_zoka je napisao:
taksi je napisao:
E sad koliki im profit dodonose one case, satovi i kristal...
Ono što je tebi kvalitet,ne mora biti i meni.Kalitet u književnosti nije egzaktan i mjeriv.
Onaj dio koji tebe nerviar(suveniri,čaše,stolići)e,to imaš i u knjižarama u svijetu.U stvari,odeš do Beograda,ne moraš dalje.
Nisam pricao o kvalitetu, vec o ponudi. Na primjer nemaju sva izdanja Stubova kulture, Samizdata, Profila, Vbz-a...Krivo mi je sto Velikic mora da dobije Nin-ovu nagradu da bi doslo izdanje Stubova kulture, a koliko ih je do sada, sjajnih napisao.
Kulturu volim, i zelim da u gradu bude jedna dobra prodavnica knjiga i onda mi bude krivo jer moram ici u Beograd i Zagreb. U Beogradu u Mamutu se prodaju ali u Zagrebu nemna suvenira, kao ni u jednoj drugoj knjizari u svijetu, ako cemo govoriti o prodavnici knjiga.
Tashenova izdanja su me i obradovala i nije tacno da ih nema na nasem jeziku. ima i Chagall, i Karavadjo ali to mi nije jasno, zasto neke ima a neke nema u ponudi?
Kultura napreduje i to je se vidi, od samih polica, razvrstavanja ali ono sto sam ocekivao da ce biti u Merkatoru, nije i bojim se da je to to...volio bih dao drade jos nekoliko stvari i da KONACNO imamo u gradu pravu prodavnicu knjiga a ne monopolsku knjizaru Lagune i slicno.
Pohvalno je i to sto su u kinu Palas postavili svoj izlog za ekranizacije pojednih romana.
Za Literu ne znam kako posluje ali imaju mnogo izdanja sto Kultura nema. Meni je to kao kupcu dovoljno.