banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 16:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 852 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 43  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 14:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
Banja Luka: Djeca plaćaju 'porez na visinu'!

Banjalučki klinci koji se žele osvježiti u gradskom komplesu bazena "Akvana", a pritom su viši od svojih vršnjaka, pri ulasku u bazene prinuđeni su plaćati porez na svoju visinu, piše banjalučki "Fokus".

Vjerovali ili ne, uprava "Akvane" mališane ne razlikuje od starijih po strarosnoj granci, kao što je slučaj u ostatku svijeta, već po - visini. Tako maloljetnici uzrasta do 150 centimetara zadovoljstvo kupanja plaćaju nešto više od pola cijene ulaznice odnosno četiri i pol KM, dok oni koji su makar za centimetar viši od jedan i pol metar plaćaju punu kartu kao i odrasli, a koja iznosi sedam maraka.

Direktorica "Akvane", Vanja Spremo, kaže da u upravi nisu sretni ovakvim potezom, ali da nisu imali izbora, jer djeca dolaze bez legitimacija pa njihovu starost nije bilo moguće odrediti. Ima, kaže, i zloupotreba.

- Nemoguće je odrediti koliko dijete ima godina, pa smo kao kriterij uveli visinu. Istina, to koriste mnogi stariji sugrađani, koji izgledaju mlađe, a niskog su uzrasta.

- U takvim situacijama naše radnice na ulazu procjenjuju koliko je netko star pa na osnovu toga naplaćuju kartu za dijete ili za odrasle - kaže Spremo ne objašnjavajući kako je za odrasle bez dokumenata moguće procijeniti starost, dok za djecu nije.

Naglašava kako će se ovo pitanje uskoro naći na sjednici Upravnog odbora koji određuje poslovnu politiku. Ishod bi lako mogao biti da se cijene za djecu, kojih je na bazenima najviše, izjednače s onima za odrasle.

Nada Grahovac, ombdusmenka nije krila iznenađenje ovom informacijom.

- Nikada nam se nitko nije obratio po tom pitanju. Ne mogu reći radi li seo povredama prava djece dok ne dobijem službeni odgovor od uprave "Akvane". Morat će objasniti na osnovu čega su uveli takvu granicu - poručila je Nada Grahovac uz obećanje službenog stava čim ispita situaciju na terenu.

Cijena cjelodnevne karte za "nisku djecu" je ista kao i za stare preko 65 godina života i iznosi četiri i pol marke. Toliko košta i poslijepodnevna karta za odrasle, koji za cijeli dan kupanja moraju izdvojiti sedam maraka, što podrazumijeva i iznajmljivanje opreme i korištenje sportskih terena.

Na*ebali su ako Kinezi kupe Fokus. :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 16:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
pa ovo sto se radi na ulazu u akvanu je vise nego skandalozno...zar zbog obicne serpe u kojoj je bio sataras i posude u kojo su bile punjene paprike da me ne puste na bazen.sramota......jebu na stranu,ali na sta bi to licilo da raja nosi klopu na bazen ,i ispiraju usta u istom .tu od mrva i bakterija se ne bi moglo plivati.ko nema love eno mu crni ili zeleni vir pa nek tamo przni i zvalji cetvrt kruha i pastetu.osoblje akvane je vise nego
profesionalno...neki dan nije mi se dalo ici iz vode pa se na hinjaka popisam ,kad eto ti jedne sluzbenice nosi toalet papir te me ljubazno zamoli ako budem imao namjeru kakiti da mi se nadje pri ruci...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 16:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Citiraj:
ali na sta bi to licilo da raja nosi klopu na bazen ,i ispiraju usta u istom .

Pa da nema restoran na bazeno to bi i bilo razumljivo...
Sto se tice tih zabrana,za hranu je i OK ali da nedaju da se unosi voda to je vec :roll:

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 17:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Ne vjerujem da bi neko sad nosio sarmu i punjene paprike! :roll:
U čemu je problem ponijeti sendvič, pa neću ga u bazenu jesti, niti prati zube u istom!!!
U čemu je razlika što ponesem od kuće sendvič i pojedem ga, ili kupila sendvič i pojela ga na bazenu!!!???
Razlika je, što ja mogu napraviti sebi sendvič za 1KM, ili manje, a ovamo bih dala najmanje duplo više!

Meni je to bezze, ali i to se da riješiti ne odlaskom i to je to!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 17:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
Citiraj:
pa ovo sto se radi na ulazu u akvanu je vise nego skandalozno...zar zbog obicne serpe u kojoj je bio sataras i posude u kojo su bile punjene paprike da me ne puste na bazen.sramota......jebu na stranu,ali na sta bi to licilo da raja nosi klopu na bazen ,i ispiraju usta u istom .tu od mrva i bakterija se ne bi moglo plivati.ko nema love eno mu crni ili zeleni vir pa nek tamo przni i zvalji cetvrt kruha i pastetu.osoblje akvane je vise nego profesionalno...

pa ne vjerujem da ljudi jedu u bazenu, tako da samim tim ne mogu ni da mrve u isti. a sto se tice ispiranja usta, znaci ovi koji kupe hranu na bazenu, tj jedu gore u restoranu, oni plivaju zatvorenih usta?

Citiraj:
neki dan nije mi se dalo ici iz vode pa se na hinjaka popisam ,kad eto ti jedne sluzbenice nosi toalet papir te me ljubazno zamoli ako budem imao namjeru kakiti da mi se nadje pri ruci...

da, potpuno si u pravu, 'ispiranje usta' je apsolutno nehigijenski.

Citiraj:
Pa da nema restoran na bazeno to bi i bilo razumljivo...
Sto se tice tih zabrana,za hranu je i OK ali da nedaju da se unosi voda to je vec

mislim da ni za hranu ne moze biti ok kad naplacuju sendvic od cajne 2,40. takav isti u dioni 1,20. e sad, ja razumijem da je skuplje malo, ali duplo...da su cijene prihvatljive bilo bi u redu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Vuk_samotnjak je napisao:
F.I. je napisao:
Reci mi kako je tamo?
Planiram da idem, pa ne znam šta me može dočekati.

Neznam kakvi su tvoji prohtjevi, meni licno nije lose ima puno mjesta volja ti u sumu imas sto i klupe mozes paliti rostilj ili nesto na raznju, volja ti na sunce ispod suncobrana, volja ti sjediti u kafani velika piva 2 KM :D Poceo je praviti i neke bungalove a mozes i kampovati ako te volja ta zabava kosta 5KM. Naravno radnim danom je manja guzva nego vikendom. Mislim da se isplati otici. Ako ides preko Omarske nemas makadama preko Majdana ima makadama jedno 2-3 km.

E je l se plaća 5 maraka za kamp i 3 za ulaz il je sve uključeno u 5 maraka? Ja kontam otići na par dana.... Nisam bila 2 god, čula sam da sad prave i te bungalove... Kakva je hrana u restoranu? Ima li ljudi što kampuju?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@autohton:
Tek sad pročitah ovo gore... Pa kad su tako profesionalni što se ne napravi crveno oko tebe kad se popišaš? Tako je u drugim zemljama... Čuj ako neko nema para nek ne ide na bazen... Iz principa neću da jedem njihovu hranu.... Btw, bolje mrvice hljeba na travi nego nečije pišanje u bazen... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 18:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
Tako nekako EiLeen...tako nekako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 21:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Po meni je pretjerana zabrana unosenja sendvica i vode. Nece niko rostilj raspaliti, peceno pile donijeti, supu, sarmu i ostalo....Pretjeruju..7 KM ulaz plus min 2 sendvica (ako ce ostati cijeli dan) plus litra vode...Banjaluka je to a ne svetska metropola gdje kupovna moc ljudi toliko dobra da se tako nesto moze priustiti. Ma bezveze...

Off Topic: Ako mogu kriticari da mi kazu, sta fali banjaluckim curama?? Kad vec govorite kako su cure loseg izgleda?? Al' ajde...da ne sirim polemiku, nije joj ovde mjesto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 21:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Nisma jos bio u aquani ali cuo sam dosta razlicitih prica, ali ono u sto sam 100% siguran je to da mi tamo trba minimalno 16 KM (karta i nesto sitno da jedem i popijem) a to je stvarno punoooooooooo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 01:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
Ja iz inata necu uci u tu "akvanu" sve dok ne pojeftine barem DUPLO, pa makar nikada ni ne usao !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 08:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Cuo sam da ce u Laktasima karta kostati 4KM...

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 09:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Avg 2003, 10:10
Pa preskocis ogradu,i ne platis!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 14:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Cuo sam da ce u Laktasima karta kostati 4KM...

Koliko je meni poznato ( iz provjerenih izvora) karta će koštati 3 KM.

Iz zajebancije počela je da kruži i priča kako će angažirati jednog prevoznika koji će imati liniju Aquana - Bazen Laktaši, te da će besplatno prevoziti. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 14:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Rakun_Slavko je napisao:
Da li zna neko tacno od koliko sati je ulaz 4 KM od 16:00 ili od 16:30?

Od 16h.
Tako je meni rečeno,
Ako su lagali mene i ja lažem vas...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 15:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Rakun_Slavko je napisao:
Da li zna neko tacno od koliko sati je ulaz 4 KM od 16:00 ili od 16:30?

Tacno od 16:00h imaju kamere i nemoze se uci ni sekund ranije po snizenoj cijeni.

EiLeen je napisao:
E je l se plaća 5 maraka za kamp i 3 za ulaz il je sve uključeno u 5 maraka?

Prosle godine je sve bilo 5KM i ulaz i kamp

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hvala!! Evo, kupila sam šator, samo da me kiša ne uhvati... :D :iconbiggrin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 17:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
EiLeen je napisao:
Hvala!! Evo, kupila sam šator, samo da me kiša ne uhvati... :D :iconbiggrin:

gdje si kupila sator...kakav je ....koliko para, mjesta...???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2007, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mali šator, nadasve nekvalitetan u Tropicu za 23 marke. Mogu stat 2 osobe, onaj iglo fazon... Al baš me briga, ako me ne uhvati kiša, neće mi sigurno biti hladno... A ponijeću vreću i robe...
@Walter: ako se pronalaziš u :3some: onda si uvijek dobrodošao... :iconbiggrin:

Vrh

Tema posta: hmm..
PostPoslato: 29 Jun 2007, 01:12 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2005, 19:07
hmm...svakakvih pricica o toj akvani...

ali ja kontam da je bas bas glupo ovo sto se tice visine i djece...
bas morbidno...a btw. odkuda djeci legitimacija,
licne karte nemaju...a pasos jos manje....jedino rodni list da plastificiraju i nose sasobom!!!
zato bi bilo dobro da kod nas djeca dobiju od skole
legitimaciju da su ucenici (sa slikom, sokla koja se pohadja i razred)...kao sto se to radi u normalnim zemljama,
sa njim se mogu onda razlicite stvari, od kupovine mjesecne karte, do ne znam ti ni ja...
ali jos nesto...
za djecu bi trebalo da se napravi fazon da mogu preko ljeta da
koriste pojeftinjeno: gradski prevoz, zatim ulaz na bazene,
nuditi im odredjene kurseve "fudbal, karate, engleski...bla bla bla"
kao probu..satro probni kurs..probni trening,.., 5 puta posjeta kina, 2 puta pozorista, i tako te glupost... a to se sve na zapadu radi sa jednom karticom
koju djeca na pocetku ljetnog raspusta mogu da kupe, sa tom karticom imaju onda pravo da se voze busom, bazen (bas jeftino), 5 pretstava kina, bla bla bla, tim jebiga grad motivise djecu da nesto rade, tj. imaju mogucnost da isprobaju nesto, da se gotive koliko toliko, i normalo da ne kosta puno...cijena jedne takve kartice je oko 50-60 evra, u trajanju ljetnog raspusta...to ne bi bilo lose... samo grad sklopi uguvore sa par tih firmi i to je to...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 852 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 43  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]