Dec 2008, 11:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pih!

Vidi se ko otvara i pokreće ovakve teme. A mogu se kladiti da su ove teme prežvakane na Sarajevo x forumu i sličnim forumima.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Премијер Републике Српске (РС) Милорад Додик изразио је најдубље жаљење због чињенице да је у селу Фазлагића Кула код Гацка изгорјела џамија и истакао да ће Влада РС, преко ресорног министарства, учинити све да расвијетли околности и казни одговорне.

"Изражавам најдубље жаљење због чињенице да је у селу Фазлагића Кула код Гацка изгорјела џамија и то баш данас када муслимански вјерници прослављају свој највећи празник. Министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо извијестио ме о свим мјерама које је МУП РС предузима на расвјетљавању околности под којима је изгорјела џамија", истакао је Додик у изјави Срни.

Предсједник Владе РС позвао је све прпаднике муслиманске вјероисповјести, посебно оне који живе у Гацку, да остану мирни, да имају повјерење у инстиуције Републике Српске и да заједно сачекамо резултате истраге.

"Влада РС, преко ресорног министарства, учиниће све да расвијетли околности и казни одговорне због којих је дошло до пожара, било да је у питању подметање пожара, или несавјесно држање или руковање апаратима који су могли довести до запаљења овај вјерског објекта", наводи Додик.

Полицијској станици Гацко јутрос је пријављено да је изгорјела џамија у селу Фазлагића Кула у гатачкој општини, потврђено је у Центру јавне безбједности Требиње.

Тужилац Окружног тужилаштва у Требињу Гордана Шалварица изјавила је Срни да је изгорјела унутрашњост џамије, али да ватра није захватила минарет, и истакла да ће узроци пожара бити познати након вјештачења.

Џамија у Фазлагића Кули, гдје живи око 40 повратника Бошњака, обновљена је прије неколико година.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 12:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Jul 2008, 23:26
Mislim da vas taj vas alah opominje za nesto pa vam spalio svetiste a to da ce Dodik popravljati dzamije :fist:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 12:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
mirkobltz je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
MILO je napisao:
Samo se ti cerekaj!
Ako si kupio nekretninu na podrucju Srbije kao Dodik i elita,onda se slobodno cerekaj i bubaj gluposti po forumu.
No,ako si iz reda obicnih smrtnika koji imaju nesto sirotinje na podrucju BiH...bolje bi bilo da zacepish gubicu!....kad ti vec Bog nije podario moc zdravog rasudjivanja!

zauvjek su prosla vremena raje i begova, a gubica ti je u cace- vidi se po tome koliko njishtish bezveze :lol: :lol: :lol:

Slažem se. Btw, za tebe sam junačina ture.

Nisam ja ture vec Vlah kao i ti,samo sto sam ja Vlah iz antifasisticke porodice a ti iz cetnicke.Ocigledno je!

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 12:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
Ta džamija je napravljena na temeljima srušene crkve za vrijeme turskog "blagostanja" :D .E moj Milo,postojao je svijet i prije 500 godina :evil3:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 13:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

live je napisao:
Ta džamija je napravljena na temeljima srušene crkve za vrijeme turskog "blagostanja" :D .E moj Milo,postojao je svijet i prije 500 godina :evil3:

Cije crkve???

U pravu si!I prije 500 i vise godina su na ovim prostorima bili neki jebeni bosanci-heretici koje su kao i danas zajebavali i sa istoka i sa zapada!

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 13:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2008, 08:37
Jesi, jesi ture milo, samo možda nosiš srpsko ime. A to što si iz kokošarske porodice ide u prilog mojoj tvrdnji da sam za tebe junačina.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 13:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
Citiraj:
Problema u Kuli Fazlagića bilo je i u Drugom svetskom ratu kad se oko hiljadu meštana borilo u ustaškim jedinicama NDH. Kad je u jednoj od bitaka ustašama u Kuli saopšteno da je NDH pala i da se predaju, usledio je odgovor: „Kako, bolan, pala kad se još drži Fazlagića Kula”, rekao je Memišaga Džubur, osnivač ustaške jedinice iz Kule Fazlagića, čiji je komandant bio Ćamil Krvavac, u više navrata odlikovan ukazom Ante Pavelića. Zabeleženo je i pismo koje je upućeno poglavniku Anti Paveliću krajem 1944, u kome, između ostalog, stoji: „Poglavniče, ukoliko ti nije sigurno u Zagrebu, dođi među svoje u Kulu Fazlagića.”

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
bd2308 je napisao:
Citiraj:
Problema u Kuli Fazlagića bilo je i u Drugom svetskom ratu kad se oko hiljadu meštana borilo u ustaškim jedinicama NDH. Kad je u jednoj od bitaka ustašama u Kuli saopšteno da je NDH pala i da se predaju, usledio je odgovor: „Kako, bolan, pala kad se još drži Fazlagića Kula”, rekao je Memišaga Džubur, osnivač ustaške jedinice iz Kule Fazlagića, čiji je komandant bio Ćamil Krvavac, u više navrata odlikovan ukazom Ante Pavelića. Zabeleženo je i pismo koje je upućeno poglavniku Anti Paveliću krajem 1944, u kome, između ostalog, stoji: „Poglavniče, ukoliko ti nije sigurno u Zagrebu, dođi među svoje u Kulu Fazlagića.”

hvala :cat:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 14:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

mirkobltz je napisao:
Jesi, jesi ture milo, samo možda nosiš srpsko ime. A to što si iz kokošarske porodice ide u prilog mojoj tvrdnji da sam za tebe junačina.

Junacine poput tebe trunu u Hagu a kasnije zavrsavaju na istorijskom smetlistu.
A ako te vec zanima moja kokosarska porodica,po nasem prezimenu vec vise preko 60 godina se zovu ulice i trgovi u vise od 30 gradova bivse ex Yu.

SMRT FASIZMU I DOMACIM IZDAJNICIMA!

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
MILO je napisao:
mirkobltz je napisao:

A ako te vec zanima moja kokosarska porodica,po nasem prezimenu vec vise preko 60 godina se zovu ulice i trgovi u vise od 30 gradova bivse ex Yu.

:lol: :lol: :lol: :lol: lazov, u hrvatskoj nema srpskih antifasista ni na jednom trgu

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 14:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

MILO je napisao:
live je napisao:

Cije crkve???

U pravu si!I prije 500 i vise godina su na ovim prostorima bili neki jebeni bosanci-heretici koje su kao i danas zajebavali i sa istoka i sa zapada!

Komunjarsko ture se sad razumije i u religiju. Pa zar to nije opijum za mase. Ćupe jedan, na ovom prostoru imaš desetine manastira starijih od 600 g. koji su zadužbina Nemanjića. A to tvoja(i Harisova) priča o hereticima(srpski-jeretici) pokazuje ta si turčin koji se u anonimnosti interneta predstvalja ko Srbin, ali ga smrad loja odaje.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 14:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:
MILO je napisao:
mirkobltz je napisao:

:lol: :lol: :lol: :lol: lazov, u hrvatskoj nema srpskih antifasista ni na jednom trgu

Mislio je na antifašiste iu handžar divizije.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 14:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Nov 2008, 15:09
Za ''Kaca'' Pogledaj na tavan ili pod ''minder'' možda i nadješ Ikonu koju ste sakrili od najezde turaka Kao što je našao Kusta i čovek priznao ...Ali za razliku od vas on je obrazovan svetski čovek .. :read2: :read2: :read2: ...... ZA ''fantastikusa'' :hello1:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 14:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Nov 2008, 15:09
MILO jeli ti Drago ???? :bootyshake: :bootyshake: :bootyshake: :bootyshake: :bootyshake:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 14:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Trebalo bi se ovo zakljucati.

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 15:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
bd2308 je napisao:
Citiraj:

Od Gacka do Bileće postoje vrtače obilježene i ne obilježene u kojima se vide ljudske lobanje, a djelo je tih monstruma iz Fazlagića Kule.

Ali ogrješio bih dušu , bilo je tu i učenih ljudi koji su rodom odatle i koji su djelili pravdu u Titino vrijeme. Advokati, suci, milcioneri itd...

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 15:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Trla baba lan...

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
vb87 je napisao:

Već odavno

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2008, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
DELLBOY je napisao:
vb87 je napisao:

Već odavno

Pod hitno.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]