Schlager je napisao:
sve je to spisak vasih lijepih zelja,ali da vas ja nesto pitam?
ako se 92-95 nismo uspjeli otcijepiti kada smo imali onakav moral,8 korpusa,preko 500 tenkova,avijaciju,rakete zemlja-zemlja i sve ostalo,kako sad da to izvedemo kad nemamo vise nista?
neke stvari mnogo lakse izgledaju pred tastaturom nego u rovu.
Шлагеру чему толики песимизам?
Шта је непријатељ тада имао? Сам себи одговори, што рече овај РС не треба ову тему тим и таквим оптерећиват. Једноставно Дејтонски споразум то си ваљда све ове године закључио је био експеримент (додуше професор Поплашен би рекао да је цијели свијет експеримент) да се види како ће реаговати оно што никада не може ни логички чинити синтезу,сам си свједок ситуације између Шита и Сунита (иако припадају истој религије,наравно другачијег карактера у односу на наш троугао) и између многих других племенских заједница по планети.
Дакле просто и јасно, будимо отворени кад је о офанзиви ријеч ко би се усудио напаст РС (причам о два народа с којима живимо)? Шта би му то донијело? И оно главно колико год ми сматрали да је куповина рафинерије у Броду од стране Руса њихов искључиво пословни дио стратегије, ту се крије нешто далеко веће, нећу рећи да ће у ближој будућности Руси далеко више наступати на територији гдје је српски народ већина,али истовремено сасвим је сигурно да у подјели територија између два главна борца (Сад и Русија) Руси пикају на нас и на Србију,ЦГ,док су Амери окренути Албанији,Хрватској,Словачкој. Можда сам банализовао,ал једноставно ми морамо бит свјесни да братска Русија нас има у виду (неко ће одмах кренути како лупетам,или како су Руси овде из интереса) ,па и да јесу,ја бих сутра потписао да ми будемо вјечно Руски основни интерес.
А да неке ствари много боље и лакше изгледају пред тастатуром,то не треба ни причати, али једноставно (могу бити тотално ван приче и тотално у криву) идеал независности РС је један од мојих друштвено основних циљева,самим тиме и очување идентитета,мене али и мојих потомака. Ни у Душаново,Драгутиново,Милошево,Лазарово вријеме нисмо били ти који су стремили ка освајачкој политици већ ка брањењу сопственог,дакле данас никог не нападамо већ бранимо своје,што смо сложнији у својим националним ставовима то је шанса непријатеља у успјешности његове зле намјере минималнија.