banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 13:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 642 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 33  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Protesti za JMBG!
PostPoslato: 09 Jun 2013, 20:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
mrakacha je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
O cemu ti? Ono ja jesam srbocetnicka-jugokomunjara, ali zbilja mi nije jasno o kakvim barikadama pricas?

kome je dobro, taj se neće buniti. čak će i podržati postojeći sistem jer mu je dobro. kontaš?

Citiraj:
I de mi definisi sta su to normalni gradjani

oni koji protestvuju protiv najgoreg političke garniture u europi. ne znam, meni je normalno da tražim promjene u ovom nakaznom društvu.

1. Odakle ti pomisao da zavisim od sistema?

2. Odakle ti ideja da ne protestvuju za odredjene ciljeve dijela te politicke garniture?

Ostalo si vec procitao xxx puta. Mozete se sada "prati" kako hocete od Komsica i slicnih odbijajem autobusa i sl. Ali to "pranje" je krenulo tek kad se vidjelo da ste pukli preko grane.

I o koje tri hiljade govoris kada se svugdje pominje par stotina do 1000 maksimalno?

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 20:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2012, 18:46
@shoole
sudiš na osnovu izvještavanja krivih medija. ftv, bht, avaz nisu mediji, to su servisi stranaka. mediji su radiosarajevo, efm studentski radio, žurnal.

što se sdp-a tiče, on se cijepa. da su sutra izbori oni ne bi dobili ni 5 posto glasova. zato traže svaku slamku spasa. dio ih podržava proteste i pokušava na taj način da se spasi, ali neće im proći. druge stranke (vladajuće) ne podržavaju proteste. bakir juče na nekom sastanku u zenici pozvao svoje simpatizere da ne izlaze na ulice, radončić ludi, pokušava na sve načine da spriječi proteste, čak i lagumdžija je protiv. on zna da će propasti, pa želi to odgoditi do oktobra 2014. neke opoziciona stranke podržavaju protestante što je logično jer tu vide svoju šansu da dođu na vlast.

i vjerovatno si imao vezu s krivim ljudima. moraš tražiti prave ;)

@b'stard
rekao sam da smo završili.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 20:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
upravo na bht ide zanimljiv prilog o neophodnosti suocavanja sa prosloscu i promjeni imena entiteta republika srpska.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 20:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Nekoliko desetina građana Beograda mirnim okupljanjem na tvrđavi Kalemegdan u centru grada dalo je podršku građanima Bosne i Hercegovine koji od srijede protestuju ispred Parlamenta BiH zbog nedonošenja zakona o jedinstvenom matičnom broju građana (JMBG) zbog čega djeca rođena nakon 12. februara ne mogu dobiti JMBG, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Građani, koji su se samoinicijativno okupili pored spomenika „PobedniK“, poručili su da daju podršku građanima Sarajeva i BiH, i da Beograd ovim želi da se sa njima solidariše. Okupljeni, među kojima su se nalazili uglavnom mladi ljudi, nosili su transparente na kojima je pisalo „Svi smo mi Belmina“, „Svi za jednog, jedan za sve“, „Beograd s ljubavlju“, „Od Beograda srce ka Sarajevu“, „Podrška raji iz Sarajeva“.

Jedna od organizatora skupa Sandra Mari je istakla da ovo nije protest, već građanski skup za građane BiH, Sarajeva i djecu cijelog regiona. Ona je dodala da su Beograđani uz oboljelu tromjesečnu Belminu Ibrišević koja zbog nemogućnosti da dobije matični broj nije mogla dobiti ni putnu ispravu za liječenje u inostranstvu.

„Želimo svoj deci osmijeh na licu. Solidarišemo se sa svim građanima i svima šaljemo jedan veliki poljubac. Želimo da kažemo Sarajevu da smo mi uz njih“, rekla je Mari, dodavši da je do okupljanja u Beogradu došlo spontano te da je podrška iz Beograda usmjerena svoj djeci.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 20:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Da li su i oni spontano blokirali Kalemegdan?

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 20:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
The_new_Statesman je napisao:

Da li je moguce tuziti Klix za sirenje nacionalne, vjerske, rodne i politicke mrznje? Vjerujem da ne plivaju u parama, a privatan su medij?

Klix je zlatan jednom mi je dopao u ruke "dnevni namaz" i procitam piskaranje nekog njihovog politickog analiticara vezano za Srbiju gdje covjek ladno pise da razvoj desavanja na Balkanu tece vrlo dobro nakon sto su CG i Kosovo odbranile svoje "medjunarodno pravo na ocjepljenje" pod okupacijom je ostao samo Sandjak ali da ce i on biti uskoro slobodan. Ne sjecam se cijelog teksta al to mi je ostalo nekako u pamcenju i jos je nesto bilo o "genocidnoj tvorevini" ali ne sjecam se sta.

Lijek bi bio mozda u nekoj vrsti nevladine organizacije koja bi dizala tuzbe protiv Bosnjackih/Hrvatskih medija.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 20:41 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ko je @b'stard s kim mrakacha debatise?

djeca iz RS i Brcko koliko sam skontao imaju JMB..da li na osnovu tog JMB mogu roditelji izvaditi pasose za djecu?

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Schlager je napisao:
upravo na bht ide zanimljiv prilog o neophodnosti suocavanja sa prosloscu i promjeni imena entiteta republika srpska.

U tom slučaju Republika Srpska može tužiti BHT za raspirivanje netrpeljivosti prema jednom dijelu zemlje s obzirom da dio novca iz Srpske ide u budžet za finansiranje BHT-a.

Beograđani koji su protestvovali očito ne poznaju dovoljno dobro situaciju u BiH jer je proteste organizovala neka od stranaka kako bi prikupila političke poene.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 20:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
Jedna od organizatora skupa Sandra Mari

Jako zanimljivo da nikad u beogradu ovakve skupove ne organizuje npr neka milosavljevic,vec mari,liht,biserko,kandic...

ali sarajlije su vec nebrojeno puta pokazale prezir prema tom uvlacenju "beogradjana" u guzicu,tako da mi nije jasno kako tim aktivistima vise ne dosadi to slihtanje... :-?

cuj "srce sarajevu"...i u sarajevu se sve jebalo od "srca beogradu" kad ga je nato sravnjivao sa zemljom...bljuv.

Poslednji put menjao Schlager dana 09 Jun 2013, 20:47, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 20:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
mrakacha je napisao:
sinip je napisao:
Е нек си нам рек о... :) Иди сад шири мулти-култи по'сарај'ву. :)

zašto po sarajevu?

Па та твоја прича тамо има супер прођу. Ето зашто...

УБР, мислио сам да је она прича око тужавања чиста зајебанција, међутим имам информацију из прве руке да није, и да би могло постат' интересантно право. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 20:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Schlager je napisao:
Citiraj:
Jedna od organizatora skupa Sandra Mari

Jako zanimljivo da nikad u beogradu ovakve skupove ne organizuje npr neka milosavljevic,vec mari,liht,biserko,kandic...

ali sarajlije su vec nebrojeno puta pokazale prezir prema tom uvlacenju "beogradjana" u guzicu,tako da mi nije jasno kako tim aktivistima vise ne dosadi to slihtanje... :-?

cuj "srce sarajevu"...i u sarajevu se sve jebalo od "srca beogradu" kad ga je nato sravnjivao sa zemljom...bljuv.

Ne slihtaju se oni zbog Sarajeva neg' za svoju korist.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 20:53 
staromodan
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
djeca iz RS i Brcko koliko sam skontao imaju JMB..da li na osnovu tog JMB mogu roditelji izvaditi pasose za djecu?

zna li neko?

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 20:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Па да не могу за који qрац би им био тај ЈМБ?

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Koliko samo lupetanja na sa -x tj. klix forumu. Kolika količina pacijenata na jednom mjestu da je strašno. Ide se do te mjere da se Republika Srpska naziva "mali Aušvic". Ali skontali su i oni da protesti nemaju veze sa pravima građana nego da je sve neko lijepo organizovao uz pomoć nevladinih organizacija.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 20:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ја стварно не знам како вам се мили губити вријеме на Кљикс?!? Конструктивније је гледати боју како се суши. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 21:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2012, 18:46
NenadV je napisao:
Ali skontali su i oni da protesti nemaju veze sa pravima građana nego da je sve neko lijepo organizovao uz pomoć nevladinih organizacija.

vidiš ko su ti braća po razmišljanju? :lol:

keep calm and rame uz rame protiv fašizma! 8)

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 21:01 
staromodan
Korisnikov avatar

pitam sinip zato sto neki mamlazi pisu da ne moze...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 21:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
pitam sinip zato sto neki mamlazi pisu da ne moze...

Пише и изнад рупе у тараби... :) Чиста логика, ако им не служи ничему, који ће им уопште. Мада, БиХ је то, све је могуће. :D

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 21:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
mrakacha je napisao:
@shoole
sudiš na osnovu izvještavanja krivih medija. ftv, bht, avaz nisu mediji, to su servisi stranaka. mediji su radiosarajevo, efm studentski radio, žurnal.

@b'stard
rekao sam da smo završili.

To demokratija? Ako nije po tvom onda zavrsavas :D Jadno, prejadno...

Btw. mene ova diskusija zabavlja, a kada ce mi dosaditi zavisi od domisljatosti organizatora sponatnih aktivnosti :D

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2013, 21:07 
staromodan
Korisnikov avatar

pratio sam clanak u quardianu, medju komentima neko iz federacije napisao da je to samo varka za RS djecu i ne mogu dobiti pasose...evo sad vidim da su zakljucali komentiranje..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 642 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 33  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]