banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 13:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Jan 2012, 18:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Da sjećam se i ja toga jutra i postrojavanja sa novom zakletvom.Nije mi jasno kako neko nakon tolike obezglavljenosti može da kaže da je taj period produkt SANU i njihovog memoranduma.
A ovo sa Tuđmanom neću komentarisati.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 18:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
u tu zavjeru SANU vjeruju i jos ga pominju samo blentavi bakir hadziomerovic (u svakom dnevniku),i hrt propaganda...kamo srece da je to tacno i da smo imali odredjen ratni cilj,proglaseno ratno stanje i granice za koje se borimo

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 19:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Mislim da je najbitnije da se drzimo cinjenica, ali nazalost kod nas se koristi sve sem cinjenica.

1. RS je entitet u drzavi BiH, dok politicari ubjeduju narod da je RS drzava.

2. RS nije republika, mada se tako zove, nego ustavno/pravno entitet u drzavi BiH.

3. BiH nije drzavna zajednica, kao sto Lemi tvrdi na svakome cosku.

4. Kompeltan politicki i vojni vrh RS, je osuden ili opstuzen za razne zlocine ukljucujuci i genocid. Preko 1000 godina zatvora su kazne izrecene tvorcima RS.

Bez obzira na sve, ja kao gradanin koji zivi ovom djelu BiH koji se zove RS postujem ovaj praznik, ali svakako mislim da smo prije svega duzni da se drzimo cinjenica.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 19:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
бехару прљаш тему,ваљда си свјестан тога.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 19:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2009, 08:16
Banjalucki_Behar je napisao:
Mislim da je najbitnije da se drzimo cinjenica, ali nazalost kod nas se koristi sve sem cinjenica.

2. RS nije republika, mada se tako zove, nego ustavno/pravno entitet u drzavi BiH.

4. Kompeltan politicki i vojni vrh RS, je osuden ili opstuzen za razne zlocine ukljucujuci i genocid. Preko 1000 godina zatvora su kazne izrecene tvorcima RS.

Bez obzira na sve, ja kao gradanin koji zivi ovom djelu BiH koji se zove RS postujem ovaj praznik, ali svakako mislim da smo prije svega duzni da se drzimo cinjenica.

.l.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=56nQAkfR8E8[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 20:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Po mom skromnom misljenju,najveci izazov nase Republike Srpske na njen 20 rodjendan je sto nas ima jako malo kojima nije tijesno ovdje,mislim da nas nema ni 5%.....preko 95% otpada na one koji bi,ili da je ukinu,ili da bude nezavisna drzava...bice jako tesko na miran nacin pomiriti te dve krajnosti

ja se stvarno osjecam komotno ovdje,siguran sam da se ne bih nimalo komotnije osjecao ni da sam u Srbiji...sutra ustajem,sjecem badnjak (to se ni u jugoslaviji nije radilo tako javno i masovno),vracajuci se sa vikendice srce mi ko Rusija kad vidim da rijetko koja kuca nema istaknut Badnjak,navece na uranak,pa slavim svoj Bozic,Srpske Nove Godine se slave na nasim trgovima uz nasu muziku,tako je i na veseljima,svadbama,sad imamo i ove pasose bez vize,idem gdje mi padne na pamet,slobodno navijam za Srbiju u svim sportovima....pojma nemam sta bih vise uopste mogao i pozeliti sa te nacionalne strane.....

a sto kaze nas stokilas,od BiH uzmemo sto nam treba,kao recimo Premijer ligu u fudbalu koja je zanimljivija nego nasa RS ako nekad dodje do razdvajanja i nezavisnosti 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 20:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
ja se stvarno osjecam komotno ovdje,siguran sam da se ne bih nimalo komotnije osjecao ni da sam u Srbiji

Tako je,kako me ne veseli ukidanje RS tako i našu svijetlu budućnost ne vidim pripajanjem Srbiji.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Око ових Бехарових лупетања "RS nije republika, mada se tako zove" и овог Шлагеровог "pojma nemam sta bih vise uopste mogao i pozeliti sa te nacionalne strane"... Људи, ово је 21. вијек, не постоје државе са државним атрибутима као у средњем вијеку.

Република Српска није држава. Ево као примјер, Република Словенија је република, а и независна држава.

Република Српска има законодавну (Народна скупштина), извршну (Влада РС) и судску власт (од Уставног суда РС па наниже). То има и Словенија као независна држава.
Онда дође неко као Бехар и каже: "Да, али РС је ентитет у БиХ, постоје законодавна (Парламент БиХ), извршна (Савјет министара БиХ) и судска власт (Суд БиХ) на државном нивоу." Па шта? И изнад словеначке законодавне, извршне и судске власти постоје законодавна (Европски парламент), извршна (Европска комисија) и судска власт (Европски суд као и други наднационални судови) на нивоу Европске уније, а Словеније је чланица ЕУ.

РС нема свој новац, имамо КМ и монетарна политика се води у Сарајеву. Па шта? Ни Словенија нема свој новац (има евро) и њена монетарна политка се води у Бриселу.

РС нема војску. Шта има Словенија од тога што има своју војску? Као дио НАТО савеза, шта они могу радити аутономно? Нити се могу сами одбранити нити сами могу некога напасти. Сувише смо мали и ми и Словенци.

РС неке законе и прописе доноси сама, а неки закони и прописи су заједнички и доносе се у Сарајеву. Исто је и са Словенијом и Бриселом.

Овај степен самосталности и независности који има РС је сасвим примјерен за вријеме у коме живимо. Што каже Шлагер, још да добијемо репрезентацију и Бог да нас види!

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 20:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

sve si rekao....mnogi od drveta ne vide sumu,i u nekoj opterecosti Bosnom nisu ni svjesni sta mi sve imamo....ma imamo sve,samo nam fali jos malo vise pameti i svijesti da ovakav stepen drzavnosti,pa i nacionalnih sloboda, mi Srbi zapadno od Drine nismo imali nikad u istoriji.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
Око ових Бехарових лупетања "RS nije republika, mada se tako zove" и овог Шлагеровог "pojma nemam sta bih vise uopste mogao i pozeliti sa te nacionalne strane"... Људи, ово је 21. вијек, не постоје државе са државним атрибутима као у средњем вијеку.

Član 1.

Republika Srpska je jedinstven i nedjeljiv ustavnopravni entitet.

Republika Srpska samostalno obavlja svoje ustavotvorne, zakonodavne, izvršne i sudske funkcije.

Republika Srpska je jedan od dva ravnopravna entiteta u Bosni i Hercegovini.

Srbi, Bošnjaci i Hrvati, kako konstitutivni narodi, Ostali i građani, ravnopravno i bez diskriminacije učestvuju u vršenju vlasti u Republici Srpskoj.

Opet ponavljam samo se drzimo cinjenica, Clan 1. Ustava RS je vise nego jasan.

Schlager je napisao:
ja se stvarno osjecam komotno ovdje,siguran sam da se ne bih nimalo komotnije osjecao ni da sam u Srbiji...sutra ustajem,sjecem badnjak (to se ni u jugoslaviji nije radilo tako javno i masovno),vracajuci se sa vikendice srce mi ko Rusija kad vidim da rijetko koja kuca nema istaknut Badnjak,navece na uranak,pa slavim svoj Bozic,Srpske Nove Godine se slave na nasim trgovima uz nasu muziku,tako je i na veseljima,svadbama,sad imamo i ove pasose bez vize,idem gdje mi padne na pamet,slobodno navijam za Srbiju u svim sportovima....pojma nemam sta bih vise uopste mogao i pozeliti sa te nacionalne strane....

Naravno bitno je da se svi osjecamo slobodno i komotno. Ja kao musliman se osjecam potpuno komotno u BL, takode u miru slavim Bajram, svake godine sve je bolje i komotnije. Redovno pratim reprezentaciju drzave u kojoj zivim, drzave ciji imam pasos i licnu kartu. U ovom gradu imam toliko prijatelja, sa kojim sam odrastao, svih nacionalnosti, intezivno se drzuimo, i svoju djecu odgajam na isti nacin. Nisam naucen da mrzim, niti cu ikada dopsutiti svojoj djeci da mrze.
Najveci problem sviju nas je nezaposlenost, bijeda, korupcija itd. Danas je 53% nezaposlenih, socijalna potrosacka korpa je 2 puta veca od prosjecene plate. To su sustinski problemi, ali pricom o nacionalistickim sranjima ti problemi su vec 17 god pod tepihom.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 21:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

I treba u miru da slavis Bajram ,i uvijek cu se zalagati za to tvoje pravo u Republici Srpskoj.Toliko je malo Bosnjaka ostalo u Banjaluci,da me vec pocinje nervirati kad ih neko vrijedja. Nije to lijepo u sredini koja je preko 90% srpska.
Sto bi Njegos rekao "hrabrost je braniti sebe od drugoga,a cojstvo braniti drugoga od sebe"

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18

Ti nemozes 2 dana da nelupis kakvu glupost a ovdje si ih bas nalupao blago tebi

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
I treba u miru da slavis Bajram ,i uvijek cu se zalagati za to tvoje pravo u Republici Srpskoj.Toliko je malo Bosnjaka ostalo u Banjaluci,da me vec pocinje nervirati kad ih neko vrijedja. Nije to lijepo u sredini koja je preko 90% srpska.
Sto bi Njegos rekao "hrabrost je braniti sebe od drugoga,a cojstvo braniti drugoga od sebe"

Naravno. Lako je biti "veliki" Srbin u Banjaluci, kao sto je lako biti "veliki" Musliman u Sarajevu, a ja znam kako je biti Musliman u Banjaluci, a ista stvar je sa Srbima u Sarajevu. Medutim ja sam mogao da zivim u Sarajevu, kao i Europi. Ali ja sam izabrao da svoju djecu dovedem na rodnu grudu. Ovo je moj grad, tu mi paredjedovi rodeni, i sigurno najljepsi na svijetu :D A zasigurno je u ovim vremenima najteze biti covjek, a hvala Bogu i te vrste ima :)

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 22:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Meni ponekad žao što nisam musliman....Jer bi onda ovde na forumu tako epski trollovao....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Najveci problem sviju nas je nezaposlenost, bijeda, korupcija itd.

...корупција, правопис, итд

Бехар, мани се цитирања Устава! И ја сам фино написао да РС није држава, прочитај. Али ти не реагујеш на остатак поста него се бавиш копирањем.

Копирање чланова Устава није полемисање. Шта сад ја треба да ископирам чланове Устава СФРЈ из 1974. који говоре о "праву народа на самоопредељење до отцепљења"? И то је чињеница, Бехар. Чињеница коју су игнорисали многи почетком деведесетих.

И гдје би нас довело то цитирање разних Устава и да ли је то полемика?

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 22:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Jer bi onda ovde na forumu tako epski trollovao....
:lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 23:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Schlager je napisao:
sve si rekao....mnogi od drveta ne vide sumu,i u nekoj opterecosti Bosnom nisu ni svjesni sta mi sve imamo....ma imamo sve,samo nam fali jos malo vise pameti i svijesti da ovakav stepen drzavnosti,pa i nacionalnih sloboda, mi Srbi zapadno od Drine nismo imali nikad u istoriji.

Видјех на Дневнику најновију небулозу око поштанске марке за 20 година РС... Шта рећи?!?

Елем од стоке се треба одвојити СВИМ средствима. Онда фино узети кредит ЕБРД-а, организовати радне акције, шта год, подићи зид између РС и Боснакистана, бодљикаву жицу, поставити минска поља и снајперисте да пуцају на сваког ко из Боснакистана покуша да уђе, без питања и без упозорења. Да пуца да убије.
На граничним прелазима направити посебну траку за све оне који улазе са Боснакистанским таблицама. Обавезно их све провести кроз рендген, сваки пут, кола детаљно претраживати, свим доступним техничким средствима...

И мирна бивша Босна. Јер како рекох, стока разумије само батину...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 23:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2011, 15:35
Браћо и сестре уочи Бадњег дана,рећи ћу само једно, ми као народ имамо право надати се независности наше светиње Републике Српске,јер једноставно колико год се овај провокатор осјећао комотно,припадници српског народа се ни најмање комотно не осјећају у Федерацији,цркве се лупај,гробови и крстови се изврћу,старице се кољу,дједови сикирама нападају,сије се страх,дакле просто и јасно други дио бих нас не жели,не видим зашто онда ми као народ не би добили и званичну независност, јер не тражимо ништа нереално,ништа туђе,тражимо заштиту свог дијела свете земље,оно за шта су наши очеви гинули,наши најбољи синови остављали дијелове тијела, оно што се није звало ништа друго осим борба за слободу нашег народа,јер муслимани су по природи народ који је створен да би зарад вјере убијао и уклањао све неистомишљенике. До 9. јануара толико, замолио би модерацију да обрати пажњу на тзв. провокаторе,ова тема треба бит посвећена некој финој дискусији у којој ћемо нашо отаџбини захвалити на ових 20 година очувања идентитета,наравно живи се тешко,проблема брдо, незапосленост велика,примања никаква,оставимо се додиковаца,босићеваца,иванића, дајмо овој теми сву ону љепоту и важност коју је наша отаџбина дала нама и даваће у будућности,а страначке и политичке размирице на другим темама нек се воде.

ЖИВЈЕЛА И ВЈЕЧНА НАМ БИЛА,ЧУВАЈМО ЈЕ И БРАНИМО ОД СВАКОГ НЕПРИЈАТЕЉА!

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2012, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
TOOO BRATE SRBINE!!! :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 730 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]