banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 13:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 114  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Izbjeglicka kriza
PostPoslato: 27 Avg 2015, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Podsjeti me na jednu scenu. :D
Šetamo čaršijom razgovaramo kada u jednom trenutku prolazi momak sa nekim satanističkim simbolom oko vrata,Sirijac zino,ne može da vjeruje.Znam da je bila neka petokraka ne sjećam se tačno detalja na ogrlici,nešto slično ovome.
Spoiler:
Slika

Prekinuo me u priči i izvinio se zbog toga a onda je rukom pokazao na momka i pravo otišao do njega da mu naredi da to skine. :D
Ovaj poslušao iste sekunde vidi da je lik mrtav ozbiljan. :lol:
Cijelu noć nije mogao vjerovati kako u islamskom dijelu BiH neko može slobodno da šeta ulicom sa tim oko vrata i da to niko ne zarezuje ni 1 %.Pitao nas je poslije kakvi to ovdje muslimani žive,znači pocrvenio od bijesa. :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 23:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Da mi nije mrsko ( a uskoro nece biti), apokalipto ne bi imao nijedan post na temama koje ja moderisem...

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 23:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
:lol: :lol: :lol:

Joj Apu al' možeš srati, k'o da te je Nepy napravio :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Još par dana dok traje godišnji.Od iduće sedmice ću dobro urijediti na forumu,nemate brige. ;)

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Omiljen od Bošnjaka, omiljen od Srba, ljudina :D

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2015, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
apokalipto je napisao:
Nećete vjerovati imaju i wc.

A, u WC-u toalet papir ili flasa vode...?

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2015, 08:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
pa Apokalitpo da li si ti uredan sa glavom?
eto ja sad nosam davidovu zvijezdu jer se furam na to, kao neko na islam,hriscanstvo,satanizam i dodje majmun naredjuje mi da to skinem???!?!?

pa mogo bi samo dobru plesku dobit a i degenek ako se bude bunio

to je moje pravo i moj izbor ako je protivzakonito bujrum na sud pa me kazni po zakonu a ti da mi naredjujes u mojoj zemlji ili bilo kojoj normalnoj zemlji sta ja smijem sta ne smijem, joj bilo bi svega

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2015, 09:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Brale001 je napisao:
g|e@ck je napisao:
Imperijalistička i neo-kolonijalistička vanjska politika SAD-a i Europe, sila Zapada koje se panično boje da će im nove sile Istoka uzeti resurse i položaje na koje oni polažu pravo, odgovorna je za svaki rat koji se upravo vodi na prostoru Bliskog istoka i sjeverne Afrike

Upravo je u ovome i suština i najviše se odnosi na Kinu i njeno globalno ekonomsko širenje. SAD ne mogu spriječiti kineski ekonomski rast ali ograničavanjem resursa za kojima Kina traga po svijetu može isti usporiti. Kina je trebala graditi naftovod u Sudanu ali nakon proglašenja nezavisnosti nove države Južnog Sudana u režiji SAD-a (zbog tobožnje brige za tamošnje hrišćane a kumovali su i sukobu između te dvije konfesije) Kina je morala izmijeniti trasu. U Libiji su pikirali i naftu ali i vodu ispod Sahare (150 hiljada kubnih metara vode dovoljno za eksploataciju u narednih 60 - 100 godina).

Ne odnosi se to prvenstveno na Kinu odnosi se na bilo koga koji se drzne da konkurise, konkretno sad je vise na meti Rusija nego Kina.

Spomenut je naftovod u Sudanu.
Ista sudbina Tursko Kineski raketni ugovor, Grcko - Balkanski- Evropski gasovod i slicni projekti okolo i naokolo sve je to uvezano nije samo Kina u pitanju.

Na Rusiju ne bi trebalo da se odnosi jer i sama ima i resursa i više nego što joj treba, uzela je i zonu u Ohotskom moru a spremna je i za Sjeverni pol. Sjećamo se svi izjave one babe Madeleine Allbright o "potrebi da Rusija svoje ogromne količine prirodnih resursa treba podijeliti sa ostatkom svijeta".

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2015, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sudoku je napisao:
to je moje pravo i moj izbor ako je protivzakonito bujrum na sud pa me kazni po zakonu a ti da mi naredjujes u mojoj zemlji ili bilo kojoj normalnoj zemlji sta ja smijem sta ne smijem, joj bilo bi svega

Pazi,ne možeš u isti koš trpati bliski istok i Balkan,dva različita svijeta.Ono što je ovdje normalno tamo može biti neprihvatljivo i obrnuto. ;)
A ako želiš pokušati kockice stavljati u krugove i obrnuto slobodno,imaš svo vrijeme ovog svijeta. :D
Ako te nešto više zanima otvori temu....

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2015, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Vidiš kako Sirijac, recimo, više voli srbina iz dveri nego bošnjaka sa hamajlijom.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2015, 17:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
g|e@ck je napisao:
Sjećamo se svi izjave one babe Madeleine Allbright o "potrebi da Rusija svoje ogromne količine prirodnih resursa treba podijeliti sa ostatkom svijeta".

Ti si cuo tu izjavu?

http://www.glas-javnosti.rs/clanak/glas ... en-olbrajt

intervju je star, ali - odlomak " Nema sumnje da je jedna od najinteresantnijih tema razgovora ruskog predsednika sa građanima svoje ogromne zemlje bilo pitanje koje mu je postavio izvesni Aleksandar Karlovič, mehaničar iz Novosibirska. „Ne toliko davno“ - naveo je taj građanin iz Sibira - u intervju, bivši državni sekretar Sjedinjenih Država Olbrajtova je izjavila da ogromna prirodna bogatstva Sibira nepravedno pripadaju samo Rusiji. Kakve posledice mogu biti posle takvih izjava?“

Odgovarajući, Vladimir Putina je rekao da njemu nije poznata takva izjava gospođe Olbrajt, „ali znam“ - dodao je - „da se takve ideje vrzmaju u glavama nekih političara."

Dakle, Putin nije znao za tu bombasticnu izjavu, Olbrajt porice da ju je ikad izjavila, izvor za tu izjavu ne postoji. Ali postoji milion ljudi koji ju citiraju i prenose.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2015, 18:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Isto kao i sa Đinđićevom tobožnjom izjavom tokom bombardovanja da Srbiju treba bombardovati.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2015, 18:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ali je zato Vuk Drašković zaista tražio Nato intervenciju, godinu i nešto prije bombardovanja.

Slika

Api je u pravu!

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2015, 20:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
filozof sa vrbasa je napisao:
Ali je zato Vuk Drašković zaista tražio Nato intervenciju, godinu i nešto prije bombardovanja.

Slika

Api je u pravu!

A kako su ga prepoznali poslije toliko godina? :lol:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2015, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

g|e@ck je napisao:
Brale001 je napisao:
g|e@ck je napisao:
Imperijalistička i neo-kolonijalistička vanjska politika SAD-a i Europe, sila Zapada koje se panično boje da će im nove sile Istoka uzeti resurse i položaje na koje oni polažu pravo, odgovorna je za svaki rat koji se upravo vodi na prostoru Bliskog istoka i sjeverne Afrike

Upravo je u ovome i suština i najviše se odnosi na Kinu i njeno globalno ekonomsko širenje. SAD ne mogu spriječiti kineski ekonomski rast ali ograničavanjem resursa za kojima Kina traga po svijetu može isti usporiti. Kina je trebala graditi naftovod u Sudanu ali nakon proglašenja nezavisnosti nove države Južnog Sudana u režiji SAD-a (zbog tobožnje brige za tamošnje hrišćane a kumovali su i sukobu između te dvije konfesije) Kina je morala izmijeniti trasu. U Libiji su pikirali i naftu ali i vodu ispod Sahare (150 hiljada kubnih metara vode dovoljno za eksploataciju u narednih 60 - 100 godina).

Ne odnosi se to prvenstveno na Kinu odnosi se na bilo koga koji se drzne da konkurise, konkretno sad je vise na meti Rusija nego Kina.

Spomenut je naftovod u Sudanu.
Ista sudbina Tursko Kineski raketni ugovor, Grcko - Balkanski- Evropski gasovod i slicni projekti okolo i naokolo sve je to uvezano nije samo Kina u pitanju.

Na Rusiju ne bi trebalo da se odnosi jer i sama ima i resursa i više nego što joj treba, uzela je i zonu u Ohotskom moru a spremna je i za Sjeverni pol. Sjećamo se svi izjave one babe Madeleine Allbright o "potrebi da Rusija svoje ogromne količine prirodnih resursa treba podijeliti sa ostatkom svijeta".

Ameri se sada ne bave Kinom.
U ovom djelu svijeta sad se obradjuje jedina zemlja koja moze da im kaze mars ili stane na crtu a to su Rusi.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2015, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da se vratimo na temu. Sto se tice izbjeglickog egzodusa.
Kad prelistas glavne opozicionare koji su sad u drzavam koje su duboko umjesane u uzroke i ratove.

Zalosno je stanje.
Jedino Corbyn nesto u Engleskoj prica o rat i agresijama, ovo ostalo preskace ili izbjeglicki exodus pripisuje "spontanim" unutrasnjim sukobima, ISIS ili represivnim rezimima.

Naravno zapadne sile nemaju stim nista. I jos kad cujem kako suplje zvuci liberal Justin Trudeau( caca bi mu se okreto u grobu da ga cuje) kaze legtimno je bilo bombardovanje Jugoslavije. :roll:
A americki senator Sanders ima point, cuj on smatra da su Sudijci odgovorni dosta za ovo stanje(konacno neko) jer su "pasivini" tako sto ne iskoristavaju to oruzje sto im je prodato jer su 3 drzava po kupovini naoruzanja u svijetu. Trebalo bi malo vise da kontrolisu region (naravno sa novim najboljim prijateljima Izraelcima).
Kao ne rade to sada. Jtb. Sjeverni Jemen lici na snimke Marsa, Mostar u najcrnjim danima ni blizu! :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2015, 21:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35

Slika
!

Čudi me da nije skontao kad su mu dobacivali gdje su zakopali avion i dva tenka na peščari i četrdeset sanduka pješadijskog naoružanja, i ja sam bio u blizini i sve sam čuo. Inače, odlično razumijem arapski, radio sam tamo 22 godine.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2015, 21:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Manitu vs nacionalisti :D

Spoiler:
[video]https://www.facebook.com/607569785/videos/10152994018849786/[/video]

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2015, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Spoiler:

Slika

Api je u pravu!

Ništa ja nisam konstantovao,iznosim svoja iskustva i mišljenja što ne znači da sam i u pravu. ;)
A ova priča je krajnje sumljiva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]