shoole je napisao:
Око ових Бехарових лупетања "RS nije republika, mada se tako zove" и овог Шлагеровог "pojma nemam sta bih vise uopste mogao i pozeliti sa te nacionalne strane"... Људи, ово је 21. вијек, не постоје државе са државним атрибутима као у средњем вијеку.
Član 1.
Republika Srpska je jedinstven i nedjeljiv ustavnopravni entitet.Republika Srpska samostalno obavlja svoje ustavotvorne, zakonodavne, izvršne i sudske funkcije.
Republika Srpska je jedan od dva ravnopravna entiteta u Bosni i Hercegovini.
Srbi, Bošnjaci i Hrvati, kako konstitutivni narodi, Ostali i građani, ravnopravno i bez diskriminacije učestvuju u vršenju vlasti u Republici Srpskoj.
Opet ponavljam samo se drzimo cinjenica, Clan 1. Ustava RS je vise nego jasan.
Schlager je napisao:
ja se stvarno osjecam komotno ovdje,siguran sam da se ne bih nimalo komotnije osjecao ni da sam u Srbiji...sutra ustajem,sjecem badnjak (to se ni u jugoslaviji nije radilo tako javno i masovno),vracajuci se sa vikendice srce mi ko Rusija kad vidim da rijetko koja kuca nema istaknut Badnjak,navece na uranak,pa slavim svoj Bozic,Srpske Nove Godine se slave na nasim trgovima uz nasu muziku,tako je i na veseljima,svadbama,sad imamo i ove pasose bez vize,idem gdje mi padne na pamet,slobodno navijam za Srbiju u svim sportovima....pojma nemam sta bih vise uopste mogao i pozeliti sa te nacionalne strane....
Naravno bitno je da se svi osjecamo slobodno i komotno. Ja kao musliman se osjecam potpuno komotno u BL, takode u miru slavim Bajram, svake godine sve je bolje i komotnije. Redovno pratim reprezentaciju drzave u kojoj zivim, drzave ciji imam pasos i licnu kartu. U ovom gradu imam toliko prijatelja, sa kojim sam odrastao, svih nacionalnosti, intezivno se drzuimo, i svoju djecu odgajam na isti nacin. Nisam naucen da mrzim, niti cu ikada dopsutiti svojoj djeci da mrze.
Najveci problem sviju nas je nezaposlenost, bijeda, korupcija itd. Danas je 53% nezaposlenih, socijalna potrosacka korpa je 2 puta veca od prosjecene plate. To su sustinski problemi, ali pricom o nacionalistickim sranjima ti problemi su vec 17 god pod tepihom.