banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 114  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Izbjeglicka kriza
PostPoslato: 27 Avg 2015, 08:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Imperijalistička i neo-kolonijalistička vanjska politika SAD-a i Europe, sila Zapada koje se panično boje da će im nove sile Istoka uzeti resurse i položaje na koje oni polažu pravo, odgovorna je za svaki rat koji se upravo vodi na prostoru Bliskog istoka i sjeverne Afrike

Upravo je u ovome i suština i najviše se odnosi na Kinu i njeno globalno ekonomsko širenje. SAD ne mogu spriječiti kineski ekonomski rast ali ograničavanjem resursa za kojima Kina traga po svijetu može isti usporiti. Kina je trebala graditi naftovod u Sudanu ali nakon proglašenja nezavisnosti nove države Južnog Sudana u režiji SAD-a (zbog tobožnje brige za tamošnje hrišćane a kumovali su i sukobu između te dvije konfesije) Kina je morala izmijeniti trasu. U Libiji su pikirali i naftu ali i vodu ispod Sahare (150 hiljada kubnih metara vode dovoljno za eksploataciju u narednih 60 - 100 godina).

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 08:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Želim da budem BFF sa ovim stefanom...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 15:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
http://www.jutarnji.hr/-vidis--prijatel ... i/1405640/

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Citiraj:
starosna struktura je takva da je situacija više neizdrživa, i mnogi ne shvataju da su nam migranti jedina šansa. Oni bi pomogli njeno podmlađivanje i obnavljanje i dala bi se šansa da se privredna aktivnost održi, ako ne i poveća. Samim tim bi i penzioni sistem, koji je zasnovan na solidarnosti, i sa našom starosnom strukturom je neodrživ, jer neće imati ko da radi za veliki broj penzionera, opet postao održiv – objašnjava Ivan Marinković iz Centra za demografska istraživanja.

Citiraj:
Ako se upravlja migracijama, to može doneti samo dobro Srbiji, kojoj nedostaje kvalifikovana i nekvalifikovana radna snaga. A drugo, mi smo država pred biološkim izumiranjem, naša sela su prazna. Treće, ako težimo EU, sve više ljudi će živeti u Srbiji. Ako poput Nemačke, Amerike, Australijue napravimo dobru strategiju – koji broj ljudi, koje rase, vere, kvalifikacija i starosti su nam potrebni, to će biti u našu korist. Da ne pominjem da migranti koji dolaze nisu puka sirotinja, već imaju potencijala za pokretanje preduzeća. Samo je potrebno ništa ne činiti ad hok

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.telegraf.rs/vesti/1721646-pi ... a-spominju
Da se još jednom podsjetimo ko je vlast u Srbiji.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 17:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Srbi divljaci :)

http://mondo.rs/a824704/Info/Drustvo/CN ... rbiju.html

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 19:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
g|e@ck je napisao:
Imperijalistička i neo-kolonijalistička vanjska politika SAD-a i Europe, sila Zapada koje se panično boje da će im nove sile Istoka uzeti resurse i položaje na koje oni polažu pravo, odgovorna je za svaki rat koji se upravo vodi na prostoru Bliskog istoka i sjeverne Afrike

Upravo je u ovome i suština i najviše se odnosi na Kinu i njeno globalno ekonomsko širenje. SAD ne mogu spriječiti kineski ekonomski rast ali ograničavanjem resursa za kojima Kina traga po svijetu može isti usporiti. Kina je trebala graditi naftovod u Sudanu ali nakon proglašenja nezavisnosti nove države Južnog Sudana u režiji SAD-a (zbog tobožnje brige za tamošnje hrišćane a kumovali su i sukobu između te dvije konfesije) Kina je morala izmijeniti trasu. U Libiji su pikirali i naftu ali i vodu ispod Sahare (150 hiljada kubnih metara vode dovoljno za eksploataciju u narednih 60 - 100 godina).

Ne odnosi se to prvenstveno na Kinu odnosi se na bilo koga koji se drzne da konkurise, konkretno sad je vise na meti Rusija nego Kina.

Spomenut je naftovod u Sudanu.
Ista sudbina Tursko Kineski raketni ugovor, Grcko - Balkanski- Evropski gasovod i slicni projekti okolo i naokolo sve je to uvezano nije samo Kina u pitanju.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 20:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
https://www.indiegogo.com/projects/help ... --2#/story

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 21:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Odgledajte samo prvih 15 sekundi snimka, ostatak je smor.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WQJ8Na7ls9c[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 21:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
danijell je napisao:
Citiraj:
Халид је са друговима побегао из Сирије да не би био мобилисан. „Зашто да ратујем за Асада? Боље да одем у Немачку”. „А зашто ниси тражио азил у Грчкој, Македонији, или бар овде, у Србији?” – „Све су то сиромашне земље”, са изразом гађења каже Халид. „Нисам ни знао да је Европа тако сиромашна. Ми смо у Сирији пре рата живели далеко боље. Само за пут до Београда сам превозницима и водичима платио 3000 долара. До Немачке још морам да платим хиљаду и по. Али новца имам. Могу да платим хотел са пет звездица у Београду, али ми не дозвољавају, јер нам локалне власти дају само 72 часа боравка у земљи. Мени је данас истекла регистрација. Чак и овде, у парку, плаћам за туш и тоалет. Зато ће после у Немачкој све бити бесплатно: образовање, новчана помоћ, смештај за имигранте... Тамо је добро! Хоћу да упишем економски факултет. Чим се тамо средим, довешћу целу моју породицу: два брата, оца, мајку, бабу и три сестре”.

http://ruskarec.ru/news/2015/08/26/kp_a ... 42973.html

U Siriji i prije rata zivjelo dosta losije nego u Srbiji. Los ce "Halid" biti ekonomista.

Mozda bi mu bilo bolje da se okrene novinarstvu - Ruska rec, Vostok, Srbin.info, isl. uvijek trebaju eksperte kakav je on.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
:lol:
srbin.info, webtribun...
Najveća dilema ovih dana na pomenutim portalima: izgleda da je dokazano šta predstavljaju 4c u srpskom grbu. Naime, nakon potopa Srbi, najstariji narod na planeti su se razmilili na 4 strane svijeta. Ajde :lol:
Počeo sam sa banovanjem slučajnih FB prijatelja koji seruju gluposti sa ovih stranica.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
U Siriji i prije rata zivjelo dosta losije nego u Srbiji. Los ce "Halid" biti ekonomista.

Upoznao sam nekolicinu Sirijaca u svom gradu.Ti su došli čim se zapucalo.Momci od 20-tak kusur godina,ne žele da ratuju.Pričali su mi o životu prije rata,uređenije i bogatije društvo od našeg.Naravno Sirija ima(imala je) 20-kurus miliona stanovnika mora biti sirotinje ali većina je živjela poprilično dobro.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 21:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
manitu uci da svira je napisao:
:lol:
srbin.info, webtribun...
Najveća dilema ovih dana na pomenutim portalima: izgleda da je dokazano šta predstavljaju 4c u srpskom grbu. Naime, nakon potopa Srbi, najstariji narod na planeti su se razmilili na 4 strane svijeta. Ajde :lol:
Počeo sam sa banovanjem slučajnih FB prijatelja koji seruju gluposti sa ovih stranica.

:lol: :lol: :lol:

Procitao sam juce to, pa onaj tekst ni u Zoni Sumraka ne bi mogli izbaciti od sramote.

Poslednji put menjao zerocool dana 27 Avg 2015, 21:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 21:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
pozdravljam sve ucesnike ovog okruglog stola, pratio sam ova desavanja, ali mi je ostala nejasna jedna stvar, zar organizacije poput unhcr, unicef, mkck nisu trebali organizovano prebaciti te ljude na druge destinacije, kazu da oko 4000 djece bez roditeljskog stranja sparta preko Srbije, ne znam da li je humano pustiti ih tek tako

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
BOSS66 je napisao:
https://www.indiegogo.com/projects/help-us-give-them-shelter-on-their-way-to-refuge--2#/story

Opet ja moram, nek preskoci ko me poznaje. :D

Gore opet jedna od pogresnih prica.
Arslan kao vecina mlade generacije obrazovane kroz zapadni sistem vrijednosti ne praktikuje kriticko misljenje i upit vec se povodi za posledicama i oktlanjanju istih. Naivno misle da takav angazman donosi mirnu savjest i spokoj.
Opet skolski primjer manipulacije mladog uma gdje se pogresno usmjerava energija, paznja i ljudska suosjecajnost. Po kozna koji put stara prica: ne bavi se stvarnim problemom tj rijesavanjem uzroka vec se dila sa posledicama.

Tako cineci pomaze da se nepravda stalno ponavlja iznova, da se stalno desava iznova tragedija koja se njemu desila kao i mnogim drugima sirom nejgove ex zemlje i mnogih drugih zemalja.

Arslan ne razumije da osnovni cilj obrazovanja kojeg je on dobio i kojeg svako dobiva nije da neznaje pretvori u znaje vec da prazan um zamjeni sa otvornim umom sto nazalost se nije desilo.
Biti Obrazovan Arslane ne znaci samo pomagat druge, kroz donaciju para vec sprecavat i otklanjat uzroke zla. A osnovno zlo danasnje je prvenstveno rat i sukobi pod raznim izgovorima.

Kad je vodjen Vjetnamski rat mladi su izlazili na ulice ne da traze pare za vijetnamske stradalnike vec da zahtijevaju od svoji vlada da prestanu organizovat, vodit i sirit prljave ratove. Arslan ocito ne poznaje ni istoriju ni etiku ni surovu tradiciju jaceg.

Ne mozemo Arslane vise zaobilazit izvore zla, zivimo u epohi ratova ko u ludnici i imamo ojecaj da smo svi bolesnici is te kuce.
A jos gore kad otvorim vrata i podjem vani sretnem mladog Arslana,Halida... koja mi ide u susret in nosi u ruci novu ludjacku kosulju.

Ne treba biti nehuman i bez suosjecanja, covjeku se mora pomoci bez uvjetno, to nas izdvaja i razlikuje od zivotinja ali sve ima svoje prioritete i vrijeme.

Pomozimo prvo svim onima koji ce nastradat u buducnosti da se to ne desi jer krug zla i ratova nikad necemo drugacije prekinut. Za ove danas i nas je kasno ali za nasu djecu i za djecu Arslana i slicnih da ne bude kasno za njih.

Arslane Pozdrav i uci prave stvari... :)

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 21:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:

Pomozimo prvo svim onima koji ce nastradat u buducnosti da se to ne desi jer krug zla i ratova nikad necemo drugacije prekinut.

Druže iznenadio si me ovom rečenicom.
Rat i zlo kao mir i dobročinstvo su dio ljudske prirode.Takvi smo odkako smo prohodalali na dvije noge.Nemoj mi reći da zaista vjeruješ da je to dvoje moguće izbrisati iz ljudske svijesti ili kako ti naivno kažeš prekinuti? :)

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
apokalipto je napisao:
Timotic je napisao:

Upoznao sam nekolicinu Sirijaca u svom gradu.Ti su došli čim se zapucalo.Momci od 20-tak kusur godina,ne žele da ratuju.Pričali su mi o životu prije rata,uređenije i bogatije društvo od našeg.Naravno Sirija ima(imala je) 20-kurus miliona stanovnika mora biti sirotinje ali većina je živjela poprilično dobro.

Ajde, pričao si sa Sirijcima? Uređenije i bogatije društvo od našeg?
Čim se vi drogirate, je l jeftino? Dajte i nama malo, ybt...

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 22:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2015, 07:30
Jesu imali wc u kuci, ili su isli iza kuce?

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 22:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Da li pischaju s praga

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nećete vjerovati imaju i wc.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2015, 22:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Je l' imaju duge kose, je l' traperice nose? Vjeruju l' u Boga, da l' uzimaju droga?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]