banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 425 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Maj 2016, 19:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nisam rekao da je fasista, vec da se lozi na fasisticke mokre snove o tome kako jedno drustvo treba izgledati.

Znas ono, ustirkani i zgodni mama i tata u tridesetim, kucica i kolica, pa bato i seka sa peticama u skoli.

I onako plavooki i zagledani u daljinu koja je kao neka sjajna buducnost zaboravljaju da neko mora ocistiti klozet.

Djeca iz viseclanih porodica ipak imaju sjajne sanse da postanu cijenjeni clanovi drustva ovakvog kakvo jeste. Zbog toga, ali i zbog cinjenice da takve porodice u odredjenoj mjeri anuliraju posljedice bijele kuge je pomalo glupo osudjivati roditelje.

Naprotiv, drustvo im treba pomoci.

P.S. Brankica ce za 30 godina biti dzangrziva baba, a djeca nad kojom se zgraza ce biti u punoj snazi i vrlo vjerovatno puni postovanja prema svojim roditeljima. Jbg

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2016, 19:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Neka slična razmišljanja kao ova (umna)paćenica iznio je u javnost biši načelnik opštine Gradiška,Nikola Kragulj.Citiram po sjećanju "Samo društveno neodgovorna osoba može rađati djecu koju nije u stanju prehraniti".
Nikola za razliku od ove tuke iz naslova ima bar olakšavajuću okolnost što je bio mortus pijan.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2016, 20:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

S kim ti pijes ljebe dragi...

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2016, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
The_new_Statesman je napisao:
Nisam rekao da je fasista, vec da se lozi na fasisticke mokre snove o tome kako jedno drustvo treba izgledati.

Znas ono, ustirkani i zgodni mama i tata u tridesetim, kucica i kolica, pa bato i seka sa peticama u skoli.

I onako plavooki i zagledani u daljinu koja je kao neka sjajna buducnost zaboravljaju da neko mora ocistiti klozet.

Djeca iz viseclanih porodica ipak imaju sjajne sanse da postanu cijenjeni clanovi drustva ovakvog kakvo jeste. Zbog toga, ali i zbog cinjenice da takve porodice u odredjenoj mjeri anuliraju posljedice bijele kuge je pomalo glupo osudjivati roditelje.

Naprotiv, drustvo im treba pomoci.

P.S. Brankica ce za 30 godina biti dzangrziva baba, a djeca nad kojom se zgraza ce biti u punoj snazi i vrlo vjerovatno puni postovanja prema svojim roditeljima. Jbg

To je otprilike to, obično su takva djeca snalažljivija i borbenija i naučena na rad, i kad odrastu vuku jedni druge i što reče TNS bolje poštuju i roditelje. Znam da se imenjak neće složiti sa menom :D

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2016, 20:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

P.S.I pozdrav za Brankicu, upoznao sam je na demofestovima, i neka bude malo obazrivija kad nešto ovako piše, i svaki slučaj ovih višečlanih porodica što traži pomoć je priča za sebe, mi vidimo ono što se kroz medije provuče a ono može biti i gore, ali i bolje od toga.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2016, 20:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
joj kad procitam ovo Banjalučanka iz Bosanskog Petrovca dobijam proliv automaCki

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2016, 21:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Radjanje ili neradjanje djece je cista licna odluka koja nas ostale ne bi trebala zanimati, tacno.
Medjutim kada se to pretvori u fenomen, treba nas poceti zanimati jer ce citavo drustvo u nekoj mjeri kasnije poceti ispastati (ko ce zaraditi penzije tim ljudima bez djece itd...)

U Holandiji je broj rodjenih malih etnickih Holandjana na istorijskom minimumu. Odgovor je obicno da mladi imaju toliko toga zanimljivog da rade u zivotu, da im radjanje djece uopste nije zanimljivo i predstavlja samo opterecenje. Onda u 30im te posao uveliko ubaci u zacaran krug i dosta je tesko bilo sta mijenjati. Kazes kako zelis djecu, ljudi ti se pocnu smijati - licno dozivio.

Treba napraviti razliku. Srbi dominantno naginju tradicionalnom i 99% ljudi zeli djecu.. neki mogu, neki ne mogu, ali je poenta da je srpsko drustvo takvo da voli djecu.

Na zapadu se to dosta drugacije gleda. Ogroman je broj ljudi koje djeca uopste ne zanimaju, kazu da ih guse i predstavljaju im veliki finansijski trosak. Kad to kaze meni moj kolega sa posla, ja iako imam drugaciji stav cutim, privatna stvar, ali kad se tako nesto desi sa jos 100 000 mladih, red se zapitati kuda to dalje ide i kakve ce to posljedice zemlja trpiti.Ovo je sad bilo ne previse vezano za temu ali...

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2016, 21:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Totalno o nebitnom pričate...ode li Brankica s Bečkom na ka'u - to je bitno..
Iako znamo da je Bečka pussy out...like a boss...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2016, 21:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Zar nismo ovu temu prezvakali vec jednom?

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2016, 21:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Kad god vidim ovu temu samo mi je ovo asocijacija

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aYjXztra4DU[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2016, 21:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sad je preživamo.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2016, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
WrDa je napisao:
Ogroman je broj ljudi koje djeca uopste ne zanimaju, kazu da ih guse i predstavljaju im veliki finansijski trosak. Kad to kaze meni moj kolega sa posla, ja iako imam drugaciji stav cutim, privatna stvar, ali kad se tako nesto desi sa jos 100 000 mladih, red se zapitati kuda to dalje ide i kakve ce to posljedice zemlja trpiti.Ovo je sad bilo ne previse vezano za temu ali...

Ту проблема нема. Рађање људи у свијету је на историјском максимуму и број ће се све више повећавати. Проблем виде само они који људска бића дијела по националној основи па као неће бити Срба, Холанђана или било којих других.
Кад погледаш са мало ширег аспекта видиш да је проблем превелики број рођених, а не премали.
Данас нема Хазара ни Печенега, али има Срба и Грузина. Сутра неће бити њих, али биће других. Људи се умножавају, а народи нестају... увијек било и увијек ће бити.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2016, 21:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo ga Kolumbo :D

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 05:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evil_Dead je napisao:
Кад погледаш са мало ширег аспекта видиш да је проблем превелики број рођених, а не премали.

Ma nemoj zezati a koji su to aspekti?

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 06:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evil_Dead je napisao:
Станиславе, претерано сереш!
А гладан си па се само напињеш на шољи и прдиш, нема шта вода одвућ`. :)

Kolumbo, ti mora da si nesto tesko jeo cim ne mozes od nadimanja valjano sastaviti ni osrednju dosjetku. Mani se te teske hrane, vidis i sam da je nemas cime svariti ;)

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 06:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
https://www.instagram.com/p/BGFOHTfgZNj ... asturbanti

Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 07:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Ma da, sad nam majstori trebaju...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 08:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ova ćurka je u debeloj moralnoj koliziji,kao i oni koji joj aminuju stavove.Raskorak između realnosti i fantazije.Da malo i ja vilozofiram :D ....ta fantazija,kad je kolektivizirana(u ovom slučaju kolektiv čine nove elite uhljebljene u emtelove,epersove i JU)stvara ideale koji vrše destrukciju nad životom.....u namjeri da bi njima što duže bilo bolje u fotelji koju su uzurpirali.Sva su zla ovog svijeta plod nečije fantazije,fantazije su korjen zla.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 09:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Čiča baca ekstreman hejt...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2016, 09:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Alkibijad Dajguz V je napisao:
https://www.instagram.com/p/BGFOHTfgZNj/?taken-by=intelektualni_masturbanti

Slika

Da li je ovo montaza ili je 4real?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 425 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]