banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 05:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 90  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Feb 2014, 00:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Forty Two je napisao:
@ozna
ti daješ dokument iz 2007 a ja iz 2013

Mozes li mi tacno reci na onom dokumentu na kojoj stranici dokumenta se govori o strukturi vlasnistva

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 00:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
manitu uci da svira je napisao:
Sve te parole lijepo zvuce prijatelju ali u danasnjem svijetu vaze neki principi i koncepti kojima se moras prikloniti ako zelis trgovati, izvoziti, proizvoditi. I to je tako, suverinitet se postuje samo izmedju najvecih, a ni on nema bas mnogo smisla u svijetu koji je proizveden u zadnjih dvadeset godina. Ono sto si ti naveo kao politiku je otprilike samoizolacionizam i slican postoji jos na Kubi i u jos par zemalja. Cak se i Kina otvorila. Ne da mi se sad kucati, siroko je, no moras poceti od osnovne definicije - sta drzava jeste, sta je cini i koje su njene obaveze. Nekada je ta definicija sadrzala teritoriju, ustav i stanovnistvo. Danas obuhvata i blagostanje, vladavinu prava i sigurnost a svaka ova oblast ima desetine izracunivih varijabli. Po tim varijablama se izracunava index izgradjenosti ili propalosti drzave, on odredjuje investicijsku politiku i ostale internacionalne transakcije itd...Siroko je da sad o tomer pisem...

Sve ja to razumijem a istina je uvijek negdje izmedju..dobro poentiras neke stvari,a u nekim se opet ne slazem..nastavit cemo nekada u buducnosti ovu raspravu na predvidjenoj temi kraj off-a....

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 00:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Na stranici 10 i 65 ako gledaš brojeve stranica na dokumentu (stranice 12 i 62 po pdf numeraciji)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 00:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V3XkWZtedAc[/youtube]

:lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 00:32 
Majstor
Majstor

Forty Two je napisao:
Na stranici 10 i 65 ako gledaš brojeve stranica na dokumentu (stranice 12 i 62 po pdf numeraciji)

Ne mogu nista da nadjem ,mozes li ovde da napises vlasnicku strukturu Njeftazikora koja pise tamo u tom dokumentu
kolko mi se cini da ovo nema veze sa njeftgazinkorom vec nekom drugom firmom ,njeftgazinkor svoj sajt ima na adresi http://www.neftegazincor.ru/

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 00:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
shakal je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V3XkWZtedAc[/youtube]

I još je lik bio sam :lol: Šta da ih je bilo više :confused2:

A vid' ćuke, jel' to drot poveo kućnog ljubimca? :lol: Ne liči da je dresiran :confused2:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 00:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
@ozna
Ne možeš se snaći u godišnjem izvještaju jedne kompanije, a kupovao bi akcije na NYSE :)
Piše da je Zarubežnjeft vlasnik 95% akcija Neftegazinkora.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 00:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ово је комедија, псовке и клетве к`о кад се посвађаш са комшијом због међе

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 00:42 
Majstor
Majstor

Forty Two je napisao:
@ozna
Ne možeš se snaći u godišnjem izvještaju jedne kompanije, a kupovao bi akcije na NYSE :)
Piše da je Zarubežnjeft vlasnik 95% akcija Neftegazinkora.

Ovo je ruski jezik tesko se snaci,a akcije NYSE je lako kupiti danas preko interneta,vec sam kupovao

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 00:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jedna za Slagera :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bLTlZ2Xgkuw[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 01:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Apr 2008, 22:28
@Manitu, dobra ti je spika, ali imas jedan kix u njojZi... :D

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 01:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Ma ovo je gluparija, kakvi protesti kakvi bakraci. I jos u izbornoj godini. Kakvo jefitno skupljanje politickih poena. Slusam onog Radoncica, kakvi poeni, kakve trice. :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 01:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
joj kad vidim da i Dubioza kolektiv poziva na proteste .. sto neko napisa " da hoce krenuti ovoj drzavi nabolje, samo da ne slusam njihove proljeve" .

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 01:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jedan komentar sa fejsa:

"Jebo mater kad gledam ove proteste tacno mi se pojaca osjecaj da je to sve u drugoj drzavi" :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 01:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
manitu uci da svira je napisao:
apokalipto je napisao:
Pa kako urediti drustvo...moras jednu grupu ljudi okupiti oko neke ideje i cilja jer bez toga nema kolektiviteta jel tako ? Ja vjerujem u nacionalno okupljanje i ne vjerujem u nadnacionalne tvorevine jer su se sve do sada urusile..To pogotovo mi znamo...sta je nacionalna politika ocu domaci proizvod da bude konkurentan pa i u prednosti nad stranim,ocu da je moj covjek zaposlen ne stranac,moje dijete da je zaposleno i da studira u svojoj drzavi i za svoju drzavu i svoj narod,ocu svoje zakone koji odgovaraju mom vidjenju svijeta a ne tamo nekog Britanca ili nekih Evropljana il sta znam...da je moja kultura dominantna,da se uvozi samo ono sto domace trziste ne moze da pokrije itd itd to je ta politika...a u kontaktu sa ostalima gledati prvo svoj interes pa i sa narodima koji su nam naklonjeniji...istocni narodi Rusi i ostali..a a to danas ne postoji sve je strano,sve je tudje i nista nase tu lezi nasa propast...

Sve te parole lijepo zvuce prijatelju ali u danasnjem svijetu vaze neki principi i koncepti kojima se moras prikloniti ako zelis trgovati, izvoziti, proizvoditi. I to je tako, suverinitet se postuje samo izmedju najvecih, a ni on nema bas mnogo smisla u svijetu koji je proizveden u zadnjih dvadeset godina. Ono sto si ti naveo kao politiku je otprilike samoizolacionizam i slican postoji jos na Kubi i u jos par zemalja. Cak se i Kina otvorila. Ne da mi se sad kucati, siroko je, no moras poceti od osnovne definicije - sta drzava jeste, sta je cini i koje su njene obaveze. Nekada je ta definicija sadrzala teritoriju, ustav i stanovnistvo. Danas obuhvata i blagostanje, vladavinu prava i sigurnost a svaka ova oblast ima desetine izracunivih varijabli. Po tim varijablama se izracunava index izgradjenosti ili propalosti drzave, on odredjuje investicijsku politiku i ostale internacionalne transakcije itd...Siroko je da sad o tomer pisem...

Nije tema al moram dodat na ovo nesto kratko.
Ma nije to ni samoizolacionizam sto ti kazes apokalipto to je jedno staro tradicionalno razmisljanje.

Razumije ja tebe, ti bi htio usicarit nesto lokalno ne dirat druge puno ..cccc joj joj. Oces svoj mali Sugar Candy Mountain.Eh moj Orvele ...

Brale moj dobre su ti namjere al ne ide to tako vise...
Zasto krupni kapital i svemocni bog aka tziste ne poznaje granice vec djeluje multinacionalno i globalno. Vec po odavno slamaju i krsu sve prepreke.
Gdje ne mogu milom tu dodje rano proljece, demokratija ili neka ljubicasta revolucija pa onda "austerity measures" ako neide onda marinci.
A ti bi htio da budes sretan idividualno. :)
Ili kako ti kazes da gradis svoju nacionalnu srecicu tu kod sebe da je tvojoj djecici dobro a druga susjedova jbg. sta im bude, nisi ti kriv sto su gladna, imaju losu srecu da su se rodila u nesretnoj lokaciji ili naciji. Nisi to reko jbg. al to slijedi iz tog konteksta.

Medjutim nemoj biti skroz bez nade, ne pije ni ovo manituovo vise vodu, ti njegovi principi i koncepti kojim se moras prikloniti!
To je stara sema i prica iz 19 i 20 vijeka, tj htio bi da upravljas drustvom u 21 vijeku sa ekonomskim darvinovim zakonima iz 18 i 19 nazalost sve teze i teze to ide, uskoro neci moci ici dalje uz sve krpljenje.
Mozda tunel nije tako dugacak... :)
Pozdrav. :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 06:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Brale moj, zvucis kao moj seoski pop. Pa ti vidi stas ;-)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 09:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Jel neko skontao zašto ona grupa UDARR ima isti naziv kao Kličkova partija? :D

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 09:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kakvo je danas stanje, ne mogu da docekam nove informacije sa terena

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 09:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
shakal je napisao:
Jedna za Slagera :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bLTlZ2Xgkuw[/youtube]

hvala 8) ..lajk!

posebno mi se sviđa ovaj stih "zaboravili su na borce,a naše drage sestre se saginju za esforce" :D ...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Протести су само добри да се избаци фрустрација, једино то може бити нека корист од демонстрација. Кад прође, опет ће све бити исто. Превише је компликовано да би се стање промијенило на тако једноставан начин. Ал занимљиво је за гледати ово у Босни, поготово што су демонстранти јуче направили паузу за ручак и кафу па су се послије вратили, бар тако новинари преносе.
Људима је догорило до ноката, и мијењали би нешто, само не знају како, изје*ани су са свих страна и како год окренеш, опет ће их је*ати.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 90  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]