hadzidado je napisao:
Piši Šlageru,piši- ne znamo svi ovakve detalje kao što je ovo za Banijce.
Razbili ih ljudi...na svim pravcima...Sunja...Petrinja...Sisak...Turopolje!!
Zvali komandu RSK da krenu u kontranapad prema Velikoj Gorici i Zagrebu!...Posto je sve prazno ispred,raspad sistema,rasulo..plac...bjezanija
Ali vrhovne komande u Kninu vise nije bilo,vec se preko Gracaca (koridor koji im je HV ostavio za izvlacenje) prije naroda izvlacila prema RS
evo sad bezveze stavih na google i prvo mi izbaci ovo...istrazuj,naces mnogo vise...
Citiraj:
Prvog dana operacije „Oluja” najveći otpor Srpska vojska Krajine pružila je uparvo na Baniji, gde su Hrvati imali 90 mrtvih, među kojima su bila i dva generala. Posle toga je Franjo Tuđman imenovao Petra Stipetića za komandanta i pojačao broj vojnika kako bi slomili srpski otpor.
Uglavnom,Banija do danas ne bi pala da je bilo IKAKVOG otpora u drugim dijelovima Krajine
I zato ja to tako...cak i kad upoznam nekog maloljetnog banijca,znam kakva krv tece u njemu..i volim ga!!
al necete ovo cuti u medijima....cucete kukumavcenje,bacanje vijenaca,cmizdrenje....al,ako ne znaju ostali, nek bar forumasi znaju ko je jedini tog 4-og avgusta pruzio otpor...

...i to mi je dovoljno...
hvala ti Slageru za ovaj post, jer sam ja jedan od tih , i bio sam tu tad 4, 5 i 6-og avgusta. nemas pojma koji nas je adrenalin drmao kad smo shvatili da nam ne mogu nista, ali nas je stiglo prizemljenje kad smo vidjeli na tv-u drugi dan oko 12 sati kako Hv ulazi u Knin....jedan od jos ludjih momenata je bio drugi dan napada, nasi traze dodatnu municiju, posto su skoro sve ispalili sa minobacaca i topova, iz komande im stize poruka da treba ici po municiju sa kamionima u Strmicu kod Knina !!!???? sve nam je bilo jasno.jedino u cijeloj prici sto mi je intimno drago je to da mi nismo porazeni, niti zarobljeni, nasa krv ne priznaje nikakav poraz pogotovo u ovakvim dogovorenim bitkama laznih medijatora.....idemo dalje.