Kad pobjedimo Doboj ćemo nazvati Obren Vakuf,usprkos tebi i Vulićki
Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.
Проблем нас Срба је што никако да сконтамо да не постоје трајна (не)пријатељства него само тренутни интереси. Онај са ким си се јуче крљао данас ти може бити најближи савезник и обратно. Ми можемо до краја свијета кукати над својом судбином и жалити се како су нас Амери искарали посљедњих четврт вијека, али не бисмо курцем мрднули да покушамо да то промијенимо. Читау четврт вијека се уздамо у Русе, дали им нафтну индустрију и овдје и у Србији, а заузврат добили неку ствар. Читаву четврт вијека говоримо како ће се ЕУ и САД колико сутра распасти, а, види чуда, они још ту и још увијек нас најстрашније карају. Паре од Телекома умјесто у вјетар могли смо уложити у куповину дипломата и новинара широм свијета, па кад Мевлид пуца по Сарајеву, кад неки манијак уз повике Алаху убија Невесињца у Сарајеву и када нам пуцају на станицу у Зворнику, да то два дана буде ударна вијест у медијима и да се назове правим именом, а не пуцњавом у Босни, на 20 и некој страници, доле лијево.
Idi odspavaj malo pa se vrati.
Da uhvatim muštuluk Šlageru : na tekmi Borac - PFC, grobari imali transparent kako deca Partizana neće ga zaboraviti, a sa balkona iza istoka visila plahta sa natpisom Radovan Karadžić. Naši lešinari imali standardno dobru poruku - ne u NATO. Ako nas ko bude pitao uopšte...
Ima tamo raznoraznih razmišljanja, koja su me zatekla.
Spoiler:
Citiraj:
Tresla se brda, rodio se mis. O ovom slucaju ce se govoriti neko vrijeme i onda slijedi povratak u zalosnu BH realnost.
Srbi su imali pravo na svoj dio BIH jer su cinili 1/3 stanovnistva te zemlje. Nije to bilo neko folklorno drustvo nego narod koji je unazad stotinjak godina cinio relativnu vecinu stanovnistva BIH. Kako su postali tako brojni je druga prica. Postali su zbog Turske okupacije Balkana i odjednom imamo sve vise i vise pravoslavaca sjeverno i zapadno. Prema Vojvodini i BIH. Pravoslavnih nije bilo niti 10% u BIH do Turske okupacije. Bosna je tada bila katolicka zemlja.
Dakle narod koji je po austrijskim popisima s kraja 19. st cinio preko 40% stanovnistva BIH. Taj postotak je bio i nakon ww2 jos nekih 15-ak godina. Da bi do 1991 njihov postotak pao na 31%, realno na 33%. Takav narod su dva druga naroda u BIH nadglasala i mozemo reci prevarila. Zasto bi Srbi u toj situaciji dozvolili da im netko drugi odlucjue o sudbini? Posebno Muslimani koji niti dan dans nisu do kraja formirani kao narod. Srbima, narodu koji ima povijest, koji ima neku staru kulturu da odredjuje sudbinu neki narod koji nema niti povijest, niti kulturu a niti narodno ime do 1993 godine?
Svatko normalan u takvoj situaciji bi se pobunio. Da nije bilo ratu recimo u RH i da su Srbi i Muslimani odlucili da BIH ostaje u Jugoslaviji. Da li bi to 800 000 BH Hrvata samo tako prihvatili? Da Muslimanski narod staje na srpsku stranu, preglasava Hrvate i kompletna BIH da ide pod Srbiju?
Zato kazem Srbi koji su cinili 1/3 stanovnistva u BIH, koji su preglasani od druga dva naroda... imali su pravo na svoj dio BIH. Na svoju teritoriju, republiku ili entitet. Ali to su trebali drugacije provesti ako se moglo. A ne krenuti raditi tolike zlocine gdje god su stigli. Da su kojim slucajem pobijedili i RH ,danas bi ucili ponovno njihovu verziju povijesti. A ucimo je i danas u vezi ww2. Sve gnjusne lazi i teske manipulacije. Ono sto su oni radili pripisali su drugome, odnosno nama Hrvatima.
Da su Srbi i Hrvati bili pametni trebali su svoje probleme rjesavati za vrijeme Jugoslavije. I prve i druge. Ali najvise srpskom gluposcu toga nije bilo. Izgubili su zbog toga i Kosovo. Vodili cetiri rata itd. Za vrijeme Juge trebalo je sve raditi dogovorom izmedju Zg i BG. Sjesti i razgovarati sto i kako. Kako rjesavati probleme na obostranu korist. Trebalo je tada za vrijeme Jugoslavije BIH podijeliti izmedju RH i Srbije jer su tada Muslimani bili beznacajan faktor sa niti 30% ucesca u stanovnistvu BIH. Niti bi ih tko ista pitao, niti ista. A danas je drugacije. Svoj broj su za 60 godina utrostrucili. Od 1918 do 1991 su od 600 000 dosli na blizu 2 mil. Albanci u Jugoslaviji su imali jos veci prirast od 400% za manje od 50 godina.
Srbi su svojom agresivnom i nerazumnom politikom unesrecili i sebe i nas. A neki drugi su od toga profitirali. Prirodno je bilo da su ta dva naroda upuceni jedni na druge. Najbolje su se trebali razumjeti po prirod istvari. Jedni drugima pomagati i td. A sto danas imamo? Imamo najljuce naprijatelje. I ne vidi se kraja tome.
A ovo za Karadzica. Covjek je zastranio. Mogao je sprijeciti mnoga zla. Neka lezi u zatvoru i on je nebitan danas. Ali bio je legitimni srpski predstavnik. I Srbi su imali pravo na svoj dio u BIH jer su nadglasani od druga dva naroda. Jednog relativno malobrojnog u to vrijeme i jednog koji je svoj postotak samo uvecavao za vrijeme SFRJ a da nije niti bio narod u pumom smislu rijeci. Narod koji je nastao 1993 da Srbima odlucuje o njihovoj buducnosti? Ne radi se od 100 000 Srba ili od 300 000 Srba u necijoj tudjoj drzavi pa da ga preglasas. Preglasali su narod koji tada broji 1,4 mil ili 33% sastava jedne zemlje.
Hrvati su takođe lijepo primjetili da se u presudi ne spominje ime Slobodana Miloševića u udruženom zločinačkom poduhvatu, a spominje se u optužnici. Ko je oslobodio Slobu u međuvremenu?
_зока je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
nisam glasao, ali karadzic se na forumskom glasanju i poslije 20 godina dobro kotira neutralna misljenja su kao pozitivna
Jesu al' u qurcu. Ja sam glasao za neutralno, ne zato što imam pozitivno mišljenje o Karadžiću (upravo suprotno il' tačnije puca mi patka za njim) nego više zbog toga što razni Orići i Gotovine šetaju oslobođeni, a svaki uhapšen Srbin je osuđen. Karadžić ako nije naređivao progone i ubistva nije mrdnuo repom da ih spriječi i zbog toga treba na robiju. Nije on bio predsjednik mjesne zajednice nego države. Capo di tutti capi. Ako je iko mogao da spriječi zločine sa naše strane to je bio on.
Tačno, ni šta dodati ni oduzeti, meni nije trebala presuda da ga osudim zbog toga, zato je sve osim negativnog mišljenja, pozitivno. Mišljenje o radu suda u Hagu je drugi par opanaka.
Citiraj:
Bivša predsednica Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je ekskluzivno za Sputnjik, nakon izricanja presude Radovanu Karadžiću, da misli da će i Karadžić doživeti slobodu kao i ona.
„Ja sam dobila 11 godina i mislila sam da neću doživeti slobodu. Ne mislim da je on neće doživeti“, izjavila je Plavšićeva.
Komentarišući presudu po kojoj je Karadžić krv za genocid u Srebrenici, Plavšićeva je rekla:
„Ako je genocid onda ubijaju ženu i decu, ali ja sam videla da ih spasavaju.“
„Nisam bila osoba od poverenja Radovana Karadžića. Došla sam posle njega, jer je podignuta optužnica. Težina optužnice je velika, a nema ničeg crno na belo što se tiče sporazuma sa Holbrukom“, rekla je Plavšićeva, imajući na umu dogovor koji je Karadžić svojevremeno napravio sa američkim diplomatom Ričardom Holbrukom o tome da će se povući sa svih funkcija u Republici Srpskoj i Srpskoj demokratskoj stranci u zamenu za to da ne bude procesuiran.
Plavšić ističe i da je spasila RS tako što je primenila Dejtonski sporazum, a da joj je „važnija RS nego jedna osoba“.
„Životni sam optimista, ne računam na obraz međunarodne zajednice već na to da su toliko zabrazdili da će neko reći – dosta! Na kraju, Dejton je njihovo čedo i veoma su sujetni“, navodi Biljana Plavišić.
Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23 Postovi: 7205 Lokacija: Under a total blackened sky
Jako zanimljivo mišljenje sa onog hrvatskog foruma jedino mi nije jasan ovaj dio sa 2. svj. ratom i šta smo mi Srbi mogli pripisati Hrvatima, a da smo mi napravili...
filozof sa vrbasa je napisao:
Zato kazem Srbi koji su cinili 1/3 stanovnistva u BIH, koji su preglasani od druga dva naroda... imali su pravo na svoj dio BIH. Na svoju teritoriju, republiku ili entitet. Ali to su trebali drugacije provesti ako se moglo. A ne krenuti raditi tolike zlocine gdje god su stigli. Da su kojim slucajem pobijedili i RH ,danas bi ucili ponovno njihovu verziju povijesti. A ucimo je i danas u vezi ww2. Sve gnjusne lazi i teske manipulacije. Ono sto su oni radili pripisali su drugome, odnosno nama Hrvatima.
_________________ To be a Sith is to taste freedom and to know victory...
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu