banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 15:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 260  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jul 2014, 09:43 
Valjda, meni se ne svidja nni Doboj niti mentalitet ovdje, ne znam jesu li ovolike seljacine "sisle" poslije rata ili je uvijek ovako bilo, ali zali boze primitivizma i seljakluka...

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 10:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Doseli se u Derventu k'o co'ek, taman nam fali meteorologa. :D

Ne rekoste mi, koliko stanovnika imaju Stanari?

Sad ce Doboj da ostane i bez ono malo kesa

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 10:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
shakal je napisao:

Још да банкротира и жељезница па можда неко коначно направи масакр општинара... :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 10:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
shakal je napisao:

po preliminarnim rezultatima popisa:
Станари - 1123 (broj popisanih) 382(broj domacinstava) 535 (broj stanova)...
a u tu opstinu vjerovatno upadaju jos neka mjesta...
vise ovde:
http://www2.rzs.rs.ba/static/uploads/bi ... is2013.pdf

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Kaze RTRS 13 naseljenih mjesta sa oko 11.000 stanovnika.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Boli ih uvo, sad ce svi da se zaposke na budzet

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 13:08 
shakal je napisao:

Ne fali, imate najbolje ljude na toj poziciji, ja ih licno obucavao...

A mogao bih i ja u Stanare trbuhom za kruhom...

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 14:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Bila jednom jedna poplava

Sjećate se onih poplava što su nekad davno bile? Ima od toga jedno mjesec – mjesec ipo dana. Skupljala se neka pomoć, zvao se neki broj, neki ljudi volontirali, svi se nešto bili uzvrtili oko toga. Dolazili neki kamioni iz inostranstva, bilo nekih zajebancija na granici, a kasnije i neki ljudi pohapšeni, bilo je nešto i u novinama oko toga. Sjećate se?

Elem, prošlo je to i sad je sve u redu. Voda se povukla i samim tim je opasnost od davljenja svedena na minimum, a putevi su već neko vrijeme prohodni tako da se bez problema može na more. Telefoni rade i struje ima, a za račune ćemo već vidjeti. Ostala je po koja mina, al’ valjda će ih neko odnijeti, ako do tad ne eksplodiraju. U oba slučaja, problem će biti ubrzo riješen kako god okreneš.

Ima onih koji su ostali bez kuća, auta i sve imovine, ali to je već njihov problem. Što nisu vodili računa gdje grade kuće, je l’ i o tome treba neko drugi da misli? Lakše je njima bilo napraviti kuće u brdima nego podići nasipe, to je bar jasno. Po baksuzluku, tim istima su stradale i najbliže bolnice, škole, apoteke i drugi objekti od javnog značaja, pa sad nešto kukaju, moljakaju i traže pomoć, nikad im dosta.

Blagodareći urođenoj i toliko puta dokazanoj visprenosti duha Vlada Republike Srpske odreagovala je hitro, i, nakon danonoćnog razmišljanja prvih među jednakima, odluka je pala na – solidarnost! Vlada je odlučila da svi treba da pomognemo, pošto se toga do sada nismo sami sjetili. Solidarisaćemo se jedni sa drugima: nepoplavljeni sa poplavljenima, poplavljeni sa nepoplavljenima i poplavljeni sa poplavljenima. Nešto malo od svake plate, i one plate koja je poplavila i one koja nije poplavila, nešto od poslodavaca, frtalj penzije i jedne i druge i to bi bilo to.

Glupo je sad razmišljati o tome da li su oni koji i dalje muku muče sa isušivanjem sopstvenih domova i traganjem za suvim krevetom trebali biti izuzeti od ovog nameta, prosto nije bilo dovoljno vremena za detaljisanje i diskusiju, idu izbori, valja se posvetiti kampanji. Penzioneri nek’ se ne bune, ionako samo uzimaju lovu, a ništa ne rade, nek’ i oni jednom poture leđa za otadžbinu. A što se tiče poslodavaca, oni bar imaju para, to što su neki izgubili milione u poplavama je njihova stvar i ne može se prihvatiti kao izgovor. Elem, skoro svi koji ostvaruju redovne prihode učestvovaće u popunjavanju fonda solidarnosti.

Ovo „skoro“ iz prethodne rečenice tu stoji zbog kolega u tamnim mantijama i još tamnijim Mercedesima, koji uprkos zvaničnim cjenovnicima za svoje usluge i dalje ne podliježu bilo kakvom poreskom tretmanu, te su samim tim njihovi prihodi nemjerljivi, pa je teško odrezati onih solidarnih tri posto.

Diplomatski kor je zahvaljujući izuzetno jakim diplomatskim odnosima sa inostranstvom uspio da obezbijedi nova zaduženja, pa čak i reprograme starih. Alal vjera majstori. Platne kartice će uskoro biti podijeljene i obnova može da počne. Po pet milja svima, tako je najpoštenije. Ko će se sad ganjati s njima i prepucavati ko je više, a ko manje oštećen.

Priča se da ima nekakve pomoći u vidu namještaja, građevinskog materijala, bijele tehnike, ukratko svega što je potrebno za obnovu stambenih i drugih objekta, negdje gore u inostranstvu, ali daleko je to, negdje po Njemačkoj i Austriji, ko će sad s tim muku mučit’ i gubiti vrijeme na transport onoga što su ljudi već obezbijedili. Humanitarna pomoć je uveliko podijeljena, a pisale novine i da se kralo, pa je bolje više ne davati nikome ništa, ko zna gdje će to završiti.

Teško je sad razmišljati o nekakvoj organizovanoj medijskoj kampanji. Teško je razmišljati o tome da i dalje dobar dio Evrope i svijeta zaista nema predstave o tome kakva je nevolja snašla Republiku Srpsku. Nema pojma šta je Republika Srpska, zapravo. Glupo je tražiti ozbiljnu i kvalitetnu pomoć kao što je uradila Srbija. Pet Njemačkih firmi da rashoduje svoje računare, kao što ih i rashoduje svake četiri godine, može da opskrbi sve poplavljene računarske centre u Republici Srpskoj. Dvadeset hotela sa starim televizorima i namještajem može da opremi četiri stotine domaćinstava u Republici Srpskoj. Desetina stanovnika jedne od pedeset američkih saveznih države može da pokrije nastalu štetu. Petnaest minuta na nekoj japanskoj televizijskoj stanici o šteti i nevoljama ljudi u Republici Srpskoj riješilo bi sve naše probleme. Svi ti ljudi znaju šta je elementarna nepogoda i suosjećaju s tim. Samo ne znaju da je zadesila i nas i da nam treba njihova pomoć. Treba im dojaviti, ali sve je to, znate, tako komplikovano i nezgodno.

Isto tako je teško mijenjati zakone i druge propise kako bi se humanitarna pomoć u vidu građevinskog materijala oslobodila carine i poreza. Stoje neki materijali po skladištima nadomak naših granica, ali donatori su trebali da plate i carinu i porez na uvoz građevinskog materijala, tako da je ta pomoć otišla na drugu stranu.

Bolje ovako. Podijelimo to para što ima na ravne časti i kud koji mili moji. Sve u svemu, kao što rekoh, bilo – prošlo. Platne kartice se dijele, fond se već polako puni, a ako zafali para organizovaćemo još dva – tri koncerta i problem riješen. Uživajte u godišnjem odmoru i ne dozvolite sebi da razmišljate previše o poplavljenima. Ima ko da razmišlja o tome.

Ili nema. Ali ni to nije vaš problem.

Boris Bajic blog

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 15:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Braneee je napisao:
shakal je napisao:

po preliminarnim rezultatima popisa:
Станари - 1123 (broj popisanih) 382(broj domacinstava) 535 (broj stanova)...
a u tu opstinu vjerovatno upadaju jos neka mjesta...
vise ovde:
http://www2.rzs.rs.ba/static/uploads/bi ... is2013.pdf

To je uzi dio te buduce opstine ili ti MZ Stanari i MZ Rudnicko naselje :) . Samo Donja i Gornja ostruznja imaju oko 1500 stanovnika. Cijenom da ce biti u sustini negdje 9-10000.

Od TE budzet ce biti nekih 3-4-5 miliona, plus ostale stvari, mozglo bi se stvarno lijepe stvari napraviti. Ali kao sto se i pretpostavljalo masovno se daju otkazi na funkcijama u Doboju lokalnih lesinara, cekaju se mjesta u Stanarima, klasika :wink:

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 15:54 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
BL Boy. :thumbright:

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2014, 19:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Jun 2008, 17:05
Kada procitam da je Doboj neka kocnica za napredak Stanara dodje mi muka, a pola lopova u Opstini iz toga kraja. Ne znam sta sada ocekuju da ostanu i dalje u Doboju, pa naravno da ce se prebaciti da kradu u novoj Opstini. Neka vam je sa srecom. Sami znate kako cete proci.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2014, 20:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Добој је кочница сам за себе. Треба га оградити и наплаћивати улазнице да људи виде како град на таквом мјесту може да буде тако упропаштен у сваком погледу.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2014, 21:44 
Početnik
Početnik

Treba one ljude ograditi(zatvoriti) sto su ga upropastili. Izgleda da niko u ovoj "drzavi" nije sposoban da pohapsi i zatvori lopove, zato nam i jest ovako... Kradi, otimaj, lazi i na kraju ces biti jos nagradjen!

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2014, 06:14 
Zasto bi sami sebe hapsili?

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2014, 11:07 
Početnik
Početnik

O tome se i radi, cijeli sistem je na tome zasnovan. Ruka (lopov) ruku (lopova) miluje.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2014, 11:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
A mi ostali kukavice.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2014, 22:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

balkanicusss je napisao:
Kada procitam da je Doboj neka kocnica za napredak Stanara dodje mi muka, a pola lopova u Opstini iz toga kraja. Ne znam sta sada ocekuju da ostanu i dalje u Doboju, pa naravno da ce se prebaciti da kradu u novoj Opstini. Neka vam je sa srecom. Sami znate kako cete proci.

Kako cemo proci? Objasni nam?
Ovaj put necemo "hraniti" Ozrence nego ce krasti nasi ljudi, valja, moze, ako se krade nek kradu domaci, potpisujem.

Inace, izgleda da je Obren svjestan da ce mu ostati samo muslimansko glasacko tijelo posle ove katastrofe
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/gradonacelnik-doboja-moja-drzava-je-bih-postujem-i-rs

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2014, 22:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Muslimani u brdima Doboja, pa nisu bili igrozeni poplavama... Kakav ljigavac je taj lik

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2014, 22:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nema dna koji on ne moze dotaci :)

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2014, 23:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pogotovo kad su Stanari otisli koji su cisto srpski, sad ce zeleni glasovi imati jos veci uticaj u Doboju

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 260  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]