banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 18:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Apr 2020, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
munja.alex je napisao:
Simpatizer je napisao:
Jebi ga, zbog ovih sto lizu istu kasiku normalan svijet ne moze sutra nabosti istu viljusku. :(
Nisu zamandalili crkve i sad imamo ovo.

Inace, "stab" se poceo gubiti. Pratili bi odluke onog coravog psihopate, ali ne smiju jer bi zabetonirali ovo jada od ekonomije.
Na pocetku dobre odluke, ali u zadnje vrijeme sve stihijski...
Svaki treci ne nosi masku. I umjesto da kaznjavaju "gospodu" oni prosiruju policijski cas.
Nisu zamandalili crkve... Jbg neki su vjernici a neki crveni udarnici, a svi u istom košu. Sad nek proleterijat zakuka i samoorganizuje se sa roštiljem do 12h a vjernici nek kukaju na njih nekrste kako šire boleštinu i ližu istu viljušku od roštiljmajstora

A ima i onih trecih. Malo nas je, al' nismo govna. :D

Gdje su sad one krivulje broja zarazenih? Mogu misliti kako se ova nasa zalomila. :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 12:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
U Austriji 46 novih, ispod 1900 trenutno bolesnih.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 13:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Simpatizer je napisao:
munja.alex je napisao:
Simpatizer je napisao:
Jebi ga, zbog ovih sto lizu istu kasiku normalan svijet ne moze sutra nabosti istu viljusku. :(
Nisu zamandalili crkve i sad imamo ovo.

Inace, "stab" se poceo gubiti. Pratili bi odluke onog coravog psihopate, ali ne smiju jer bi zabetonirali ovo jada od ekonomije.
Na pocetku dobre odluke, ali u zadnje vrijeme sve stihijski...
Svaki treci ne nosi masku. I umjesto da kaznjavaju "gospodu" oni prosiruju policijski cas.
Nisu zamandalili crkve... Jbg neki su vjernici a neki crveni udarnici, a svi u istom košu. Sad nek proleterijat zakuka i samoorganizuje se sa roštiljem do 12h a vjernici nek kukaju na njih nekrste kako šire boleštinu i ližu istu viljušku od roštiljmajstora

A ima i onih trecih. Malo nas je, al' nismo govna. :D

Gdje su sad one krivulje broja zarazenih? Mogu misliti kako se ova nasa zalomila. :lol:

Zalomice jos jednom 2 dana prije slave i onda ce krenuti na bolje :D

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zavjera radi zavjere?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 14:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
skeva je napisao:
https://www.6yka.com/novosti/stroge-mjere-u-rs-prekomjerna-represija-rezultat-je-nepovjerenja-izmedu-gradana-i-vlasti

Одличан текст. Све лијепо речено. Наравно, што ми и знамо, да су ове мјере да се, између осталог, спријечи крах скоро па непостојећег здравственог система, али сад је нажалост касно кукати, за то смо требали мислити и дјеловати много раније, али како кад немамо нормалну државу већ деценијама.
nikola29_06 je napisao:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/149198/evo_zasto_je_dodik_uveo_vanredno_stanje_vlada_rs_zaduzuje_se_obveznicama_za_jos_300_miliona_km.html

Nama malo znaci al njima puno :lol: :lol:

Па да, зашто не искористити ванредно стање. Шта фали? А шта народ зна...

Ево већ други дан преко 50 дневно... Или је то контрафризирање да би се заплашио народ и тиме додатно обесхрабрио да за 1. мај лумпује, а надам се да је то у питању, или је 2. талас који ће изгледа стварно бити гори од првог. Наша кривуља је била мање-више равна-константно се пењала, али са овим сад почиње да се лансира у висине...

Тих 120 од ова два дана заразило је око 150 сљедећих, тих 150 ће заразити око 200, и то сљедеће седмице можда и дођемо до дневно близу 100 откривених случајева. И то је све под претпоставком да је фактор репродукције 1 запета нешто ситно. Ако је 2, нека нам је Бог на помоћи. А нека нам је на помоћи и овако, јер са већим бројем заражених, доће и већи број случајева који захтијевају респираторе. А само мало повећање заражених може довести наш здравствени систем до граница. Па нам слиједи мини-талијански сценарио.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 14:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Zavjera radi zavjere?

Ma jok, samo pretpostavka na osnovu ranijih iskustava.
A ako hoces teoriju zavjere, nesmetano ce slaviti i ici na slave oni koji vec imaju povlastice u vidu neregularnih propusnica za policijski cas, nece ici na slave sirotinja koja nece moci da okrene koji cevap i popije koje pivo ni za prvi maj, dok ce ti sa propusnicama provesti praznik rada na vikendicama po 20-30 u grupama. Kad se zaraza dodatno rasiri, narod ce biti kriv, nece vlast... I tako u krug, jer znas, narod je kriv, nedisciplinovan, ne nose maske na otvorenom prostoru.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 14:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
danijell je napisao:
Što se tiče škole, vjerovatno kao u Srbiji. Ko bude morao u izolaciju, on će da prati nastavu online. Ostali normalno u školu idu. Ali to je plan. Još treba vidjeti šta sa ovom školskom...
Što se tiče o ravnanja krive i linearnom rastu....
Pa ovdje i izgleda tako. Nije izraženo eksponencijalni rast.
https://covid19.etfbl.net/
To se računa prema Po*e^(kt)
Za k=0.01 i dalje imaš eksponencijalni rast. Za k<0 imaš pad populacije... Parabola je kvadratna funkcija i ona ne opisuje dobro rast populacije.

Možda se nismo razumjeli. Nisam ni rekao da je u pitanju eksponencijalan rast, već polinomska funkcija, koja najbolje odgovara trenutnom rastu. Linearna je prestala da bude već prije 6-7 dana. U principu ako bude nastavljen ovaj trend, onda ćemo oko Đurđevdana (±1 dan) imati oko 1000 zaraženih. Nadam se da gospoda u kriznom štabu bolje prate statističke parametre ili i dalje misle da je policijski čas rješenje svih problema.

Ja bih iskreno volio da su mjere donošene i ukidane, na osnovu instrukcija stručnih ljudi, ali mislim da se samo prate Srbija i Hrvatska, kao zemlje okruženja, bez neke jasne strategije.

edit:
Da ne zaboravim dosljedne i "stručne" iz WHO, koji sada hvale švedski model.

https://www.foxnews.com/world/who-sweden-which-avoided-mass-coronavirus-lockdowns-should-be-model-for-the-world

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 14:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
The_new_Statesman je napisao:
U Austriji 46 novih, ispod 1900 trenutno bolesnih.

U Poljskoj danas 144 nova slučaja. Zaraženih 12.600 od čega je 3.000 ozdravilo i 624 preminulo. S obzirom da je broj stanovnika ~4x veći nego u AT, to su slične brojke.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 14:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Jebo vas Prvi maj,taj komunistički način obilježavanja uz potok i prase na ražnju.Tako su naši stari obilježavali taj dan u doba socijalizma,valjda da se kapitalističkoj Evropi pokaže kako nam je sve potaman.Jel vama iko rekao da živimo u surovom kapitalizmu i da je Prvi maj idealna prilika da se borimo za svoja radnička (i ljudska) prava.
Isto tako za 29 novembar...komunistički običaj da se kolju krmci...pa jebem mu miša,šta su krmci krivi što su nas na taj dan onomad zajebali u Jajcu. :-?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 14:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa za 29. je proleterijat iz grada imao nekoliko dana slobodnih.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Čiča iz Rogače je napisao:
Jebo vas Prvi maj,taj komunistički način obilježavanja uz potok i prase na ražnju.Tako su naši stari obilježavali taj dan u doba socijalizma,valjda da se kapitalističkoj Evropi pokaže kako nam je sve potaman.Jel vama iko rekao da živimo u surovom kapitalizmu i da je Prvi maj idealna prilika da se borimo za svoja radnička (i ljudska) prava.
Isto tako za 29 novembar...komunistički običaj da se kolju krmci...pa jebem mu miša,šta su krmci krivi što su nas na taj dan onomad zajebali u Jajcu. :-?

Razanj zauvijek ispred kasike!

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 15:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Konačno kazne za građane koji ne nose maske i ne poštuju distancu. Nastupa sutra ova uredba, a visina kazne od 100 - 300 marki.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 15:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Sep 2012, 23:07
Sreca pa rukavica ima na svakom cosku.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 15:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ne znam zašto WHO nije pohvalio Bjelorusiju. :) Sličan broj stanovnika kao Švedska. Imaju 50% više testiranih, a daleko manji broj umrlih. Još opuštenije mjere. Šta kaže CC na Bjelorusiju?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Ne znam zašto WHO nije pohvalio Bjelorusiju. :) Sličan broj stanovnika kao Švedska. Imaju 50% više testiranih, a daleko manji broj umrlih. Još opuštenije mjere. Šta kaže CC na Bjelorusiju?

Neposlusan je predsjednik, a nevaljale djecake ne treba pohvaliti.

Nego, smijali smo se federaciji
https://www.rtvbn.com/3982950/od-instit ... R8dcoIejxo

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 16:04 
Veteran
Veteran

Nema gore od ovoga, turisticka agencija nabavlja zastitnu opremu. Vrh! Ovi ako pobijede u oktobru i treba nam biti ovako dovijeka.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 16:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ne može se ovo porediti sa respiratorima. Ne znam da li se išta može. Bolje da istraže i objave članak o tome ko je kod nas zvanično nabavio i koje modele respiratora. Vezano za redovno testiranje i slično...
A maske, rukavice... To da imaš rukavice u Tropiku, a nemaš u apotekama... Biće tu svega.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 16:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
vojopd je napisao:
Sreca pa rukavica ima na svakom cosku.

Nema po coskovima ali ima u skoro svakoj Mojoj apoteci, do 20 feniga komad. Nije jeftino ali nije ni cifra za kukanje. Maski jednokratnih isto ima, one idu od 1,20 do 1, 70 KM komad ali zato ima onih pamucnih visekratnih koje se mogu otkuhavati, na svakom cosku kupiti. Ukljucujuci fb i instagram gdje god pogledas. Cijene varijaju od 2 KM pa navise, zavisi koji model i dezen hoces. Vizire nije bas tako lako naci ali ima i njih i kome trebaju za posao znace gdje ih naci.
Edit: Moju apoteku sam spomenula zato sto mi je najlakse bilo parkirati ispred neke, a ne znaci da u ostalim nema.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 16:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Sto se tice rukavica, ne bih rekla da je tako. Prije nekoliko dana sam ih danima trazila po cijelom gradu, a pomalo i po periferiji i nije ih bilo. Samo na jednom mjestu bila xs velicina za djecu.

Ovo je POST.

Poslednji put menjao skitnica dana 30 Apr 2020, 16:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2020, 16:31 
Veteran
Veteran

U jednoj apoteci u PD, 29 KM paket rukavica, a bile 11 KM. Ja sam prije mjesec uzeo u bfarm tako nekako, oko 11 km nitrilne plave bez pudera.
Dobro ako kod vas u BL ima, ali kazem da nema svako 30 KM za rukavice, ali samo pisi kazne i udri. Maske podrzavam, rukavice ne.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]