banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 23:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Apr 2020, 12:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Dobro zvuci.

Nego federacija nabavila testove, sad ce im se poduplati broj registrovanih vjerujem.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 12:04 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
The_new_Statesman je napisao:
Austrija bi mogla biti obrazac i za RS jer je su slicne mjere uvodjene prilicno istovremeno.

Rs je cak bila ispred, ali mi smo imali problem sa povratkom gastosa, djelimicnom nedisciplinom i zato smo u zaostatku, inace mi smo orvi krenula sa mjerama u blizem i daljem okruzenju...

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 12:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da li je bilo gradova pod totalnim karantinom?
Niko ne kaze da su mjere iste i istovremene, samo da su tu negdje na slicnom nivou.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 12:13 
Bič božji
Bič božji

Nemam pojma na sta mislis kad kazes totalni karantin, mislis totalnu zabranu kretanja, pa ovdje koliko znam toga nije bilo, Srbija ima nesto slicno tome ali opet postoji i vremensko ogranicenje, tipa vikend i slicno...
Sem italije mislim da ni jedna drzava nije povukla tako tezak potez bar ovdje u Evropi...

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 12:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa recimo ono sto su pricali da ce se dici barikade oko Banjaluke. Takvih je bilo po Austriji.
Uopste ne govorim o tome ko je bolji, brzi i sl. Sve i da hocemo, mjere ne mogu biti u potpunosti istovjetne.

Ali da je slicno, slicno je.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 12:27 
Bič božji
Bič božji

Pa juce recimo nisi mogao napustiti teritoriju grada, znaci nista Pd, Laktasi itd itd...

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 12:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovde je bilo gradova koji su bili po tri sedmice pod takvim rezimom. Rampa i nema mrdanja.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 12:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kad smo kod toga, u tim nekim gradovima kojima su juce dignute rampe ima dosta nasih sezonaca koji ce bukvalno danas/sutra krenuti put rodne grude. Ali mislim da je receno da ce ih sve testirati pre izlaska i podatke poslati u maticne zemlje.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
despot777 je napisao:
I to je srpski, samo zapadna varijanta...

Заправо, итекако српски текст... Сви мјесеци написани на српском језику, лијепо за прочитати :D
Kad smo kod toga, u tim nekim gradovima kojima su juce dignute rampe ima dosta nasih sezonaca koji ce bukvalno danas/sutra krenuti put rodne grude. Ali mislim da je receno da ce ih sve testirati pre izlaska i podatke poslati u maticne zemlje.

Ето им карантина, таман ће изаћи пред 1. мај :lol: Баш ме занима како ће то изгледати за празнике... А вјерујем да има оних који и нису информисани да их овдје чека 14 дана "притвора" или да мисле да се могу извући... Ипак, итекако могу, само прођу кроз федерацију. Не мора се све преко Градишке, па ја.

Што се тиче https://www.worldometers.info/, још је почетак дана, њега ваља гледати тек на крају кад стигу скомплет подаци из свих држава. Ево већ је подоста више црвених и жутих поља него што је на слици коју је поставио despot777 прошлу страницу. А и код нас је до сад био викенд, 100-њак тестова дневно, тако да је разумно очекивати мањи број откривених. Али мислим да већ мјере дају резултате, тако да свједочимо паду броја заражених дневно :D . Смрти ће још бити, али надам се да неће ни то на крају прећи 40-50.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
despot777 je napisao:
Takoe!

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Evo prvi put napravise fajront na Borcevom pomocnom. Do sada je uvijek bilo ljudi, sutali loptu, i solidno djece, ali nisu ih dirali do danas.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 13:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Neznam otkud vam utisak da se kod nas puno više testira. Ne znam za zadnjih par dana, ali presjek sa 02.04.

RS - 1999

FBIH - 2056 (03.04.)

Tu je to negdje. Možda jeste sad više kod nas ali nije duplo više kako neki tvrde. Jedino ponavljam ne znam za zadnjih par dana ako se nije šta promjenilo.

Poslednji put menjao Danchi dana 06 Apr 2020, 13:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 13:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Eno u Čapljini umro čovjek koji je bio zaražen sa korona virusom. Ali čudno je to što je on zvanično jedini slučaj u tom gradu i što je već godinama nepokretan.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 13:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Danchi je napisao:
Neznam otkud vam utisak da se kod nas puno više testira. Ne znam za zadnjih par dana, ali presjek sa 02.04.

RS - 1999

FBIH - 2056 (03.04.)

Tu je to negdje. Možda jeste sad više kod nas ali nije duplo više kako neki tvrde. Jedino ponavljam ne znam za zadnjih par dana ako se nije šta promjenilo.
Zadnje sto sam cuo od ministra jeste cc2500 testova.Ne znam sa kojim datumom.

Mi smo usprili zadnjih par dana, dok je FBIH ipak sad malo ubrzala,pa su nas stigli. Sto se tice broja gradjana, ovi iz FBIH bi trebali napraviti duplo vise testova od nas, da bismo bili egal.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 13:42 
Bič božji
Bič božji

Umetnik je napisao:
despot777 je napisao:

Заправо, итекако српски текст... Сви мјесеци написани на српском језику, лијепо за прочитати :D

Ето им карантина, таман ће изаћи пред 1. мај :lol: Баш ме занима како ће то изгледати за празнике... А вјерујем да има оних који и нису информисани да их овдје чека 14 дана "притвора" или да мисле да се могу извући... Ипак, итекако могу, само прођу кроз федерацију. Не мора се све преко Градишке, па ја.

Што се тиче https://www.worldometers.info/, још је почетак дана, њега ваља гледати тек на крају кад стигу скомплет подаци из свих држава. Ево већ је подоста више црвених и жутих поља него што је на слици коју је поставио despot777 прошлу страницу. А и код нас је до сад био викенд, 100-њак тестова дневно, тако да је разумно очекивати мањи број откривених. Али мислим да већ мјере дају резултате, тако да свједочимо паду броја заражених дневно :D . Смрти ће још бити, али надам се да неће ни то на крају прећи 40-50.

Dakle, bas sam skontao da ti upadas u dosta rasprava kao padobranac, al bukvalno. Ko je uopste govorio o vremenu gledanja, post je samo napisan jutros, sto nema nikakve veze sa stanjem u tom trenutku, nego o trendu koji je primjetan u zadnjih 48 sati.
Molim te da se ubuduce skoncentrises kada nesto hoces da napises i nemoj biti od onih likova koji samo potvrdjuju pravilo da je misljenje kao guzica...

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 14:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
STRATOKASTEL je napisao:
Evo jedne pozitivne vijesti.
U zemljama koje uredno, po defaultu, vakcinišu djecu protiv tuberkuloze, ispostavilo se da je manja smrtnost od korone. Dakle, svi na prostoru exYu su vakcinisani kao djeca (hvala SFRJ i ljekarima koji su tada školovani i prenijeli rutinu na mlađe kolege).
Švedska i Australija planiraju testove sa tbc vakcinom.
E, sad, isto kao i za lijek protiv malarije, ako je i najmanja šansa da je to istina i da će spasiti neke živote, onda smo u boljoj situaciji nego zapad, koji je tuberkulozu “pobijedio” i gdje se niko više ne vakciniše protiv iste.

https://www.lifesciencesweden.se/articl ... oronavirus

Nevezano za koronu, ovo je zlo ako im je ovo praksa. Deda mi je obolio od tuberkuloze odmah poslije rata i mi smo se brinuli o njemu, a od države je dobio kesu punu tableta, 6 mjeseci se liječio.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 14:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
wizzy_bl je napisao:
Zadnje sto sam cuo od ministra jeste cc2500 testova.Ne znam sa kojim datumom.

Mi smo usprili zadnjih par dana, dok je FBIH ipak sad malo ubrzala,pa su nas stigli. Sto se tice broja gradjana, ovi iz FBIH bi trebali napraviti duplo vise testova od nas, da bismo bili egal.

Evo tačne info:

https://koronavirususrpskoj.com/jos-dva ... us-korona/

2923 testa do sada.

Tačno da je RS krenula brže i odlučnije. A nije broj stanovnika jedina odrednica. Bitna su i žarišta, kontakti (BL-Jova bar). Jer npr jedno Trebinje ima puno više stanovnika od Ribnika, po toj logici trebalo bi ga puno više testirati. A nije tako jer nema potrebe. I to je dobra odluka struke. Ribnik ima zaražene do sad, Trebinje ne. Bitna je i sumnja i opravdanost testiranja. A da bi u FBIH trebali više testirati, trebali bi.

Poslednji put menjao Danchi dana 06 Apr 2020, 14:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 14:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Vlada Federacije kupila 150000 testova sada će oni krenuti.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 14:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ovo je već treća sedmica čini mi se kako govore kako kreću sa masovnim testiranjem.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2020, 14:28 
Bič božji
Bič božji

Evo sad ce, samo da ispuse jos jednu i to je to...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]