banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 17:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Avg 2012, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Onaj nazovi svestenik koji je ubio covjeka mora da odgovara, nema tu sta. Medjutim uopste se ne usudjujem da govorim nesto protiv ovakve majcine izjave. Samo neko ko je prezivio da svoje dijete gleda 20 godina kako propada i sve svoje bliznje vuce u ponor za sobom smije joj suditi. Unistio je svoj zivot, unistio je i njen zivot. Ne mogu da vjerujem da je uspio i dvoje djece u medjuvremenu da napravi, kakva li je njihova sudbina? Strasno.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
ja se opet pitam ima li tu uticaja roditeljski odgoj ... znam za slucaj u Mejdanu , 2 sina u zatvoru non-stop ... tako da mi to nije jasno ni za ove narkomane ..ti naruseni porodicni odnosi, moraju imati uticaja.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Sve te priče narkomana liče jedna na drugu, ja sam post pisao po sjećanju i izgleda mi kao da sam prepisao članak.

404_forbidden je napisao:
..ti naruseni porodicni odnosi, moraju imati uticaja.

U članku piše da su mu roditelji razvedeni, klasika.. :angry3:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 20:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Imaju uticaja roditelji, kako da ne. Gdje celjad nisu bijesna, nije ni kuca tijesna. Ali isto tako ima uticaja i ekonomska situacija. Besparica i prezivljavanje od jutra do sutra za sobom vuku veliku nervozu i napetost u domu, dijete se tesko miri sa klasnim razlikama, zasto neki njegov drug ima a on nema. Tu jos pridodaj drustvo, sveopste stanje beznadja u zemlji i dobijes Molotovljev koktel. Po meni je drustvo veoma jak faktor, pri tome mislim na omladinu medju koje dijete upadne, neka se jedan krene drogirati, trecina drustva ce poci za njim ako nista onda iz znatizelje (ovdje govorim o uzrastu od 12-16 godina, koji je po mom misljenju najpodloznije uticajima okoline).

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 20:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kad bi gledali koliko je razvedenih roditelja i siromastva, onda bi bili gori od juzne Amerike sto se kriminala i droge tice .. mi smo mila majka kako se zivi ovde

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 20:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Koliko patetike u ovom članku,do bola.Čuj živi u mraku bez struje pošto je sin napravio velik račun.Čime?Sijalicom ili prodanim bojlerom?Smrdi ova njena priča.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
404_forbidden je napisao:
znam za slucaj u Mejdanu , 2 sina u zatvoru non-stop ...

ja poznajem i porodicu gdje su trojica i samo se smjenjuju...

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 21:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

al ove kad puste, cijeli komsiluk u pripravnosti :) jbt..da iz jedne porodice 2 sina budu u zatvoru zbog raznih kradja, da ne povjerujes

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Ovdje je riječ o tome da je jedan sveštenik sebi dao za pravo da odlučuje ko će da živi a ko neće, a time je nanio mnogo štete svom pozivu i samoj SPC.

Poštujem što je sve na dobrovoljnoj fazi, ko hoće ide ko neće ne mora, ali meni je oduvijek ovakav vid "liječenja" bio sumnjiv.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 21:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Liječenje polugom je uvijek bilo efikasno, u to nema šta da se sumnja.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Philby je napisao:
Liječenje polugom je uvijek bilo efikasno, u to nema šta da se sumnja.

Nisam baš siguran, mene učiše da se batinama teško kada može nešto uraditi.

U Švedskoj dio šumarije odvoje za narkomane, i naprave svoje kućice u sred šume, odvojeni od civilizacije. Ne nose ni traktore ni one stvari s kojima se režu drva. Sve ide ručno. Nakon 10-ak dana sva im droga izađe kroz znoj. Kad ih ostaviš da još na švedskoj zimi gdje je -20 + non stop vjetar standard po recimo 8 mjeseci da se igraju sa balvanima nikad mu ne padne na pamet da priđu heroinu. I još je taj centar održiv, čak bi imali i profita. A nakon 8 mjeseci bez mame, tate, telefona, interneta, a sa teškim radom, dobio bi od mlitavog narkomana ljudinu kojem ništa nebi blio teško. A ako je neko kada bio u šumi zna kakva su tamo pravila. Ili radiš kako treba ili te drvo ubije. Ko pravila ne poštuje pogine, tj kad nisi skoncetrisan gineš. Ako se zajebavaš gineš. Ako razmiškjaš o drogi umjesto o poslu gineš.

I svi vrlo dobro znaju da jako, jako mali broj narkomana uspije da se odupre tom životu i nastavi zdravijim putem. Zato je ovo bolji način. Država ima koristi, oni ne prave probleme i koliko toliko pomažu na neki način a sebi ne čine zlo.

Neko je gore pomenuo drogu u izobilju. To opet nebi trebalo da bude opravdanje. Moj tata je aktivno jedno vrijeme pušio marihuanu 80-tih kad je to ovdje u Švedskoj bio na dohvat ruke, prestao je sa tim ubrzo.. Od moje kuće na 10 minuta možeš nabaviti koju hoćeš drogu, pa se ja opet ne drogiram. Šta hoću da vam kažem = kada je neko dovoljno EDUKOVAN da ga to jednostavno ne prilivači, on drogu neće probati makar živio u Amsterdamu, a ako je neko dovoljno lud da hoće da proba drogu, on će je probati i u Teheranu.

Razumiješ li me?

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 23:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2010, 03:19
sta ocekivati kad se ides lijeciti kod ljudi koji vjeruju u zmajeve, pricajuce zmije, hodanje po vodi, pretvaranje vode u vino itd
vise sam zabrinut za vecinu naseg drustva koje za ovo krivi narkomane a ne bradatog magarca koji za pjevanje po crkvi jednom nedjelno dobije vise para nego ljudi koji rade

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 23:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jun 2012, 17:03
Izvini, tebi je 8 godina ili...
Sta pricas covjece boziji?

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 23:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Oldboy je napisao:
Izvini, tebi je 8 godina ili...
Sta pricas covjece boziji?

pa u cemu je problem? gdje sam pogrijesio?

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 23:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Sta god on za pjevanje dobijao, ne dobija ni na silu ni od drzave vec od dobrovoljnih davalaca, pa koliko god da dobije valjda je sa nekim razlogom.
A taj narkoman je tu dosao svojom voljom, a ne voljom "bradatog magarca".
I tu smrt je izazvao, ja ne kazem da je zasluzio (niti imam pravo na misljenje o tome), ali ju je izazvao.
Ko ga je ubio neka odgovara ali nemoj misliti da i ti nekoga takvog u slicnoj situaciji ne bi zatukao!

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 00:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Oldboy je napisao:
Sta god on za pjevanje dobijao, ne dobija ni na silu ni od drzave vec od dobrovoljnih davalaca, pa koliko god da dobije valjda je sa nekim razlogom.

zato i kazem da sam zabrinut. zar nebi bilo pametnije da ti dobrovoljni davaoci pocnu skupljati pare za obnovu i modernizaciju skola i ostalih korisnih ustanova a ne za pozlacivanje krovova

Oldboy je napisao:
A taj narkoman je tu dosao svojom voljom, a ne voljom "bradatog magarca".
I tu smrt je izazvao, ja ne kazem da je zasluzio (niti imam pravo na misljenje o tome), ali ju je izazvao.
Ko ga je ubio neka odgovara ali nemoj misliti da i ti nekoga takvog u slicnoj situaciji ne bi zatukao!

sta da kazem na ovo?

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 00:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa sta ces reci!
Ubio je lika i ubica je, nema opravdanja! Ali ko smo ti i ja da ga osudjujemo kad su mu roditelji tog lika zahvalni!
Ako te buni rijec "izazivao" lik je unosio drogu u centar. Da li je zbog toga zasluzio smrt, ne znam. Da li ga je pop trebao ubiti, nije!

I crkva je veoma korisna ustanova.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 00:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

korisna zbog cega?

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 00:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa recimo da kroz istoriju nije bilo SPC i srpski jezik i srpska nacionalnost bi se veoma tesko odrzale.
Da ne govorim o koristima za vjernike.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 07:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ajde ša ste se raskokodakali, lik je nehotično skenjao narkomansko smeće, učinio uslugu i njemu i njegovim roditeljima i društvu u cjelini. Lik će dobiti neku uslovnu kaznicu reda radi i kraj priče.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]