banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 16:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 14:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
griju brate ja i dvoriste oko zgrade grijem......stalno otvaram udavismo se

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 23 Dec 2008, 10:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
za te pare mogli bi i ljeti da hlade

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Meni je to preskupo.
Dodje me skoro 70 km grijanje.
70 x 12 = 840 KM
Pa ti sad vidi. :roll:
A ja godisnje zaradim cak 3 500 km,radeci na crno i cekajuci da me klepi inspekcija i napise mi kaznu od 3 000 km,jer sam tako zla pa nisam prijavila svog gazdu,a trebala bih biti dobra djevojcica i jesti vazduh,te se svakog prvog tako sita od vazduha javljati na biro. :roll:

Ja sam u Mejdanu i zakljucili smo da ne griju bas svagdje isto.
Jedan dan,cak je i snijeg malo padao ujutro,kod nas nisu ni grijali,tek poslijepodne (doduse,radijatori su bili topli i poslije 23:00).A na Starcevici su grijali cijeli dan.

Kad griju,ne mogu se pozaliti - toplo je.
Ali,kad sam preracunala,meni je isplatnije grijati se na struju (bar sa ovim cijenama,mada ce i to da poskupi :roll: ).
Kad radimo prvu i ja i dragi,do 16:00 nam grijanje i ne treba.
A za 840 km se mogu na struju grijati koliko hocu i kad hocu.I jos da ustedim u odnosu na grijanje.
Prosle godine smo se dogrijavali koristeci klimu (mada je grijanje bilo placeno,ali kad nisu grijali kako treba :roll: ) i racun za struju nije dolazio prevelik.

Posto imamo pretplate oko 500 km sigurno,vidjecu kakvo ce stanje biti do tada,dok se ta pretplata ne istopi,pa cu fino sjesti i izracunati,uzecu u obzir cijenu struje,cijenu grijanja,pa baciti na papir.Ali kako stvari stoje - grijanje ide pod kljuc.

Voda ne da je poskupila,skoro pa duplo je otisla,sad je na oko pola marke nije pola marke,ali tu je oko toga na sitno).
A iza nove godine ide na 70 feninga.
Pa ti zivi. :roll:

Bas me zanima koliki ce biti rast plata s obzirom na povecanje cijena i PDV.Da,znam da zvuci kao vic. :wink:

A sto se tice placanja i onoga sto ne koristis (grijanje prosle godine,a i ranijih,koga i nije bilo,a moras ga placati,doduse oni budu 'velikodusni' pa ti daju popust od 10 %),nije tu problem samo s grijanjem,vec i sa ostalim stvarima.
Koliko se odvaja za zdravstveno osiguranje?Oko 40 % prijavljene plate?
I sta imas od toga kad ti zatreba?!?
Nece da te operisu ako im ne das novac (doktoru)!
Kad se probudis nakon operacije cekaju da ti neko dodje u posjetu da mu daju spisak lijekova koje operisani mora primati,a bolnica nema!
I onda operisanog otpuste nakon 24 sata kuci,pa ako mu pozli,nek se vraca i moli i gleda gdje ce i kako ce!
Eto,za to je moja majka godinama odvajala,a i mnogi vasi roditelji,braca,sestre.

Samo u ovoj drzavi ne mozes tuziti nikog jer krade od tebe,jer moras dva puta placati istu stvar,jer moras placati i ono sto nemas (grijanje ranijih godina),drzava ti ne daje tvoj zaradjeni novac i ne mozes joj nista...
Ma sve bih ja njih na robiju (ove sto vode zemlju i poziciju i opoziciju),ma na drustveno korisni rad...
A u skupstini bi mi dnevnica bila 10 km i sendvic za rucak,pa ne bi oni oko banalnih stvari razglabali 10 dana,vec bi pozurili zavrsiti to sto prije i kako treba,da bi isli kuci pojesti nesto toplo i ici raditi,zaraditi za koru hljeba. :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao emeritus dana 23 Dec 2008, 10:35, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:

e to je druga stvar kad vam je isplativije al' mi je to bezveze jer ce vam svakako poslati naplatu za grijanje...
gledaj sa druge strane ako se grijemo na drva 1m=50km i planu za cas ...

najjeftinije je na drva,kad si ih vec spomenuo,slopy,ako cemo iskreno.Mi smo trosili oko 4 m drva i jos nesto malo struje,sve skupa ni 350 km, dok mi sad za grijanje,po ovoj cijeni,treba 71x1.35x12=1150,dakle vise nego 3 puta vise.
E sad,tu je pitanje komocije;cijepanja drva ,slaganja,nosenja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2005, 01:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao emeritus dana 23 Dec 2008, 10:35, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2005, 11:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
sR je napisao:
nemojte me pogresno shvatiti ova cijena grijanja jeste skupa prilicno ali ako je tacna informacija da se placa samo 6 mj onda i nije,ujednaceno je zagrijan stan, nemas posla sa rezanjem,cjepanjem,dimom,dimnjacima,podrumom ... evo rjesenjaaaaaaaaaaaaa prodajmo svi stanove i preselimo se na kubu imas 3,5 razloga :
1. prelijepe zene
2.dobre cigarete (biznis sverc komerc)
3.fidel je jos ziv - svi smo jednaki
0.5 uvijek je toploooo (obuces sorc,i djuvegijaj naokolo)

I ZA BASH, BASH MALO LOVE MOZES DOBRO DA ZIVISH

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2005, 20:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
sR je napisao:
cuo sam da je sad greijna sezona samo 6 mj. ako je tacno.

Grejna sezona je nešto manja od 5 mjeseci, ali te opet obavezuju da plaćaš svih 12 mjeseci, i ljeti na 40 stepeni, kao zbog održavanja instalacija i slično...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 10:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Ako je ovo cijena samo za zimski period onda nije strasno,ali sve mi se cini da je kao i do sada,placas cijelu godinu.
A to njihovo odrzavanje istalacija je koma.Bas ih odrzavaju. :roll:
Na Starcevici,u grozdovima,gdje mi roditelji zive,dvije godine je kucni savjet u ime stanara trazio da dodju da pogledaju cijevi.Ja sam imala grijanje jednu u wc-u.
Nisu dosli (naravno).
Ali su zvali da provjere kvadraturu stan,da bi mogli poslati racune (prva godina kad je pusteno grijanje,stari se zalio i zvao toplanu,jer je grijao jedino radijator u wc-u,nakon mjesec dana zvoni telefon i teta iz toplane me pita kolika je kvadratura stana,posto nisam znala pita me da li je identican stan kao kod komsije,da bi znali obracunati).
Nakon peripetija i neplacanja racuna,odobrili su popust od 10-20 posto. :lol:
Divni su,ljudi svi imaju sporete u kuci,drva se uveliko cijepaju pred zgradom,jer grijanje ne radi,a oni su tako dobri i izlaze u susret popustom od 10-20 posto.
Nakon dvije godine su napokon kopali nesto kraj zgrade,kao popravljali nesto.
Griju bolje ove godine,ali moj otac i dalje lozi,a i dobar dio komsiluka jos uvijek koristi sporet na drva (uglavnom su penzici,pa im je to jeftinije,ostali se pretpostavljam ispomazu grijalicama i klimama).

Uglavnom,niko iz toplane nikada nije dosao na pozive mog oca i zalbe.Sam je pustao vodu i majstorisao,napravio belaj u kuci...
Ali sta ces,racun znaju poslati,ali kad treba uraditi nesto da korisnik dobije uslugu koju placa,onda je problem.
Ali kad ih zovnes privatno (radnike toplane),dodju,zamijene ti sve sto treba i nastimaju,ali to jako masno naplate,kao da primamo evropske plate i penzije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2005, 00:56 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2005, 09:32 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2005, 16:23 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2005, 13:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
i zna li se na kraju da li se po ovoj cijeni placa sezona grijanja ili ce se
placati ovaj iznos tokom cijele godine...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2005, 13:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
koliko sam shvatio ta cijena se placa do 1.1. kad najavljuju jos poskupljenja
inace u BL izgleda ne postoji sezonsko placanje grijanja

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2005, 14:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Ma nema druge sjekiru u ruke,i odoh sve posjeci ispred svoje zgrade,pa neka dolaze oni za zastitu okoline... :fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2005, 14:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Nemojte me pogresno shvatiti, ne kradu vas ovi iz toplane jer to po nekim zapadnim standardima zaista nije skupo. Plate su male , tu vas krade i drzava i vlasnici, to je ono sto nije po zapadnom standardu a cijene jesu.
Cijene hrane su tu iste kao u USA, garderoba i cipele su skuplje s obzirom da nema snizenja ni rasprodaja kao ovdje.
Sramota da su plate vec godinama iste, jedino sto raste su porezi i naplate.

Vrh

Tema posta: nastavak sage
PostPoslato: 08 Jul 2006, 13:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Dakle, ako ste se uzrujavali zbog parka i slicnih "sitnica" procitajte sljedece:

......................................................................................................
"Toplana" izabrala ponudu skuplju za više od sedam miliona

BANJA LUKA - Preduzeće "Higat" iz Austrije proglašeno je za pobjednika tendera za nabavku 60.000 tona mazuta za potrebe banjolučke "Toplane", nakon što je Tenderska komisija iz navodnih proceduralnih razloga eliminisala šest jeftinijih ponuđača, saznaju "Nezavisne".

Ponuda "Higata" iz Graca, u vlasništvu biznismena Milorada Mihajlovića, bila je za 7,44 miliona KM viša od najpovoljnije ponude koju je dostavila firma "Sibeks" iz Beča.

Na javnom nadmetanju za nabavku 60.000 tona mazuta za dvije grijne sezone u Banjoj Luci učestvovalo je ukupno osam ponuđača.

"Higat" je ponudio cijenu od 807 KM po toni mazuta, što za traženih 60.000 tona iznosi 48.420.000 KM, dok je "Sibeks" ponudio 683 KM po toni ili ukupno 40.980.000 KM. Drugu najpovoljniju ponudu imalo je preduzeće "Zovko" Žepče sa 708 KM po toni ili ukupno 42.480.000 KM.

Na tenderu su, takođe, učestvovali "Limikom" i "Trigma" iz Banje Luke, "Oktan promet" iz Bijeljine, te "Integral inžinjering" i "Super petrol" iz Laktaša.

Mićo Dangubić, vlasnik "Sibeksa", koji je ponudio najnižu cijenu, kazao je da je Tenderskoj komisiji "Toplane" 5. jula podnio žalbu zbog, kako smatra, neopravdane eliminacije sa tendera.

Prema obrazloženju "Toplane", "Sibeks" je eliminisan zbog neusklađenosti tehničke specifikacije mazuta, te što nije registrovan za bavljenje trgovinom naftom i naftnim derivatima. Dangubić je rekao da ne stoji obrazloženje "Toplane" i da će u žalbenom postupku, dokazima koje je podnio, opovrgnuti ocjene Tenderske komisije.

"Smatram da se radi o nesporazumu zbog nestručnosti komisije, jer ne mogu vjerovati da bi nas namjerno eliminisali", kazao je Dangubić.

Goran Mandić, direktor "Toplane", tvrdi da je tender za nabavku mazuta sproveden u skladu sa zakonom, ne želeći da otkrije razloge eliminacije šest najpovoljnijih ponuđača.

"Po Zakonu o javnim nabavkama, ja niti imam obavezu niti mogućnost da ikoga osim učesnika tendera obavještavam o bilo kakvim detaljima sa tendera. Mi smo bezbrižni, jer smo strogo radili po zakonu i ne vidim nešto neobično u tome što smo eliminisali više ponuda ako one nisu ispunile propisane uslove", kazao je Mandić.
......................................................................................................

Elem, znam doticnog gospodina i to je najgora vrsta ratnog profitera. Poceo je svercom nafte jos u vrijeme rata, kada je i bilo najprofitabilnije a sada se izgleda "slizao" i sa Dragoljubom. Inace dovodio je neke "privrednike" iz Austrije nedavno, ko prati zna o cemu pricam.... ma muka mi je...

p.s. moderatorovo maslo je da se opet nastavlja tema stara vise od pola godine!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 15:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jun 2006, 18:41
jeftino drzim casove iz cjepanja drva sifra,,SIKIRA,,

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]