banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 10:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 508 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 26  Sledeća

Da li podrzavate novi zakon o radu pekara/dragstora do 21h?
Da, podrzavam. 20%  20%  [ 14 ]
Ne podrzavam! 80%  80%  [ 56 ]
Ukupno glasova : 70
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 23:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 19:45

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 14 Jan 2006, 22:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 23:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 23 Dec 2008, 03:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 23:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
zalosno,zalosno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
A petak i kazhesh grad pust....A vrijeme pred NG...e nemos vjerovat'...Valjda ce biti bolje za 20-tak dana... :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa ja sam dosla nakon godinu dana iz usa na 7 pa lezim u krevetu i visim na forumu,zaista zanimljivo u gradu :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 23:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 19:45

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 14 Jan 2006, 22:35, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2005, 23:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Prodavnice zaključane poslije 21 čas
Kupci poslije 21 čas nemaju gdje da kupe prehrambene ili druge artikle koji im zatrebaju, jer su sve prodavnice i marketi na području grada u to doba novom odlukom Skupštine grada već zaključani.
Da nova odluka o radnom vremenu prodavnica od sedam do 21 čas ne odgovara Banjolučanima potvrdili su kupci i trgovci.
"Nisam siguran kakav je efekat ova odluka postigla, jer ide na štetu vlasnika radnji, radnika koji su tu zaposleni i samih građana, odnosno kupaca. Kod donošenja tog radnog vremena izostao je dijalog između organa vlasti i vlasnika trgovina", kazao je Nenad Opačić, vlasnik prodavnica "Sindi".
On je istakao da će uvođenjem takvog skraćenog radnog vremena 15 radnika prodavnica "Sindi" ostati bez posla.
Da podsjetimo, Skupština grada je na novembarskoj sjednici donijela Odluku o određivanju radnog vremena trgovinskim i zanatsko-preduzetničkim radnjama na području grada. Radno vrijeme za te radnje je od sedam do 21 čas u zimskom periodu, odnosno od sedam do 22 časa u ljetnjem periodu.
U "Tropiku" su naveli da su kupci novim radnim vremenom zbunjeni, jer su navikli da ovaj supermarket radi do 22 časa.
"Stalno obavještavamo kupce da požure, jer radimo sada do 21 čas. S obzirom da većina građana radi do 17 časova, u naš prodajni objekat dolaze tek oko 20 časova pa je razumljivo što negoduju zbog dužine radnog vremena", rekla je Dragana Kasalović, PR menadžer "Tropik centra".
Srđan Šuput, odbornik PDP-a u Skupštini grada, istakao je da su na sjednici Skupštine, kada je pomenuta odluka usvojena, jedino odbornici PDP-a glasali protiv nje.
"Smatramo da ova odluka apsolutno ne ide ni u korist građana, ni ljudi koji rade u trgovinskim objektima", kazao je Šuput.
On je dodao da su odbornici ove stranke tražili da se prvo detaljno ispita da li su vlasnici objekata zadovoljni s ovom odlukom i da li se radi o interesu građana.
"Mislim da su odlukom jedino nezadovoljni vlasnici trgovinskih radnji. Odluka koja je donesena o ograničavanju radnog vremena trgovinskih radnji u potpunosti poštuje volju građana", stav je Ranka Škrbića, odbornik SNSD-a u Skupštini grada.

Elem, BSE - u navedenom textu imas o "pravima radnika" (15tak ostaje bez posla)

(nezavisne)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2005, 12:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
pa koliko taj Sindi ima zaposlenih god damn it ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 20:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Šta je problem što se konačno uvodi reda u Banjaluci? Kamo sreće da se tako počne i u cijeloj RS. Nas je rat unazadio. Generacije su izgubljene. Nekad se znao red, a ovo što je bilo prisutno u zadnjih 15 godina je jedan javašluk gdje se nije znalo ni ko pije ni ko plaća. Ličili smo na divlji zapad, prije nego na jednu normalnu državu. Malo smo sad isfrustrirani jer poslije 15 godina teško prihvatamo ponovo ograničenja. Mnogi od nas nisu bili ni rođeni ili su bili jako mladi kada je Banjaluka funkcionisala u bivšoj državi, prije rata, pa zato sad tako reaguju. Šta fali ako se pekare zatvaraju u 21h? Prilagodimo se novim okolnostima, ne vidim u čemu je problem. Na zapadu se radnje zatvaraju u 19h, pa i ti radnici imaju vremena da budu sa svojim familijama. Ma kod nas su vrijednosti potpuno uništene. Izlazi se skoro svaki dan i to se uzima kao normalno. Ljudi to nije normalno i prije ili kasnije to će shvatiti svi. Neko u 21 godini, neko u 31.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kafane su najamnje bitne ali da ne mozes kupiti ni kruh poslije 9,sorry to me asoscira na policijski cas :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa normalno da te asocira kad je sve zatvoreno poslije 9. I do kad cemo se porediti sa Zapadom?? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 21:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
...ali da ne mozes kupiti ni kruh poslije 9,sorry to me asoscira na policijski cas :roll:

Koliko sam ja puta ostajao gladan na zapadu preko vikenda jer je sve bilo zatvoreno. Jednom-dva puta, poslije čovjek uvidi da mora biti malo više odgovoran pa taj hljeb kupi na vrijeme.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Lear je napisao:
azdajica-ny je napisao:
...ali da ne mozes kupiti ni kruh poslije 9,sorry to me asoscira na policijski cas :roll:

Koliko sam ja puta ostajao gladan na zapadu preko vikenda jer je sve bilo zatvoreno. Jednom-dva puta, poslije čovjek uvidi da mora biti malo više odgovoran pa taj hljeb kupi na vrijeme.

Mozda si i ostajao gladan ako zivis bas negdje na selu u Evropi.Majstore,ja sam x puta isao u kupovinu preko vikenda a na zapadu sam.Kako to obasnjavas?Btw. cijene iste kao i radnim danima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
evo i ja na zapadu, pa nikad gladna ostala nisam.

jedino zedna i tuzna , jer se alkohol ne prodaje nakon 2 am :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 22:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Flavoure-Flave je napisao:
Lear je napisao:
azdajica-ny je napisao:

Mozda si i ostajao gladan ako zivis bas negdje na selu u Evropi.Majstore,ja sam x puta isao u kupovinu preko vikenda a na zapadu sam.Kako to obasnjavas?Btw. cijene iste kao i radnim danima.

Nemoj bukvalno da shvatiš da sam ostao gladan. Ovdje vikendom rade trgovine na želj. stanicama, a nedeljom odem i preko granice (živim u pograničnom dijelu) ako baš moram. Poenta je da su ljudi u BL u posljednjih 15 godina živjeli jedan život koji je posljedica rata i sad je došlo vrijeme da se te posljedice prevaziđu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

znachi nidje veze....ti ne zhivish u BL??

E svashta....zbog toga BL i propada...vode je ljudi koji nisu iz BL... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 22:31 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Vidim da se ovde ljudi koji ostavljaju poruke trude da zvuce elokventno i da se drze normi civilizovanog razgovora.Ja se,pak, necu drzati ovih kanona i rekao bih ovo:

Svim seljacinama u Gradskoj Upravi i djubradi koja je podrzala odluku o radnom vremenu u Gradskoj skupstini zelio bih iskreno da se najebem majke.Pa,jebem vas u usta u 21.vijeku vi pravite najgoru selendru od ovog grada.To sto ste vi godinama isli na spavanje u devet sati kao posljedica cinjenice da ste svi zivjeli u najgorim vukojebinama bez struje sve dok nije dosao rat,a vi opanke zamijenili cipelama, ne znaci da i mi treba da idemo.Stoko seljacka u Gradskoj Upravi,ne znate ni sta je asfalt,a prosipate seljacku pricu o javnom redu i miru.Jos uvedite policijski sat i pocnite iskljucivati struju kad padne mrak i bice vam isti ugodjaj kao da ste u vlastitom zavicaju,jer ocito da ne mozete da se oslobodite seljacko-provincijskog mentaliteta.

Hvala i toliko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 22:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
iako pomalo zestok, dobar odgovor

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Papreno...nema sta. :wink: Ali...na mjestu!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zhivio govornik... Slika Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 508 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]