banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 03:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2006, 12:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Fino izgleda samo sto su trebali zajedno da srede citav trg a ne samo opstinu... ovako mi malo cijela slika izgleda ciganski, na jednoj strani imamo novu opstinu, u sredini je crkva koja je nedovrsena (i koju btw. grade jedno 15 godina) a sa sasvim suprotne strane se nalazi banski dvor cija se fasada prakticno raspada a sve to fino iz prikrajka nadgleda Ban sa livade oko koga su se okupili likovi sa gitarama i pivom :drinking:

coki13 je napisao:
boja jest bas bezveze...

Mozda i jest malo neobicna ali je to originalna boja zgrade, pogledaj stare slike ili pogledaj stranu banskog dvora do parkica pa ces vidjeti kako su te dvije zgrade izgledale prije ;)

Moje misljenje: koliko god para da su potrosili za obnavljanje - previse je, znajuci kako to sve funkcionise sa ovim guzonjama mislim da je tu mnogo vise para potroseno od 2 mliona... ipak treba puno guzica podmazati i puno dzepova napuniti. Bolje da su napravili neki posten parking, obnovili neki most, asfaltirali neki makadam do neke vukojebine nego sto su ovo napravili al eto... ko bi onda to vidio - niko, a uostalom seljaci iz te iste vukojebine ce pred izbore dobiti vasar, kamion pive i malo dzabne janjetine i prasetine i svi zadovoljni :)

rola je napisao:
Nije problem za nas koji radimo, izdržaće se. Ali šta će onaj koji nema posla ili je penzioner. Od fasade se ne živi.

Ti bas slabo cijenis svoje pare ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2006, 00:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Citiraj:
Bigman, ja sam napisao da je meni osvetljavanje bilo koje zgrade na takav nacin kic, bilo u Parizu (ko zna, zna zasto sam bas spomenuo Pariz) bilo u Banjaluci.

Mislim da je monstrum sve rekao u jednoj recenici

aha, ok, svijet nije dure.

ovo za ne zaposlenost, no comment...
pa onda se nikad nista ne bi izgradilo ni u kojoj zemlji u svijetu, jer svaka ima svoje "goruce" probleme...

a pominjao sam i onog spidermana, to ti je jedan zaposleni...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2006, 13:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
Meni ovaj forum izgleda kao okupljalište dežurnih pljuvača u smislu da u razgovoru o tako reći bilo kojoj temi dominiraju likovi koji znaju jedino da pljuju po svemu a nemaju nikakve konstruktivne prijedloge.

Ja mislim da jedna od funkcija Gradske Uprave i jeste da učini grad ljepšim. Ako se to tako gleda, onda otpadaju prigovori tipa "Mogli ste dignuti još jedan parking ili asfaltirati još jednu ulicu". Naravno da jesu ali je i ovo bilo potrebno uraditi, i urađeno je kvalitetno tako da je zgrada sada mirna sledećih 20tak godina. Znači to je investicija u budućnost, pokušaj da se od centra grada napravi nešto, prvi korak u čitavom slijedu, drugi je trotoar sa druge strane ulice, treći je rekonstrukcija Banskog, a četvrti nešto deseto. Pogledajte samo razliku između opštine i Banskog. Opština je prije izgledala isto kao i Banski sada. Zar tu niko ne vidi razliku? Pitanje boje je nešto o čemu nije vrijedno raspravljati. Meni se lično sviđa, pogotovo naveče a i praktičnije je nego obična bijela.

Mene se lično ne tiče koliko su para maznuli ljudi iz ekipe oko gradonačelnika, jer je to neizbježno, već mi je drago što su uradili nešto i za mene posredno. Ako budemo protiv bilo čega samo zato što će oni marisati lovu onda neće nikad ništa ni biti popravljeno ni sagrađeno. Protiv toga se treba boriti na drugi način: revizijama, prijavama policiji od strane onih koji znaju, itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2006, 13:12 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Svaka čast oOo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2006, 13:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Pa svrha foruma valjda i jeste da obicni "mali" ljudi kritikuju i izrazavaju svoj pogled na situaciju u svome blizem i daljem okruzenju,tako da ne bih rekao da se sve svodi na "pljuvanje".Ako je pljuvanje izrazavanje sumnje u cifre utrosene u kojekakve "projekte" koje nam svakodnevno prikazuju lokalni mocnici onda cu vrlo rado da pljujem sve dok ne dehidriram.Dokle god bude normalno da se neko(preko nasih ledja)ugradjuje u tzv.projekte,necemo mrdnuti nigdje i moze nam biti samo gore.A treba znati i cinjenicu da je budzet Opstine BL 126 miliona KM.E pa slozicete se da su "gradski oci" mogli u 2006. za te pare mnogo vise uraditi za nas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2006, 13:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
YgapHuk je napisao:
Pa svrha foruma valjda i jeste da obicni "mali" ljudi kritikuju i izrazavaju svoj pogled na situaciju u svome blizem i daljem okruzenju,tako da ne bih rekao da se sve svodi na "pljuvanje".Ako je pljuvanje izrazavanje sumnje u cifre utrosene u kojekakve "projekte" koje nam svakodnevno prikazuju lokalni mocnici onda cu vrlo rado da pljujem sve dok ne dehidriram.Dokle god bude normalno da se neko(preko nasih ledja)ugradjuje u tzv.projekte,necemo mrdnuti nigdje i moze nam biti samo gore.A treba znati i cinjenicu da je budzet Opstine BL 126 miliona KM.E pa slozicete se da su "gradski oci" mogli u 2006. za te pare mnogo vise uraditi za nas.

Pa nisam ja ni rekao da se ne treba ili ne može kritikovati, nego da ne treba raditi samo to. Najlakše je sjesti na dupe i reći "Ne valja tako" a ne reći kako valja.

Što se tiče potrošnje novca, i ja sam siguran da su maznuli novac, ali mi ne preostaje ništa drugo osim da ćutim i trpim dok neko ko radi tamo i zna za to ne osjeti grižnju savjesti ili ljutnju jer nije on dobio dio kolača i ode u policiju ili u novine i ne ispriča sve što zna, sa detaljima koji se mogu dokazati, pa nek onda policija uradi svoj posao ako hoće ili ako smiju. I ništa drugo. Neki ljudi kažu: "Ne moraš glasati za njih!". Isto je za koga god glasaš dok nema vladavine prava i dok oni to mogu uraditi i proći nekažnjeno. Po meni je jedina razlika u tome da li su oni prethodni marisali više i uradili manje za mene od ovih ili je obrnuto.

Što se mene tiče rukovodim se sledećom logikom: ako je ova rekonstrukcija koštala recom 2Mil kao što neko spomenu i ako rekonstrukcija Banskog bude koštala još toliko i nek neko i mazne pola miliona, onda sam ja opet zadovoljan jer sam za tu cijenu dobio nešto za što već sad vidim da ću moći reći "U jebote, jes ovo dobro!" i to pokazati nekome ko dođe kod mene u posjetu izvana. Po meni to vrijedi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2006, 14:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
australijaana je napisao:
vidjela sam sinoc,izgleda bas bajno,ali po danu mi nije nesto,ona boja bledunjava;
samo me cudi sta su toliko radili na njoj,ljudi izgrade stambenu zgradu za manje od mjesec a oni razvukli kao da se grad gradi,a ne obicna fasada i dodatna oprema uz nju :-?

Nije se samo radila fasada, radila se i nadogradnja sprata na opstini (cini mi se) i fasada u unutrasnjosti opstine (u dvoristu). Da je lampi (ispod svakog prozora i na svakom stubu) - previse, jeste. Ali sta da se radi. Gospodska izgleda malo blesavo. One klime sto strce po prozorima (bar meni) bodu oci (izmedju ostalog).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2006, 19:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Helena je napisao:
One klime sto strce po prozorima (bar meni) bodu oci (izmedju ostalog).

Mislim da su klime svima ružne, ne znam kako to drugačije nisu riješili.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2006, 23:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pjesacka zona je zavrsena, i super izgleda, u fazonu je sa parkom, i trgom, i stvarno mi je drago sto se radi i gradi.
A ove "arhitekte i gradjevicni" sto kontaju da znaju prave troskove i cijene izgradnje svega toga, umiju kvalitetno da me nasmiju, tako da se smijem dok ne "dehidriram".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2006, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
meni je u redu kada prave nesto sto zaista sluzi gradjanima, samo sto ja uvijek stavljam funkcionalnost iznad estetike, i to visoko iznad. Sta meni znaci sto je zgrada prelijepa, kada mogu uganuti zglob nasred pjesacke staze? Ovdje aludiram na potez Poshta- Hotel Bosna, i podrzavam sto su u tu pjesacku zonu ulozili novac, jer je bila rupa na rupi+kvrga na kvrgi, i u to je ok uloziti novac, da se ljudi mogu mirno kretati, ali sta meni popravlja kvalitet zivota jedna usminkana zgrada?!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2006, 14:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
nista...izgleda da je u tom poenta!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2006, 15:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
sto rece jedan moj prijatelj: zgrada opstine sad izgleda kao krempita :)
---

nije ni moguce da se svima svidi. al stvarno ima bitnijih stvari u gradu na koje treba potrositi novac.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2006, 17:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
bigman je napisao:
Utopija je napisao:
Pa meni je i bilo gde napolju takvo osvetljavanje kic i nepotrebno rasipanje energije.

Sve "umjetncki znacajne gradjevine" u svijetu se osvjetljavaju, ali kad se to desi kod nas, onda je to kic, i trosenje energije.
ne bih sad da nabrajam...

Potpuno se slažem. Samo pljujete pljujete i pljujete!! A i muka mi je da se stalno priča o nezaposlenosti... Onaj ko hoće da radi, radiće.... Onaj ko se stalno žali, nikad ništa neće u životu postići.
Opština je super, izgleda grejt i po danu i po noći. Da nam se bar više građevina renovira, možda bi nam grad i ličio na nešto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2006, 19:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Ne mogu, a da ne prospem jedan citat iz Apsolutnih sto :

" Jebe se tebi, ti se navaris i sve ti je super!!!! "

:lol:

Nou hard filings... :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2006, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Naravno. :D Kamo sreće da imam para da se navarim. :roll: Al meni je zgrada opštine stvarno super!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2006, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

monstrum je napisao:
ali sta meni popravlja kvalitet zivota jedna usminkana zgrada?!!

Kvalitet zivota ti trebaju pruziti prvo neke druge institucije, kao sto su vlada, skupstina, predsjednik, itd, pa tek onda Administrativna sluzba grada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2006, 05:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2006, 10:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
bigman je napisao:
Kvalitet zivota ti trebaju pruziti prvo neke druge institucije, kao sto su vlada, skupstina, predsjednik, itd, pa tek onda Administrativna sluzba grada.

drugim rečima: kad ti neko iz familije postane predsednik, popraviće ti se kvalitet života :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2006, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nerevar je napisao:
bigman je napisao:

drugim rečima: kad ti neko iz familije postane predsednik, popraviće ti se kvalitet života :lol:

Sam prosudi... :dontknow:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2006, 22:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Ja stvarno niti zelim,niti imam vremena da ljude ubjedjujem u ovo ili ono.Ako cete tolerisati tudji kriminal cak i na mjestu na kojem mozete dignuti glas(forumu)onda ce nam svima biti super(i vec jeste).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]