banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 04:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Avg 2014, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
LemiGO je napisao:
Koliko mi se cini pobunjenici gube teritorije, ukrajinci uz velike gubitke nadiru. Cudi me da samo da je tako malo vojske na obije strane, ipak je to drzava od 50ak miliona ljudi. Vojske iz Jugoratova su za ove bili ultraarmije, ipak smo sampioni u razbijanju, ned Bog da imamo tehnologiju satrali bi sve :D

Aha ... Satrali bi se mi izmedju sebe kao i uvjek ..

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
Brale001 je napisao:
LemiGO je napisao:
Koliko mi se cini pobunjenici gube teritorije, ukrajinci uz velike gubitke nadiru. Cudi me da samo da je tako malo vojske na obije strane, ipak je to drzava od 50ak miliona ljudi. Vojske iz Jugoratova su za ove bili ultraarmije, ipak smo sampioni u razbijanju, ned Bog da imamo tehnologiju satrali bi sve :D

:D
Imas point.

To i ja kazem LemiGo,veliki amaterizam sa obe strane pogotovo Kijevska hunta te marionete.
Brale, ko da nas(bivse Juge) nije bilo i nasih ratova.Hajd ove Novoruse i da razumijem, sta ce jadan narod, pokusava da se samoorganizuje.
Al ova stoka Kijevska ko da nista nismo odradili za svijet taj nepismeni.

A sve smo im pokazali, jos vodecim putem ne moze biti prostije: I pljackanje imucni pojedinaca i srednje imucni i neimucni i buduci imucni. I bombardovanje gradova, civila. I silovanja zena, muskaraca i logore ovakve onakve i streljanja pojedinacna, grupna i masovne grobnice. Ehh pa sta jos covjek da im napravi koji duduci.....
Kazem ja i ponavljam se al neka volim to cut opet.
Nebi im Hitler dao ni kazane da ribaju.Covjece drustvo sintera je boje organizovano i efikasnije kad love dzukele, jbt.
Jednom rijecu Bagra. :D :D

Kao da smo mi bili profi. pffff jeli pili i trosili municiju kao stoka ... JNA nesto bila organizovanija ali ni ona nije bog zna sta ... To sto smo bili preveseli kad "nije trebalo" platili smo Krajinom. Da smo ozbiljno sve shvatili i mi i Srbija ko zna. ( vjerovatno bi slicna situacija bilia jer zapad upravlja al mozda bi malcice bolje prosli)
Gledajuci snimke na YT prorusi i ukrajinci se ponasaju slicno kao i mi ... (ako ne i gore) Imam osjecaj da pucaju zato sto im se puca (zato sto vole oruzije) a ne zato sto moraju ... Nekako neozbiljno :S Nez da su pod mojom komandom imali bi svi pokerface i bili bi skoncetrisani na rat 24/7 dok ne zavrsi.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 21:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Ma ozbiljno sad.
Zao mi je toga naroda Brale kad pogledam face ko da su moji.

Onu zenu sto place i onu djecu sto vuce ko tetku svoju rodjenu da gledam.
Ma rat je postao nas zivot na zalost. Nema vise cojek ni suosjecanja ni ponosa ni ljudskosti samo praznina u nama zjapi.
Udaramo jedni od druge i zvecimo ko rastimana harmonija bez fila.

Ko sto sam reko ma zaj..i Amere i imperije, svoje djece se treba najvise pazit. Ove nase nejaci to su nam najveci neprijatelji kad odrastu razderat ce nas i razbucata ko panta pitu. Iz avijona ce nas bacat i rasipat ko djubar po poljima. :roll:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Citiraj:
'U Ukrajini za novac sve može da se kupi, pa i ljudski život. Moj nije malo koštao, ali spasen je. Prijatelji su sakupili pare i isplatili ih starešinama ukrajinske vojske. Tako su me pustili'', kaže Dejan Berić (40) iz Putinaca kod Rume, borac snaga Donjecke narodne republike koja se na istoku sukobljava sa vojskom Ukrajine.

''Da su znali da sam borac proruskih snaga, uz to još snajperista, slobodu verovatno ne bih video'', dodaje Berić.

On je u ruke kijevskih vojnika pao krajem jula, a zarobljen je na putu između Luganska i ruske granice, tokom transporta ranjenika ruskom gradu Rostovu.

Berić je jedan od, kako se procenjuje, nekoliko desetina državljana Srbije, koji učestvuju u sukobima u Ukrajini. On negira da je deo odreda ''Jovan Šević'', koji čine dobrovoljci Srpskog četničkog pokreta. Sa gorčinom odbija i glasine da mu je jedini motiv novac.

Od Srema do ratišta u ukrajinskoj stepi put je Berića vodio preko gradilišta u ruskom gradu Sočiju. On se našao među nekoliko hiljada Srba koji su početkom prošle godine radili na izgradnji tog grada pred Olimpijske igre, pišu ''Večernje novosti''.

''Pošteno sam radio, ali gazda i njegov predradnik su me prevarili. Nisu hteli da me plate, niti da mi obezbede radnu dozvolu. Kada sam se pobunio, ponudili su mi svega 1.400 dolara, uz uslov da odmah napustim gradilište. To nisam hteo, kako bih firmu mogao da tužim kad se vratim u Srbiju. Ostao sam na ulici, bez para i hleba. Tih dana kulminirala je kriza na Krimu. Kako nisam imao šta da izgubim, seo sam u autobus i prijavio se u dobrovoljce'', kaže Berić.

Raspoređen je u grupu ''Severni vetar'', čiji je zadatak da spreči upade diverzantskih grupa. Kada je kriza na Krimu prošla, krenuli su ka istočnoj Ukrajini.

''U odredu sam bio izviđač-diverzant, a zadatak mi je bio da tokom napada na nas tragam i uništavam neprijateljske snajperiste'', kaže on.

''Nisam plaćenik, a čak i da jesam ne znam ko bi tamo mogao da me plati. Proruske snage nemaju novac, bilo je dana i kada nismo imali šta da jedemo. Nemaju vojnu opremu, često ni municiju. Sve naoružanje i opremu smo zaplenili od ukrajinskih vojnika'', kaže Berić.

Plašim se hapšenja u Srbiji
Berić trenutno ne misli na povratak u Srbiju, iako ga u Putincima čeka, porodica, prioritet mu je posao.
''U Rusiji ću da potražim posao, kako bih prijateljima vratio sakupljen novac, a dugujem i ljudima u Srbiji, zbog čega sam i krenuo na rad u Rusiju. Nedostaje mi porodica, sin naročito, ali kući još ne planiram. Iako državi ništa loše nisam uradio, plašim se hapšenja u Srbiji. Glas o zakonu koji se sprema stigao je i ovde'', kaže Berić.

http://www.srbijadanas.com/clanak/ispov ... 19-08-2014

http://www.mycity-military.com/slika.ph ... w_1000.jpg

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 21:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Dobro i prolazi kako je glup. Pod uslovom da je ovo istina.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Kijev ovo ne moze dobiti bez 250-300 hiljada vojnika, prevelika je teritorija a taktika iz RSK, sa tako malo snaga i nesto nacionalnog naboja u Desnom sektoru nema sanse. Doslovno izgledaju kao JNA u Vukovaru, artiljerijom i avijacijom kolju vola radi jedne snicle

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
The_new_Statesman je napisao:
Dobro i prolazi kako je glup. Pod uslovom da je ovo istina.

Slika

Slika

- U odredu sam bio izviđač-diverzant, a zadatak mi je bio da tokom napada na nas tragam i uništavam neprijateljske snajperiste. U većini sukoba u kojima sam učestvovao, naši neprijatelji nisu bili Ukrajinci. Njihove glavne snage sa kojima smo se borili činili su plaćenici, mahom Amerikanci i Poljaci. U pritvoru sam čuo priče da se na strani zvaničnog Kijeva bore i Hrvati, čak i Srbi, ali to su samo glasine. Nijednog nisam video, niti ih je bilo među ubijenima ili zarobljenima.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/dr ... a-sa-skele

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Poslednji put menjao Пеле Мали dana 19 Avg 2014, 22:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ТУРЧИНОВ: Кијеву је неопходна војна помоћ Запада
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-or ... moc-zapada
Расмусен и Бридлав. У стању перманентног „Руског кошмара“
http://serbian.ruvr.ru/2014_08_19/Rasmu ... mara-7606/

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Glup.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Украинская армия применяет комплекс Точка-У, обстреливая Донецк.
https://www.youtube.com/watch?v=kGmO7DMSigQ#t=61

Evo i "Točke".

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 22:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Moze mi neko dosta upucen kaze, koliko je istina ono o 3 poklopljene brigade iliti 4500 ljudi izbacenih iz stroja od prije neki dan!?
Potpuno mi nevjerovatan podatak da tek oko 20.000 pro-rusa koji se drze na barikadama rastrkanih naokolo DNR-LNR moze da izbaci ovoliki broj vojnika iz ratnih dejstava - makar i opkoljenih u kotlu.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
apokalipto je napisao:
Država koja je imala(ima) 2500 neispravnih tenkova,većina tog oklopa stoji i propada po raznoraznim livadama otpisano kao neupotrebljivo od T55 pa do T72 i mislim T80,sem njih imaju upotrebljive T64 i to oko hiljadu komada od kojih je opet pred početak sukoba bilo operativno par stotina komada.Za T72 sam čuo da je skoro sve rasprodano u neke pete zemlje i da ih nije puno ostalo.Sa ostalim oklopom je isto uglavnom ili pretopljeno u gvožđe ili stoji i propada ili je opet kao u slučaju T72 preprodano.

Oni jos imaju 600 komada T72, koji su "konzervirani". Ovo treba shvatiti pravilno - toliko se vodi na stanju, od toga broja sigurno nedostaje bar polovina koju su prodali ko zna kome.
Ostatak je vjerovatno konzerviran na nacin da je iz vecine povadjeni sistemi za upravljanje vatrom i prodati negdje, skuplji dijelovi takodje . . .
Sto uopste ne cudi, jer je banditizam u Ukrajini epskih razmjera.
Negdje ima spisak naoruzanja koje je Ukrajina imala pravo zadrzati na osnovu dogovora o evropskoj bezbjednosti, oni su imali daleko vise svega nego sto su, po tom sporazumu, mogli zadrzati.

Svakako treba imati u vidu da oni ne smiju upotrijebiti svu tehniku koju imaju, daleko veci dio moraju cuvati kao stratesku rezervu u slucaju napada ruskih snaga iz Moldavije, Bjelorusije ili bilo koje granicne oblasti prema Rusiji.

Svoje transportne helikoptere su potrosili, pa su im ameri dali hrvatske koji su bili na remontu u Odesi. Pisalo se vec o tome, po nekim portalima, samo sto su zaboravili reci da su ti helikopteri vec odavno u Ukrajini.

Prema nekim izvorima, Ukrajina je ukupno angazovala oko 60.000 vojnika, ukljucujuci dobrovoljacke paravojske, dok pobunjenici raspolazu snagom izmedju 10 i 12 hiljada boraca.
Sledeca jako bitna stvar, i jedan od razloga tako losih rezultata je slaba koordinacija izmedju ukrajinske vojske i paravojnih bataljona. Vojska raspolaze tehnikom, paravojska samo pjesadijskim naoruzanjem i oni sluze kao topovsko meso.
Jako cesto se desavalo da neki od tih "specijalnih" bataljona, a specijalni su samo po inteligenciji, krenu sami u neku akciju i naravno ih rusi razbucaju na prvom punktu. Nihovi gubici nisu ubrojani u zvanicnim izvjestajima, jer ih puno uopste nije evidentirano ni u MUP-u, niti u vojsci.

...
A kako izgleda kad krene da pali VBR po nekoj od ovih "slavnih" brigada se moze vidjeti ovdje:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5NJyr-8rt3s[/youtube]

Uopste nije bezazleno. Nama bi izginulo pola vojske da su nas ovako rokali.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2014, 00:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ovaj kralj cokolade zna sta radi. Nije mu u cilju da se ovo zavrsi...

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2014, 03:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L5x7D0AlZPc[/youtube]

Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2014, 06:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ukrajinsku 30. brigadu poslali u smrt: U borbu krenulo 4.700 vojnika a vratilo se svega 83!
http://web-tribune.com/tema_dana/ukraji ... -svega-83#
Ukrajinska vojska potiskuje proruske snage u borbama za Donjeck, opkoljena Gorlovka!
http://web-tribune.com/svet/ukrajinska- ... a-gorlovka

Ima li kakvih vijesti o našim momcima ? Kako se oni drže ?

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2014, 19:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Očito sjajno, pogotovo danas. Jedinice Samoodbrane LNR su prema još nepotvrdjenim podacima ušli u grad Ščastje, sjeverno od Luganska. U nezadrživom jurišu ka sjeveru, jedinice LNR su večeras bile na ulazu u Slavjanoserbsk. Žestoke borbe se vode oko Velike i Male Vergunke, a Stanica Luganska je već pod kontrolom snaga LNR. Milicija Luganske republike večeras napada i Krasni Jar. Žestoke borbe se vode i oko gradića Lutugino na potezu prema aerodromu Lugansk. Gubitaka ima na obje strane, i to poprilično. Snage LNR tvrde da su oborile dva helikoptera i jedan avion SU 25.

Ukrajinci gađaju pložaje boraca Samoodbrane raketama Točka-U.

Strašne borbe vodile su se i na ratištima DNR. Posebno u predgrađima Ilovajska. Siutacija se na ratištima mijenja iz sata u sat.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2014, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/489223/Uk ... la-Lugansk

Ovi treci put javljaju da su zauzeli Lugansk... Istovremeno tvrde da je Lugansk opkoljen i da u njega ulazi kolona Rusa.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Ovo je tako urnebesno smijesno da moram podijeliti sa svima:

Citiraj:
Спикер информцентра СНБО Андрей Лысенко прокомментировал на брифинге информацию, появившуюся 20 августа в соцсетях. Родственники луганчан массово писали о том, что бойцов АТО в городе нигде не видно. И это несмотря на то, что по информации совета безопасности, они заняли "значительную часть города". В СНБО считают, что если силовиков не замечают, то их за это стоит только похвалить.

Bice da su konacno udarili na tvrdo, i oko Donjecka i Luganska.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
Citiraj:
朋友一儿子,5岁,那天不好好学习,被朋友修理了,头上多了一个包。然后他儿子自言自语地说:“这世上有几种笨鸟,一种是先飞,一种是不飞,还有一种是下个蛋,把希望寄托在下一代。” 后来他儿子的头上又多了一个包。

ja sam ovu oplak'o...

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 14:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
I meni je to jaca vest...

Ljudi ako necete kaciti tekstove na srpskom onda prevedite deo koji kacite ili brisem. Smarate sa tim Tolstojevim citatima

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]