banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 13:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1743 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 88  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Avg 2016, 13:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
sinip je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Onda ga nisi pazljivo procitao.

Btw. aj da zanemarimo istoriju i igricu prebacimo na sledeci level:

Od sutra je Republika Srpska samostalna sa sve svojim dijelom Brckog. Sta dalje?

Чекај, хоћеш да кажеш да се одрицањем од Босне одричемо своје средњовјековне историје у истој?!? Де немој да си смијешан. :)
А што се тиче другог дијела, шта даље - па исто што би требало да се ради и сада (а углавном се не ради) да се јача привреда, смањује корупција, подстиче наталитет... Траже нови и оснажују везе са садашњим савезницима и пријатељима у свијету. Или рецимо да понудимо Русима локације за анти-антиракетни штит. :) Тај рад.

Nikola Tesla, Zitomislic, Glamoc, Dalmacija, Zdravko Colic :D... Luzersko ponasanje :roll:

Jacanje privrede i smanjenje korupcije vodi poboljsanju standarda ljudi. A bolji standard u Republici Srpskoj ce relano privuci i Bosnjake i Hrvate da se vrate. U prvom redu one koji su rodjeni ili im je porijeklo sa podrucja Republike Srpske. A ako to zelis izbjeci onda ces krenuti stopama susjednog nam Kroatistana koji se ovih mjeseci prazni brze nego kada su ga Srbi napustali 1995. To je bas bajno rjesenje.

Sto se pokrivanja Juzne Evrope tice, Rujama na izvolite stoji skoro sva Sjeverna Afrika na raspolaganju. Sta ce im smotani Srbi koji su ostali bez mora? Bilo im je previse kako sto se da zakljuciti iz tvoje opaske da imamo premalo zemlje :D

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 13:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Не контам те за први ред, у ствари можда бих могао да наслутим шта хоћеш да кажеш, ако се баш напрегнем, али ниси у праву свеједно. :)

А чекај, зашто бих био против враћања људи који хоће да живе у независној РС, без обзира ко су и шта су? Док год поштују законе државе у којој живе?

Каква Сјеверна Африка?!? Мароко, Тунис, Либија, Алжир, Египат, Руси?!? Извини овааааај, а о чему ти то? :confused2:

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

3. O ogromnom lako dostupnom prostoru za te tvoje raketice.
2. Vracanje pofinog broja ljudi u RS obecava da ce ti isti ljudi biti neko ko ce se pitati u vezi pisanja nekih novih zakona ;-) Zamisli samo :D
1. Bar si poceo da naslucujes, sto je vise nego dovoljno za pocetak. Ja zadovoljan :D

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 13:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

3. У потпуно нестабилном, исламском и не превише руско-пријатељском окружењу. Значи ниђе везе.
2. Ја сам легалиста, док се год поштују прописи и све иде нормалном процедуром, опасност за неке турбулетне промјене је изузетно никаква. Осим тога, треба да прође најмање пола генерације док се испрани мозгови муслимана у вези РС не врате у неку нормалну перцепцију, а тиме и они врате у независну РС.
1. И кажем ти да ниси у праву. Не можеш ти да држиш територију на којој немаш становништво, а како ствари стоје ако се шта не промјени, нећемо имати ни за ово што сад имамо. А историја је историја, то ти углавном нико не може промјенити.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 13:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

1. Rast je progres, umanjivanje je propadanje.
2. Pogledaj pod 1.
3. Ameri su napravili imperiju zahvaljujuci ''nestabilnim'' i ''neprijateljkim'' okruzenjima. Lako i jeftino. A i Amerika i Rusija imaju prilicno praznog prostora pa...

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 13:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

1 и 2. Држава је пројекат, не ствара се преко ноћи. А ако имаш план и реализујеш га онда је небитно да ли су Гламоч и Грахово данас у Федерацији, јер прекосутра-закосутра неће бити.
3. Руси су малчице закаснили за тај начин креирања империје. А и лАмери имају проблема са одржавањем.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ukratko, imam pravo.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 13:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Е нек си ми рек'о. :lol:

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Nisu Rusi zakasnili nego nisu mogli prije.
Nešto ne vjerujem da im Srbi ne trebaju- lijepo je gdje god imaš bazu s avionićima i raketcama.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 13:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Е нек си ми рек'о. :lol:

Kao sto rekoh, napredujes :-) Bice nesto od tebe :D

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 14:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
дринин вук je napisao:
Али како провидно. Срби малим словом, Бошњаци великим.... најјачи ми је онај дио о тешкој економској ситуацији. А код њих рестрикције воде сваки дан...

Upozorio sam te jednom za ovo. Pozdravi se sa drugarima.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta je reci, zaboravio se malo sicajuci se sam sa sobom :D

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Bosic je nebitan. Bosic je proslost nakon ovog referenduma. Samo je pitanje sta ce postati SDS. Proslost ili zbilja stranka koja moze parirati Lemiju. Nije bitno da li ces bas oni biti ti koji ce zamjeniti Milu ili ce tek napraviti prostor nekoj novoj (ludo se nadam, odgovornoj) politickoj opciji.
Da se ne lazemo, referendum prvo Mile dozivljava kao svoj, a o ostaloj ekipi ne vrijedi vise trositi rijeci.
Dakle, nekako treba Milu sprijeciti da referendum sroze u malo komplikovanije otvaranje seoskog vodovoda.

Naravno da je bitan, jer pravi bitnu stetu poziciji Republike Srpske preko Mektica i Sarovica.
PDP je stranka koja ce imati najsnazniju podrsku zapada, prvenstveno UK i US. Da li ce imati podrsku glasaca ostaje da se vidi.

Moja projekcija je da ce sledeci premijer biti neko iz PDP-a, uz koaliranje sa SNSD i njihovim satelitima.
Citiraj:
Eh da, jos uvijek nisam za to da se Srbi olako odreknu Bosne. Srpska je Bosna, iako referendum u Bosni nije srpski izum ;-)

Mi se nismo "olako odrekli Bosne" nego nam je Bosna silom oduzeta. Nema tu vise nicega za odreci se, rezultati popisa su sve rekli - Srba je u vilajetu ostalo 2.5%. Nemaju nikakve sanse da cak i na kantonalnom nivou uticu na nesto, da ne pominjem federalni nivo.

Da bar nije bilo one odluke ustavnog suda o "konstituvnosti svih i svuda" Srbi bi imali zagarantovana mjesta na manjinskim listama, i imali bi realnu mogucnost da stvarno biraju svoje predstavnike, a ne kao do sada da ih biraju muslimani.

Dakle, mi trebamo sacuvati ono sto mozemo.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 14:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
_зока je napisao:
дринин вук je napisao:
Али како провидно. Срби малим словом, Бошњаци великим.... најјачи ми је онај дио о тешкој економској ситуацији. А код њих рестрикције воде сваки дан...

Никог увриједио нисам. Упозорио на чињеницу да неки свјесно име српског народа пишу малим словом. Док имена других пишу великим. То се ни на САФ-у не догађа тако често. Опште знање.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 15:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Bosic je nebitan. Bosic je proslost nakon ovog referenduma. Samo je pitanje sta ce postati SDS. Proslost ili zbilja stranka koja moze parirati Lemiju. Nije bitno da li ces bas oni biti ti koji ce zamjeniti Milu ili ce tek napraviti prostor nekoj novoj (ludo se nadam, odgovornoj) politickoj opciji.
Da se ne lazemo, referendum prvo Mile dozivljava kao svoj, a o ostaloj ekipi ne vrijedi vise trositi rijeci.
Dakle, nekako treba Milu sprijeciti da referendum sroze u malo komplikovanije otvaranje seoskog vodovoda.

Naravno da je bitan, jer pravi bitnu stetu poziciji Republike Srpske preko Mektica i Sarovica.
PDP je stranka koja ce imati najsnazniju podrsku zapada, prvenstveno UK i US. Da li ce imati podrsku glasaca ostaje da se vidi.

Moja projekcija je da ce sledeci premijer biti neko iz PDP-a, uz koaliranje sa SNSD i njihovim satelitima.
Citiraj:
Eh da, jos uvijek nisam za to da se Srbi olako odreknu Bosne. Srpska je Bosna, iako referendum u Bosni nije srpski izum ;-)

Mi se nismo "olako odrekli Bosne" nego nam je Bosna silom oduzeta. Nema tu vise nicega za odreci se, rezultati popisa su sve rekli - Srba je u vilajetu ostalo 2.5%. Nemaju nikakve sanse da cak i na kantonalnom nivou uticu na nesto, da ne pominjem federalni nivo.

Da bar nije bilo one odluke ustavnog suda o "konstituvnosti svih i svuda" Srbi bi imali zagarantovana mjesta na manjinskim listama, i imali bi realnu mogucnost da stvarno biraju svoje predstavnike, a ne kao do sada da ih biraju muslimani.

Dakle, mi trebamo sacuvati ono sto mozemo.

Za sve sto si pobrojao smo najvise sami krivi. Nisu sa druge strane neki nadljudi, sta li. Vecina koja kroji bosnjacku kvazinacionalnu politiku je DV nivoa. Ograniceni i frustrirani. Slabi.

U tom smislu referendum je dobar alat za sisanje tih ovaca.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 15:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Па ено ти прве мусакица, типа ш'а се ми смарамо у свему томе кад се ништа не питамо. Аха, јесте, да.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 15:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Какве замјене теза код појединаца. Ништа не ваља, али ето референдумом ће бити још горе. Хау јес но.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 16:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kakav car :D

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
_зока je napisao:
дринин вук je napisao:

Cemu , sta je ovo ???

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2016, 18:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jos samo prebaciti temu na politiku zbog mogucih padobranaca sa Kljiksa kojih ce svakim danom biti sve vise :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1743 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 88  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]