Lear je napisao:
Znas li da prije rata izmedju 14h i 17h nije smjela muha da se cuje? Znam vrlo dobro kako su mene moji roditelji vaspitali.
Lear molim te... "Nije smjela ni muha da se cuje" i to bi trebalo da bude normalno...
Znaci nije bilo dozvoljeno da se voze automobili izmedju 14 i 17 h jer stvaraju buku. Ljudi sa tvrdim djonovima nisu smjeli da hodaju po afaltu jer cipele odjekuju, nisu smjela da se otvaraju vrata u stubistima jer skripe prilikom otvaranja, a naravno ni u kom slucaju nije smjelo da se glasno prica u sostvenom stanu, pogotovo u starijim zgradama gdje problem akustike nije dobor rijesen, a naravno da se zvono na vratima nije smjelo koristiti u to vrijeme, vec samo lagano kucanje itd. Nemoj molim te. Rodjen sam i odrastao u BL i znam kako je sve funkcionisalo prije rata... Ja sam dao djeciju galamu kao primjer, koji ja naravno tolerisem jer sam svjestan da ne postoji zakon niti pravilo koje bi odredjivalo djeci kad smiju da se igraju, a kad ne... Kao sto rece Zeleni Obad - tolerancija (procitati moj potpis)...
Lear je napisao:
15 godina smo bili "kao s lanca" pusteni da radimo kako hocemi i sta hocemo, ali u civilizovanim zemljama vodi se racuna o opstem dobru svih.
Znaci ljudi ne znaju sta je dobro za njih, vec samo vladajuce strukture koje donose zakone znaju sta valja, a mi smo glupo stado koje cobani tjeraju u tor... Smijesno. Ko je pitao ljude sta misle o tim odlukama, prije nego sto su donesene? Kakvo je to opste dobro. Opste dobro pojedinaca ili grupa koji se zale na buku, a hoce da zive u gradu
Uporedi Banja Luku poslije ponoci, sa pojedinim vecim gradovima u blizini Beograd, Sarajevo, Zagreb, Novi Sad i vidjeces drasticnu razliku. Ti gradovi pocinju da zive poslije ponoci, a BL izgleda kao groblje...