banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 14:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 705 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 36  Sledeća

O Radovanu Karadzicu imam
Pozitivno misljenje 46%  46%  [ 38 ]
Negativno misljenje 30%  30%  [ 25 ]
Neutralan 23%  23%  [ 19 ]
Ukupno glasova : 82
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Mar 2016, 16:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Pa gdje si artiljerce Rokeru vec sam se zabrinuo za tebe da ti nije kakva mladica dosla glave....
Prvo pitanje za tebe strateski pravac prema tvom selu koji to nije bio ....ako moze preciznije jer se ne ide u izvidjanje tek tako.....
Drugo pitanje taj tvoj jaran je iz slavne 505 buzimske???

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 17:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Avg 2015, 15:12
Bez obzira na sve što mu se može zameriti, Karađžić je definitivno ušao u istoriju, kao čovek koji je oblikovao prvi državni okvir Srba s druge strane Drine.
Što se tiče presude, ona je potpuno iskonstruisana. A kolosalno važno je što nije potvrđena optužba za tzv. genocid u onih sedam opština. Na tome su Bošnjaci polagali najviše nade,je je to bio potencijalni dalekosežni detonator.I danas bi oni menjali sve tačke optužbe, za ovu vezanu za te opštine.Drugi bi oni priču oni danas pričali da je to presuđeno.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 17:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ovo što je Juliette postovala, tek sam skontao da je to neka grupa totalno nevezana za politiku, pa se fol tolerantni i proevropski pokažu koliko su prizemni.

Irma je pobjednik.

Poslednji put menjao filozof sa vrbasa dana 26 Mar 2016, 17:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 17:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Kakva šizofrenija... :lol:

Al' zamislite da su oslobodili Karadžića. E tek bi onda bio genocid. Svi bi kolektivno dobili fras i onda bi se ICTY-u moralo suditi... :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Meni je bitno sledece hag je utvrdio i priznao da su musle ubijale i ranjavale granatama i snajperskom paljbom svoj narod.
Pametnom dosta

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 17:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Juliette je napisao:
motozeljo je napisao:
Ovako razgovaraju zene na netu........
Ja sam za njih DJIKAN u prevodu koljac.......

I sa takvima da zivim.......
Meni to stvarno ne treba ......

Pa to ti kažem.
Razgovaraju one tako i mimo neta, i svoju djecu truju.
I da ja pustim svoje dijete da tu živi?!!

Зато мени дижу живац сви ови мулти-култи новокомпоновани. Имали братсво-јединство, пропало, нема више, ћао здра'о, и м'рш у пм. Немам ја ништа против да праве џемахирију и уводе шеријат у свом дијелу, само нек сјашу нормалном свијету с леђа.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 17:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Aj Mico prevedi:

http://derstandard.at/2000033630881/Der ... zic-Urteil

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 17:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Opa. Otkud clanak ovakvog tipa?

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 17:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
De prevedite....

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 17:57 
Srebrenica jeste zlocin protiv covjecnosti, ali nije genocid... ukratko...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 18:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Jebo članak, šta piše u komentarima, to je bitnije?

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 18:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Citiraj:
The error in judgment Karadžić COMMENT ERIC FREY 25th March 2016, 11:35 99 POSTS
Srebrenica was a crime against humanity, but not genocide
The guilty verdict against former Bosnian Serb president Radovan Karadzic at The Hague war crimes tribunal came as no surprise - including the conviction for genocide in Srebrenica. That the murder of 8,000 men and boys was a genocide in the eastern Bosnian town 21 years ago, has become the political, historical and legal commonplace.
But that does not make it more correct. Srebrenica was a terrible massacre, a war crime, a crime against humanity - but not genocide. Karadžić earned each his 40 years in prison to which he was convicted, but not because of this a unique crime.
Genocide since 1948 in international law
The term genocide was coined during World War II by Raphael Lemkin in response to the Nazi persecution of Jews and other ethnic groups and is since 1948 part of international criminal law. It refers to the specific intent to "a national, ethnical, racial or religious group, as such, to destroy, in whole or in part".
It applies to the Holocaust, Stalin's mass deportations of entire peoples, the mass murder of Armenians during the First World War by the Ottomans and the murder of hundreds of thousands Tutsis by Hutus in Rwanda in 1994 to.
A brutal revenge
Srebrenica does not belong in this category of crime. First the numbers: In a million people as the Bosniaks are 8,000 deaths a mass murder, but no genocide. Who wants to wipe a people spared not all women.
The responsible of Karadžić and executed by Ratko Mladić massacre was a brutal collective revenge on the population of a city that has for years resisted Bosnian Serb forces and thereby also caused much bloodshed in neighboring villages. There is no justification for this, but it should not be presented as something it was not.
One could describe rather the total warfare of the Bosnian Serbs from 1991 to 1995 as a genocidal, but also meets the horrors of that time only half. The aim was not to eradicate, but the ethnic cleansing and thus creating a pure Serbian territory in wide parts of Bosnia.
No belittlement
The judges in The Hague had at Karadžić probably no choice finally was defined in previous judgments Srebrenica as genocide. to ask this question, is seen by many as a trivialization and relativization of crime. The worst massacre since the postwar years in Europe just has to be a genocide, otherwise it does not sound bad enough.
The problem with the name is that there are Serbs in Serbia and Bosnia have a good reason to present themselves as victims of false accusations and a total not to recognize the judgments of the Tribunal. It is undermining the legitimacy of an otherwise very successful international criminal justice. (Eric Frey, 03/25/2015) - derstandard.at/2000033630881/Der-Fehler-im-Karadzic-Urteil

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Milan je napisao:
Ovih internet ratnika je uvijek bilo i bice, uzivo uglavnom sute i ne smiju ni zucnuti...

ja sam poslovno surađivo sa ljudima koji su ovako ok, raja , suradnja i to...a kad sam sasvim slučajno naletio na neki njihov forum i skontao ih šta anonimno pišu....to je užas...kao ćute i trpe dok su pod okupacijom(žive u RS) ali čekaju svoj dan ,mi ih terorišemo,ne damo im da školuju djecu na maternjem, zezamo ih sa svinjetinom. Od tada mi nije sve jedno kad vidim te ljude,ne bi nikad rekao...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 19:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
'nači ti si kao i oni, nećeš u lice da im kažeš da su šupci...nisi bolji od njih Alky, očekivao sam više od tebe...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 19:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Jest vala, i ja serem. Na poslu sam multi-kulti,refjudzis velkom...a vamo Vrati se Vojvodo na Dinaru ponovo.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
E al svi oni u Sarajevu tako o nama misle...Svi su oni ono dobri sa nama kad smo tamo, nema komentara nista povodom rata i sl...Al svaki put kad se okrenem i sjednem u auto imam osjecaj da me tracaju bas na tu temu rata .. Al to je tako nisam ja neko sad ko se bavi takvim stvarima da bi me to pogodilo....Ne svi naravno ... tacno vidis po covjeku ko je kakav...Ima tu izuzetaka imam kolega i muslimana i hrvata koji pravo imaju komplekse sto nisu srbi, jedva cekaju da ih vodim u provod u BL u BG...
Iskreno nevezano za rat i sve ostalo Sarajlije su uvjek govna bila jos od olimpijade u mojoj kuci im se jebe mater na sav glas onomad kad starom zaustavise tri plate :) za olimpijadu.
Joj mama je uvjek svadjala se sa tetkom oko toga, al takvo vrijeme bilo, vise nikada se ponovit nece. Al suzivota tu nema nikad vise uvjek ce se osjecati taj zid izmedju nas i to je to...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 21:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

...

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 26 Mar 2016, 21:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 21:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Osalovano je kada su na prevaru pogazili Rezoluciji ZAVNOBIH-a u kojeg se danas zaklinju. To je bilo donosenje odluke (izostavljam rijec - Skupstine) o odrzavanju referenduma.

Ravnpravnost i jednakost je zatim presjecena podumentom od armiranog betona u vidu odrzavanja tog kvazi referenduma. Tada se nisu dosjetili zapitati zasto Srbi (i ne samo Srbi) ne ucestvuju u toj saradi. Niko nije stavio prst na celo i rekao hej ljudi ovo je lose, usracemo motku.

Bombe i granate su cigle zida koji se odmah poceo zidati nakon toga, a krv je malter. Ovo sada sto se desava je dosta mekse, pa to mozemo uporediti sa postavljanjem dodatne izolacije. Od jedno 20 cm.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 21:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Još će neko, čitajući forum, pomisliti da su Sarajlije šupci....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2016, 21:49 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Ja sam stekao utisak da bi oni bili sretniji da je potvrdjen genocid u sedam opstina, a da je Karadzic pusten...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 705 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 36  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]