banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 02:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 114  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Izbjeglicka kriza
PostPoslato: 30 Avg 2015, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Kakvu bagru?

Evo još jednom, za sve morone:
Švedska, Njemacka etc. bi bez stranih radnika ekonomski potonule na nivo Hrvatske, Rumunije, Bugarske ili Grčke. Ko ne konta kako i zašto, ja mu neću objašnjavati jer takav nedostatak inteligencije se ne može nadoknaditi na forumu.
E sada, to što bi oni voljeli da robovi rade i odlaze, da im zabrane da imaju i dovode familije..to se kosi sa osnovnim vrijednostima čovječanstva, i zato u vlasti ćute, a desnici i maloumnima ostave da prave buku - pa koga zaplaše, zaplaše.
Ima da se dijeli ono što se stvorilo u imperijalizmu i na grbači tih radnika, a kako ih integrisati - neka vjezbaju, Zapad ima novca za to, nego picke skrte hoće da u birokratskom aparatu imaju po 10, 12 hiljada eura platu. E neće moći, otmi im brate Arapu.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2015, 22:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Sinip stvarno si pacenik i ta bolesna zadojenost nacionalizmom i mrznjom je presla sve granice... Znaci napisi pogresno rec sa onim svojim ubacenim slovima i bice ti brisani postovi, pa kod kuce, sa roditeljima pricaj o ubijanju bagre i sklapajte taktike kako to da uradite

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2015, 22:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ovo sto kaze manitu, znaci birokratski aparat je nevjerovatno preplacen za ono sto radi. Pa u Strazburu (u SE, mislim) su imali zaposlenog covjeka na radnom mjestu - klovn. Plata 3-3,500 €
Sto su dvije prosjecne plate obicnog puka.

A gdje su ostali mamini i tatini sinovi koji kao imaju neku "bitnu" funkciju :lol:

Pa ovde u AT seoski knezovi imaju po petardu. A vecina ih samo zna otici u banku po kredit ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2015, 22:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Sadržaj tvog komentara me asocira na lika sa tvog avatara.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2015, 23:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
nazalost ali bez ozbiljne kopnene intervencije ovo se izgleda ne moze rjesiti, ako im je zbrinjavanje izbjeglica jeftinija opcija, onda ce pustiti asada da to sam zavrsi za 100 godina

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2015, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Ovo sto kaze manitu, znaci birokratski aparat je nevjerovatno preplacen za ono sto radi. Pa u Strazburu (u SE, mislim) su imali zaposlenog covjeka na radnom mjestu - klovn. Plata 3-3,500 €
Sto su dvije prosjecne plate obicnog puka.

A gdje su ostali mamini i tatini sinovi koji kao imaju neku "bitnu" funkciju :lol:

Pa ovde u AT seoski knezovi imaju po petardu. A vecina ih samo zna otici u banku po kredit ;)

Pa da, brate. Iako je ova priča uvijek kao digresija na izbjeglicku krizu, opet ćemo o gastarbajterima. Dakle, političko kurvanje besposlicara u evropskim lokalnim i zajedničkim administracijama dovelo je do situacije u kojoj su upitna osnovna pravila, pravne norme, procedure i vladavina zakona. Hoće se reći da državni aparat ne može kontrolisati određene imigrantske i gastarbajterske zone, dijelove grada, da ne može kontrolisati isto domaci i uvozni kriminal svake fele, od ekonomskog do narkomanskog, da ne može natjerati te ljude tamo da poštuju evropske standarde i zakone? Ajde!!!

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2015, 07:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kurvanje je ozbiljan posao. A lelemudanje izgleda ovako: Na posao se dolazi u pola deset, deset. U tom je vec 11, pola 12 i vrijeme za rucak. Sa rucka se samo budale vracaju pre pola 2 i dok se zubi procackaju vec je pola 4, 4 i vrijeme da se ide kuci.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2015, 08:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Kakav egzodus! Ovo je dirigovana seoba! Kao odjednom krenuli i svi bi u Njemačku. Njemački zvaničnici izjave da bi ovde godine u Njemačku moglo ući i do 800 hiljada izbjeglica a onda u Beogradu te iste izbjeglice kažu da su čuli da će Njemačka primiti i do 800 hiljada njih. Njemačka istina ne bi osjetila tih 800 hiljada pridošlica. Mogla bi možda namaknuti i milion ali problem nije stvorila Njemačka nego USA i UK te bi te dvije države trebalo da bratski raspodjele broj izbjeglica.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2015, 08:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mađari počeli da prave i neke drvene barijere. Jebote, k'o tri praseta

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2015, 09:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
shakal je napisao:
Mađari počeli da prave i neke drvene barijere. Jebote, k'o tri praseta

U Srbiji mogu početi kopati tunele kako bi zaobišli mađarsku ogradu i potencijalni zid kojeg najavljuju. Kao što je neko već napisao na jednom forumu da se izgradnjom zida gasi ideja o nekakvom ujedinjenju opština sa mađarskom većinom sa maticom na sjeveru.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2015, 10:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
manitu uci da svira je napisao:
Kakvu bagru?

Švedska, Njemacka etc. bi bez stranih radnika ekonomski potonule na nivo Hrvatske, Rumunije, Bugarske ili Grčke. Ko ne konta kako i zašto, ja mu neću objašnjavati jer takav nedostatak inteligencije se ne može nadoknaditi na forumu.
E sada, to što bi oni voljeli da robovi rade i odlaze, da im zabrane da imaju i dovode familije..to se kosi sa osnovnim vrijednostima čovječanstva, i zato u vlasti ćute, a desnici i maloumnima ostave da prave buku - pa koga zaplaše, zaplaše.
Ima da se dijeli ono što se stvorilo u imperijalizmu i na grbači tih radnika, a kako ih integrisati - neka vjezbaju, Zapad ima novca za to, nego picke skrte hoće da u birokratskom aparatu imaju po 10, 12 hiljada eura platu. E neće moći, otmi im brate Arapu.

E upravo tako. Kad je trebalo otimati od ovih jadnika, onda je to bilo u redu. Cak Francuska prije koju godinu donese i nekakvu rezoluciju u kojem svoje pljackanje po Africi proglasise humanitarnom i prosvjetiteljskom misijom.
Sve ove zemlje u koje hrle ovi Sirijci su i clanice Nato, sve one su podrzale vojnu akciju u Iraku, u Libiji a i navijali su za ove sto su pokusali maknuti Asada. Znaci i direktno i indirektno su ucesnici dogadjaja na Bliskom istoku i kao takvi imaju moralnu i svaku drugu odgovornost za sudbinu ovih ljudi.
E sad sto medju njima ima i ovih sto se vole opasati eksplozivom ili sto sijeku glave jbg.
Uostalom zapad je davno smislio termin ''KOLATERALNA STETA''
Mozda je doslo vrijeme da ga primjene i na svom pragu.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2015, 10:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ima il veze to što je Turcima decenijama Njemačka glavna destinacija sa izborom Sirijaca? Koji su baš vezani za Tursku i preko nje idu dalje..

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2015, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Neznam tesko je tu naci nesto zajednicko. Turci cu u D dosli drugom linijom usled potrebe za radnom snagom ekspanzijom Njemacke privrede. Nesto slicno kao uostalom i Srbi.
Medjutim razlika je sto su se Turci jako malo ili nikako integrisali u Njemacko drustvo. Angela Merkel nedavno izjavi da je Njemacki pokusaj za reintegraciju Turaka u njihovo drustvo potpuno propao.
Kazem ja nevidim neku zajednicku crtu tu

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2015, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
manitu uci da svira je napisao:
Kakvu bagru?

Nije bas na temu ali naidje na ovo..."to se kosi sa osnovnim vrijednostima čovječanstva"

U vrijeme Gramsievih Demona ovakve fraze i pomisli primjernije su poruci Karl Sagana na "Pionir 10/11 ploci" nego ovozemaljskom plebesu.

U doba kad Finasijska oligarhija rusi,postavlja vlade i pravi haos drzave spominjati "Osnovne vrijednosti covjecanstva" i trazit da se dijeli profit bogatih sa sirotinjom je slicno kao sto su se nekad u Spaniji
molile gresnice poslije smrtin grijeh:

" O sveti Josipe ti sto dobi porod a nisi nista radio spasi mene koja sam radila da nista nedobijem" :D
Ko zna, onaj gore je svemocan !!! :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2015, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
http://www.tarzanija.com/o-migrantima/

Objasnili ljudi

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2015, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brale ne budali, još nisi došao do predmeta Javne politike, pa onda obrađujes SAD, Rusiju, Japan svaku članicu EU, i još neke značajne svjetske države. U tom kontekstu je i napisan post, jebo ga ti, nemoj biti Apo.
Naravno da kriptokratija sa svojim praksama vuče konce, no te Ustavne kategorije mogu zaobilaziti samo preko korumpirane bratije u vlasti i administraciji. Dalje ne crtam, razmišljaj. Poenta je natjerati Javnu politiku da pogazi svoje vrijednosti a to se sa izuzetkom Slovačke i Madjarske, koji su "baloni" finansijske oligarhije, u najjačim zemljama ne dešava, a i teško će se dobiti konsenzus za taj sumrak čovječanstva. Dakle, javna politika je instrumentalizovana povelja UN LJP svake Zapadne države i vrijednost te politike je, uz novac i silu, osnovni sadržaj Meke moći. Neće jedna Njemacka, koju oligarhija preko nacionalizma ne može kupiti kao pomenute balone, dozvoliti da cijeli islamski svijet zajedno sa Turskom misli kako je ona postala zemlja dvostrukih standarda i lažnih vrijednosti. Tajno će pojesti govno zbog npr saveznika, pa će tražiti modus da štetu nekog postupka umanji, ali javno - JOK.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2015, 15:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
jel ovo najveci bog,jel:

Inače izvesni taksista Roki je u Valjevu uhapšen jer je kod Lazarevca postavio tablu Subotica i tu dovozio izbeglice za debele pare

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2015, 15:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:

Vrh

Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol:

Vrh

Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
mandrak je napisao:
jel ovo najveci bog,jel:

Inače izvesni taksista Roki je u Valjevu uhapšen jer je kod Lazarevca postavio tablu Subotica i tu dovozio izbeglice za debele pare

Zlatna medalja...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]