BOSS66 je napisao:
https://www.indiegogo.com/projects/help-us-give-them-shelter-on-their-way-to-refuge--2#/story
Opet ja moram, nek preskoci ko me poznaje.
Gore opet jedna od pogresnih prica.
Arslan kao vecina mlade generacije obrazovane kroz zapadni sistem vrijednosti ne praktikuje kriticko misljenje i upit vec se povodi za posledicama i oktlanjanju istih. Naivno misle da takav angazman donosi mirnu savjest i spokoj.
Opet skolski primjer manipulacije mladog uma gdje se pogresno usmjerava energija, paznja i ljudska suosjecajnost. Po kozna koji put stara prica: ne bavi se stvarnim problemom tj rijesavanjem uzroka vec se dila sa posledicama.
Tako cineci pomaze da se nepravda stalno ponavlja iznova, da se stalno desava iznova tragedija koja se njemu desila kao i mnogim drugima sirom nejgove ex zemlje i mnogih drugih zemalja.
Arslan ne razumije da osnovni cilj obrazovanja kojeg je on dobio i kojeg svako dobiva nije da neznaje pretvori u znaje vec da prazan um zamjeni sa otvornim umom sto nazalost se nije desilo.
Biti Obrazovan Arslane ne znaci samo pomagat druge, kroz donaciju para vec sprecavat i otklanjat uzroke zla. A osnovno zlo danasnje je prvenstveno rat i sukobi pod raznim izgovorima.
Kad je vodjen Vjetnamski rat mladi su izlazili na ulice ne da traze pare za vijetnamske stradalnike vec da zahtijevaju od svoji vlada da prestanu organizovat, vodit i sirit prljave ratove. Arslan ocito ne poznaje ni istoriju ni etiku ni surovu tradiciju jaceg.
Ne mozemo Arslane vise zaobilazit izvore zla, zivimo u epohi ratova ko u ludnici i imamo ojecaj da smo svi bolesnici is te kuce.
A jos gore kad otvorim vrata i podjem vani sretnem mladog Arslana,Halida... koja mi ide u susret in nosi u ruci novu ludjacku kosulju.
Ne treba biti nehuman i bez suosjecanja, covjeku se mora pomoci bez uvjetno, to nas izdvaja i razlikuje od zivotinja ali sve ima svoje prioritete i vrijeme.
Pomozimo prvo svim onima koji ce nastradat u buducnosti da se to ne desi jer krug zla i ratova nikad necemo drugacije prekinut. Za ove danas i nas je kasno ali za nasu djecu i za djecu Arslana i slicnih da ne bude kasno za njih.
Arslane Pozdrav i uci prave stvari...