Helena, vecinom se slazem sa tobom ali ovaj put ne

Ako izadjes u Graz-u i ostanes vani do 4h ujutro - Ima li pekara koje su u to doba otvorene??? Psujes li austrijsku vlast sto je donijela takav zakon ili ti je takav rezim sasvim ok jer si u njega "upala" kad si dosla ?!?

Smatram da je rad pekara u to doba noci sasvi nepotreban ( potreban je samo tim ljudima koji na taj nacin zaradjuju doprinos svojoj porodici) isto kao i cevapdzinica i svih ustanova koje su "posljednja oaza pijanog putnika"

Ne pricam onako nego znam kako i kojim tempom se zivi dole,kod nas, i gdje se islo na "zadnju" kada se sve zatvori
Cinjenica je da je Banjaluka gusto naseljena i da svaki objekat smeta ljudima koji nocu
spavaju Sjecam se perioda kada je Face bio aktuelan, ljetna noc napolju nas milion. Guzva, galama, skika, glasna muzika a sprat iznad na balkonu bracni par sve sa bebom u ruci

Takva tuga me obuzela da pored svog stimunga u kojem sa bila ( zajedno sa drustvom) nisam mogla ostati. Zasto?!? Jer sam sama majka i znam sta znaci san jedne bebe

To sto je debilni arhitekta napravio kompleks zgrada i smislio da u jednoj zgradi budu stambeni prostori, kafici, samoposluge koje rade non-stop - to je njegov promasaj po pitanju obrazovanja, kulture i ljudskosti....
Neka se otvore komleksi diskoteka, kafica, pekara, dragstora, javnih kuca - ma cega .... Ali
IZVAN stambenog naselja. I tamo neka se urlice, neka se pjeva dok glasne zice ne zakazu, neka se vere po stablima i sa istih skace - samo neka se ne ometaju gradjani koji hoce mir!!!!
Da me neko ne bi pogresno razumio - Sama izlazim i volim taj nocni, drustevni, zivot ali se trudim da ne ometam stanare odjekom mojih stikli uz stepenice ili vikanjem ispod prozora mojih drugarica...
Svaki covjek ima pravo na mir u vlastitom stanu.. I ako se poceo sprovoditi zakon o istom ( ne ulazim u problematiku zatvaranja pekoteka - niti me, iskreno, interesuje) ne vidim zasto bi smo trebali biti protiv
Smorih ja, jel' da?