banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 14:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2966 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 149  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Nov 2016, 07:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Panzer je napisao:
Svaki put se iznerviram kad uđem na ovu temu.

+1

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 09:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Mar 2010, 12:25
A kad bi npr nekim cudom ovi nasi konji sad pristali na uslove, da li bi wizz air-u uopste htio da leti i iz BL ili im se ne isplati jer razdaljina izmedju BL i Tuzle i nije nesto velika?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 09:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Nije Wizzair jedina low cost kompanija ;)

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 10:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
PFC1970 je napisao:
A kad bi npr nekim cudom ovi nasi konji sad pristali na uslove, da li bi wizz air-u uopste htio da leti i iz BL ili im se ne isplati jer razdaljina izmedju BL i Tuzle i nije nesto velika?

Čisto sumnjam da bi letili kad su već uspostavili 10ak linija iz Tuzle i imaju dosta putnika. :?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 10:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Iz Niša lete i Wizz i Ryanair.
Teško ovim našima otići u Dablin i ganjati O'Lirija par dana... Ah da, ako bi došao Ryanair onda bi ovi iz aerodroma morali raditi :(

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 10:23 
Choban je napisao:
Iz Niša lete i Wizz i Ryanair.
Ah da, ako bi došao Ryanair onda bi ovi iz aerodroma morali raditi :(

x2

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 10:35 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Sada bi morao bar za 50% ponuditi vece olaksice da bi privukao nekog...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 10:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ne znam tacno kako stvari stoje, ali cini mi se da je WizzAir taj koji je trazio najmanje u odnosu na ostale low cost kompanije
Samim tim, sanse da neko drugi dodje, mislim da su ravne 0

Znam da je EasyJet imao (kada su ganjali negdje u HR da lete) znatno rigoroznije uslove od WizzAir

Nema od povecanja letova sa BL aerodroma nista
Daj Boze samo da i ova linija za BGD ostane

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa, wizz je tražio da vlada/grad/aerodrom subvencionira cijenu kerozina jer je cijena bila kod nas nešto veća u odnosu na zemlje EU.
Znači, nisu tražlili da dobiju kerozin za dž, već dio koji je aerodrom ionako mogao zaraditi povećanjem broja putnika. Eto, Tuzla nije propala.
S obzirom da je Vlada Srpske već ranije davala subvencije nekim kompanijama za letove, moglo se naći rješenje za Wizz prije par godina.
Da se htjelo.
Možda su ovi naši čekali mito ;)

A pitanje je da li bivši i sadašnji ministar saobraćaja uopšte znaju objasniti pojam low cost.
Kao što smo pominjali, Čubrilović je čak jednom izvalio da je aerodrom u Trebinju povećao broj putnika, a aerodroma nigdje.

Poslednji put menjao Choban dana 03 Nov 2016, 10:42, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 10:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
moglo se naći rješenje za Wizz prije par godina

Ja ruku u vatru dam da bi ljudi sa ovog foruma mogli pronaci rjesenje koje bi bilo isplativo, a da ne mogu strucnjaci kojima je to posao
S druge strane, tamo su jel' te sve "strucnjaci" .. pa su mozda stvarno bili poglupi da zbroje sta i kako treba

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 10:44 
Bič božji
Bič božji

Ma naravno, Tuzla postaje lider u regionu i nema sanse da sada ispuste to sto imaju, nas aerodrom je zakasnio i tu popravnog nema...
Pitanje je kakav interes bi imali iz neke druge kompanije sada jer su ovi pokrili vecinu dijaspore koja sigurno cini najmanje 70% putnika...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 10:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Jedna od mojih vecih musterija je firma Frequentis ( http://frequentis.com ), koja je izmedju ostalog zaduzena i za izradu opreme (hardware i software) za aerodrome i avionske kompanije. Indirektno sam upucen u neke stvari i znam da nije jeftino opremiti i odrzavati aerodrom, pogotovo ako se nema podrska lokalne uprave i resornog ministarstva.
Cak i kad bi se aerodrom privatizovao, ne vjerujem da bi neko mogao tako lako opstati bez podrske politike. Barem da ga ne kajlaju, ako vec nece da pomognu. :)

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 10:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nešto sve kontam da je to sa WizzAirom politička igra u stilu daj ti meni WizzAir u Tuzlu, a mi ćemo se već nešto dogovoriti. Možda sam paranoičan ali kontam kako mogu svi drugi biti pametni samo kod nas debili.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 10:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Htjeli ljudi u BL. Došli prvo u BL. BL ih odj...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 10:49 
Bič božji
Bič božji

Nisu debili, vec im se moze, vec sam pisao o tome da sam razgovarao sa covjekom koji je ucestvovao na tom sastanku sa direktorom aerodroma, prvom i poslednjem...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 10:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Digresija je napisao:
Jedna od mojih vecih musterija je firma Frequentis ( http://frequentis.com ), koja je izmedju ostalog zaduzena i za izradu opreme (hardware i software) za aerodrome i avionske kompanije. Indirektno sam upucen u neke stvari i znam da nije jeftino opremiti i odrzavati aerodrom, pogotovo ako se nema podrska lokalne uprave i resornog ministarstva.
Cak i kad bi se aerodrom privatizovao, ne vjerujem da bi neko mogao tako lako opstati bez podrske politike. Barem da ga ne kajlaju, ako vec nece da pomognu. :)

Aerodrom se ionako finansira iz budžeta.
Neka malo ljudi zarade platu i rade.
Lijepo je sjediti na poslu i laditi jajca.
Problem je to "budžetsko" razmišljanje jer se nekima i nerad plaća.
A plaćaju ih građani, koji bi "imali korist" od low cost kompanija. A korist ne bi imali oni koji čekaju da im neko da kovertu.

Poslednji put menjao Choban dana 03 Nov 2016, 10:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ja bih tom direktoru u usta mogao sad pljunuti. Pregovori propali u avgustu, novi direktor došao u novembru.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 10:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nisu debili, vec im se moze, vec sam pisao o tome da sam razgovarao sa covjekom koji je ucestvovao na tom sastanku sa direktorom aerodroma, prvom i poslednjem...

Svaki put kad se sjetim toga, samo se nanerviram

Pa evo, u to ime, nek popuse kurac jos jednom
Cisto jer se nama ovde na forumu moze da im ponudimo

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 10:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:

pa šta je rekao?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2016, 10:56 
Alkibijad Dajguz V je napisao:
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:

pa šta je rekao?

x2

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2966 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 149  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]