banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 03:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2007, 17:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
Nema nekih groznih poslova na crno

Sta ubrajas u grozne poslove?? Prostituciju, preprodaju droge, cuvanje djece, rad na gradjevini, ciscenje snijega....??

Moze mene Slovenac da gleda kako hoce...lijevo stopalo me zasvrbi kako me gleda. Moze da me gleda ko god kako god. I dalje me svrbi lijevo stopalo. Svako trazi svoje mjesto pod suncem. Neko nadje u BL, neko u Australiji neko nigdje. Jebiga, iskoristi sto mozes. Probaj, vidi, moze da ti bude bolje, moze gore. A dok god se bude cojvke okretao "ko me kako gleda i sto" - pisi propalo. Stranac si gdje god odes....stranac si i u svom gradu (ponekad) tako da...svejedno je. Zivim sa Austrijankama. Super nam je, nit' me gledaju cudno nit' imaju nesto protiv mog pasosa. Takav je kakav je - ja do boljeg ne mogu.

Covjek kad hoce, on to zaista i moze. Potrebna je jaka volja, zelja, zivci...Ako ne ide - ne ide, uvijek imas taj BiH pasos da se vratis kuci. Nije ni svijet za svakoga.

Dakle, dechko sa pochetka price, popakuj ti svoje prnjice, dodji u BL na par dana, sedmica - vidi sam kako je. Svi mi mozemo da trubimo ovako - onako...ali nikome nije isto. Dok ne osjetis sam...nikad neces biti siguran. A i bolje probati (ako mozes) da ne bi bilo kasnije SBBKBB.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2007, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Ne mogu da vjerujem da ovo kazem, ali.... Helena u potpunosti se slazem sa tobom.... :D
I da... Imam dosta raje sa faksa koji trenutno zive u BL, ali su iz drugih gradova ( Novi Grad, Derventa, Brod...) i svima im se odreda svidjela Banjaluka... Tako da garanantujem da ce se i tebi svidjeti.... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2007, 20:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Na granici nas posmatraju kao Albance kad vide naš bijedni BiH pasoš.. Ne znaju naći ni vize gdje su nalijepljene...

Opet ne možeš reći da te ovdje neko zadržava... Svima su otvorena vrata da idu gdje hoće, ali je druga stvar što nas tamo ne čekaju baš raširenih ruku i sa crvenim tepihom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2007, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ma, Nitro, kako nas ne zadržavaju ako ne možemo izaći iz zemlje?! Dobro, nazovimo to "nepuštanje" :lol: :lol: :lol:
Citiraj:
Moze mene Slovenac da gleda kako hoce...lijevo stopalo me zasvrbi kako me gleda. Moze da me gleda ko god kako god. I dalje me svrbi lijevo stopalo. Svako trazi svoje mjesto pod suncem. Neko nadje u BL, neko u Australiji neko nigdje. Jebiga, iskoristi sto mozes. Probaj, vidi, moze da ti bude bolje, moze gore. A dok god se bude cojvke okretao "ko me kako gleda i sto" - pisi propalo. Stranac si gdje god odes....stranac si i u svom gradu (ponekad) tako da...svejedno je. Zivim sa Austrijankama. Super nam je, nit' me gledaju cudno nit' imaju nesto protiv mog pasosa. Takav je kakav je - ja do boljeg ne mogu.

Helena, odlično rečeno. Stranac možeš biti i u svojoj zemlji. A i svako treba ići gdje mu je bolje. Neko na teži, neko na lakši način, al do svog cilja se svakako treba doći. Mene baš briga kako me gledaju na granici... I to su me više gledali i pitali na Cro granici kad sam išla na brod nego kad sam se vraćala u IT. Znači, baš njih briga odakle si. Sumnjiv im jesi sa svojim BiH pasošem.. Jeb ga... Al kad uđeš u zemlju i upoznaš ljude, svugdje će te prvenstveno posmatrati kao čovjeka, a ne kao nekog ko je došao iz zemlje u tranziciji...
I susrela sam se sa svakakvim ljudima i svima je bilo drago što sam došla, niko živ me nije uvrijedio... Naši prostori su navikli na svađe i uvrede na nacionalnoj osnovi, al tamo sam se našla na mirnijem tlu. Ne mogu reći da ne vrijeđaju nikog jer znam puno ljudi koji ne vole Albance i Marokance. Al šta sad... Jedu kebab kod njih, opet ovi žive s papirima u njihovoj zemlji i donijeli su neku novu kulturu i običaje.
I još jednom da te podržim za ono "svako traži svoje mjesto pod suncem, ma gdje ono bilo". Odlično rečeno.
A što se tiče BL, pa ako je čovjek odlučio da ovdje pokuša, nek proba... Ja mu od srca želim da ode na kvalitetniji univerzitet.
Eto, toliko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2007, 11:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Neko je uporedio BL sa Novim Sad-om.... Nikada, ni prije rata ni prije 100 godina ova dva grada nisu bili ni blizu jedan drugom... Banjaluka je daleko ispod Novog Sada....
Novi sad ima 330 000 stanovnika, a Banjaluka 220 000... od praistorije do danas BL kaska za NS...

Ja mislim da je BL na dobrom putu da postane evropski, moderan grad. Ko nece da radi i ko je navikao da ima sve u svakom trenutku (ko to uopste ima) nece nikada biti zadovoljan i uvijek ce se zaliti.

U BL nedostaju neke sitnice koje ce se nadam se rijesiti uskoro i uciniti zivot mnogo lagodnijim.
Sto se tice kafana, klubova i restorana ima ih na pretek... previse. E sada, nismo New York ili nismo ni Derventa...
U cemu je problem?
Radnom vremenu kafica? Nedostatku restorana sa neukusnim jelima? Ne bih rekao...
Fali bazen... Aqua park rjesava taj problem.
Fale klubovi za svirke od 500-1000 kljudi... tacnije jedan samo kao sto je bio Sebastian... valjda ce se i to rijesiti.
Fale inspekcije da tjeraju vlasnike pasa da kupe njihova govna po parkovima i ulicama... to nije toliko ni strasno.
Fale brzi sudsko-pravni organi da se papirologije brze obavljaju, barem kad imas pare...

Sto se tice skolstva... jebi ga, dok se ne rijese neke stvari na najvisim politickim nivoima nece biti bolje...Bolonjska deklaracija i ostale vazne stvari... skolstvo kao institucija je dobro uredjeno, sve sto je moglo skolstvo je uradilo... fali para, fali da se malo profesori isto edukuju. Treba redovno pratiti sta se desava u svijetu, a oni to cesto preskacu... iako je opet jedini problem novac. Ko nebi isao 15 dana u Bec ili Prag ili Pariz na seminar... jos da dobije dnevnicu.

Banjaluka je vec evropski grad. Pa koliko imate Banjalucana koji zive i rade, studiraju u zemljama Evrope. Pa svi oni vez postivaju sve stroge evropske propise i pravila. Kad bolje razmislim cijela BiH je takva. Negdje oko 800 000 ljudi iz BiH zivi i radi u zemljama EU.

Zakljucak
BL je super gradic od 220 000 stanovnika. Ne zaboravite da je na Balkanu u po Bosne i Hercegocine i mlade Republike Srpske.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2007, 15:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
Ma meni je dosadila, u svakom smislu. Treba dizat sidro...ako se moze

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2007, 19:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2007, 19:06
Iako ne zivim u bl mogu samo da ti kazem sledece: pre pola godine sam dosao kod druga u bl na par dana i u pocetku sam se sa autom tesko snalazio po gradu ali nakon par dana intezivnog opijanja upoznao sam celi grad, tako da se sada snalazim sa autom u bl isto kao i u bijeljini gde zivim. :lol:

Ako si pametan shvatices sta zelim da ti kazem

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 09:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
marlonbrando je napisao:
Iako ne zivim u bl mogu samo da ti kazem sledece: pre pola godine sam dosao kod druga u bl na par dana i u pocetku sam se sa autom tesko snalazio po gradu ali nakon par dana intezivnog opijanja upoznao sam celi grad, tako da se sada snalazim sa autom u bl isto kao i u bijeljini gde zivim. :lol:

Ja stvarno ne mogu da shvatim sta je poenta? Kako je Banjaluka mala?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 11:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
auh koje poredjenje bl i bn
hahahhaahha
selo jedno, selo drugo

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 11:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2006, 00:29
marlonbrando je napisao:

ja vazim za pametnijeg momka ali nisam bas shvatio sta zelis da kazes... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Ova tema ima gramaticku gresku u naslovu, a ti, drkonjicu, imas gresku u potpisu. Nije "postao" nego "postalo", i nije "osecao" nego "osecalo"!!!
Toliko u ovome javljanju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 11:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Izgleda da čovjek hoće da kaže da se u Banja Luci ima gdje napiti, a i takav pijan se lako naučiš snalaziti po tom gradu... :-?

Ne vidim neki velik smisao u tom. Ako je neki grad mali, ne znači da je ružan, loš i neadekvatan za život. Nisu svi privilegovani do te mjere da se mogu pohvaliti životom u milionskim gradovima, a vjerovali neki ovdje ili ne, postoje ljudi koji baš i ne teže isključivo tome u životu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 11:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2006, 00:29
Bik je napisao:
Ova tema ima gramaticku gresku u naslovu, a ti, drkonjicu, imas gresku u potpisu. Nije "postao" nego "postalo", i nije "osecao" nego "osecalo"!!!

u pravu si ...greska ispravljena... :drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Bik je napisao:

А шта мислиш о "nebi" у његовом потпису????
:cry: :cry: :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 14:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Vidis to nisam ni primjetio...

my bad!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
TAJNICA je napisao:
Ma meni je dosadila, u svakom smislu. Treba dizat sidro...ako se moze

Dizi ko ti brani,kukate kako vam BL nevalja a pola vas nije nije videlo veci i lepsi grad.Ja kada bih imao zelju da odem naglavu bih se nasadio al bih otisao.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 21:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
BL je super gradic od 220 000 stanovnika. Ne zaboravite da je na Balkanu u po Bosne i Hercegocine i mlade Republike Srpske.

Nigdje se ljudi nefrljacaju ciframa kao o broju stanovnika u BL.
Kazu uceniji i upuceniji ljudi da nakon 16 godina kad je bio zadnji popis imala 190 i nesto hiljada sad poslije ovolikog priliva ljudi tokom ovoh godina pogotovo ratnih(puno vise je doslo nego otislo stanovnistva) BL ima preko 300 000.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Banjaluka

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 00:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
EiLeen je napisao:

Dobro kako su oni dosli do podatka iz 1999 da ima 220 000.
Sad se zna da ima samo 70 000 registrovanih auta znaci svaki treci ima auto,ma daj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 01:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

PA, neke porodice imaju više auta, a neke ni jedno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]