banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 23:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Apr 2020, 19:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2008, 09:09
Jesi li ti kosta čuo da je neki hodža zaražen? Nisam ni ja, znaš šta ti je činiti....

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2020, 19:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Ko zeli da se dobrovoljno upozna sa koronom moze i da zaradi

https://www.index.hr/vijesti/clanak/poc ... 77275.aspx

Dobrovoljci koji su se javili za testiranje s dobrim zdravstvenim stanjem će dobiti između 190 i 625 funti za svoj doprinos, vrijeme i putne troškove, a razina isplate varira od područja do područja u kojem se individualac nalazi.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2020, 20:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Vidim neko gore spominje dva izlaza.
1.Vakcina
2.Imununizacija krda.

O vakcini ne bi ali za krdo mogu reci par rijeci. Posto mi je poznata ta "grupa".

Da bi se postigao i teoretski taj cilj tj. da bi bilo moguce mora 60% stanovnistva da postane imuno (koliko mora onda da umre moze se izracunat) .
Najbolji i najzilavi kandidati su mladi do 20g recimo djeca i tinejdzeri.

Koliko u bilo kojoj zemlji ima ove poulacije od ukupne populacije??
Kod nas nema ni teoretske sanse. Doduse mi imamo krdo ali ne za vakcinaciju.

I hoce djecu u da zaraze. :roll:
Davno je Brale reko: Treba nejac zadavit i zatuc na spavanju dok smo jaci jer kad porasu i vide sta smo im napravili kidat ce nas,mjet i prosipat iz aviona kao djubrivo po Lijevcu!

Cuj imunizacija krda, "pametni" Boris Dzonson, Tramp i Americki Evangelisti...!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2020, 20:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 21 Dec 2012, 16:36
Sta mislite kada bi se trebalo okoncati vanredno stanje?

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2020, 20:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
IzgubljeniSlon je napisao:
Jesi li ti kosta čuo da je neki hodža zaražen? Nisam ni ja, znaš šta ti je činiti....

wow, sad si me jebo. :(

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2020, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
pinturichio je napisao:
.Slika

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2020, 20:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
pinturichio je napisao:

Sve si pomjesao, to prije kako si zivio u vrijeme prije korone ...to je tebi bilo normalno, redovno ok stanje??
I oces opet tamo...!? :)

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2020, 20:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Apr 2020, 22:42
Jes vala vise dodijalo,jedva cekaju da nas i za 1.Maj zatvore.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2020, 21:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
kosta je napisao:
ajoj, ja sam tek sad vidio da postoji poseban topik za ove religijskokovidske opservacije. i tu sam prosvijetljen da Duki nije jedini vjerski fanatik ovdašnji pa mi je, ruku na srce, po ovom pitanju za danas tu mač.

Па знаш како, то што је неко вјерник и мало више познаје религију не значи да је вјерски фанатик... Вјерски фанатици су нешто сасвим друго, често и искривљују или претјерују у неким детаљима вјере, па то оде онда у сасвим другом правцу.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2020, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Jeste li gledali film Variola Vera iz 1982, koji prikazuje epidemiju velikih boginja u Beogradu 1972. godine?
Evo link, jako dobar film, stariji su vjerovatno gledali, mlađima preporučujem: https://www.youtube.com/watch?v=nyERxNV7fSY

Velike boginje su iskorijenjene prije par desetina godina, harale su Afrikom i Azijom, napadale su i Evropu, ali je masovna vakcinacija iskorijenila virus variole.
Posebno sam zapamtio citat koji kaže: "kao što najednom bukne, epidemija uvek, bez ikakve najave ili logike, počne da jenjava.

Zato mislim da sva predviđanja, nagađanja, računanja, teorije zavjere, nemaju smisla i nadam se da će se situacija skoro smiriti jer virus gubi virulenciju kroz pasaže između domaćina + mjere prevencije.

Nemojte paničiti i previše analizirati, prirodu smo sjebali, čovjek je virus na Zemlji, ako budemo imali sreće ovo će na dobro izaći.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2020, 23:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Apr 2020, 22:42
Zanimljiv detalj da nije umro ni jedan politicar u svijetu na nekoj velikoj funkciji,sa koliko oni ljudi dolaze u kontakt,znaci da nije toliko opasno.Nece Trumpu sigurno nista bit a ni Komsicu,samo kazem nedaj boze nikom.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 08:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ovo se ne smanjuje:

https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... -RS/595731

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 08:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Niti će se smanjivati brzo. Vidjećemo šta dalje kad bude drugi talas...

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 08:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
ma dobro je, 6% od testiranih.
u Oštroj Luci baja se dočepo rodne grude pa napravio žuraju, pojelo se, pop'lo, izljubilo, izgrlilo, zapjevalo... zasijo samo tako. :D

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 09:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Kopernik1 je napisao:

I treba da zatvore jer je narod stoka. Pogledas po IG, fb, svako okrece prase, rostilja se... Gomile debila prave teferic na benziskim pumpama uz kafu, a kad krenu da crkavaju oni ili njihove babe i starci bice kuku majko, odakle?!

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 09:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Definitivno nije normalno da covjek bude mjesec dana zatvoren u kuci bez prava da izadje, vidi se sa drustvom, popije kafu itd. ali obzirom na to da se virus prenosi kapljicno potrebno je samo da se drzimo odredjene distance i da pazimo, da nosimo masku na licu i rukavice na rukama, posebno u marketima gdje imamo dodir htjeli ne htjeli sa velikim brojem ljudi.
Problem nastaje u mentalitetu naseg naroda cini mi se, plasim se da kada ukinu ovaj najvisi nivo zabrana i malo popuste sa mjerama narod ce to da shvati kao da je sve gotovo i ajmo ponovo svi zajedno, grljenje, ljubljenje, nema maski, nema rukavica, nema nicega i ishod je jasan, imacemo novi talas zaraze.
Mogu da garantujem da zbog te manjine koja ovo sve smatra gluposcu, zajebancijom i svjesno krsi propisane mjere ostatak naroda koji se savjesno ponasa ispasta i nece biti nikakve promjene sve dok te kojima nije jasna ozbiljnost situacije ne sankcionisemo na pravi nacin.
A da je dosadilo, dosadilo je.
Jos sam i prije korone radio od kuce ali sam upravo zbog toga jedva cekao da izadjem vani nakon posla, sada sa smjenom od 10 do 6 kada zavrsim sa poslom imam samo 2 sata za bilo kakvu fizicku aktivnost i to je to. I bome mi je bas dopizdilo ali sta da se radi.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 09:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Sinoć naletim na BN, kad tamo vijesti i oni rade intervju sa nekim đedom koji drži masku smotanu u prednjem džepu košunje i objašnjava zašto je to sve glupost i zašto on ne jebe to ni 2%.

Tačno ne kontam zašto mu je BN dao medijski prostor, umjesto da su zvali policiju ili ga barem ignorisali...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 09:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
vlakanje je napisao:
Kopernik1 je napisao:

I treba da zatvore jer je narod stoka. Pogledas po IG, fb, svako okrece prase, rostilja se... Gomile debila prave teferic na benziskim pumpama uz kafu, a kad krenu da crkavaju oni ili njihove babe i starci bice kuku majko, odakle?!

Mislio sam da smo prevazisli teorije o masovnom crkavanju... Mozda bi bila veca smrtnost da je na pocetku bila ekspanzija zarazenih nekih 5-10 puta nego sto se desilo... Cak vise ne mozemo pricati ni o kolapsu zdravstva jer je pomoc dosla i sve je po PSu.
Drzave sa vecim procentima zaraze i smrti popustaju sa mjerama jer je JEDINO RJESENJE imunitet krda dok vakcina ne dodje za nekih godinu dana, a mi se jos uvijek plasimo masovnog crkavanja :D

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 09:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
The_new_Statesman je napisao:

Kako se uzme. Možda su sve ove brojke premalene da bi se donosio zaključak. Ako Amerika ima jedan dan 30 000 novozaraženih, a kroz 7 dana 20 000, onda se smanjuje. Ovako, kad je u Banjaluci 15, pa 8, pa 1, pa 11... sve su to neke varijacije na malom uzorku. Tu je to neđe u 5 deka. Da smo imali 40-50-100 slučajeva, kao što, srećom, nismo, pa da sad imamo 11, onda se može reći da je smanjivanje, ili ako imamo 200, da je povećanje.
Ono što je sigurno je da ne gledamo scene iz Italije i Španije gdje je navala bila tolika, da nema respiratora ni kadra, da ne pričamo za gore stvari koje su se tamo mogle viđati. Sve u svemu, dobri smo.

Citiraj:
Tačno ne kontam zašto mu je BN dao medijski prostor, umjesto da su zvali policiju ili ga barem ignorisali...

Pa u 7/10 puta kad prebaciš na BN, ide neki đikanluk, tako da ne bih ja od njih više očekivao.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2020, 10:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
vlakanje je napisao:
Kopernik1 je napisao:

Ovima sa festi bih poslao bolnicki racun od ljecenja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]