banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 07:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 357 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sledeća

Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu stanovnistva u BiH
Glasanje se završava 14 Okt 2012, 21:04
Hrvat 3%  3%  [ 3 ]
Srbin 77%  77%  [ 67 ]
Bosnjak 3%  3%  [ 3 ]
Bosanac 8%  8%  [ 7 ]
Ostalo 8%  8%  [ 7 ]
Ukupno glasova : 87
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Nov 2012, 17:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
zepcak je napisao:
Ponavljam da se neću raspravljat o tome jel ustaški ili nije, jer kad se Hrvat i Srbin raspravljaju oko nečeg takvog, to je kao da idemo mješat ulje i vodu.

Spomenik je u obliku slova U, nemamo mi tu šta da se slažemo ili ne slažemo i da raspravljamo...Možemo se samo praviti blesavi, to nam dobro ide....

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 17:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Moja greska, pogresan termin. Bijelo Brdo je primjer obnove i tog "blagdanskog" povratka a za ovo drugo selo nisam cuo, da nisi pobrkao nazive?

A evo ti i zupnika i samo jednog od bezbroj njegovih ispada.
Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YzCWSaZwkHw[/youtube]

edit: sad sam provjerio, stvarno postoji takvo selo :D ali vidim da je prije rata imalo 160 stanovnika, prije da je neki zaselak.

edit 2: sad vidim i gdje je... Na istom dijelu (granica sa dobojskom opstinom) nisu obnovljena ni srpska sela.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 17:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
zepcak je napisao:
.

Ja bih više volio da su Hrvati Dervente umjesto gradnje spomenika se vratili na svoju rodnu grudu, obnovili kuće, uspostavili koliki-toliko normalan život i povratak, a ne da neki ne znaju doć i pokosit svoje dvorište i njivu.

Što je najsmješnije, hrvatske kuće u Derventi zjape prazne i obnovljene, ali treba doći iz Australije, Njemačke, Hrvatske u neku tamo pripizdinu kao što je Podnovlje kod Dervente i obrađivati zemlju. Ne bih ni ja da sam na njihovom mjestu.

Ovo nema veze sa vama, kako u bošnjačkom djelu Mostara na svakih 500m vijori se zastava sa zlatnim ljiljanima?

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 17:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2012, 20:51
shakal je napisao:
Moja greska, pogresan termin. Bijelo Brdo je primjer obnove i tog "blagdanskog" povratka a za ovo drugo selo nisam nikad cuo, da nisi pobrkao nazive?

A evo ti i zupnika i samo jednog od bezbroj njegovih ispada.
Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YzCWSaZwkHw[/youtube]

Ne znam. Zadnji put kad sam vidio Bijelo Brdo, izgledalo je nešto kao na ovoj satelitskoj slici. Ili ja onda nisam baš ni vidio puno toga.

Spoiler:
Slika

Što se tiče pratra, nisam mu ja kriv što je bezobrazan. Bilo bi mu pametnije da surađuje sa vama što više moguće na dobrobit svog naroda. Ovako samo usere stvari.

Jest zaselak, ali ima tu još par sela kojima ne znam ime, pa zato to svo područje zovem Tunjestala, pošto sam za nju slučajno saznao preko svog bivšeg kolege. :D

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 17:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
zepcak je napisao:
.

Ja bih više volio da su Hrvati Dervente umjesto gradnje spomenika se vratili na svoju rodnu grudu, obnovili kuće, uspostavili koliki-toliko normalan život i povratak, a ne da neki ne znaju doć i pokosit svoje dvorište i njivu.

Što je najsmješnije, hrvatske kuće u Derventi zjape prazne i obnovljene, ali treba doći iz Australije, Njemačke, Hrvatske u neku tamo pripizdinu kao što je Podnovlje kod Dervente i obrađivati zemlju. Ne bih ni ja da sam na njihovom mjestu.

Ovo nema veze sa vama, kako u bošnjačkom djelu Mostara na svakih 500m vijori se zastava sa zlatnim ljiljanima?

Nije ti to samo u derventskim kućama, to je slučaj u dosta područja RS, kao na primjer Kotor Varoš ili Brod, Modriča itd. gdje su Hrvati nekad živjeli. Neki su poobnavljali kuće, neki nisu. Oni koji jesu, malo tko da živi u njima, ali to je da ljudi imaju di doć kad posjete svoju didovinu za patrone župa i blagdana, ljeta, Svih Svetih...

Nije riječ o "pripizdini Derventi", već je stvar u tome što najveći dio Hrvata koji su nekad živjeli u Posavini se danas nalazi u Slavonskom Brodu i Zagrebu, i onda još eventualno u Njemačkoj ili Austriji i ostalim mjestima. Za Australiju baš i ne vjerujem, to su rijetki primjeri, znači šta je to - pola sata vožnje iz Sl. Broda? Dva sata iz Zagreba? A postoje neki ljudi koji vole doći na posavska sijela i koncerte izvorne muzike i onda kukati:
Joj rodni kraj, joj posavina ovo, joj Srbi ono, a njihove nekadašnje kuće ili kuće njihovih roditelja i didova su okružene šikarom koju oni ne znaju doći jedan dan pokositi. I to je ono što me nanervira.

Sam si sebi dao odgovor, bošnjački dio Mostara, pa je i logično da će se tamo kršćanski simbol ljiljani, koji su oni ukrali, vijorit. Vijore i Herceg-bosanska zastava i zastava sa ljiljanima u Žepču sto metara jedna od druge, pa nikom ništa.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 17:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
zepcak je napisao:

Sam si sebi dao odgovor, bošnjački dio Mostara, pa je i logično da će se tamo kršćanski simbol ljiljani, koji su oni ukrali, vijorit. Vijore i Herceg-bosanska zastava i zastava sa ljiljanima u Žepču sto metara jedna od druge, pa nikom ništa.

Ali samo mi Srbi smo glup narod što skidosmo dvoglavog orla, jer sud BiH presudi kako to vrijeđa druga dva naroda, dok eto primjera, kako se ostali nisu mnogo zabrinuli šta Srbi misle o tome.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 17:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Prosudio je i sud BiH kako ovaj grb Federacije vrijeđa treći narod.

Spoiler:
Slika

Ali bez obzira na to, mi ćemo i dalje mahat svojim zastavama, vi vašim, Muslimani svojim bez obzira šta sud BiH mislio o tome.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 18:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
hercegovac27 je napisao:
Stubborn je napisao:
i meni to djeluje najblaže rečeno nerealno, mada dole sam bio samo dva puta po par dana, i nemam pravu sliku... ali 100 000 u IS je previše, čini mi se

Ja sam čuo da se čak brojka kreće i do 150 hiljada.

@Jovo

Sokolac i Pale su čini mi se dio teritorije grada Istočno Sarajevo.

Pa to sam i mislio, svasta su utrpali pod pojam Istocno Rajvosa, neki kazu cinicno da je to grad sa najvecim parkom na svijetu.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 18:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
zepcak je napisao:
.

Dje nadje Podnovlje , znas li ko tamo zivi !? Zofe , poceh sumnjati da si spijun vatikanski.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 20:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
gledam ispred neke dzamije u bratuncu postaviili veliki transparent kako da se popisu :lol: :

vjera:islam

nacionalnost: bosnjak

jezik: bosanski

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 20:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Jebiga, kad je sve to nastalo prije par godina, mora se nekako narodu objasniti ko je i sta je. :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 20:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2012, 15:14
Bio je neki prijedlog da se daju nazivi Bosanac Srbin, Bosanac Hrvat i Bosanac Musliman.. kontam da to i nije lose, po meni je svako bosanac ko voli burek, cevape i alkohol, uopste da se nazdere i napije, u slobodno vrijeme obicno kopa nos, prdi ili podriguje, obavezno pljuje i psuje a po mogucnosti vozi ili je vozio golfa 2.

Prijedlog je originalno bio bosnjak, ali bosanac bi se ljepse uklopilo.. :)

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2012, 07:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Sad tek shvatam koju traumu prezivaljavaju ti ljudi vezano za identitet, to je masovna kriza potpomognuta vjerskim fanatizmom, ovo je vec corsokak jer se doslo do zida, a nazad se ne moze.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2012, 08:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
To da smo Bosanci ne trebaju nas podsjecati na popisu, cim odemo u Srbiju podsjete nas na to. :) Meni to licno ne bi smetalo, sta smo drugo nego bosanski Srbi. Problem bi nastao jer bi onda morali da napisu i hecegovac srbin, hercegovac hrvat i hercegovac musliman.... To bi ove nase hercegovce tek odusevilo 8) :D

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2012, 10:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U jebote , sad ce i regionalno-pokrajinske kovanice postati nacionalno odredjenje. Cirkusijada.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 15:27 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
U jebote , sad ce i regionalno-pokrajinske kovanice postati nacionalno odredjenje. Cirkusijada.

Pa Tito je od tih geografsko regionalnih pojmova stvarao nacije kao sto su Crnogorci i Makedonci a cak je 1974 i od pripadnika jedne religije stvorio naciju muslimani sa velikm M

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 18:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sad je Tito kriv i za Crnogorce :lol: Ima li još nešto za šta je kriv? Za cunami u Tajlandu? Fukušimu?

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 18:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
mandrak je napisao:
gledam ispred neke dzamije u bratuncu postaviili veliki transparent kako da se popisu :lol: :

vjera:islam

nacionalnost: bosnjak

jezik: bosanski

Jucer sam se totalno iznervirala na jako dobru drugaricu, koja vec danima bombarduje po fb sa postovima i pozivima na kojekakve javne tribine i cirkusijade, da bi se narodu objasnilo ko su i sta su. Bosnjak, pa Bosnjak. Pola ljudi joj govori da su rodjeni kao Bosanci i da im ne pada na pamet da uzimaju takve glupave nazive, na sto je ona priprijetila brisanjem iz prijatelja?! Cuj, radiklano! :) Na kraju sam ja nju izbrisala da me ne maltretira vise. :)

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 20:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ozna je napisao:
dr. Jovo Ubiparip je napisao:

Pa Tito je od tih geografsko regionalnih pojmova stvarao nacije kao sto su Crnogorci i Makedonci a cak je 1974 i od pripadnika jedne religije stvorio naciju muslimani sa velikm M

Ajde prvo procitaj moj post jos jednom i skapiraj sta ja komentarisem i u kom smislu i u vezi cega , a usput i nesto prouci iz istorije pa se onda javi.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 12:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
LemiGO je napisao:
Sad tek shvatam koju traumu prezivaljavaju ti ljudi vezano za identitet, to je masovna kriza potpomognuta vjerskim fanatizmom, ovo je vec corsokak jer se doslo do zida, a nazad se ne moze.

Ma ja, traume su to, a i silni fanatizam u pitanju :roll:

Treba biti malo realan pa skontati da bi ku..c i vi i ovi drugi "znali" kako se izjasniti,da vam nisu lagano prije 100-150 godinica nacrtali braća preko Save i Drine??? Jbga, nas pustilo da sami skontamo, a poznati smo po pameti ;)

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 357 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]