banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 06:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Sep 2014, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Reaktivni oklop bas i ne funkcionise svaki put kako bi trebao da funkcionise u teoriji.
Ovde pise da neke verzije Fagota imaju cak i "Tandem HEAT" bojevu glavu.

Ili su im jednostavno prebacili Konkurs rakete. Mislim da se sa istog postolja ispaljuju.
Sa Konkursima su sirijski pobunjenici nanjeli velike gubtike oklopu SAA.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2014, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Пеле Мали je napisao:
Ово је оно што ја никако не разумијем.
Оставиити оволико наоружање непријатељу ми је ван сваке памети.
Можда Рује имају контакте међу украјинским командирима..

Vjerujem da ima jos hrpa nizih i srednjih oficira, a van generalstaba, dosta proruski nastrojenih.. ali eto ne mogu odmah da odbiju naredjenja onih na vrhu pretpostavljenih.. Generalna cistka nije sprovedena. S druge strane opet, da su ti gore unistili svo to neoruzanje, unistili bi i pobunjenici njih. Jer je takvo naredjenje bilo da predaju naoruzanje-ko uradi bilo sta suprotno: kukala mu majka!

_Krol_ je napisao:
Ne lupetajte...prvo se raspitajte sta je i ko bio Sljivancanin u Vukovaru.....nigdje nikoga on nije slao samo je medijski exponiran

Ajde ti onda reci ko je kriv za smrt onoliko golobrade djece, sahranjene u onim bojevim,metalnim kovcezima?! Ko je komandovao oklopnim jedinicama u napadu na Vukovar?? Mrksic, Radic, Kadijevic...!??

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2014, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
vecina pobrojanih je iz Gardijske brigade.......gardijska brigada je i oslobodila taj grad iz minimalne gubitke jer je jedina bila bez rezervista...tamo je bio splet raznih okolnosti....paravojske,rezervisti,nedisciplina....svasta nesto....nije se znalo ni ko pije ni ko placa

da me ne shvatis pogresno....Sljivancanina i Mrksica znam licno.....Sljivo je kita od covjeka,bar po mojim kriterijumima ali tamo je samo hodao i kao organ bezbijednosti Garde vodao novinare,jeo govna preko razglasa da se predaju,folirao neku crnogorsku glupost o cojstvu,junastvu ,ovom onom...Mrksic je dobar covjek ali slab vojnik....veze oni nemaju ni sa zlocinima ni sa pogibijama...a poginulo je cini mi se oko 1000
al ovo je off pa ne bih dalje niti imam zelju za tim

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2014, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Tema je građanski rat u Ukrajini.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2014, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Мене две ствари из догађаја у источној Украјини 2014. године подсјећају на оно што се код нас дешавало 1991. године.

Прво, читам како људи пуцају називе градова и села које држе проруси или Украјинци. Нико одавде прије није чуо за та насеља нити познавао географију тог региона. А тако је сваки прави Србин у љето 91. комотно знао да наброји села између Бенковца или Книна или од Старе Градишке преко Окучана која су села према Новској а која према Новој Градишци. Гледала се ТВ, сваки дан извјештаји са ратишта, владала еуфорија.

А друго је еуфорија која је и код нас била на почетку. Нико није имао јасно идеју за шта се треба борити и гдје су границе (ко што ни ови проруси не знају гдје им треба бити граница), али еуфорија владала, идеја да се ствара нешто ново и исправно. И то брзо испири. У Русији цијене јако скачу, рубља пада у односу на евро и долар. И питам се да ли ће ентузијазам владати и догодине ако рат и санкције потрају.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2014, 21:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Doce zima, zavrnuce rusi plin, da izbalansiraju sankcije i troskove

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2014, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rusija ovo treba brzo da privede kraju a sve mi se čini da će pregovori započeti uskoro jer je očigledno da Ukrajina ovu situaciju ratom ne može riješiti.U suprotnom desit će se upravo ovo sto shoole kaže.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2014, 21:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa to je nemonovno, jer ratuju bez nekog konkretnog cilja

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2014, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Za Rusiju je najbolje da Ukrajina ostane cijela ali će vjerovatno biti podijeljena,nešto slično BiH.Neće moći ući u NATO niti u EU jer će Novorusija takve odluke uvijek blokirati.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2014, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Завидим Русима, завидим овим „кацапима“ и „Москаљима“[1]!

Завидим им на Олимпијади, и на војсци. Многи моји пријатељи и родбина су у Русији. Гледам како расту и мењају се. Верују у свог председника. Верују у своју војску. Поносе се својом великом историјом, успесима и победама.

Некада је то била наша заједничка историја, заједничке победе и успеси. Не тако давно. Они су се помирили са собом. Не маре за Запад који ми сматрамо божанством. Они иду даље, развијају се, о чему нама не говоре на телевизији и форумима. Мени је јасно да ми губимо, а не они. Ми смо све слабији, а они су све јачи.

Колико год гласно викали „Слава Украјини“, то се неће променити.

Не тако давно, злурадо смо гледали код њих Чеченију.

А данас су Чеченци ништа мање Руси од самих Руса. Спремни су да се боре за своју велику, обновљену земљу, чијим се делом сматрају. Данас се ми плашимо чеченских батаљона. Како је до тога дошло???

Они су се још колико јуче убијали међусобно. Али разлог је једноставан: Чеченци су успели да се сете да су и они Руси, да су и они део велике државе и великог народа.

Ми се злу радујемо кад њих задесе катастрофе и тероризам.

А они их сваки пут превазиђу и постају јачи! Иако је против њих цео свет! Падну и опет устану. Устану и смеју се. И испљуну крв кроз зубе.

Ми вриштимо како су они робови. Како ће ускоро пропасти, како ће нафте нестати, НАТО напасти, а њих задесити још једна казна. Али они су ми! Ми пљујемо на сопствени одраз. На себе.

Морамо схватити да смо једно. И кад то схватимо и разумемо, онда ће се вратити онај осећај наших предака – осећај унутрашње снаге, наде, вере, и поноса. Да смо и ми Руси.

Нема везе ко су нам преци: Украјинци, Татари, Јевреји, Бурјати или Узбеци. Нема везе шта смо по вери, католици, православни, муслимани или Јевреји. Није битно. Битно је да смо Руси! Да смо део великог народа и велике државе.

Јесте да наша велика држава и велики народ имају још проблема. Али ако се сетимо да смо Руси, све ћемо променити заувек! И тога се сви плаше.

Плаше се да ћемо се сетити. Да ћемо опет бити заједно.

Зато око нас плету паучину лажи и обмана. Те лажи онда одржавамо ми, али и у Русији.

Не дозвољавају нам да се пробудимо. А ако се не сетимо ко смо, никада се нећемо пробудити.

О овој ситуацији, окупацији, итд.

Ко највише виче да морамо да заштитимо „нашу“ независност, целовитост и слободу? Олигарси, функционери, парламентарци. Престрављени су од помисли да ће морати да одговарају за све што су током година учинили Отаџбини?

Можда ово није окупација – можда је ово ослобођење? Можда је наш народ дошао да нас спасе кад смо изгубили сву наду и поклекли?

Можда треба да станемо заједно и уништимо све ове лажљиве политичаре, олигархе, функционере и начелнике којима иде пена на уста док вриште како сви треба да одемо у смрт. Да гинемо за њихове виле, јахте и дворце, њихове банковне рачуне, њихову слободу да нас пљачкају, и да не одговарају за своје поступке.

Знам да ће овај Манифест да скидају са Мреже. Да ће хиљаде љутитих коментатора да ме оптужује како сам издајник, Путинова продана душа, кацап, москаљ. Не марим. Знам да је истина са мном.

Ја сам украјински родољуб – истински родољуб – и сада се одлучује о судбини моје Украјине и мог народа.

Или ћемо се сетити ко смо, или ће нас нестати.

Волим свој украјински народ, наше претке и нашу културу. Ја сам Украјинац. Али сам више од тога.

Ја сам Рус.

Андреј Авраменко, Харков

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2014, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Мислим да Новоруси итекако знају шта хоће. Неко је лијепо рекао, напредују к`о да су сви обучени командоси, такав напредак је немогућ без јасне идеје и доброг плана. Русија није као Југославија, Русија има чиме уцијенити ЕУ. Ово што се догађа са санкцијама не одговара никоме и сад је само питање времена ко ће попустити. Обје стране ће се трудити да се представе као побједници, дакле сад требамо чекати хрпу бирократа да осмисле договоре, сложе се око њих и онда то фино умотају те представе народу. Јасно је свима да су Украјинци својом несрећом само пијуни у овом рату, ово је рат између двије империје.

Новоруси јављају да су заузели Доњецки аеродром. Украјинци који су ту били су наводно предали оружје и истакли бијелу заставу док је неколицина добровољаца/плаћеника, највише Пољака и неколико њих из прибалтичких и скандинавских земаља побјегла у тунеле након што су преговори с њима пропали. Нау итс фан парт. Новоруси су довели инжињере који имају шеме подземне инфраструктуре на аеродрому и бетонирали све улазе/излазе.

Семен Семченко, вођа Националне гарде је до сад био под маском сво вријеме. Данас је скинуо и што би рекао наш народ, факат изгледа к`о прави бурле.

Spoiler:
Slika

Slika

Slika

И да додам..
Изолирана Русија почела изградњу највећег гасног цјевовода на свијету са Кином.
Slika

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Poslednji put menjao Пеле Мали dana 01 Sep 2014, 22:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2014, 21:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Beton beton samo beton :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2014, 22:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
shoole je napisao:
У Русији цијене јако скачу, рубља пада у односу на евро и долар. И питам се да ли ће ентузијазам владати и догодине ако рат и санкције потрају.

Na ovome je mislim i glavna poenta citavog ovog sukoba sto se vodi preko Ukrajine. Putin je pokusao da ogranici uticaj (petro-)dolara i donio odluku od prije koju godinu da svi sopstveni energenti koje plasiraju u inostranstvo imaju da se kupoprodaju u Rubljama (i Yuanima). Posto su ameri jos '71 ukinuli dolarsku zlatnu podlogu-goldstandard, kao adekvatnu zamjenu tom rijesili su da dolar zatim vezu za rijetke rude, energetske resurse i prije svega naftu- da bi i dalje odrzali makroekonomsku stabilnost sopstvene valute (-na tom jedinom stubu i pociva sva njihova privreda) i direktan uticaj na ostatak svijeta.
Sad kad je Putin pokusao da suzbije tu dolarsku hegemoniju, ovi su im napravili ovu svinjariju na Majdanu, sabotirali citav gasno-energetski program ugovoren sa Evropom, i time indirektno izvrsili napad na status rublje. Ostatak price znamo..

U slucaju da ovo potraje, i stvari predju preko tacke bez povratka- dobijemo neku novu vrstu hladnog rata, umnogome ce dalje zavisiti kako ce se Kina postaviti prema svemu tome. Ako nastavi blisko da saradjuje sa Putinom i oglusi se o molbe zapada, mislim da se Rusija jos moze nadati dosta pozitivnom ishodu na kraju. Putin nije nimalo glup, i vjerujem da raspolaze znatnim robnim rezervama-dovoljnim da kupi socijalni mir u narednih nekoliko godina ako te sankcije potraju-taman toliko dok ne izgradi ovaj gasovod do Kine i time utanaci novo stratesko partnerstvo. A u medjuvremenu ako se stvari usijaju u Ukrajini-moze da joj, iz odmazde zbog raskidanja svih tradicionalnih i ostalih bliskih veza, brzo i efikasno otfikari ovaj dio teritorije (prije svega uz Crno More i preko Dnjepra) za koji misli da u odredjenoj mjeri polaze istorijsko pravo.

Sve ce da se vidi u narednih par godina-ako se kriza vrlo brzo ne rijesi. Problem je sto ce ovo sve u velikoj mjeri pucati i po nasim glavama ovde. Daleko je danas ta "majcica Rusija", a mi kao narod u generalnom nismo postali iole manje tvrdoglaviji. Veoma je jaka i sama sprega FSB-BIA, koja i dalje indirektno upravlja samim nasim zivotima. A naposljetku bi zato i Dodiku bilo bolje da ne siri onoliku nesuvislu larmu. Samo zbog njega bi mogli skupa i mi i sama RS grdno fasovati!

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 08:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Медији преносе да су се ДНР и ЛНР сагласиле да остану у саставу Украјине уколико се испуне неки услови но представници ДНР и ЛНР демантују те изјаве.

http://dnr.today/news/pervyj-zampred-pr ... o-ukrainy/
http://www.rusnovosti.ru/news/338737

Минвајл, НАТОв извјештај је да су Украјинци попушили, гривна варира а иде и информација да су банке забраниле подизање готовине?? Је л` то уопште могуће?

Придњестровље се припрема за рат а придружује му се и Гагаузија, дио Молдавије насељен тим народом.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gagauzia

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 08:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Naravno da je moguće, zar ti je nepoznata ta situacija.
Koliko ljudi kod nas već više od dvadeset godina čeka da podigne svoj novac iz banke.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 10:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ма добро то али контам ово су нека друга времена.

Него, једну ствар би требали научити од Руса а то је како треба бити поносан на своју земљу и сваки период њене историје и превазићи те идеолошке подјеле.

Slika

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 10:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Свака част Андреју прије свега за текст,а онда и за његову свјест,да су сви Украјинци такви не би ни било тог бесмисленог рата.

Овај Семен Семеченко је баш неки јалијаш,види се по фаци,углавном се те "мудоње" и крију испод фантомки и разноразних маски.

Је л' имају неке информације колико и да ли има војске у Мариуопољу и какав је тамо морал и све што уз то иде,мислим да ли постоје сукоби у граду између Руса и Украјинаца ?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 11:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Шпрдају се с њим најстрашније :D

Slika

Slika

:lol:

Ево нове карте

Slika

Интернетом кружи информација да је под Иловајском убијен вођа Десног сектора Дмитри Јарош но још увијек није званично потврђено.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 11:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Molim te stavi upozorenje zbog slike. Zašto sam morao otvoriti ovo. :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 18:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]