banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 13:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jan 2012, 23:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
medi skini tu trobojku sa avatara i stavi one evropske zvijezde ili eventualno mjesec i zvijezdu

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 23:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
sjeti se Kupresa, Sijekovca i ostalih mjesta u kojima su Srbi pobijeni prije nego li je rat uopšte počeo...

U mojoj kući je tog trećeg aprila počeo rat, kad su pobijeni mnogi članovi porodice i odveden ujak za koga više ništa nismo čuli.
Njegov sin nikad nije imao priliku da upozna svog oca, njegovi roditelji nemaju gdje da upale svijeću i svaki dan im je kao godina očekujući da saznaju barem neku vijest.
Zbog toga želim da se zahvalim našim očevima i braći koji su ostali ovdje i uzeli pušku u ruke da zaštite naše živote i stvore mjesto za bezbjedan život.

Slava svim borcima koji su dali krv i živote za Republiku Srpsku!

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 23:59 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
zipo je napisao:
sjeti se Kupresa, Sijekovca i ostalih mjesta u kojima su Srbi pobijeni prije nego li je rat uopšte počeo...

U mojoj kući je tog trećeg aprila počeo rat, kad su pobijeni mnogi članovi porodice i odveden ujak za koga više ništa nismo čuli.
Njegov sin nikad nije imao priliku da upozna svog oca, njegovi roditelji nemaju gdje da upale svijeću i svaki dan im je kao godina očekujući da saznaju barem neku vijest.
Zbog toga želim da se zahvalim našim očevima i braći koji su ostali ovdje i uzeli pušku u ruke da zaštite naše živote i stvore mjesto za bezbjedan život.

Neki "evropejci" to nikada neće shvatiti...

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 00:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zipo je napisao:

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 00:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Da se razumijemo, rat je zlo sam po sebi i svakom ko voli, priziva i zeli rat ima ozbiljne probleme u glavi.

Da je bilo srece pa da sva ova ujdurma prodje bez rata, sigurno bi nam bilo svima bolje. Ali nije i tu je granica do koje racionalno dopire. Rat sam po sebi nije racionalna stvar a racionalnost je poslednje cime ce se voditi covjek kome je ugrozen goli zivot.

Nazalost, desilo se ono jedino sto se moglo desiti u situaciji koja je nametnuta.

Poslednji put menjao shakal dana 07 Jan 2012, 00:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 00:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Jest' da nije za foruma ali ipak ću reći, poznajem privatno jednog moderatora (sad je možda i bivši, davno je to bilo) koji je jedan od glavnih na SA-X forumu, inače živi na 10 minuta od moje kuće u Švedskoj, ja iskompleksiraniju osobu u životu nisam vidio. Po faci mu iz aviona vidiš da je malo žešči troll. Ne vidim ga na forumu, izgleda da više nije glavni forumski baja 8)

Nego da se mi okrenemo Republici Srpskoj, šta kažete na to? :)

Poslednji put menjao Daniel. dana 07 Jan 2012, 00:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 00:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
mandrak je napisao:
medi skini tu trobojku sa avatara i stavi one evropske zvijezde ili eventualno mjesec i zvijezdu
Зашто? Зато што тврдим да су национализам, насиље и рат лоше ствари? Зато што тврдим да су елементарне животне ствари (храна, посао, образовање, здравље,..) битније од слијепе залуђености националном идејом коју прате опште сиромаштво, неписменост, криминал и корупција? Зато што тврдим да је на дјелу иста она манипулација народом која се дешавала прет претходни рат?

Нисам ни очекивао другачије коментаре у средини у којој је битније то којом заставом махати него да ли ће се сутра имати шта јести, радити и зарадити, квалитетно образовати, излијечити,...

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 00:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

covjece sta je sa tobom,kao da smo mi htjeli rat,kao da neko voli ratovati i izgubiti nekog svog,izgubiti ruku ,nogu.

ako tebe sutra neko na ulici napadne hoces se braniti ili ces pustiti da te prebije?

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 00:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 22:40
меди je napisao:
mandrak je napisao:
Зашто? Зато што тврдим да су национализам, насиље и рат лоше ствари? Зато што тврдим да су елементарне животне ствари (храна, посао, образовање, здравље,..) битније од слијепе залуђености националном идејом коју прате опште сиромаштво, неписменост, криминал и корупција? Зато што тврдим да је на дјелу иста она манипулација народом која се дешавала прет претходни рат?

Нисам ни очекивао другачије коментаре у средини у којој је битније то којом заставом махати него да ли ће се сутра имати шта јести, радити и зарадити, квалитетно образовати, излијечити,...

Тако у Србији било такви политичара прије 1389. па после сви постадоше Алије, Мустафе, Мухамеди и Јусуфи ....

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 00:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Odvojte svi devet minuta svog zivota i podsjetite se malo ovih heroja Republike Srpske....Sa nekima od njih sam imao cast da se borim,moja jedinica i ja,kao npr sa pokojnim Veljkom i njegovim Vukovima,sa Vucijaka i pokojnim Peshom iz Brckog.....Zao mi je samo sto na klipu nema jos nekih hrabrih komandira,sada pokojnih,kao npr Zoran Karlica iz Prijedora,Srdjan Knezevic Beli Vuk sa Pala,ili Franc Subert iz Banjaluke,kao i moj Kapetan Lakic.......Slava im!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ryf8sQgZPz8[/youtube]

Poslednji put menjao Schlager dana 07 Jan 2012, 00:27, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 00:19 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Niko ovdje nije lud pa da je oduševljen ratom, ali moraš da znaš ko si i šta si, jer ako to zaboraviš, ubrzo ćeš postati niko i ništa...

Republika Srpska nam daje određenu dozu sigurnosti i komocije, sreću da zgradu u kojoj živiš ne dijeliš sa Mevlidom ili nekim Abu Hamzom, ili da te neko ne nalupa na ulici zato što se ljubiš sa curom, ili da ti sutra država u kojoj živiš zaživi po šerijatskim zakonima... To je ono protiv čega smo se borili i za šta su naša braća Srbi krvarili, to je ono zbog čega Republiku Srpsku treba da čuvamo i zbog čega treba da je veličamo, naša je kakva god da je...

O ekonomiji, teška je to tema i priča, ali eto recimo da tebi kao Srbinu niko ne brani da se zaposliš u Sarajevu, Tuzli ili Zenici, tamo će velika većina imati razumijevanje za tvoje stavove...

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Vama u Republici Srpskoj vjerovatno Radovan nešto znači. Nas je prodao tačnije razmijenio skupa sa Bobanom na nekom sastanku a da niko nije ni znao šta se dešava osim vojnih lica i njihovih porodica koji su prvi otišli iz grada dok nije počela hajka na Srbe i trpanje u logore što u gradu što u okolini. Što se tiče Radovana bolje da ga je neko sa vrha smaknuo kao što su i Hrvati Bobana.
Vani nije bilo sigurno ne samo zbog razmjene vatre između JNA i HVO-a nego i zbog pucanja sa obližnjih zgrada pogotovo u ranim jutarnjim satima a u podrumu opet je bilo neprijatno zbog lajanja na Srbe. Tako da mi je drago što sam te 1992. uspio otići iz grada zahvaljujući JNA koji su još uvijek držali aerodrom. Oni koji ponovo govore o ratu samo ću reći da bog da im u kući bio.

Poslednji put menjao g|e@ck dana 07 Jan 2012, 00:24, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 00:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

slager ako ti nije tesko da napises koju recenicu o veljki milankovicu ili nekom nasem heroju.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 00:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
mandrak je napisao:
covjece sta je sa tobom,kao da smo mi htjeli rat,kao da neko voli ratovati i izgubiti nekog svog,izgubiti ruku ,nogu.

ako tebe sutra neko na ulici napadne hoces se braniti ili ces pustiti da te prebije?

Onda misli svojom a ne tuđom glavom ako hoćeš da ne ratuješ.
Citiraj:
Odvojte svi devet minuta svog zivota i podsjetite se malo ovih heroja Republike Srpske

Zašto ubiše takvog heroja Šlageru.Upravo zato što se poslije rata borio protiv lopova iz SDS a koje toliko veličate.Čovjek se nije borio za ovakvu Srpsku.O tome ti i pričamo.
Govorim o Mauzeru.

Poslednji put menjao Čiča iz Rogače dana 07 Jan 2012, 00:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 00:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mandrak je napisao:

Добар коментар. Ајмо сад да видимо како је дошло до првих напада и каквим врстама манипулација су били изложени њихови актери. Покушајмо онда повући паралелу са оним што се данас дешава, а то је опште и обострано медијско испирање мозга темама које код просјечног човјека изазивају нерационалан осјећај националне/религијске мржње и нетрпељивости. Стварају се услови у којима ће бити потребно само потпалити шибицу, па да започне нови хаос. А то су исти они услови који су били непосредно пред претходни рат. Колико год се људи данас правдали тада је било мало оних који истински нису хтјели да заратују, јер су били изманипулисани. Ствари о којима ти и остали пишете ("мораш се бранити кад те нападну") су посљедица трагедије која ја почела доста раније, манипулацијом обичног човјека!

Ја тврдим да се иста та манипулација дешава и данас, вјештачки изазивајући страх, а након тога и мржњу која се из дана у дан повећава. За било кога ко мисли да то води нечему добром, рећи ћу му отворено да је будала.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 00:33 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Gdje ce mi biti tesko,Veljko Milankovic,momcina samo takva,iz Prnjavora rodom,ali je bio jako cesto u Banjaluci. Pred smrt se zabavljao sa jednom zgodnom Gogom sa Starcevice i mi smo imali zadatak od njega da je cuvamo dok smo na odmoru,niko je nije smio pogledati. 8)
Ucestvovao u svim akcijama od Zapadne Slavonije gdje je bio na najtvrdjoj liniji u Masickoj Sagovini,do probijanja koridora sa kojeg su ovi snimci.
Kad su Hrvati zauzeli od Knindzi Maslenicu,Vukovi sa Vucijaka su poslati dole da spasu sto se spasiti da,u kontranapadu su osvojili Karin (srpsko more i Novigrad),ali su se morali povuci zbog idiotske naredbe. Nakon dva dana ga pogodi granata u mjestu Kasic u zaledju Novigrada,transportovan za Beograd i umro nakon 7 dana. Plakao sam kao malo dijete!

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 00:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
меди je napisao:
mandrak je napisao:

Добар коментар. Ајмо сад да видимо како је дошло до првих напада и каквим врстама манипулација су били изложени њихови актери. Покушајмо онда повући паралелу са оним што се данас дешава, а то је опште и обострано медијско испирање мозга темама које код просјечног човјека изазивају нерационалан осјећај националне/религијске мржње и нетрпељивости. Стварају се услови у којима ће бити потребно само потпалити шибицу, па да започне нови хаос. А то су исти они услови који су били непосредно пред претходни рат. Колико год се људи данас правдали тада је било мало оних који истински нису хтјели да заратују, јер су били изманипулисани. Ствари о којима ти и остали пишете ("мораш се бранити кад те нападну") су посљедица трагедије која ја почела доста раније, манипулацијом обичног човјека!

Ја тврдим да се иста та манипулација дешава и данас, вјештачки изазивајући страх, а након тога и мржњу која се из дана у дан повећава. За било кога ко мисли да то води нечему добром, рећи ћу му отворено да је будала.

Pored onolike količine medijske propagande sukob je bio neizbježan! Narod kao narod vrlo lako se napali pogotovo ako se uzmu u obzir pogodno tlo i nerašćišćeni računi iz Drugog Svjetskog rata.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 00:47 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zašto ubiše takvog heroja Šlageru.Upravo zato što se poslije rata borio protiv lopova iz SDS a koje toliko veličate.Čovjek se nije borio za ovakvu Srpsku.O tome ti i pričamo.
Govorim o Mauzeru.

Mauzer je bio clan SDS,kao i svi ovi ostali koje sam pobrojao (osim Lakica koji je bio aktivni oficir i Franca koji je bio Slovenac),i ucestvovali su u naoruzavanju naroda,da nam se ne ponovi klanica 1941-1945...Tesko da bi srpsko uvo ostalo citavo da nije bilo tada takvih ljudi.
Kasnije je 1998,nakon sto je Biljana sjebala i podjelila SDS, promjenio stranku,kao i Srdjan Beli Vuk,ali nije to sad tema. Sad se sjecamo nasih ratnih heroja.

Poslednji put menjao Schlager dana 07 Jan 2012, 00:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 00:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
Pored onolike količine medijske propagande sukob je bio neizbježan! Narod kao narod vrlo lako se napali pogotovo ako se uzmu u obzir pogodno tlo i nerašćišćeni računi iz Drugog Svjetskog rata.
Историјски рачуни се никад неће рашчистити. Шта уопште треба да значи рашћишћавање тих рачуна? Истребљење једне нације? Сваки рат и па и претходни је трагедија за свакога ко у њему учествује на директан или индиректан начин. Ниједан рат нема побједника, јер је сваки рат пораз разума и цивилизације. Иза сваког рата слиједи дуготрајна патња у виду сиромаштва, корупције, криминала,...

@Schlager:
Уз сво дужно поштовање, питање: Да ли мислиш да је помирење могуће ако се јавно величају ратни "подвизи", "хероји", "акције", и слично? Мислиш да то доприноси неким мирнијим односима? Мислиш ли да обичан човјек са друге стране, који је проживио сличне ствари као и ти, који је несрећом изгубио некога ближег у рату, може равнодушно да се односи према таквим стварима? Зар не мислиш да се тиме опет потпаљују ствари и ставља со на још увијек незарасле ране?

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2012, 00:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Citiraj:
@Schlager:
Уз сво дужно поштовање, питање: Да ли мислиш да је помирење могуће ако се јавно величају ратни "подвизи", "хероји", "акције", и слично? Мислиш да то доприноси неким мирнијим односима? Мислиш ли да обичан човјек са друге стране, који је проживио сличне ствари као и ти, који је несрећом изгубио некога ближег у рату, може равнодушно да се односи према таквим стварима? Зар не мислиш да се тиме опет потаљују ствари и ставља со на још увијек незарасле ране?

To su moji ratni drugovi,i ja sam smatrao nekako normalnim da ih se bar na ovakvoj temi sjetimo kad ih vise niko nigdje i ne pominje. Kada bih se odrekao njih,pljunuo bih sam na sebe.

A svi koji me duze znaju,pa i ovdje na forumu,znaju da sam ja mozda i jedan od najtolerantnijih i najmiroljubivijih.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]