_зока je napisao:
Koventri glup kao i inače, sve okreće na politiku.
Smatras da je ljudima problem da okrenu nacin komunikacije i da te pocaste "socnijim" rijecnikom? Svaki put posezes za uvredama kada nemas nista za reci.
Nista ja ne okrecem na politiku, jer nema ni potrebe. Politika je samu sebe ugurala ovdje. Sve ove odluke, odnosno donesene mjere, rezultat su rezimske politike.
Zasto Seranic indirektno prijeti pricama o nekim uredbama i pojacanim kaznama? Njegovo je da se bavi preporukama(dakle, SAMO preporukama) u vezi zdravstvenih mjera, a ne da izigrava sudiju. U ovom slucaju je imao i ulogu portparola, jer posljednjim izjavama je samo potvrdio da je jos jedan obican ljigavac. Ovo nema veze za "strukom", vec samo prenosi glas i odluke rezima.
I Drosten je vec javno i otvoreno rekao da su skoro sve odluke u vezi trenutne situacije politicke, jer mnogi u strahu brane i svoje politicke pozicije. Kod nas (a i u Srbiji) je to pogotovo izrazeno, s obzirom na to kakav olos je na vlasti.
Tabako Pit je napisao:
Seranice u skladu sa svojom funkcijom radi dobara posao ali je izgleda ovde najbitnije pljuvati po svemu i svakome. Mani se politike dok ovo ne prodje, nije vam strategija vljala prije ne valja vam ni sada.
Ja, ti, on, mi, vi, oni... Mislim, o cemu ti pricas? Koji smo to "mi" i koji ste to "vi"? Ljudi su vec 2 mjeseca zatvoreni, uz mogucnost da budu jos i duze, a ti ovdje nekoga branis. Uz Srbiju i Madjarsku imamo najekstremnije mjere, a nigdje pomaka. Dvorana Obilicevo, Bema, gomila drugih situacija...juce zdrave ljude guraju medju bolesne i nikom nista!? Koga bi onda trebalo pozivati na odgovornost? Seranic danas sere "svi smo odgovorni"! Sta mu to znaci? Da na kraju niko nije zaista kriv? Hoce li on ponuditi ostavku? Hoce, al' kad bi se za'ebavali. Samo jos jedan rezimski ljigavac.