banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 12:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 476 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Maj 2009, 10:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2004, 18:04
Da li je u okviru Merkatora mozda otvoren i "Women Secret"? U mnogim Merkatorima u Srbiji imaju njihove prodavnice, odlican im je izbor...

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 10:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
_zoka je napisao:
Jbg,ako tebi 6000-7000 naslova nije dosta da možeš probrati................Što se tiče natpisa,uvijek možeš pitati nekoga od radnika gdje se šta nalazi.
taksi je napisao:
_zoka je napisao:
[

Pa i Kultura plaća te knjige.Nije to neprofitna organizacija da nabavlja naslove koje možda niko neće tražiti.Za to imaš biblioteku.

Nemoj ovdje da pocinjemo o izboru nase biblioteke. Cinjenicaj e da su konacno poceli da nabavljaju knjige ali...

Recimo, konacno Taschenova izdanja, a oni imaju od Monea, Fride Kalo i jos nekoga. Nema ni Karavadja ni Mikelandjela ni Delakroa, Sagala... ne razumijem postaviti 3 umjetnika a ostalih nema. Dalje, DK i Lonley planet izdanja, turistickih vodica ni na vidiku, strucna literatura je bogatijia u Literi, a onda znas koliko je sati.

Nije sustina kad ti neko kaze 7000 knjiga, treba malo i kvaliteta a ne samo nadzidzati Lagunina izdanja, Habjanovicku u hiljadu izdanja i Den Brauna. Neka i njih ali nije to ono sto cini prodavnicu knjiga.

E sad koliki im profit dodonose one case, satovi i kristal...

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 10:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
filozof sa vrbasa je napisao:
Mercator mi liči kao na spojeni Zenit i Pevec, čak mislim da se išlo na uštrb artikala, radi onih prodavnica koje se mogu naći i u centru grada.

Pjevanje Ane Nikolić čista NULA.

Vatromet je za pet.

ali sam cuo da se goozi za 10 :lol:

nema ws, nema miss self., nema..ma nema mnogo stosta, btw.tom t. nije novi neg' je bio iznad gasa preko puta poste-valjda su slovenci direktni zastupnici za balkan pa se lokalcima ne isplati "drzati". JEDINO da nas slo ne budu zahebavali pa da nam neke stvari koje su nekad bile tu prodaju po visoj cijeni

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 10:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
taksi je napisao:

Recimo, konacno Taschenova izdanja, a oni imaju od Monea, Fride Kalo i jos nekoga. Nema ni Karavadja ni Mikelandjela ni Delakroa, Sagala... ne razumijem postaviti 3 umjetnika a ostalih nema. Dalje, DK i Lonley planet izdanja, turistickih vodica ni na vidiku, strucna literatura je bogatijia u Literi, a onda znas koliko je sati.

Stručne literature će biti,polako......Taschen.........ima desetak naslova,ne tri,nema ih puno više na našem jeziku.Turističke vodiče niko ne nudi,a o Literi i njihovom načinu poslovanja neću ni da pričam.
taksi je napisao:
Nije sustina kad ti neko kaze 7000 knjiga, treba malo i kvaliteta a ne samo nadzidzati Lagunina izdanja, Habjanovicku u hiljadu izdanja i Den Brauna. Neka i njih ali nije to ono sto cini prodavnicu knjiga.

Ono što je tebi kvalitet,ne mora biti i meni.Kalitet u književnosti nije egzaktan i mjeriv.
Onaj dio koji tebe nerviar(suveniri,čaše,stolići)e,to imaš i u knjižarama u svijetu.U stvari,odeš do Beograda,ne moraš dalje.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
manitu uci da svira je napisao:
ali sam cuo da se goozi za 10 :lol:

Евра? Марака? Или фали која нула?

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
krofnica84 je napisao:
Da li je u okviru Merkatora mozda otvoren i "Women Secret"? U mnogim Merkatorima u Srbiji imaju njihove prodavnice, odlican im je izbor...

ima.

Inace imaju 2 butika tom tailora, jedan ekskluzivno T T drugi dosta raznih marki, ali cijene su paprene, sto je i razumno

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 12:04 
_zoka je primjer pravog radnika, svaka cast.. ja bih ti povisicu odmah dala...
nisam bila u merkatoru, ne volim guzvu a bice je sad za vikend, zato tek iduce sedmice neki radni dan..
e super, i ja sam cekala WS, bas im je super ves, uvijek ga nakupujem kad odem u BG

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 12:51 
Veteran
Veteran

_zoka je napisao:
taksi je napisao:

Ono što je tebi kvalitet,ne mora biti i meni.Kalitet u književnosti nije egzaktan i mjeriv.
Onaj dio koji tebe nerviar(suveniri,čaše,stolići)e,to imaš i u knjižarama u svijetu.U stvari,odeš do Beograda,ne moraš dalje.

Nisam pricao o kvalitetu, vec o ponudi. Na primjer nemaju sva izdanja Stubova kulture, Samizdata, Profila, Vbz-a...Krivo mi je sto Velikic mora da dobije Nin-ovu nagradu da bi doslo izdanje Stubova kulture, a koliko ih je do sada, sjajnih napisao.
Kulturu volim, i zelim da u gradu bude jedna dobra prodavnica knjiga i onda mi bude krivo jer moram ici u Beograd i Zagreb. U Beogradu u Mamutu se prodaju ali u Zagrebu nemna suvenira, kao ni u jednoj drugoj knjizari u svijetu, ako cemo govoriti o prodavnici knjiga.

Tashenova izdanja su me i obradovala i nije tacno da ih nema na nasem jeziku. ima i Chagall, i Karavadjo ali to mi nije jasno, zasto neke ima a neke nema u ponudi?

Kultura napreduje i to je se vidi, od samih polica, razvrstavanja ali ono sto sam ocekivao da ce biti u Merkatoru, nije i bojim se da je to to...volio bih dao drade jos nekoliko stvari i da KONACNO imamo u gradu pravu prodavnicu knjiga a ne monopolsku knjizaru Lagune i slicno.

Pohvalno je i to sto su u kinu Palas postavili svoj izlog za ekranizacije pojednih romana.

Za Literu ne znam kako posluje ali imaju mnogo izdanja sto Kultura nema. Meni je to kao kupcu dovoljno.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 13:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Nema Mamuta? :(

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Vuk_samotnjak je napisao:
Acrobatico je napisao:
Na zalost, mnogo ljudi i dalje bira proizvod ne po kvaliteti, vec po tome je li srpski, hrvatski, ... bla, bla.

Cisto sumnjam situacija kod vecine ljudi je takva da se vise bira jeftiniji/skuplji nego srpski/hrvatski proizvodi.

ali zato imaju snizenja, tako da TT mozete kupiti za cijenu od 1/3 one koja je prije bila. kupovao sam majice, koje su bile oko 95KM za 32...
samo sacekati sezonu snizenja.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 17:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Bio sam i ja juče - lijepo, prvi pravi tržni centar u Banjaluci.
Nije mi se baš dalo ulaziti u radnje i gledati cijene, mada za Modianu, Intersport i Beautique znam da su poprilično skupi, jer sam kupovao u gradiškom Mercatoru, ali kao i svagdje, imaju sniženja pa vrijedi sačekati. Drago mi je da su u pitanju fine, a ne bilo kakve radnje (kao u Zenitu npr.), a tu je i dosta novina za BL.
Knjižara Kultura - nije loše, ali i meni smetaju artikli koji nisu knjige, ali, kada bi im knjige donosile dovoljan profit, oni to ne bi radili.

Pojeo sam komad neke fine torte, službenici i zabavljači (bilo je nekih klovnova i likova na štulama) su svi ljubazni...
Kome je usput, ićiće, kome nije, ićiće ponekad - kao alternativa Gospodskoj.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Ja sam prvo napao stand Nektar piva.Pa kad se popila ona cisterna malo sam prolunjao Mercatorom.Nije lose sve u svemu.
Ali najjaca stvar na otvaranju,ja mislim da se 99% ljudi koji su usli prvi put u Mercator ispalilo u podrumu,posto su svi ocekivali radnje u podrumu a tamo parking,pa samo vidis svi se vracaju nasmijani onim pokretnim stepenicama kad su skontali da su se ispalili...pa i ja sa njima :)

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 18:08 
Veteran
Veteran

Elvis Presley je napisao:
Ja sam prvo napao stand Nektar piva.Pa kad se popila ona cisterna malo sam prolunjao Mercatorom.Nije lose sve u svemu.
Ali najjaca stvar na otvaranju,ja mislim da se 99% ljudi koji su usli prvi put u Mercator ispalilo u podrumu,posto su svi ocekivali radnje u podrumu a tamo parking,pa samo vidis svi se vracaju nasmijani onim pokretnim stepenicama kad su skontali da su se ispalili...pa i ja sa njima :)

i ja :)

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 18:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Ne znam zasto tolika pompa oko merkatora, pa svi navalili odmah. Polako, sacekajte koji dan da se stisa guzva oko pa lagano. npr, tek neki dan sam bio u Pevcu, ne vjerujem da sam ista propustio neg da sam bio na otvaranju.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 19:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Elvis Presley je napisao:

I ja. Iako sam bio 99% siguran da je u podrumu samo parking, morao sam provjeriti :)

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 19:19 
Veteran
Veteran

sta, strpljen spasen :D

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 21:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ipanema_ je napisao:

Mamut odustao ali i bolje...............u qrcu je.

@taksi
Stubova kulture nema jer su nerealno skupi.Kada ja nekom kažem da je Ruski prozor 21,5 KM on me blijedo pogleda i odustane od kupovine.Mi smo jedva prodali i onih par komada koje smo imali.Izdanja iz HR nema iz istog razloga.Hr izdanje neke knjige košta 40 KM,a ista knjiga u Srbijanskom izdanju košta bar duplo manje,tako da VBZ i Profil otpadaju.Što se tiče Tachena........danas sam razgovarao sa momkom koji radi nabavku knjiga za IPS-ovog(oni rade Tachen) zastupnika u BH.Knjige koje su objavljene na SRPSKOM,ne hrvatskom,jeziku imaju i kod nas,tako da tvoja priča pada u vodu.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 22:41 
Odo uzeti roccat kone ili razer deathadder za koji dan, jedva se pojavishe u BL.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
tensSa je napisao:
Odo uzeti roccat kone ili razer deathadder za koji dan, jedva se pojavishe u BL.

sacekaj jos koji dan pa svrati do mene,bice svasta nesto :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 00:14 
Veteran
Veteran

_zoka je napisao:
Ipanema_ je napisao:

Mamut odustao ali i bolje...............u qrcu je.

@taksi
Stubova kulture nema jer su nerealno skupi.Kada ja nekom kažem da je Ruski prozor 21,5 KM on me blijedo pogleda i odustane od kupovine.Mi smo jedva prodali i onih par komada koje smo imali.Izdanja iz HR nema iz istog razloga.Hr izdanje neke knjige košta 40 KM,a ista knjiga u Srbijanskom izdanju košta bar duplo manje,tako da VBZ i Profil otpadaju.Što se tiče Tachena........danas sam razgovarao sa momkom koji radi nabavku knjiga za IPS-ovog(oni rade Tachen) zastupnika u BH.Knjige koje su objavljene na SRPSKOM,ne hrvatskom,jeziku imaju i kod nas,tako da tvoja priča pada u vodu.

Ja mislim da sam vidio Rutu T. od Jergovica u izdanju Profila tako da nekih izdanja ima.

Zoka, sve je meni to jasno, ali razlika u cijeni izmedju Lagune i Stubova kulture je negdje 5 i 10 maraka. I cijena im je realna. Apsolutno, najbolji srpski knjizevnici danasnjice su tamo. Proslogodisnje Petroviceno Savrseno sjecanje na smrt je nesto sto mozes da volis ili ne voli ali postujes.
Mislim da ce citaoci platiti 20 km da citaju Velikica, Petrovica...Nema ni Deretinih izdanja, tako da Basarinih dijela nema. Mirka Kovaca nema, a eto Grad u zrcalu je dobitnik Mese Selimovic nagrade. O Igoru Mandicu da ne pricam.

Izvini ali krivo mi je sto u izlogu u cenru su knjige tipa Istorija mafije, Ispovjest Legije, Koeljo u sto izdanja, Sopingolicarka u potrazi za salatom...Znam ja sta se dobro prodaje, ali dobru prodavnicu knjiga cini izbor i jeftinijih i skupljih knjiga, raznih izdavaca.

Pitanje, zasto ne drzite Taschenova izdanja na hrvatskom?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 476 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]