banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 05:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Jan 2012, 23:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
sve je to spisak vasih lijepih zelja,ali da vas ja nesto pitam?

ako se 92-95 nismo uspjeli otcijepiti kada smo imali onakav moral,8 korpusa,preko 500 tenkova,avijaciju,rakete zemlja-zemlja i sve ostalo,kako sad da to izvedemo kad nemamo vise nista?

neke stvari mnogo lakse izgledaju pred tastaturom nego u rovu.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 23:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Schlager je napisao:

ako se 92-95 nismo uspjeli otcijepiti kada smo imali onakav moral,8 korpusa,preko 500 tenkova,avijaciju,rakete zemlja-zemlja i sve ostalo,kako sad da to izvedemo?

Лако - мирно и достојанствено, без пуцања, са пјевањем. :) Ствари нису геополитички онакве какве су биле од '92. до '95. а нема више ни Слобе да нас "води" пардон продаје по потреби...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Sada nemamo komunističke debile iz JNA ili imamo :-?

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 23:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Schlager je napisao:

ako se 92-95 nismo uspjeli otcijepiti kada smo imali onakav moral,8 korpusa,preko 500 tenkova,avijaciju,rakete zemlja-zemlja i sve ostalo,kako sad da to izvedemo kad nemamo vise nista?

Шлагеру чему толики песимизам?
Шта је непријатељ тада имао? Сам себи одговори, што рече овај РС не треба ову тему тим и таквим оптерећиват. Једноставно Дејтонски споразум то си ваљда све ове године закључио је био експеримент (додуше професор Поплашен би рекао да је цијели свијет експеримент) да се види како ће реаговати оно што никада не може ни логички чинити синтезу,сам си свједок ситуације између Шита и Сунита (иако припадају истој религије,наравно другачијег карактера у односу на наш троугао) и између многих других племенских заједница по планети.

Дакле просто и јасно, будимо отворени кад је о офанзиви ријеч ко би се усудио напаст РС (причам о два народа с којима живимо)? Шта би му то донијело? И оно главно колико год ми сматрали да је куповина рафинерије у Броду од стране Руса њихов искључиво пословни дио стратегије, ту се крије нешто далеко веће, нећу рећи да ће у ближој будућности Руси далеко више наступати на територији гдје је српски народ већина,али истовремено сасвим је сигурно да у подјели територија између два главна борца (Сад и Русија) Руси пикају на нас и на Србију,ЦГ,док су Амери окренути Албанији,Хрватској,Словачкој. Можда сам банализовао,ал једноставно ми морамо бит свјесни да братска Русија нас има у виду (неко ће одмах кренути како лупетам,или како су Руси овде из интереса) ,па и да јесу,ја бих сутра потписао да ми будемо вјечно Руски основни интерес.

А да неке ствари много боље и лакше изгледају пред тастатуром,то не треба ни причати, али једноставно (могу бити тотално ван приче и тотално у криву) идеал независности РС је један од мојих друштвено основних циљева,самим тиме и очување идентитета,мене али и мојих потомака. Ни у Душаново,Драгутиново,Милошево,Лазарово вријеме нисмо били ти који су стремили ка освајачкој политици већ ка брањењу сопственог,дакле данас никог не нападамо већ бранимо своје,што смо сложнији у својим националним ставовима то је шанса непријатеља у успјешности његове зле намјере минималнија.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 23:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Vec sam ti napisao da nikad u istoriji nismo imali ni ovakav stepen drzavnosti ni ovoliko nacionalne slobode,a sloboda je valjda neki ideal kome bi svako normalan trebao teziti....ja sam po prirodi skroman i nisam proklet.....imamo pola Bosne,Bosnjaci su stjesnjeni na nekih 23,5% i najbolje bi bilo jos da se naguze da ih karamo,jebiga :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 23:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
Vec sam ti napisao da nikad u istoriji nismo imali ni ovakav stepen drzavnosti ni ovoliko nacionalne slobode,a sloboda je valjda neki ideal kome bi svako normalan trebao teziti....ja sam po prirodi skroman i nisam proklet.....imamo pola Bosne,Bosnjaci su stjesnjeni na nekih 23,5% i najbolje bi bilo jos da se naguze da ih karamo,jebiga :D

Њихов проблем, а и наш са њима, нажалост, је што су они наставили рат послије Дејтонског, другим средствима, и на путу су да га коначно изгубе. А очајник предузима очајничке потезе. То је једана страна медаље. Друга страна је да очајника треба, ако се намјести, дотући једном за свагда и пустити га низ воду... Онда написати историју. :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 23:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Schlager je napisao:

kad spomenu ove procente,najjaci kompleks je kad napisu manji entitet :lol: :lol:

a kod nas sve fino prostrano a oni se skupili na tih dvajes posto :cat:

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 23:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

mandrak je napisao:
Schlager je napisao:

kad spomenu ove procente,najjaci kompleks je kad napisu manji entitet :lol: :lol:

a kod nas sve fino prostrano a oni se skupili na tih dvajes posto :cat:

24, немо' да вријеђаш... :D

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 23:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Шлагеру мислио сам на оно у вези нашег потенцијала на почетку рата и на то се односило моје подпитање у вези песимизма ;)

А што се тиче свега осталог, одавно се ја држим става да је Бањалука (а самим тиме и РС) Матица Српска!
Ево гледам вечерас по Зворнику и плакати да се дође на трг поводом обиљежавања (реално пасивност нашег народа је таква да је многима тешко прошетат 150 метара и запалит свјећу за оне који су своје животе дали)а има и неких плаката на којима се честита. Сматрам да није све у скуповима,плакатима,билбордима и да је много важније да се образовне установе упуте у идеју звану један школски час историје РС који би подразумијевао и објашњење али и важноста 9. јануара,некако смо као народ доста олако испустили ту привилегију да на неки свечанији и едукативнији начин својим нараштајима причамо о том дану,али и о уопште томе од кога смо вјечити добијали нож у леђа!

А што се тиче комлекса,мени је некако најдраже својевремено кад за Саву Милошевића кажу Србијанац,на то се цијепам или рецимо кад код временске прогнозе умјесто Семберије кажу сјеверна Босна е ту је оно :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

И да можда није права прилика,али логички посматрано ми и географски нисмо по националности босански Срби,погледајте мало слив Босне и све ће вам бити јасно, дакле или се ради о Крајишницима,Семберцима,Подрињџима,Посавцима,Херцеговцима,Романијцима,а о томе врло мало икад ико јавно проговори,дакле зашто смо дозволили да нас неко и путем географске националности назива босанац?

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 23:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Mozda zato sto nikad niko u istoriji srpskog naroda nije negirao bosnu i njeno postojanje,sve do druge polovine 1992.
Sto se tice ovog kolege da ih "treba dotuci",mogu samo reci da je sreca sto oni za onih 500 godina svog vakta nisu tako razmisljali,inace niko od nas ne bi sad kuckao ovdje na srpskom,vec nas ne bi bilo! Ili bi kucali na turskom..... Ko ne zna o cemu se radi neka procita malo istoriju pod "sistem mileta"....zato,zivi i pusti druge da zive

Ja ostajem pri svom da nam ne fali nista ni ovako,samo ne treba dati na sebe. Da sam ja na Dodikovom mjestu apsolutno bih zabranio vasicu i ostalim svojim ljudima da ulaze u "umne" prepirke sa reisom,lagumdzijom,silajdzicem i ostalima,i samo bih im dozvolio da na novinarsko pitanje "kako komentarisete rijeci tog i tog da RS treba ukinuti" odgovore sa "psi laju,karavani prolaze!"....nemate pojma kako bi brzo lajanje prestalo nakon 4-5 tako "usmjerenih" odgovora :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 00:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Citiraj:
Da sam ja na Dodikovom mjestu apsolutno bih zabranio vasicu i ostalim svojim ljudima da ulaze u "umne" prepirke sa reisom,lagumdzijom,silajdzicem i ostalima,i samo bih im dozvolio da na novinarsko pitanje "kako komentarisete rijeci tog i tog da RS treba ukinuti" odgovore sa "psi laju,karavani prolaze!"....nemate pojma kako bi brzo lajanje prestalo nakon 4-5 tako "usmjerenih" odgovora

Ko bi onda glasao za njega.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 00:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Schlager je napisao:

Imali smo pogrešno vodstvo (čast izuzecima).
Jednostavno nije bilo volje da se iskoristi prednost koju smo imali, da ne spominjem švercovanje, prodavanje teritorija, i čuvena taktika "zauzmi određeno područje, pa se onda povlači".
U više navrata smo stizali do ulaza u Bihać, da bi nakon toga bilo naređeno povlačenje.
Zadnje gdje sam bio je Glamoč i Mrknonjić Grad prije pada, naređeno povlačenje većine vojske, ostavilo jedino nas sa lakim naoružanjem, kada smo vidili da nema nikakve šanse da nešto postignemo, onda smo se i mi povukli (nakon što su civili otišli).

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 00:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

@drinin

ma sve su ovo sranja,mene vise od svega ovoga brine sta nam rusi porucuju sa ovom zabranom emitovanja svih ruskih kanala u Republici Srpskoj i to bas u tri dana nasih najvecih praznika...sta se tu iza brda valja,Boga pitaj....ne volim stvari za koje nemam racionalan odgovor a koje nase vlasti zataskavaju...hiljadu puta smo se kroz istoriju uvjerili da se ovdje nista ne desava slucajno,pa sigurno nije ni ovo...da mi je samo na 18 sekundi zaviriti u putinovu glavu i zasto je naredio ovo

Poslednji put menjao Schlager dana 06 Jan 2012, 00:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 00:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dado_n je napisao:
Schlager je napisao:

Imali smo pogrešno vodstvo (čast izuzecima).
Jednostavno nije bilo volje da se iskoristi prednost koju smo imali, da ne spominjem švercovanje, prodavanje teritorija, i čuvena taktika "zauzmi određeno područje, pa se onda povlači".
U više navrata smo stizali do ulaza u Bihać, da bi nakon toga bilo naređeno povlačenje.
Zadnje gdje sam bio je Glamoč i Mrknonjić Grad prije pada, naređeno povlačenje većine vojske, ostavilo jedino nas sa lakim naoružanjem, kada smo vidili da nema nikakve šanse da nešto postignemo, onda smo se i mi povukli (nakon što su civili otišli).

Ма није да није било воље,била је забрана, 75% Сарајева, Книн и све остало је под наредбом пуштено и препуштено. Људи моји (приче о торбама злата,гепецима пара и свему осталом) све је то људска машта (наравно ратних профитера је било,наравно било је продаја територија) али не у тој мјери и у таквом обиму, оно што је Клинтон и остали јебатори смислили и замислили. Истине су три и шпекулација је гомила. То што се 94-е јавно пријетило и што је Младићу и осталим пуковницима наређено се чинило,е сад можемо ми причат да је издаја било,да се рат није смио водити на више фронтова у исто вријеме,да није смјела постојат нерационалност у виду све је битно,не постоји битније. И још пуно тога.
Дакле просто и јасно,да су Срби кад су већ заузели Добрињу којим случајем кренули даље кренуло би бомбардовање исто оно које је проглашено хуманитарним 5 година касније. А сви знамо да би број погинулих ,а самим тиме и све ово што данас имамо било велики знак питања,овим не желим никог бранити,али приче како се трговало у виду кофера,пакета и камиона кеша и злата нису најреалније и најрелевантније. Могао бих до ујтру,али довољно је.

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 00:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
@drinin

ma sve su ovo sranja,mene vise od svega ovoga brine sta nam rusi porucuju sa ovom zabranom emitovanja svih ruskih kanala u Republici Srpskoj i to bas u tri dana nasih najvecih praznika...sta se tu iza brda valja,Boga pitaj....ne volim stvari za koje nemam racionalan odgovor a koje nase vlasti zataskavaju...hiljadu puta smo se kroz istoriju uvjerili da se ovdje nista ne desava slucajno,pa sigurno nije ni ovo...da mi je samo na 18 sekundi zaviriti u putinovu glavu i zasto je naredio ovo

Јбг нисам ти толико у току што се тиче медијских шема ИПТВ и Тотала. Гријешим ли ако кажем да максимално три канала грађани у РС могу гледат преко ових сервиса??? Не знам како је са сателитском.

Друго Шлагеру довољно си одрастао да си сам свјестан да се ништа не ради случајно,али мислим да ће прије бити како одређени сервиси нису испоштовали њихова власничка права (наравно ради се о великим конзорцијумима и компанијама које стоје иза тих највећих медија, што опет не значи да су под руском контролом и то нарочито треба имат у виду).

Ни ово с моје стране није рационалан,али је доста логичан одговор. Опет кажем,не смијем причат о изворима, ми морамо бити свјесни да (без обзира на све недаћи и тешко економско стање) ова продаја рафинерије иако неће донијети корист обичном грађанину РС итекако ће на стратешком плану ваљати РС нарочито у будућности,једноставно до сада смо од стране еу и сад углавном били окарактерисани као лоши момци и лоша кућа,неће ни они више толико ударати,уморили су се ,а сада је ред да наша истинска браћа пруже сваки вид дипломатске и сваке друге помоћи (не треба заборавити да је и њима циљ да постоји православна држава у Европи)изузев Грчке која је за њих светиња,у случају да ударе једног дана на Грчку тек би тада дошло до изражаја то њихово стратешко и интересно светилиште,а ове моје ријечи би се тек тада схватиле на прави начин,можда сам мало конфузно ово око интереса и светилишта покушао дочарат,ал ваљда свак поенту разумије.

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 00:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

ma kakve programske seme i autorska prava,jesi ti citao na ovom forumu temu koju je postavio filozof "moj putine dobro si se sjetio da reagujes".....meni je to dvostruka misterija,prvo zasto se to desava (ove price o cadji su mi nekako neubjedljive i bezveze),a drugo,zasto tako krucijalna vijest prolazi ovako nezapazeno,sa 6 postova u dva dana,a kad se nesto bezveze izgovori,napise se 100 postova dok si rekao keks.

Mozda ja i paranoisem,ali nije mi nimalo prijatno da u danima pred nas veliki jubilej stigne takva zabrana od sile za koju svi moramo znati da nam je najnaklonjenija od svih ovih drugih garanata daytona....nadao sam se da ces me ti navesti sta se iza brda valja,a ti pises o autorskim pravima :( :(

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 00:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
рЕпУбЛиКа СрПсКа je napisao:
Браћо и сестре уочи Бадњег дана,рећи ћу само једно, ми као народ имамо право надати се независности наше светиње Републике Српске,јер једноставно колико год се овај провокатор осјећао комотно,припадници српског народа се ни најмање комотно не осјећају у Федерацији,цркве се лупај,гробови и крстови се изврћу,старице се кољу,дједови сикирама нападају,сије се страх,дакле просто и јасно други дио бих нас не жели,не видим зашто онда ми као народ не би добили и званичну независност, јер не тражимо ништа нереално,ништа туђе,тражимо заштиту свог дијела свете земље,оно за шта су наши очеви гинули,наши најбољи синови остављали дијелове тијела, оно што се није звало ништа друго осим борба за слободу нашег народа,јер муслимани су по природи народ који је створен да би зарад вјере убијао и уклањао све неистомишљенике. До 9. јануара толико, замолио би модерацију да обрати пажњу на тзв. провокаторе,ова тема треба бит посвећена некој финој дискусији у којој ћемо нашо отаџбини захвалити на ових 20 година очувања идентитета,наравно живи се тешко,проблема брдо, незапосленост велика,примања никаква,оставимо се додиковаца,босићеваца,иванића, дајмо овој теми сву ону љепоту и важност коју је наша отаџбина дала нама и даваће у будућности,а страначке и политичке размирице на другим темама нек се воде.

ЖИВЈЕЛА И ВЈЕЧНА НАМ БИЛА,ЧУВАЈМО ЈЕ И БРАНИМО ОД СВАКОГ НЕПРИЈАТЕЉА!

Vala ga i ti pretjera s tim klanjima!

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 00:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Schlager je napisao:

Nakon razgraničenja u FBiH Bošnjaci su došli sa 26% na 30% teritorije.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 00:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Banjalucki_Behar je napisao:
Schlager je napisao:
I treba u miru da slavis Bajram ,i uvijek cu se zalagati za to tvoje pravo u Republici Srpskoj.Toliko je malo Bosnjaka ostalo u Banjaluci,da me vec pocinje nervirati kad ih neko vrijedja. Nije to lijepo u sredini koja je preko 90% srpska.
Sto bi Njegos rekao "hrabrost je braniti sebe od drugoga,a cojstvo braniti drugoga od sebe"

Naravno. Lako je biti "veliki" Srbin u Banjaluci, kao sto je lako biti "veliki" Musliman u Sarajevu, a ja znam kako je biti Musliman u Banjaluci, a ista stvar je sa Srbima u Sarajevu. Medutim ja sam mogao da zivim u Sarajevu, kao i Europi. Ali ja sam izabrao da svoju djecu dovedem na rodnu grudu. Ovo je moj grad, tu mi paredjedovi rodeni, i sigurno najljepsi na svijetu :D A zasigurno je u ovim vremenima najteze biti covjek, a hvala Bogu i te vrste ima :)

Slazem se sa Slagerom i Banjaluckim Beharom :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 00:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
ma kakve programske seme i autorska prava,jesi ti citao na ovom forumu temu koju je postavio filozof "moj putine dobro si se sjetio da reagujes".....meni je to dvostruka misterija,prvo zasto se to desava (ove price o cadji su mi nekako neubjedljive i bezveze),a drugo,zasto tako krucijalna vijest prolazi ovako nezapazeno,sa 6 postova u dva dana,a kad se nesto bezveze izgovori,napise se 100 postova dok si rekao keks.

Mozda ja i paranoisem,ali nije mi nimalo prijatno da u danima pred nas veliki jubilej stigne takva zabrana od sile za koju svi moramo znati da nam je najnaklonjenija od svih ovih drugih garanata daytona....nadao sam se da ces me ti navesti sta se iza brda valja,a ti pises o autorskim pravima :( :(

ја немам право да пишем на фолдеру политика ;)

А ево сад прочитах,дакле по мојој слободној процјени није ништа толико страшно,желе Руси ипак доказати да су они ту да доносе неке одлуке и да се не смију наши политичари понашати ко курва пред аутобуском станицом кад јој пукне чарапа.

Велика већина нас није у прилици ни да прати те њихове програме, стога немамо неку баш велику корист,а руска политика према нама из свих наведених ствари ће из године у годину дават резултате,зна Путин што чини! А ту су и Кинези које такође не смијемо заборавити! Не заборави да су многи Руси оставили своје животе овдје у РС током рата.

Упознао сам сасвим случајно једног на Палама кад сам био код рођака, човјек студира српски језик,из Санкт Петербурга,отац му погино 93.,саслушати га и чути његов став о свему и шта мисле остали Руси,просто се некад запиташ да ли је Русија нама ближа него Војводина или Београд ;)

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]