banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 290 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Nov 2017, 08:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kada ste vec dohvatili nebuloza Becke...
Cuj, tridestogodisnjaci krivi za rat :lol: Kakva budala :lol:

Citiraj:
U priopćenju za javnost od 17. lipnja 1991. izjavio je Alois Mock:

”Austrija će u pogledu mogućeg državnog priznanja Slovenije i Hrvatske- ukoliko ove dvije republike Jugoslavije proglase njihovu samostalnost – postupiti prema uobičajenim međunarodnim načelima. To znači, da kriteriji kao državno područje i državni narod spadaju u ovu odluku. Austrijska savezna vlada će donijeti takvu odluku samostalno, ali u konzultaciji sa susjednim državama posebno s Italijom i Mađarskom.”

Sa druge strane je predsjednik Austrije Franz Vranitzky koji je otvoreno radio na ocuvanju Jugoslavije.
Ali funkcija predsjednika Austrije je veoma ogranicena tako da njegov trud i nije imao nekog efekta.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 08:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
filozof sa vrbasa je napisao:
Vi ste njega pogrešno shvatili, radi se da su te generacije bile pod najjačim uticajem duha i zajedništva bivše države i kad je trebalo ostati trezven za vratove su se uhvatili.

Ne lupaj !!!
Odlicno sam sam ga shvatio.
Cinjenica je da skoro svaki Srbin koji ode "gore" na skolovanje se VRLO LAKO asimilira i pocne prihvatati standarde koji su neprihvatljivi ovdje , lako se proda .....
Pricati o Lukicu a ne spomenuti Orica za kojeg postoje dokazi da je klao , ubijao i silovao ..... Pricati o Srebrenici a ne spomenuti Kravice ili sela u i oko Bratunca je mazohizam.....

Isto tako sam prije neki dan takodje od jednog kolege (koji se skolovao gore u periodu 91-95) , KOJI NIJE VIDIO NI OSJETIO RATA cuo poredjenje kako su Hitler i Mladic i Karadzic potpuno isti. Medjutim nije spomenuo Tudjmana ili Izetbegovica .....pitam se zasto???

Imam dvojicu skolskih drugara koji su otisli "gore" nakon rata , ozenili se i dobili djecu , koji su cijeli rat bili ovdje u VRS , ONI se nisu asimilirali , i dalje se u kuci govori srpski jezik , ide se u crkvu , slavi se slava ... i drzi se do nasih obicaja. I prica se o ratu onako kako se zbilo a ne kako jednom narodu odgovara. Ne postoji VISE ISTINA samo jedna.
I becka skola zna sta je istina samo se pravi blesav.... ili se nepravi mozda je placen da pise tako.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 08:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Vi ste njega pogrešno shvatili, radi se da su te generacije bile pod najjačim uticajem duha i zajedništva bivše države i kad je trebalo ostati trezven za vratove su se uhvatili.

jebo te on a ti jebo njega.....ne vuci me za tastaturu filozofe da i tebi ne kazem koju,bar ti ne bi trebao imati razumijevanja za ovakve kao sto je ovaj jazavac....a krenuo si stranputicom i ti komentarima

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 09:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Apr 2013, 13:31
usud malog sipljivog provincijalca nesposobnog da se integiriše u etablirano zapadnoevropsko društvo noseći đedovo ime i prezime,njače loš njemački da ga lokalna kasirka provali da se sa istočne strana Alpa šilji quratz pričom sirijske opservatorije za ljudska prava.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 09:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
_Krol_ je napisao:

jebo te on a ti jebo njega.....ne vuci me za tastaturu filozofe da i tebi ne kazem koju,bar ti ne bi trebao imati razumijevanja za ovakve kao sto je ovaj jazavac....a krenuo si stranputicom i ti komentarima

Ne slažem se sa njegovim rječnikom, ali pitanje mu je na mjestu. Ja nemam 30% drugova Bošnjaka, 30% drugova Hrvata, 30 % drugova Srba i ostalih, ja nisam potpisivao nikakve zakletve, niti kumstva, ne osjećam ništa prema BiH, ništa joj ne dugujem, a ni ona meni ništa nije dala.

S druge strane 50 i 60 su imale sve.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 10:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Apr 2013, 13:31
Ljudi mobilisani u ljeto 91. su otišli na vojnu vježbu,očekujući da će se vratiti kući i na posao prije polaska djece u školu.Sad ta djeca briju muda,nose labelo i čučeći pišaju,Sve za snikers i radler pivo gratis

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 10:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
O, da. I kad pitam starog kako ste se vi svi druzili, bez obzira na naciju, kaze: to se nije tad gledalo. A, kako ste onda znali ko je ko kad je poceo rat, e onda je: pa znalo se.
Ne mislim da je iko poceo rat, a da za to nije imao dobru podlogu. Sav taj period je meni neiskren, sve kao super, mi se volimo i onda klanje, nevidjeno.
A, sad ti isti koji su doveli do rata govore: djeco, idite odavde, ovdje nema zivota. Malo je reci da sam ljuta na te generacije.

I to nema nikakve veze sa vama sokolovima, VRS postujem dok disem, jer ste vi samo posljedica.
A, Becka ima stil pisanja boli glava i izdvaja olos bjelosvjetski.
Kao da se poistovjecuje sa ubicama i krvolocima. Zna se sta je VRS i nema potrebe da ih stavljas u isti kos sa npr. Milanom Lukicem.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 10:22 
Stara kuka
Stara kuka

Sve se gledalo,sve,samo je represivni aparat bio na visini zadatka pa niko nije smio javno o tome govoriti.Da nije tako,da se nije gledalo,svaki drugi brak bi bio mjesovit a ne svaki stoti npr.Recimo u moju vojnu skolu bi primali najsposobnijih 160,ne bi moralo od toga biti 33 posto srba na primjer.Laz je da se nije gledalo.
Takodje glorifikovanje tog vremena je budalastina.Sta su to te generacije imale...isle u kolektivna odmaralista,kupovali kafu,ulje i prasak za ves na bonove,vozili par nepar jer nije bilo benzina.Svi bili sirotinja,ogromna vecina jednako bijedno zivjela pa za bolje i nisu znali.Radile su fabrike,ali svaka imala 300 posto radnika viska od potrebnog a minusi se pokrivali zaduzenjima.Jedini pravi period kad se dobro zivjelo je vrijeme Ante Markovica...i to samo zato sto se moglo manipulisati cekovima.Stanovi su se dobijali ali to je sve islo iz radnickog dzepa,solidarnost...ko brani radnicima danas da tako rade....5 posto od plate pa kupuj stan po stan.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 10:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam prakticno prvog Muslimana upoznao u srednjoj. Da ne kazemo - vidio :lol:
Hrvati su dolazili u tresnje pa sam imao cast upoznati dvoje, troje :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 10:33 
Stara kuka
Stara kuka

ili plate recimo...slusam kao tad su bile plate vako nako...sad mi dolaze babe koje odlaze u penziju po obrazac m4 i zarade im tad bile manje nego sto su danas....
u stvari,ta nostalgija nije nostalgija za vremenom ,uslovima zivota i blagostanjem nego za mladoscu......svako od nas kad pomisli na vrijeme kad je bio mlad osjeca nostalgiju i subjektivno misli da je tad zivio bajno....a realnost je drugacija

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 10:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Moj stari dok je 60-ih radio u Sloveniji, što ne osta tamo nesreća :), bio raja sa jednom od tih koje ti nisi do srednje upoznao :) I tako družili se, pa jednom išao i kod njegoviih oko Tuzle negdje. Ovaj mu samo rekao, ne spominji da si Srbin :D Harmonija.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 10:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moja tetka je imala muza iz Zivinica. Jadan se propio i na kraju balade objesio.

Ne sjecam ga se uopste.

Elem, ali zato ovde nadjem jednog njegovog prezimenjaka iz Zivinica. Da li je suvisno da kazem kako ga rodjakam :D

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 11:16 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
A Zivinice su u Baskiji, ne u Kataloniji...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 11:26 
Stara kuka
Stara kuka

pa da....sloboda iz bilbaa

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 11:27 
Bič božji
Bič božji

_Krol_ je napisao:
pa da....sloboda iz bilbaa

Znaci, igraju samo Baskijci...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 11:33 
Stara kuka
Stara kuka

i poneki katalonac...a trener iz luxemburga

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 11:38 
Bič božji
Bič božji

_Krol_ je napisao:
i poneki katalonac...a trener iz luxemburga

Nista katalonci i andaluzani, samo Baskija, ovi Katalonci su me najstrasnije razocarali, picke epskih razmjera, morace se ETA reaktivirati...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Jel osto ko živ iz ETA, a da nije u bajbukani?

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Svi su živi i čekaju ko zapete puške da opet zakuvaju ako im madrid uskrati štogod autonomije.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2017, 14:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:D

Nije baš tako, te pizdurine koje su vodili oružanu borbu za nezavisnost Baskije su odustale od nje iz ko zna kojeg razloga.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 290 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]