banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 18:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Apr 2020, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
skeva je napisao:
vlakanje je napisao:
Kopernik1 je napisao:
Jes vala vise dodijalo,jedva cekaju da nas i za 1.Maj zatvore.

I treba da zatvore jer je narod stoka. Pogledas po IG, fb, svako okrece prase, rostilja se... Gomile debila prave teferic na benziskim pumpama uz kafu, a kad krenu da crkavaju oni ili njihove babe i starci bice kuku majko, odakle?!

Mislio sam da smo prevazisli teorije o masovnom crkavanju... Mozda bi bila veca smrtnost da je na pocetku bila ekspanzija zarazenih nekih 5-10 puta nego sto se desilo... Cak vise ne mozemo pricati ni o kolapsu zdravstva jer je pomoc dosla i sve je po PSu.
Drzave sa vecim procentima zaraze i smrti popustaju sa mjerama jer je JEDINO RJESENJE imunitet krda dok vakcina ne dodje za nekih godinu dana, a mi se jos uvijek plasimo masovnog crkavanja :D

Definitivno je sada bolja situacija sa opremom i uopste edukacijom stanovnistva nego sto je bilo pre nekoliko sedmica. Mislim da bi malo distanciranja bi pomoglo zdravstvenom sistemu da izbjegne kolaps cak i ako se sve vrati skoro u normalnu.

Ako se srusi ekonomija i narod (posljednicno drzava) ostane svorc onda ce drugi/treci talas biti sou!

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 10:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
skeva je napisao:
vlakanje je napisao:
Kopernik1 je napisao:
Jes vala vise dodijalo,jedva cekaju da nas i za 1.Maj zatvore.

I treba da zatvore jer je narod stoka. Pogledas po IG, fb, svako okrece prase, rostilja se... Gomile debila prave teferic na benziskim pumpama uz kafu, a kad krenu da crkavaju oni ili njihove babe i starci bice kuku majko, odakle?!

Mislio sam da smo prevazisli teorije o masovnom crkavanju... Mozda bi bila veca smrtnost da je na pocetku bila ekspanzija zarazenih nekih 5-10 puta nego sto se desilo... Cak vise ne mozemo pricati ni o kolapsu zdravstva jer je pomoc dosla i sve je po PSu.
Drzave sa vecim procentima zaraze i smrti popustaju sa mjerama jer je JEDINO RJESENJE imunitet krda dok vakcina ne dodje za nekih godinu dana, a mi se jos uvijek plasimo masovnog crkavanja :D

Nisam mislio da umire 1000 ljudi dnevno vec da te sto okrecu janjce i coporativno ispijaju kafe po pumpama zakaci virus i umre mu djed ili mater!
Onda ce ti isti da se zapitaju, jebo mater, nemam pojma gdje je baba zakacila virus i umrla a nigdje ne mrda iz kuce!

A nema sanse da ovi krizni stabovi ne vide sve ovo pa ako vec zmire na jedno oko, zazmiri na oba i otvori kafane! Kad vec i.a ovih sa kontom "nece mene", nemoj da se pate po ivicnjacima i haubama na nestru u boriku ili budzaku!
Omoguci ljudima da rizikuju u udobnijoj atmosferi kafana i ljetnih basti po gradu! Pa ko voli,nek izvoli! Ja sigurno necu...

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 10:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cekaj, zasto je pumpama dozvoljen ugostiteljski sadrzaj? Pa taman to bila kafa iz samousluznog aparata.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 11:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
nije dozvoljen sasvim. problem su kafe aparati na pumpama gdje ljudi dodju, ubace marku, uzmu kafu i onda bleje oko pumpe i lagano... ajde da kupe kafu i idu kuci ili gdje vec...

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 11:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ni to mi nije jasno. Prvo ti kafe aparati mogu biti izvor zaraze jer ih svako pipa i kise u njih, a ne ciste se svako malo. Bilo da su na pumpi ili u bolnici.
Drugo, nefer je prema ostalim ugostiteljima da je jedan takav segment ugostiteljstva ostao da radi. Tema jednakosti.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 12:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Jan 2013, 10:54
kosta je napisao:
ma dobro je, 6% od testiranih.
u Oštroj Luci baja se dočepo rodne grude pa napravio žuraju, pojelo se, pop'lo, izljubilo, izgrlilo, zapjevalo... zasijo samo tako. :D

Pa ja sam nedavno lijepo napisao: ako preživimo gastarbajtere, njihov primitivizam i hvalisanje ‘ima se, može se’ i ‘ne može mi niko ništa’, preživjećemo i atomski rat. Onda se neki mamlaz našao uvrijeđenim i prozvanim, pa je izbrisan i moj i njegov post.
Zemljače, brate, strpi se, neka ove mjere potraju do Đurđevdana, da se sve to lijepo očisti, a onda polako vraćanje u život.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 13:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Rider on the storm je napisao:

Zato mislim da sva predviđanja, nagađanja, računanja, teorije zavjere, nemaju smisla i nadam se da će se situacija skoro smiriti jer virus gubi virulenciju kroz pasaže između domaćina + mjere prevencije.

Па нешто и не бих рекао да слаби вирус кроз пасаже...
The_new_Statesman je napisao:
Pa ni to mi nije jasno. Prvo ti kafe aparati mogu biti izvor zaraze jer ih svako pipa i kise u njih, a ne ciste se svako malo. Bilo da su na pumpi ili u bolnici.
Drugo, nefer je prema ostalim ugostiteljima da je jedan takav segment ugostiteljstva ostao da radi. Tema jednakosti.

Oнда би требали да затворимо и по маркетима одјеле гдје можеш да купиш пиво, кафе, било какво пиће и кесице са напицима у праху... Није то чак ни угоститељство, не бих то тиме сматрао. На пумпама је угоститељски дио затворен, а ово су кафе за понијети и слично. Али опет кажем, нико не брани да узмеш пиву из маркета и сједнеш на тротоар, таман и да затворе те кафе-апарате по пумпама. Није битно мјесто ;)

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 14:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je drugo. Ovo je napitak spravljen u objektu.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 15:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
vlakanje je napisao:
nije dozvoljen sasvim. problem su kafe aparati na pumpama gdje ljudi dodju, ubace marku, uzmu kafu i onda bleje oko pumpe i lagano... ajde da kupe kafu i idu kuci ili gdje vec...
Na Gazpromovoj pumpi na tranzitu su isključili aparat. Al zato Petrol ko Lesnine kao kafana.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Pa posto je krenulo u Kini sa "wet market", znaci to bi trebalo zatvorit ubuduce jel?
Pa kod nas je svaka pijaca "wet market".

Oce li to onda biti da nema na pijaci vise zivotinjki i "prasici", fino! A onda ce zabranit prodaju povrca, pa kajmaka,pa ....I na kraju samo veliki supermarketi da stekaju.
Pa sta ce ljudi bez pijace oce se samo lopate i kante prodavat?

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 16:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
vlakanje je napisao:

Kada god prodjem pored ove pumpe kod kampusa, ljudi cekaju red za kafu, i uvijek, ali uvijek je tu i jedno policijsko auto, i oni cekaju kafu :)
Slazem se sa TNSom, nepravedno je, trebali su i u kafanama pustiti opciju kafa za ponijeti.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 19:13 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Apr 2020, 22:42
Cudo jest da na pumpama idalje Sve radi i rade non stop,neznam zasto dragstori nerade do 20-et bar salterska usluga pa nek im daju potvrde za kretanje radnicima.Pijace treba otvorit jer su napolju to je dobro i da drze rastojanje i bilo bi dobro da poput Sindija omoguce i vanjsku prodaju,da ljudi sto manje ulaze i salter.Gledam ove godine uopste nema puzeva na radost poljoprivrednika i cvjecara,neko im je odlucio je.at mater :lol: ili im je zadnji snijeg unistio jaja :D

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 19:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Što bi radili dragstori kada je policijski čas? Kome da prodaju?

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 20:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Policajcima?

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Kopernik1 je napisao:
Cudo jest da na pumpama idalje Sve radi i rade non stop,neznam zasto dragstori nerade do 20-et bar salterska usluga pa nek im daju potvrde za kretanje radnicima.Pijace treba otvorit jer su napolju to je dobro i da drze rastojanje i bilo bi dobro da poput Sindija omoguce i vanjsku prodaju,da ljudi sto manje ulaze i salter.Gledam ove godine uopste nema puzeva na radost poljoprivrednika i cvjecara,neko im je odlucio je.at mater :lol: ili im je zadnji snijeg unistio jaja :D

Na pumpama koliko znam mozes kupiti do 18h kao i u prodavnicama, a gorivo moze i poslije 18h.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 21:37 
Pripravnik
Pripravnik

_зока je napisao:
Što bi radili dragstori kada je policijski čas? Kome da prodaju?

Mislim do recimo pola 8 dok ljudi jos smiju hodati,to sam mislio,moguce da Sindi cak radi duze od 18 casova.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
motozeljo je napisao:
Kopernik1 je napisao:

Na pumpama koliko znam mozes kupiti do 18h kao i u prodavnicama, a gorivo moze i poslije 18h.

Па тако би требало да јесте.

The_new_Statesman, па и јесте, а и није баш друго. Јесте напитак справљену објекту, али се у том истом објекту (пумпи) може купити и прегршт других напитака, па и јела, грицкалица... Ок, некоме је гушт сјести уз кафу, али некоме је уз пиво, некоме уз грицкалице, малољетнима можда дође да купе Колу, изађу вани и засједну мало... Поента је да није кафа из апарата једини прехра,бени производ који се може конзумирати одмах чим купиш на пумпи (или било гдје). А уз то, нареба је да се затворе сва мјеста гдје људи могу да сједе што се тиче угоститељских објеката, а за кафе апарате, руку на срце, нисам ништа чуо. Јер, ваљда није забрањено купити ону кафу за понијети па уз пут пијуцкати. Кај не? :)

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2020, 01:39 
Pripravnik
Pripravnik

https://www.alo.rs/vesti/drustvo/predra ... 06086/vest

Optuzbe protiv Kona:
- I pravimo pun krug: prvo je virus bio smešan jer su se prikupljali potpisi, onda je bio strašan jer je trebalo vanredno stanje i odložiti izbore, sad više nije strašan i može da se ukine vanredno stanje i pre kraja epidemije jer trebaju izbori - poručio je Radulović na Tviteru.
Kako je napisao na pomenutoj društvenoj mreži, niko u Evropi nije imao ovakve ludačke mere, niko nije sedeo 84 sata u kućnom pritvoru.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2020, 06:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Koliko vidim, niko nije shvatio poentu vlakanja pa se priča o satnici pumpi i dragstora i šta prodaju. Suština je da kad vidiš stoku kako razbacano i poskidane zaštitne opreme stoji i čeka na pumpi tu kafu ili pivu, pa kupi i sjedne na ivičnjak odmah na istoj, samo govnjiva motka narodne milicije pomaže ili sakaćenje novčanika.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2020, 06:34 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Cinjenica je da mi negdje narodski receno curimo, juce je BL imala 11 novih slucajeva sto je jedan od najgorih rezultata od pocetka epidemije kod nas. Naravno je da obican svijet koji se pridrzava uputa i pravila koje su donijele vlasti pizdi zbog neodgovornih ljudi koji ne postoju, jer na taj nacin ugrozavaju egzistenciju svih, jer se ova agonija na ovaj nacin moze otegnuti u nedogled.
Represivni aparat je nazalost podbacio, to sada moram konstatovati sa zaljenjem, jer to je pokazalo i prisustvo ljudi na Vaskrsnjim liturgijama, nije problem sto su crkve otvorene, sto su drzane liturgije, nego je problem kako su ti ljudi dosli do crkve... Ovo za pumpe i okupljanje na istima je nezamislivo, pa prije desetak dana na superpetrolu u Biriku ja sam mislio da je svadba...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]