banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 04:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Apr 2020, 17:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
filozof sa vrbasa je napisao:
A 5% svjetske populacije ima para, koliko ostalih 95% skupa.

Hoću nazad komunizam i radničko samoupravljanje!!!

File, ako se ne varam to prvo nikad nije postojalo a ovo drugo cuo sam da isto nije islo.
Gdje ces covjece... ne izlazi!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 18:33 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
Bome, Fitnes centri ce dobro da nagrabuse od korone, pitanje je kad ce njih pustiti u rad

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 18:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Al zato kad im dozvole rad biće prepune fitnes sale utovljenim građanima nakon kućnog karantina

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 18:44 
Majstor
Majstor

A za te dozove ce se nacekati bas, tako mi se cini

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 18:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Nakon popijene 3 pive na klupama sa kumom i burazom, konacno osjecam da se vracamo u normalu. Izludismo vise po kucama.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 18:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ozrenx je napisao:
A za te dozove ce se nacekati bas, tako mi se cini

Pa vjerovatno ce kafane i teretane zadnje otvarati, sto je i razumljivo. Ne vjerujem da ce prije juna ili najranije sredinom maja.
Bas sam se nesto cuo sa ljudima u dalmaciji, oni planiraju sezonu od 1 juna za domace, a oko 20og za strance. Da li je to optimisticno, ne znam, ali imaju valjda neke informacije.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 19:00 
Majstor
Majstor

Mogle bi kafane ranije od teretana da se otvore, tipa baste da rade..tako nesto, a teretane su bas kriticna mjesta...ne znam, sve mi djeluje da nema Fitnes centara jos 2 mjeseca

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mnogi jos ne kapiraju da puno toga nece biti kao sto je bilo prije.

Ko razmislja unaprijed bit ce spreman na promijene u novoj biznis realnosti, ovi sto cekaju da nastave gdje su stali ....welcome!!

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 19:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2015, 22:20
Samo teske budale se mogu baviti bilo kakvim prognozama u ovoj situaciji.

Bas me zanima kako se to prave te prognoze kad znamo kako se virus siri i prenosi?

Mozes npr. 1. maja doci u situaciju da imas dnevno po 4-5 stvarno zarazenih u RS, ti otvoris vecinu stvari i opet bukne sve i ispocetka opet...

Jedina prognoza koja se moze dati i koja je realna, to je da ce se stvari vratiti u potpunu normalu 15-30 dana nakon sto vise niko ne bude zarazen u citavoj drzavi u rasponu od 7-10 dana.

Sve ostalo je zajebancija i roza prognoza.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 19:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Prije Djurdjevdana nece sigurno kafane biti otvorene.
Ali po meni bi trebalo pustiti da rade i butici koji nisu u TC, oni koji imaju samostalne ulaze spolja, ali da se postuje red kao u prodavnicama sa prehranom, takodje frizerima, pod uslovom da je dopusteno da u salonu moze istovremeno biti 1 frizer i samo 1 musterija, naravno sa maskama, rukavicama... kako to vec ide. Isto u kozmetickim salonima. Uz pojacanu kontrolu svakog dana.
Na taj nacin ce i ti ljudi ostvariti prihod, i drzavi ce biti lakse koliko toliko, i uopste ce se moci taj krug opet da zavrti, a mislim da to ne bi uticalo na sirenje virusa nista vise od ove price sa prodavnicama prehrane, bijele tehnike, apotekama, bankama..

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 19:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

LDA212 je napisao:
Samo teske budale se mogu baviti bilo kakvim prognozama u ovoj situaciji.

Bas me zanima kako se to prave te prognoze kad znamo kako se virus siri i prenosi?

Mozes npr. 1. maja doci u situaciju da imas dnevno po 4-5 stvarno zarazenih u RS, ti otvoris vecinu stvari i opet bukne sve i ispocetka opet...

Jedina prognoza koja se moze dati i koja je realna, to je da ce se stvari vratiti u potpunu normalu 15-30 dana nakon sto vise niko ne bude zarazen u citavoj drzavi u rasponu od 7-10 dana.

Sve ostalo je zajebancija i roza prognoza.

Najveci je problem ako se stvari vrate u "normalu"!!
Brale.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 19:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Jeste optimisti u pm...

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 19:27 
Majstor
Majstor

Dobro je Sokrate :)

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 19:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Lolly mangup je napisao:
Prije Djurdjevdana nece sigurno kafane biti otvorene.
Ali po meni bi trebalo pustiti da rade i butici koji nisu u TC, oni koji imaju samostalne ulaze spolja, ali da se postuje red kao u prodavnicama sa prehranom, takodje frizerima, pod uslovom da je dopusteno da u salonu moze istovremeno biti 1 frizer i samo 1 musterija, naravno sa maskama, rukavicama... kako to vec ide. Isto u kozmetickim salonima. Uz pojacanu kontrolu svakog dana.
Na taj nacin ce i ti ljudi ostvariti prihod, i drzavi ce biti lakse koliko toliko, i uopste ce se moci taj krug opet da zavrti, a mislim da to ne bi uticalo na sirenje virusa nista vise od ove price sa prodavnicama prehrane, bijele tehnike, apotekama, bankama..

Mislim da kozmeticki saloni, frizerske i druge usluge, gdje dolazi do fizickog kontakta, trebaju najkasnije da se aktiviraju... debelo poslije kafana.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 19:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Danchi je napisao:
Jeste optimisti u pm...

Pa na cemu ti zasnivas svoj optimizam? Ja nisam ni optimista, a ni pesimista u ovoj situaciji, nego realno sagledavam stvari.

Ni politicari nece moci svakih 10 dana govoriti narodu "naredne 2 sedmice su kljucne", a to rade vec 20 dana. Narodu popusta koncentracija, sve vise i vise je ljudi na ulicama. Treba reci realno kako jeste.

Jbg. takva je situacija, ali svako normalan gleda da spasi sto vise zivota u ovoj situaciji, zar ima nesto vaznije od toga?

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 19:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Razumijem, ali opet mislim uz dobre mjere zastite da je to moguce.
Opet kazem, to je moje licno misljenje.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 19:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ti stvarno mislis da bi bilo ko normalan isao u butike u ovoj situaciji?

Ajde razmisli malo.

80% ljudi obicno proba nesto prije kupovine, a od onih koji probaju nesto, svaki peti zapravo kupi to. Znaci svaki put kad neko dodje u butik da proba nesto, morala bi svaka odjeca i obuca da se dezinfekuje i slicno.

Kakvi crni butici i bilo sta slicno, to se zadnje otvara kad i frizerski saloni i slicno.

Neozbiljno je razmisljati o tim stvarima u ovoj situaciji, cak i glupo. RS moze da kontrolise situaciju dok god se prikazuje ovakav broj zarazenih, kod nas kad bi dnevno bilo 100-200 komada svaki, veoma brzo bi situacija bila kriticna jer imamo izuzetno mali broj respiratora.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 19:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
skeva je napisao:
Mislim da kozmeticki saloni, frizerske i druge usluge, gdje dolazi do fizickog kontakta, trebaju najkasnije da se aktiviraju... debelo poslije kafana.

Kafane treba ostaviti trajno zatvorene 8)

LDA212 je napisao:

Pa na cemu ti zasnivas svoj optimizam? Ja nisam ni optimista, a ni pesimista u ovoj situaciji, nego realno sagledavam stvari.

Ni politicari nece moci svakih 10 dana govoriti narodu "naredne 2 sedmice su kljucne", a to rade vec 20 dana. Narodu popusta koncentracija, sve vise i vise je ljudi na ulicama. Treba reci realno kako jeste.

Jbg. takva je situacija, ali svako normalan gleda da spasi sto vise zivota u ovoj situaciji, zar ima nesto vaznije od toga?

Sve u prirodi ima svoj ciklus, početak, vrhunac i kraj, tako i ovo, ove mjere mogu samo taj kraj ubrzati ili spasiti još života. Nije došao smak svijeta, nemojte to tako apokaliptično gledati. Živi bili pa vidjeli. Nadam se da sam u pravu. :D

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 19:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Moze se kupovati i bez probavanja.
Prva ja nikad nista ne probavam, osim obuce. Al dobro

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2020, 19:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@Danchi

Bas tako, sve ima pocetak, vrhunac i kraj. Problem je samo sto se ovde ne zna kad je vrhunac. Mozda je vec bio, a mozda tek bude.

Naravno da nije smak svijeta, ali fakat je da mladi ljudi takodje umiru. Mada opet to nije glavni problem, problem je sirenje bolesti, npr. ako se u jednom mjesecu zarazi 500 ljudi kojima treba respirator, a ti imas npr. 100 respiratora, znaci da ce ti 400 ljudi sigurno preminuti jer im nisi mogao pomoci.

A ako ti se tih 500 zarazi u 4 mjeseca (po 125 svaki mjesec), onda ces od tih 400 spasiti bar polovinu jer je oko 50% smrtnost onih koji zavrse na respiratoru.

A ako ti mislis da 200 zivota npr. nije puno, to je vec do tebe.

E sad to prebaci na neke vece drzave, pogledas da je Italija ostala bez slobodnih respiratora kao i Spanija, zato je i onakva smrtnost. To pokusavaju da sprece Republika Srpska, Srbija, kao i sve drzave na svijetu.

Niko nije spreman za ovo jer niko nema dovoljan broj respiratora ako se rasiri drasticno broj zarazenih.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]