Yossarian je napisao:
Neko reče da ni ove crkve ne možemo napuniti. Pa, druže, ja ne znam gdje ti ideš na pričest, ali ja kad odem na pričest bez nekoliko sati čekanja nikad ne prođem. A idem do Rebrovca ne bi li k'o fol izbjegao gužvu.
I kakvi ste to ljudi kad vam crkva smeta? Da je neki poslovni centar ili zgrada, bilo bi u redu, a crkva ne može? Puno je 5,6 crkava na 300.000 duša, je li? Smeće jedno komunističko

)
E pa drug 'novopeceni', idi u tu crkvu ponedeljkom, utorkom, srijedom, cetvrtkom, petkom, subotom, nedeljom - pa nece biti guzve. Guzve su praznicima - ali ne prave vjernici guzvu, vec pomodari.

Nasi ljudi valjda misle da crkva 'radi' samo o kakvim velikim praznicima - na Uskrs, Bozic ili kad su slave...
Nedeljom ces se na liturgiji u Rebrovackoj crkvi susresti sa jedno desetak starih ljudi (ako koje od njih nije vec i mrtvo). Tako je bilo svake nedelje, dugo vremena, a cisto sumnjam da je sad bitno popunjenije.

A 'o vecim praznicima' ima tu raznih "vjernika" koji prate ove nove modne trendove. Oni m
Logo vole brate da se guraju...
Yossarian je napisao:
Pa, je l' opština finansira gradnju crkve? Ne finansira. Stoga svoje komentare zadržite za sebe, Srpska Pravoslavna Crkva ima pravo da raspolaže sa svojim novcem kako želi. A što se tiče pomoći siromašnim, kad je neko od vas pomogao nekome siromašnom? Kad?
Ja jesam.
Ovaj mjesec u ovih 8 dana nisam jos nista napravila, jer jedva stignem spavati - ali ovaj mjesec ni roditelje nisam stigla da vidim, pa mi se valjda moze progledati kroz prste.

Prosli mjesec sam zvala humanitarne brojeve.
Udijelila novac.
Neki namjestaj koji nam je bio visak mislili smo dati crvenom krstu, medjutim sticajem okolnosti otisao je direktno jednom covjeku kojem je potreban, 3 djece, zena, sam on radi.
Dala neke svoje stvari.
Vukla za rukav neke ljude da pomognu drugima, jer znam da su u mogucnosti, a mozda ne znaju da negdje nekom treba pomoc (ljude koje i ne znam tako dobro, ljude koje za sebe ne bih molila, ali za drugog bih).
...
Nisam bogata. Radim, crncim, radnicke ruke imam i nije me sramota bas nista raditi posteno. Skoro cijeli maj sam radila 2 posla, u 7 ustanem, picim na posao, kuci sam dolazila oko 4 na rucak i 10 minuta odmora i isla dalje, sve do 9-10 navece. Ali nije mi tesko odvojiti nesto za drugog. Koliko mogu.
Wanja je napisao:
Svasta procita hm... ovi kojim smeta crkva nemoj te davat novac crkvi (mada neverujem da uopste idete u crkvu

) pa se nece gradit crkva od vasog novca posto vam ocito to smeta a nemozete nekom reci sta ce radit sa svojim novcem

jer na kraju kad pogledate i porez placate drzavi pa taj novac zavrsi na glupostima kao recimo na cuvenom parku u gradu a ima toliko drugih rupa
A podrzavam izgradnju crkve

Sasvim sigurno sam u crkvi bila mnogo vise puta nego ti. Ali broj odlazaka u crkvu ne govori nista, apsolutno nista o necijoj vjeri.
[ Moram naglasiti da sam citate citajuci temu spremala u word i onda odgovarala, jer mi je tako lakse (bolje nego da za svaki citat i odgovor saljem jedan post) - ali to je bilo 08.07. - prije 2 dana (posto je sad vec prosla ponoc) ! Medjutim nisam stigla poslati, jer je nesto iskrslo i samo sam snimila dokument i ugasila komp. Sad vidim da je bilo brisanja postova i svega, pa mozda nema smisla u svemu citiranom i napisanom, ali ne da mi se korigovati.

]