banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 18:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 624 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 32  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Feb 2012, 13:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Nov 2008, 12:56
То је тај независни социјализам и демоНкратија...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 21:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 22:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Obrisite onda moju temu za ovaj dogadjaj, kad vec postoji grupna tema, da se ne nagomilava.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 18:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
POTREBAN NOVAC ZA NASTAVAK LIJEČENJA U LJUBLJANI: Budimo humani, pomozimo četverogodišnjoj Eni Handukić

Petak | 17.02.2012.

Ena Handukić rođena je 19.02.2008. godine u Bihaću. Krajem 2010. godine započeli su problemi sa njenim zdravstvenim stanjem

Do aprila 2011. godine liječila se u KB Bihać gdje liječnici nisu mogli ustanoviti šta se dešava sa njenim malim organizmom, od čega zapravo boluje, te su je na zahtjev roditelja hospitalizirali u KCU-Sarajevo. Tamošnji liječnici su nakon višemjesčnog liječenja ustanovili da se radi o teškoj bolesti crijeva.

Liječnički konzilij u Ljubljani je potvrdio već uspostavljenu dijagnozu te su zaključili da je neophodna hospitalizacija radi dodatnih dijagnostičkih pretraga koje u KCU-Sarajevo nije moguce realizirati.

LIJEČNIČKA DIJAGNOZA:
Mb Crohn susp.
Haemathuri, Oliguria intermittens

Hitno je potreban novac kako bi Ena nastavila svoje liječenje u Ljubljani. Molimo sve ljude dobrog srca da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji.

Broj ziro racuna (KM): 3385002512987455
EURO : 45450513101
IBAN: BA39 3385 0028 6753 9527

(DEPO PORTAL, BLIN/dg)

Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2012, 03:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Kod:
http://www.facebook.com/events/229114250514605/

Predstavljamo Vam 2. izdanje "BL Oi!" festivala koji će biti humanitarnog karaktera.
Sav prihod priklupljen od prodaje ulaznica biće uplaćen na račun Tatjane i Milane, djevojaka iz Banjaluke koje boluju od Lafore.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2012, 23:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Копирано са фејсбука,надам се да још увијек има добрих људи!

Citiraj:
"HITNO POTREBNA KRV...........U BANJA LUCI "" A - "" NEGATIVNA

ZAMOLIO BIH SVE PRIJATELJE KOJI SU U MOGUCNOSTI DA DONIRAJU KRV ZA MOJU PRIJATELJICU U BANJA LUCI ,KRVNA GRUPA JE "A-", ZNACI A NEGATIVNA GRUPA.........JAVITE SE NA BROJ TELEFONA 065 586 389 I DOBICE TE IME OSOBE...........HVALA VAM PUNO ,POKAZIMO HUMANOST I SPASIMO JEDAN ZIVOT"

на име Весна Филиповић

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 15:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Nov 2008, 12:56
Колико знам нема везе која је крвна група, тј. крв може дати било ко, особа ће добити одговарајућу крвну групу, макар је тако раније било, осим ако није несташица баш конкретно те групе.

Ако може информација да ли је потребна искључиво ова група и рх фактор и ако није, да ли је касно да се оде сутра, ако је још увијек потребно...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2012, 16:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Ja sam A+, ali ako nije bitno koja je krvna grupa mogu otići dati. Javi mi u pp ili ovdje ako treba otići.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2012, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x7aB-CYay78[/youtube]

Osmomesecnom Sergeju urađena je magnetna rezonanca endokranijuma koja je u supraselarnoj regiji, u nivou optičke hijazme i hipotalamusa, pokazala postojanje velikog tumora. Detetu je pod hitno neophodna operacija kojom bi se ovaj tumor, koji mu ugrožava život, otklonio.
Doktori iz Službe neurohirurgije Kliničkog centra Srbije su nam rekli da, ukoliko bi se ovakva operacija izvela u srpskoj klinici, postoji velika verovatnoća da dete ostane bez vida, jer ne postoje dovoljno precizni instrumenti, a tumor je veoma uznapredovao. Preporučeno nam je da se zahvat izvrši na nekoj od bolje opremljenih klinika u inostranstvu.
Kako je nasa porodica lošeg finansijskog stanja, a ovakva operacija košta 50.000 evra i prevazilazi naše mogućnosti, obraćamo Vam se sa molbom da, ukoliko Vi lično ili Vaša organizacija ste u mogućnosti da novčanim sredstvima podržite izvođenje ovakvog hirurškog zahvata u inostranstvu. Možete nas kontaktirati ili uplatiti donaciju na dole navedene žiro račune. Unapred se zahvaljujemo.

Saša Milićević, otac deteta
+381645811065
Jasna Milićević-Jelenković, majka deteta
+381637464302

NAČIN UPLATE NOVCA:

U Komercijalnoj banci smo otvorili ziro racune na koje mozete uplacivati novac za Sergeja.
Na ime: Sergej Milićević
-br. dinarskog žiro računa 205-9011004580162-90

-br.deviznog žiro računa:
za inostranstvo: (instrukcije)
SWIFT-BIC: KOBBRSBG
IBAN/Account Number: RS35205903101757305097
za Srbiju (samo pravna lica): 90-310-1757305.0

UPLATA PREKO WESTERN UNIONA:
SAŠA MILIĆEVIĆ
UL. ZORANA RADMILOVIĆA BR. 8/8
11160 BEOGRAD
R. SRBIJA

BROJ KOJI STE DOBILI U BANCI ZA VAŠU UPLATU JAVITE ILI POŠALJITE SMS PORUKOM NA JEDAN OD OVIH BROJEVA Saša Milićević, otac deteta
+381645811065, Jasna Milićević-Jelenković, majka deteta +381637464302.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2012, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Samo da dignem temu i da uputim apel ljudima dobrog srca, da pokusamo spasiti jedan zivot koji je tek poceo. Vjerujem da su takva vremena kada je svaki dinar potreban ili vec imamo nekoga u familiji ili okruzenju kome pomazemo ali nekada je tako malo potrebno da bi se uspjelo. Potrebno je jos 15 000 Eura i iako na prvi pogled djeluje velika suma, vjerujem da ce se do kraja Marta skupiti i da ce Sergej pravovremeno stici na operaciju.

http://www.smedia.rs/spress/vest/1324/H ... rgeju.html

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 21:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E9dWTRw8l_k[/youtube]

Sve informacije imate u ovom klipu.

Usluga "Humanitarni telefon" Telekom Srpske je od juna mjeseca 2004. godine, kada su utvrđeni uslovi i kriterijumi za pružanje ove usluge, učestvovao u velikom broju humanitarnih akcija.

Trenutno su u toku akcije:

1411 -Udruženje sa četvoro i više djece ’’Radost MG’’, liječenje Dragomira Bajić iz Mrkonjić Grada

1412 - OO CK Višegrad, liječenje Filipa Jošilović iz Višegrada

1413 - Udruženje ’’Hleb života’’ Prijedor, liječenje Milorada Stupar iz Prijedora

1415 - Fudbalski klub ’’Vrbas’’ Banja Luka, transplatacija koštane srži Kristini Milutinović iz Leposavića Kosovo i Metohija
Slika

1434 - Srpska pravoslavna crkvena opština Živinice, liječenje Borka Ćelić iz Kneževa
Позивом на овај број помажете лијечење Борка Ћелића из Кнежева, који болује од WEST-синдрома и тешког облика церебралне парализе са сталним епи нападима.

1458 - Udruženje ’’Naša realnost’’ Sarajevo, pomoć članovima udruženja

Позовите 1413

Позивом на овај број помажете лијечење Милорада Ступара из Приједора, који је оболио од карцинома на јетри.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 10:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Humanitarna svirka u banjalučkoj gimnaziji

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 12:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2010, 13:34
http://srpskazadevic.info/

A evo i sajt..

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2012, 21:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Bišćani u akciji »Za malog Kenu«

.

Zlatan Čekić - 27.03.2012 17:43

BIHAĆ - Humanitarna akcija pod nazivom "Za malog Kenu" s ciljem pomoći dvoipogodišnjem dječaku Kenanu Suljiću iz Bihaća, kojem su liječnici dijagnosticirali tumor na mozgu, počela je danas u tom gradu.

U okviru te akcije na gradskom trgu prodaju se različiti predmeti koje su poklonili Bišćani i prikupljaju se novčane donacije.

Roditelji malog dječaka još očekuju rezultate endoskopske biopsije na Kliničkom centru u Sarajevu, nakon čega će biti odlučeno na koji način i gdje će biti obavljena operacija glave dječaka.

Prema dosadašnjim nalazima, utvrđeno je da se tumor nalazi na nepristupačnom mjestu, što će iziskivati neizvjestan i komplikovan operativni zahvat, koji će, vjerovatno, morati da bude obavljen u inostranstvu.

"Najvjerovatnije opcije za operaciju su Minhen ili Zagreb. Za to će biti potrebno mnogo novca, koji mi nemamo. Zahvalni smo dobrim ljudima koji su pokrenuli humanitarnu akciju", kaže Mirela Suljić, majka malog Kenana.

Prema riječima Sabine Bejtović iz Udruženja žena "Una", koje je pokretač te akcije, u narednom periodu biće organizovan čitav niz aktivnosti humanitarnog karaktera.

"Želimo da pomognemo malom dječaku koji je tek zakoračio u život. Akcija je vać naišla ne veliki interes kod građana Bihaća, a pomoć su obećale gradske i kantonalne vlasti", kaže Bejtovićeva.

Ona je dodala da je cilj akcije da u što kraćem periodu bude prikupljeno što je moguće više novca za liječenje Kenana Suljića.

http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 34344.html

:(

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2012, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemam nikoga na celom svetu

Slika

- Majke se ne sećam, poginula je kad sam imao četiri godine. Mogao sam i ja s njom da nastradam, pošto smo zajedno bili na biciklu kad je naleteo auto i ubio je na licu mesta. Posle sam bio sa ocem, koji me je maltretirao. Čuo sam od komšija da je tukao i moju mamu, zato ja nikada ne bih udario ženu - ovako 17-godišnji Janko Maglocki započinje priču o svojoj tragičnoj sudbini. Tog hrabrog dečaka život nije štedeo, ostao je potpuno sam i živi u selu Samoš, pedesetak kilometara od Pančeva, u trošnoj kući bez kanalizacije i kupatila.

- Dok sam bio sa ocem, uvek sam imao modrice i rane, stalno me je tukao. Jednom mi je baka dala pare da kupim album sa sličicama, to mi je bila želja, al’ kad je otac video šta sam kupio, počeo je da me udara i cepa album. Celog ga je iscepao i zgužvane listove mi gurao u usta. Hteo je da me kazni - priseća sa Janko. Pre osam godina otac ga je napustio, i od tada ga dečak više nije video. Ostao je da živi s bakom, koja mu je bila jedina uteha i prijatelj, ali nesrećni Janko je i nju izgubio.

- Kad sam sahranio baku, ostao sam potpuno sam. Komšije mi pomažu, ali ja ipak nemam nikoga. Kad se vratim iz škole, svuda je tišina, niko me ne čeka. Nema više ni večere, ali najteže mi pada to što nemam s kim da razgovaram i posavetujem se - priča Janko.

On svakog dana autobusom u šest putuje u Pančevo u školu, i ipak uspeva da bude odličan đak.

- Idem u pekarsku školu, u junu završavam i nadam se da ću naći posao, da se spasem - pozitivan je Janko, koji sada preživljava prodajući jaja.

- Prodajem jaja po deset dinara, desi se da zaradim 50-60 dinara dnevno, i to mi je sve - kaže dečak, koji gaji pet-šest kokošaka.

Slika

Živi na kokicama
Janku je najveća želja da ima kupatilo.-S ramota me je da kažem, ali kupam se u koritu, polivam se vodom, i zimi i leti. Voleo bih da malo sredim ovde, da imam osnovne uslove za život, i da me ne bude sramota da pozovem druga u goste - kaže Janko, a na pitanje šta jede za užinu u školi i da li kupuje nešto, kao druga deca, on odgovara da nema odakle.
- Dešava se da gladujem. Kad imam kukuruz kokičar, ja ga iskokam, pa ponesem kokice da jedem za užinu.
Pomozimo Janku!
Janko nema svoj žiro-račun, pa je sve ljude dobre volje zamolio da, ukoliko mogu, nešto novca uplate na račun njegovog komšije Mileta Tomina.
- On mi je jedina osoba na svetu koju mogu nazvati porodicom. Eto, da nije njega, ni Kurir mi ne bi došao u posetu - sa osmehom nam kaže ovaj dečak.

Komercijalna banka
Mile Tomin
205-1001529290309-91

Izvor: Kurir

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2012, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
јебем ти ове политичаре наше, поцркали дабогда сви

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2012, 11:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Шајин je napisao:
јебем ти ове политичаре наше, поцркали дабогда сви

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2012, 12:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2012, 16:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
http://www.lanalazic.com/

https://www.facebook.com/groups/1439063 ... lanalazic/

NEMAM VREMENA DA PISEM , sve pise na gornjem linku i u FB Grupi UZ LANU ZA ZIVOT ..vrijeme istice malenoj srecici,,curica od 20 mjeseci koja boluje od tumora na mozgu..pratim je vec dugo i srce me boli, i svi se nadamo nekoj mogucoj terapiji...

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2012, 17:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Život male Lane zavisi od 9.000 €

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... 82%AC.html

M:TEL HUMANITARNI BROJ 1413

Na inicijativu UG „Jednakost“ iz Milića (RS, BiH) aktiviran je i m:tel humanitarni broj 1413. Pozivanjem ovog broja donirate 1 KM za Lanin život. Broj poziva nije ograničen, i zavisi samo od Vaših mogućnosti i dobre volje. Pozivi su mogući iz m:tel i fiksne mreže. Broj 1413 je aktivan za Lanu tokom celog meseca maja.

Zovite... :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 624 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]