urbana_extravaganca je napisao:
Џаба пискараш, све се своди на једно преузимање власти од стране неких који мисле да су изабрани да изведу човечанство на прави пут у принципу завођење диктатуре а то смо све већ имали прилику да видимо.
Ja rekao, ponovio, objasnio, objasnio i semantičke verzije, a ti se vratio
još jedan korak unazad.
Ništa od toga nije tačno. Ne osvaja vlast niko, niko ne zavodi diktaturu, niko ne nastupa manjinski naspram većine. Pa ti sad sam sebe ubjeđuj kako ja tebe zamajavam.
urbana_extravaganca je napisao:
Него реци ми богати ти што раде јел раде из задовољства или примају капиталистичку плату?
Kapitalističku platu...

Pa dokle, rođače?
Da li ikada zastaneš i zapitaš se: "Hm, možda nisam toliko duhovit i možda ova rečenica nije imala smisla? Pa platu daju kapitalisti, zar ne? Pa... to niko ne spori... pa... joj, baš znam da lupam..."?
shoole je napisao:
Ако ја то видим и кажем: "Носите се у три ПМ и ви и анархизам!", шта ће бити са мном?
Neće biti ništa.
shoole je napisao:
П.С. Распитај се код старијих како су функционисали раднички савјети у СФРЈ (управо такви какве ви прижељкујете да владају) и какво је то лелемудање било!
Sramotno je, jadno i nemušto porediti to sa ovim, te samo otkriva nedostatak argumentacije.
shoole je napisao:
Само да цитирам колегу Пуфту који ја на питање шта је то слобода, визионарски одговорио са цитатом Азрине пјесме: "Слобода је жена, Узми је!"
Odlično. Predlažem ti da malo više slušaš Azru. Možda skontaš i smisao stiha - ne samo tog.
shoole je napisao:
И знаш шта је по том питању мислио Кропоткин о Лењину...
Da, znam šta je govorio naš anarho-komunista Kropotkin o boljševiku Lenjinu. Da, slažemo se s njim. Da, protiv toga smo o čemu govori. Ne, ne znam otkud ti Lenjin sa nama, a Kropotkin protiv.
Znaš li šta je prava demagogija? Demagogija je to što ja ne mogu reći da je radnička klasa ta koja stvara sve bogatstvo, jer se to naziva "demagogijom", ali zato ti možeš reći da ćemo "mi" strijeljati, uspostavljati diktature i tjerati ljude na nešto. Istina je obrnuta.
SÄFFLE je napisao:
Ako moze dodatak na pitanje gosp. Urbanog; Ima li koji clan da je ozenjen,djeca,kuca,odgovornost i to?
Da. A hajde sad da prekinemo sa igrom policijskih provokatora i islednika, može?
Lucifer je napisao:
Filozof sam... streljaj me...
Filozofe, ako ćeš iskreno, zaboli me kita. A to "strijeljaj me" nosi svojim roditeljima. Nećeš ti ovdje nikog vrijeđati na taj način.
Lucifer je napisao:
Dalje, ako svi ucestvuju u vlasti onda to nije nikakav anarhizam, to je starogrcka demokratija, u svom idealnom smislu, tj. da svi gradjani mogu direktno uticati na drzavne odluke... kod njih je to funkcionisalo, ali zbog nemogucnosti sprovodjenja toga na vece gradove i drzave stvorena je danasnja, predstavnicka demokratija.
Gospode, ovaj čovjek nikada nije čuo za antičke robove, te ne zna da su "građani" činili 2% stanovništva, pa poredi "vlast savjeta" sa "starogrčkom demokratijom". Veoma bahato i umišljeno.
Gledaj momak, niko te ne tjera da razumiješ, ali nemoj da sereš.
Lucifer je napisao:
To sto ti objasnjavas i jeste nesto "novije" posto "anarhija" je politicki naziv za bezvlasce koji se koristi jos od stare grcke...
Da, ja objašnjavam anarhizam. A ti fino izmisli vremeplov pa se vrati svojim filozofima-robovlasnicima.