banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 04:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 260  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Maj 2014, 20:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
spijo je napisao:
Samo je to rekao i ti odustao od rasprave? :lol:Daj sliku

Eto... :lol:

Sta sliku?

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 20:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
The_new_Statesman je napisao:

Sta sliku?

Sliku Zoke,žitelja i građanina Zimbabvea :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 20:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Odjavljujem se.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 20:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
spijo je napisao:
Interesuje me zašto se stanovništvo koje je ugroženo bori sa pitkom vodom čekajući na milostinju nadležnih službi?Zar je jedina opcija za pijaću vodu ona flaširana koja se prvo mora negdje kupiti zatim sakupiti na jedno mjesto pa potom razvoziti po prihvatnim centrima odakle se djeli građanstvu?
Šta je sa starim dobrim cisternama za pitku vodu?Ne može mi niko reći da ni to nemamo.Sa tri cisterne od po deset hiljada litara raspoređenenih u Doboju riješilo bi se barem pitanje pijaće vode.
Dali je neko negdje vidio i jednu cisternu sa pijaćom vodom ?Ja ne.

Tri cisterne koje bi dijelile pijaću vodu je malo za Doboj jer ima 20 punktova na kojima se pomoć dijeli. Ili bi se voda svela na tri tačke ili bi cisterne morale kružiti između punktova. Koliko vremenski treba da se čeka da 1000 ljudi naspe po kanister vode? Znači da bi i trajalo duže nego što traje podjela flaširane vode. Tri cisterne koje dijele pijaću vodu znači tri cisterne manje koje bi prale ulice Doboja, a i ovako ih nema dovoljno. Flaširanu vodu je lakše i uskladištiti i podijeliti.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 20:50 
Administrator
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Interesuje me zašto se stanovništvo koje je ugroženo bori sa pitkom vodom čekajući na milostinju nadležnih službi?Zar je jedina opcija za pijaću vodu ona flaširana koja se prvo mora negdje kupiti zatim sakupiti na jedno mjesto pa potom razvoziti po prihvatnim centrima odakle se djeli građanstvu?
Šta je sa starim dobrim cisternama za pitku vodu?Ne može mi niko reći da ni to nemamo.Sa tri cisterne od po deset hiljada litara raspoređenenih u Doboju riješilo bi se barem pitanje pijaće vode.
Dali je neko negdje vidio i jednu cisternu sa pijaćom vodom ?Ja ne.

Tri cisterne koje bi dijelile pijaću vodu je malo za Doboj jer ima 20 punktova na kojima se pomoć dijeli. Ili bi se voda svela na tri tačke ili bi cisterne morale kružiti između punktova. Koliko vremenski treba da se čeka da 1000 ljudi naspe po kanister vode? Znači da bi i trajalo duže nego što traje podjela flaširane vode. Tri cisterne koje dijele pijaću vodu znači tri cisterne manje koje bi prale ulice Doboja, a i ovako ih nema dovoljno. Flaširanu vodu je lakše i uskladištiti i podijeliti.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 21:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ček,ček.Znači da bi se ispoštovala komocija pri distribuciji pij.vode od iste smo napravili proizvod koji je lakše podjeliti(ne i uskladištiti).Proizvod koji moramo platiti novcem kojeg nemamo a kad smo već odlučili potrošiti taj novac ,moglo se kupiti nešto što zaista nemamo u datoj situaciji.
Ovako sa jedne strane plaćamo flaširanu vodu a sa druge sa ništa lošijom i besplatnom vodom peremo ulice.
Jako razborito nea šta.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 21:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I komocija je upitna jer se ne radi o situaciji kada se sto veca kolicina vode mora podijeliti u sto kracem vremenu. Jbg.a, parkiras cisternu i neka ljudi dolaze po vodu... A Doboj je taman toliki da ga moze pokriti nekoliko punktova.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 21:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
sta vi ustvari tvrdite?

da je u pitanju ljudska glupost ili forsiranje tog flasirano-vodnog lobija?

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 21:31 
Administrator
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Ček,ček.Znači da bi se ispoštovala komocija pri distribuciji pij.vode od iste smo napravili proizvod koji je lakše podjeliti(ne i uskladištiti).Proizvod koji moramo platiti novcem kojeg nemamo a kad smo već odlučili potrošiti taj novac ,moglo se kupiti nešto što zaista nemamo u datoj situaciji.
Ovako sa jedne strane plaćamo flaširanu vodu a sa druge sa ništa lošijom i besplatnom vodom peremo ulice.
Jako razborito nea šta.

U ovoj situaciji po meni je bolji izbor flaširana voda zbog same lakše i brže distribucije. Inače nisam pobornik flaširanja vode u sredinama u kojima u česmama ima vode koja zadovoljava sve norme kvaliteta i zdravstvene ispravnosti.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 21:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
sta vi ustvari tvrdite?

da je u pitanju ljudska glupost ili forsiranje tog flasirano-vodnog lobija?

Ne tvrdimo ništa već logično i racionalno razmišljamo.U državi koja je prebogata vodom došli smo u situaciju da krizni štabovi upućuju apele za flaširanom vodom umjesto da se postave punktovi sa cisternama kojih ima u dovoljnom broju.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 21:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Ako ima dovoljno cisterni kako svi kukaju da se ne peru gradovi od mulja?

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Mislim da je ovdje zokin rezon ispravniji, daleko je lakse i brze podijeliti upakovanu vodu, nego je dijeliti cisternama.

Sad, to sto mi imamo vode za pice a kupujemo je, to je nesto drugo sto ni meni nije jasno.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 21:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Ako ima dovoljno cisterni kako svi kukaju da se ne peru gradovi od mulja?

Apeli za flaširanom vodom su upućivani i prije povlačenja vode u korita,odnosno pranja ulica tako da .......
U stvari računica je jednostavna.Pomnožite broj ugroženih korisnika sa prosječnom dnevnom količinom vode koja mu je potrebna za piće (oko 2 litre) i dobijenu cifru pomnožite sa cjenom koštanja flaširane vode.
Dobijenu cifru uporedite sa cijenom vode za piće iz cisterni (1000 litara oko dvije marke)

Poslednji put menjao Čiča iz Rogače dana 24 Maj 2014, 21:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 21:52 
Administrator
Korisnikov avatar

U pravu si...Natovare cisternu na čamac pa opleti od kuće do kuće, sipaju ljudima u šake....

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 21:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
U pravu si...Natovare cisternu na čamac pa opleti od kuće do kuće, sipaju ljudima u šake....

The_new_Statesman je napisao:
Ima par dana kada sam pitao sto nema cisterni i sta bi bilo da se ovo desilo pre 5 godina kada flasirane vode prakticno nije ni bilo u ponudi po trgovinama :D

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 22:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
A
A-
Banjaluka: Anketirano 1.660
poplavljenih domaćinstava radi
izrade socijalne karte
subota, 24 maj 2014

istinito.com

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 22:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
spijo je napisao:
Jako razborito nea šta.

Одакле ти у Добоју пијаћа вода тренутно? Оно из водовода није добро ни за купање.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 22:34 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
nije ni mislio u doboju natociti cisterne sa pijacaom vodom...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 22:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
spijo je napisao:
Jako razborito nea šta.

Одакле ти у Добоју пијаћа вода тренутно? Оно из водовода није добро ни за купање.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sw9exN74vkc[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 22:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Aman, po Doboju ima cisterni iz kojih ljudi toce vodu.
Jedna je bila kod Crkve, a drugu sam vidio dole nize, od Opstine prema magistrali.
Sta brljate.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 260  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]