banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 13:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Apr 2020, 12:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 21 Dec 2012, 16:36
Sta god mi mislili jednostavno uvijek postoji dio (mali) koji nece postovati odredjene odluke, mjere. Drugo, dio zdravstvenih radnika je u ovim sedmicama pokazao veliku aljkavost i bojim se da to dolazi na naplatu. Kazem dio. Vecina se pridrzavala svih mogucih propisa.
Kako god, ne bi ovi podaci bili problematicni da je u pitanju cetvrta, eventualno peta, ali je problem sto je deveta nedjelja.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 13:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
The_new_Statesman je napisao:
Coventry City je napisao:
Slazem se za rukavice, ali maske nisu modni visak.
Dalje, da li je Austrija uspjesna po tvojim mjerilima?
Bez tradicionalne patetike molim.

Vec danima ne pratim detaljno sva desavanja, jer je pocelo da me smara gledanje i citanje o koroni. :D Al' na osnovu onoga sto znam, preko bliskih i manje bliskih osoba koje zive u Austriji, daleko je normalnija situacija nego ovdje, mnogo normalnija, tako da iz ovog naseg ugla jeste uspjesnija. :)

Zabrana kretanja osim ako ides u nabavku, na posao ili da protegnes noge (nema zujanja nocu), zabrana okupljanja sa licima koja ne zive u istom domacinstvu (masa kazni po 500€ je ispisana), zabrana odlaska iz mjesta stanovanja, citavi gradovi i regioni u karantinu po mjesec i vise. Jbt. policija je potezala oruzje na setace.

Broj umrlih je za sada 2 puta veci na 100.000 stanovnika nego u RS. Pomoc privredi koja nije bliska vladajucoj stranki nepostojeca.

Os jos? Ovde gdje ja zivim od korene umrla cistacica od 40 god. Poslali je kuci. A radila u toj bolnici.

A Austrija je u globalu za sada sasvim ok.

Pa slicne mjere kao i kod nas, samo su kod nas diktatorske a u austriji izgleda nisu.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 13:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Maj 2018, 13:51
_зока je napisao:
Koventri glup kao i inače, sve okreće na politiku.

Smatras da je ljudima problem da okrenu nacin komunikacije i da te pocaste "socnijim" rijecnikom? Svaki put posezes za uvredama kada nemas nista za reci.

Nista ja ne okrecem na politiku, jer nema ni potrebe. Politika je samu sebe ugurala ovdje. Sve ove odluke, odnosno donesene mjere, rezultat su rezimske politike.

Zasto Seranic indirektno prijeti pricama o nekim uredbama i pojacanim kaznama? Njegovo je da se bavi preporukama(dakle, SAMO preporukama) u vezi zdravstvenih mjera, a ne da izigrava sudiju. U ovom slucaju je imao i ulogu portparola, jer posljednjim izjavama je samo potvrdio da je jos jedan obican ljigavac. Ovo nema veze za "strukom", vec samo prenosi glas i odluke rezima.

I Drosten je vec javno i otvoreno rekao da su skoro sve odluke u vezi trenutne situacije politicke, jer mnogi u strahu brane i svoje politicke pozicije. Kod nas (a i u Srbiji) je to pogotovo izrazeno, s obzirom na to kakav olos je na vlasti.

Tabako Pit je napisao:
Seranice u skladu sa svojom funkcijom radi dobara posao ali je izgleda ovde najbitnije pljuvati po svemu i svakome. Mani se politike dok ovo ne prodje, nije vam strategija vljala prije ne valja vam ni sada.

Ja, ti, on, mi, vi, oni... Mislim, o cemu ti pricas? Koji smo to "mi" i koji ste to "vi"? Ljudi su vec 2 mjeseca zatvoreni, uz mogucnost da budu jos i duze, a ti ovdje nekoga branis. Uz Srbiju i Madjarsku imamo najekstremnije mjere, a nigdje pomaka. Dvorana Obilicevo, Bema, gomila drugih situacija...juce zdrave ljude guraju medju bolesne i nikom nista!? Koga bi onda trebalo pozivati na odgovornost? Seranic danas sere "svi smo odgovorni"! Sta mu to znaci? Da na kraju niko nije zaista kriv? Hoce li on ponuditi ostavku? Hoce, al' kad bi se za'ebavali. Samo jos jedan rezimski ljigavac.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Tabako Pit je napisao:
WinstonWolfe je napisao:
Власт ради једну ствар погрешно, а то је да већи акценат ставља на полицијски час и забране кретања, умјесто на мјере превенције а то су држање дистанце увијек и у свакој прилици и ношење маске (рукавице су сувишне за оне који перу руке). Полицијски час и забране кретања могу дати одређене резултате, али без размака и маски, те мјере су узалудне. С друге стране, ако људи носе маске и поштују препоручену удаљеност, неће бити потребе за било каквим забранама. Треба радити на свијести грађана, убиједити их да се придржавају мјера социјалне дистанце и ношења маски. Уколико то сви раде, неће бити потребе ни за полицијским часом нити било којом другом мјером. И то на начин да се не пријети кажњавањем, као што је сада случај и зато имамо све више њих који то заобилазе. Једноставно, треба промијенити стратегију комуникације са људима.

Da ali koja je to strategija i kako je provesti i kao mislis da se ljudi ubijede ako im ovo do sada nije dovoljno i kako nekog na silu ubijediti. Bila je npr. neka masovna SMS poruka u Srbiji u smislu da nam se ne desi slicno kao u Italiji pa se digla kuka i motika na vozda da dize paniku i strasi narod.
Znaci vec danima se prica i pise da su mjere socijalnog distanciranja jedino sto se moze poduzeti u ovoj situaciji, pa dio ljudi opet nece ozbiljno da shvati. Milijardu puta je receno i ko god se uslikao na TV o tome prica, a evo i ovde na forumu se i dalje raspravlja o tome da li su neophode maska i rukavice. Pa sta je problem nositi ih dok se stanje ne smiri.

Управо је то највећи проблем, убјеђивање на силу. Дакле, са народом који има менталитет као наш, то ствара контраефекат. Зато и кажем да треба промијенити стратегију, умјесто на силу, пробати другачији приступ, мало мекши. На крају крајева, велика већина људи поштује мјере, треба прићи до овог малог броја који то не раде. Нисам стручњак за маркетинг али сам сигуран да постоји начин да се то одради успјешно. И мислим да би велики ефекат имало када би власт организовано почела да дијели маске умјесто овог што имамо сада и што је погрешно, људи се тјерају да носе маске уз пријетњу кажњавања које су уз то и поскупиле или их нема да се купи.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 13:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Eto par postova gore čovjek iz Austrije ti je napisao koje su mjere bile tamo aktuelne, u pojedinim oblastima puno strože nego kod nas, a u globalu slične ili jednake ali ti tupiš svoje.
_зока je napisao:

Smatras da je ljudima problem da okrenu nacin komunikacije i da te pocaste "socnijim" rijecnikom? Svaki put posezes za uvredama kada nemas nista za reci.

Da si ti ponudio nešto vrijedno drugačijeg odgovora drugačiji odgovor bi i dobio.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 13:07 
Veteran
Veteran

_зока je napisao:

Nista ja ne okrecem na politiku, jer nema ni potrebe. Politika je samu sebe ugurala ovdje. Sve ove odluke, odnosno donesene mjere, rezultat su rezimske politike.

Zasto Seranic indirektno prijeti pricama o nekim uredbama i pojacanim kaznama? Njegovo je da se bavi preporukama(dakle, SAMO preporukama) u vezi zdravstvenih mjera, a ne da izigrava sudiju. U ovom slucaju je imao i ulogu portparola, jer posljednjim izjavama je samo potvrdio da je jos jedan obican ljigavac. Ovo nema veze za "strukom", vec samo prenosi glas i odluke rezima.

I Drosten je vec javno i otvoreno rekao da su skoro sve odluke u vezi trenutne situacije politicke, jer mnogi u strahu brane i svoje politicke pozicije. Kod nas (a i u Srbiji) je to pogotovo izrazeno, s obzirom na to kakav olos je na vlasti.

Tabako Pit je napisao:
Seranice u skladu sa svojom funkcijom radi dobara posao ali je izgleda ovde najbitnije pljuvati po svemu i svakome. Mani se politike dok ovo ne prodje, nije vam strategija vljala prije ne valja vam ni sada.

Ja, ti, on, mi, vi, oni... Mislim, o cemu ti pricas? Koji smo to "mi" i koji ste to "vi"? Ljudi su vec 2 mjeseca zatvoreni, uz mogucnost da budu jos i duze, a ti ovdje nekoga branis. Uz Srbiju i Madjarsku imamo najekstremnije mjere, a nigdje pomaka. Dvorana Obilicevo, Bema, gomila drugih situacija...juce zdrave ljude guraju medju bolesne i nikom nista!? Koga bi onda trebalo pozivati na odgovornost? Seranic danas sere "svi smo odgovorni"! Sta mu to znaci? Da na kraju niko nije zaista kriv? Hoce li on ponuditi ostavku? Hoce, al' kad bi se za'ebavali. Samo jos jedan rezimski ljigavac.

Trebao bih sad ponovit ovo gore sto ti je zoka napisao ali eto bicu fin pa necu.

Poslednji put menjao Tabako Pit dana 29 Apr 2020, 13:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 13:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
_зока je napisao:

Tabako Pit je napisao:

Zasto si mene preskocio :-(

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 13:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

WinstonWolfe je napisao:
Tabako Pit je napisao:
WinstonWolfe je napisao:
Власт ради једну ствар погрешно, а то је да већи акценат ставља на полицијски час и забране кретања, умјесто на мјере превенције а то су држање дистанце увијек и у свакој прилици и ношење маске (рукавице су сувишне за оне који перу руке). Полицијски час и забране кретања могу дати одређене резултате, али без размака и маски, те мјере су узалудне. С друге стране, ако људи носе маске и поштују препоручену удаљеност, неће бити потребе за било каквим забранама. Треба радити на свијести грађана, убиједити их да се придржавају мјера социјалне дистанце и ношења маски. Уколико то сви раде, неће бити потребе ни за полицијским часом нити било којом другом мјером. И то на начин да се не пријети кажњавањем, као што је сада случај и зато имамо све више њих који то заобилазе. Једноставно, треба промијенити стратегију комуникације са људима.

Da ali koja je to strategija i kako je provesti i kao mislis da se ljudi ubijede ako im ovo do sada nije dovoljno i kako nekog na silu ubijediti. Bila je npr. neka masovna SMS poruka u Srbiji u smislu da nam se ne desi slicno kao u Italiji pa se digla kuka i motika na vozda da dize paniku i strasi narod.
Znaci vec danima se prica i pise da su mjere socijalnog distanciranja jedino sto se moze poduzeti u ovoj situaciji, pa dio ljudi opet nece ozbiljno da shvati. Milijardu puta je receno i ko god se uslikao na TV o tome prica, a evo i ovde na forumu se i dalje raspravlja o tome da li su neophode maska i rukavice. Pa sta je problem nositi ih dok se stanje ne smiri.

Управо је то највећи проблем, убјеђивање на силу. Дакле, са народом који има менталитет као наш, то ствара контраефекат. Зато и кажем да треба промијенити стратегију, умјесто на силу, пробати другачији приступ, мало мекши. На крају крајева, велика већина људи поштује мјере, треба прићи до овог малог броја који то не раде. Нисам стручњак за маркетинг али сам сигуран да постоји начин да се то одради успјешно. И мислим да би велики ефекат имало када би власт организовано почела да дијели маске умјесто овог што имамо сада и што је погрешно, људи се тјерају да носе маске уз пријетњу кажњавања које су уз то и поскупиле или их нема да се купи.

Sazrelo je vrijeme za prepakivanje mjera jer nema smisla da budu uklesane u kamen. Ali treba vidjeti kako sta a ne ovako kao konverti uprazno galamiti samo da bi se galamilo.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 13:15 
Veteran
Veteran

_зока je napisao:

Tabako Pit je napisao:

Zasto si mene preskocio :-(

Pa jasno je :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo na prvu: Ukinuti zabrane kretanja, policijski i slicno, ali zato strogo kontrolisati i kaznjavati sve koji ne drze fizicki razmak od min 1 metra na javnom mjestu a nisu dio istog domacinstva. Ukinuti rukavice jer ce sa vecim vrucinama biti samo kontraproduktivne, pojacati kontrolu (pravilnog!) nosenja maski u zatvorenim prostorima i visookofrekventnim reonima (npr. Gospodska).

Itd.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 13:22 
Veteran
Veteran

Sacekati ipak za da prodje 1 maj i Djurdjevdan, mislim da je vecina shvatila do sada. Problem sa ovim sto je dovolja jedan ili par njih neodogovrinih da napravi sranje a takvih ce se uvijek naci.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 13:37 
Pripravnik
Pripravnik

_зока je napisao:
Eto par postova gore čovjek iz Austrije ti je napisao koje su mjere bile tamo aktuelne, u pojedinim oblastima puno strože nego kod nas, a u globalu slične ili jednake ali ti tupiš svoje.

Ne dovodim ja u pitanje ono sto je on napisao. Postoje mjere i tamo. Al' kada se podvuce crta, nije ni izbliza tako ekstremno i slicno kao i ovdje. Imam brata u Austriji, imam prijateljicu iz djetinjstva u Austriji, ima poznanicu u Austriji... I vec rekoh, nije ni izbliza slicno ovome. Uostalom, postoje i slike i video zapisi iz Beca i slicno. Pri cemu su ovdje ljudi vec 2 mjeseca u izolaciji, a nema nikakvog pomaka. I onda tebi i ovom liku "koji ne zeli da bude citiran" smetaju pitanja novinara koja su potpuno legitimna i logicna.

Tabako Pit je napisao:
Trebao bih sad ponovit ovo gore sto ti je zoka napisao ali eto bicu fin pa necu.

Pa, slobodno ti napisi. Iako ti je retorika copy/paste. Upadljivo botujes za rezim i tripujes da se ne primjecuje. Sam si uletio sa (Vucicevim) nastupom "mi i oni", hvatas se za neke podjele u situaciji kada su mnogi u istim govnima, a onda ti smeta kada dobijes odgovor. Ako rezultati donesenih mjera ne postoje, koga bi trebalo prozivati, ako ne one koji su te odluke i donijeli? Postoje preporuke SZO vezano za zdravstvene mjere(distanca, maske, itd...). Sve ostale mjere su strogo politicke, tako da je smijesno kada se fura "nemojmo sada o politici" retorika. A takvu retoriku namece rezim i botovi, jer jasno je da sebe pokusavaju "oprati".

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 13:47 
Pripravnik
Pripravnik

Evo na prvu: Ukinuti zabrane kretanja, policijski i slicno, ali zato strogo kontrolisati i kaznjavati sve koji ne drze fizicki razmak od min 1 metra na javnom mjestu a nisu dio istog domacinstva. Ukinuti rukavice jer ce sa vecim vrucinama biti samo kontraproduktivne, pojacati kontrolu (pravilnog!) nosenja maski u zatvorenim prostorima i visookofrekventnim reonima (npr. Gospodska).

Itd.

Pa, upravo to. Ovo bi i bile razumne mjere i vjerujem da bi ljudi i postovali(iako ce izuzetaka uvijek biti).

Mada, zivim u centru i svaki dan vidim da ljudi i sada mahom postuju sve mjere. Zato mi se i gadi kad vidim rezimske ljigavce i botove da pocinju sa retorikom "ljudi su stoka" i slicno, a hvale vlast za koju uvijek nalaze neke rijeci razumijevanja.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Mene bi zanimalo koliko ima zaraženih vjernika sa Vaskrs Liturgija? :evil3:

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Tabako Pit je napisao:
Sacekati ipak za da prodje 1 maj i Djurdjevdan, mislim da je vecina shvatila do sada. Problem sa ovim sto je dovolja jedan ili par njih neodogovrinih da napravi sranje a takvih ce se uvijek naci.
A zašto samo to dvoje jer vid ovo:

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 13:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ovako će CC završiti
https://youtu.be/E9i0ChlZmhA

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 14:01 
Pripravnik
Pripravnik

Ih, da je samo krecenje. :D Ima toga...

Nekada su ulice prali svaku noc, a sada bukvalno na prste jedne ruke mozes izbrojati koliko puta su oprali ulice u poslednjih nekoliko godina. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 14:12 
Veteran
Veteran

hadzidado je napisao:
Tabako Pit je napisao:
A zašto samo to dvoje jer vid ovo:

Slika

A necemo do vjeka ostat u karantinu mora se poceti popustati, mislio sam na to da je Djurdjevdan jedan od vecih slava pa mozda nebi bilo lose strpisti se jos koji dan.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 14:18 
Veteran
Veteran

_зока je napisao:

Ne dovodim ja u pitanje ono sto je on napisao. Postoje mjere i tamo. Al' kada se podvuce crta, nije ni izbliza tako ekstremno i slicno kao i ovdje. Imam brata u Austriji, imam prijateljicu iz djetinjstva u Austriji, ima poznanicu u Austriji... I vec rekoh, nije ni izbliza slicno ovome. Uostalom, postoje i slike i video zapisi iz Beca i slicno. Pri cemu su ovdje ljudi vec 2 mjeseca u izolaciji, a nema nikakvog pomaka. I onda tebi i ovom liku "koji ne zeli da bude citiran" smetaju pitanja novinara koja su potpuno legitimna i logicna.

Tabako Pit je napisao:

Pa, slobodno ti napisi. Iako ti je retorika copy/paste. Upadljivo botujes za rezim i tripujes da se ne primjecuje. Sam si uletio sa (Vucicevim) nastupom "mi i oni", hvatas se za neke podjele u situaciji kada su mnogi u istim govnima, a onda ti smeta kada dobijes odgovor. Ako rezultati donesenih mjera ne postoje, koga bi trebalo prozivati, ako ne one koji su te odluke i donijeli? Postoje preporuke SZO vezano za zdravstvene mjere(distanca, maske, itd...). Sve ostale mjere su strogo politicke, tako da je smijesno kada se fura "nemojmo sada o politici" retorika. A takvu retoriku namece rezim i botovi, jer jasno je da sebe pokusavaju "oprati".

:lol: Je li ovo VladoRUS odskolovao novi kadar?

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2020, 14:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Tabako,
Nema popuštanja, bajo moj!
Nema dok god ne bude vakcine(bez obzira što vajni SZO kaže kako nema dokaza o imunitetu preboljelih- vakcina ima da bude bolja) ili kakvog jebačkog lijeka, a Alen kaže da je to godina- dvije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]