banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 05:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 90  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
klauss je napisao:
BeckaSkola je napisao:
Dok nisam zaboravio.. kolike su plate u prosjeku ovim specijalcima, sto ih odmila zovu kornjace? 8)

Ne znam koliko su tačno plate ali znam da su "uljudne" za naše uslove i ono što je jako rijetko, redovne. Zna se i odakle je izvor plata - od tranši MMF. Te iste kornjače bi samo nakon 2 mjeseca bez plate napravili policijski udar. Ubjeđen sam da trenutnoj vlasti u RS niko ne vjeruje i da većina koja se ljigavo drži iste ćuti zbog te neke, kakve takve plate. Donekle i razumijem, ljudi imaju porodicu, kredite itd...Ono što ne razumijem je stav da se ništa neće promjeniti. Jedan nedolazak MMF tranše će sve promjeniti.
Naš osnovni problem je što, ni na vidiku, ne vidimo koga bismo postavili na vlast. Mi nećemo na ulice jer nemamo radi koga. Nemamo plan B. Opozicija je ništavilo.
I neće ga biti još zadugo, ali sam opet optimističan i siguran da će doći neko novi.I bolji.

Kolike otprilike, daj neku cifru?

Znam i ja da su uljudne, ali zanima me cifra..

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
manitu uci da svira je napisao:
Schlager je napisao:
cuo sam ja i za inu i za brod,na dnevniku hrt i na vaskovicevom blogu (sve izvor moj do mojega :lol: :lol: ),ali zbunio si me napisavsi da je putin to izjavio...prvo,to bi odjeknulo kao bomba,a drugo-vec bi bilo realizovano 8)

Moze po stoju, evo svjedoka- ti kazes da nece a ja kazem da hoce? :D

otkud to da ja kazem da nece? :D

samo kazem da putin to nije izjavio,pogotovo za brod.

volim se kladiti,ali kad sam uvjeren u nesto,a ovdje nemam blage veze na koju bih se opciju kladio. 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Forty Two je napisao:
Rosnjeft nije vlasnik brodske rafinerije, a na tome se zasniva čitava ta priča.

Mislim da o strateskim odlukama odluke ipak donosi Putin a ne te kompanije samostalno, jer svakako u njima ima udjele i drzava?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Forty Two je napisao:

Vlasnik 80% akcija obe rafinerije je Njeftgazinkor koji je opet u vlasnistvu 40% drzavne firme Zarubežnjefta a 60% drze 3 covjeka za koje nikad nije utvrdjeno ko su

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Forty Two je napisao:

Mislim da o strateskim odlukama odluke ipak donosi Putin a ne te kompanije samostalno, jer svakako u njima ima udjele i drzava?

Naravno da utiče, ali mi sva ta priča liči upravo na pametovanje nekog poluinformisanog novinara. Ima li igdje referenca na tu "izjavu" Putina, osim RTL vijesti i Jutarnjeg? I zar Vasković ne napisa prošle godine da Gasprom do kraja 2013 kupuje i zatvara rafinerije?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Citiraj:
3 covjeka za koje nikad nije utvrdjeno ko su

Mile, pokojni Jelić i još jedan tvrde dobro ob. izvori

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:34 
Veteran
Veteran

ozna je napisao:
Forty Two je napisao:

Vlasnik 80% akcija obe rafinerije je Njeftgazinkor koji je opet u vlasnistvu 40% drzavne firme Zarubežnjefta a 60% drze 3 covjeka za koje nikad nije utvrdjeno ko su

Još jedan dokaz na šta liči novinarstvo na ovim prostorima. Vrlo lako je provjeriti kroz izvještaje Zarubežnjefta koliko vlasništva ima u Njeftegazinkoru.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Forty Two je napisao:
Forty Two je napisao:

Naravno da utiče, ali mi sva ta priča liči upravo na pametovanje nekog poluinformisanog novinara. Ima li igdje referenca na tu "izjavu" Putina, osim RTL vijesti i Jutarnjeg? I zar Vasković ne napisa prošle godine da Gasprom do kraja 2013 kupuje i zatvara rafinerije?

Madjari su potvrdili razgovore, a i nije neko cudo da to Rusi zele. Ina je kolac koji ih realno interesuje. Ne znam sta Vaskovic pise, nisam citao oko toga nista a nije mi ni bitno. U politici nema ljubavi i emocija, samo interes i tim se vodim u vezi ove price.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:41 
Veteran
Veteran

Ne sumnjam ja u ruski interes za INU, već u naprasno izvlačenje zaključaka iz te priče.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
apokalipto je napisao:
manitu@
Moje razmisljanje je plod svjesti da je nas narod uvijek bio drzavotvoran narod...pa nisu ni Rusija ni Evropske zemlje digle bivsu Jugoslaviju iz pepela nego narod sa ovih prostora...ako smo bili u stanju da stvorimo jaku drzavu u proslosti ne vidim razlog da to ne uspije i sada...ali mislim da je glavni problem to nase potcjenjivanje i podrugivanje...pa nemozemo,pa nece to ici bas tako,pa velike sile pa glupi smo pa nebitni smo...milion nekih izgovora za vlastitu slabost...ne vjerujem ni u pomoc Rusije previse uredu malo su vise naklonjeni nego Evropske zemlje mada glavni problem lezi u nama...dok ne budemo sami sebi bitni necemo biti ni drugima...zasto nas ne bi ponizavao neki Njemac,Francuz kada i mi sami sebe ponizavamo...kada god stignemo...losi politicari su posljedica loseg naroda...a kakav narod takva i drzava...dok to ne shvatimo da nece niko doci sa strane i rijesiti nase probleme nama nema ni makac odavde u to me je poenta...

Vidi, druge razvijene zemlje su se digle na potpuno razlicitim principimaod tvojih: Ja sam sebi veoma bitan, bitna su mi moja djeca, porodica i prijatelji, apstraktna zajednica poput drzave je dodbrodosla samo kao regulator onih stvari koje se ne mogu rijestiti na individualnom nivou - sigurnost, pravni sistem i sl. Za takvu drzavu dajem porez i takvu volim i razvijam patriotska osjecanja,
Tvoj koncept je kolektivizam, u kojem drzava treba biti neki uzviseni cilj, prvo patriotizam i nacionalni interes a pojedinac i njegovo blagostanje ostaju u formi neke daleke budcnosti. To ne pije vode kod neideologiziranih jer jednostavno nije dio ljudske prirode - ljudi su materijalna bica, bica posjedovanja ;)
Primjecujes razliku?

Pa kako urediti drustvo...moras jednu grupu ljudi okupiti oko neke ideje i cilja jer bez toga nema kolektiviteta jel tako ? Ja vjerujem u nacionalno okupljanje i ne vjerujem u nadnacionalne tvorevine jer su se sve do sada urusile..To pogotovo mi znamo...sta je nacionalna politika ocu domaci proizvod da bude konkurentan pa i u prednosti nad stranim,ocu da je moj covjek zaposlen ne stranac,moje dijete da je zaposleno i da studira u svojoj drzavi i za svoju drzavu i svoj narod,ocu svoje zakone koji odgovaraju mom vidjenju svijeta a ne tamo nekog Britanca ili nekih Evropljana il sta znam...da je moja kultura dominantna,da se uvozi samo ono sto domace trziste ne moze da pokrije itd itd to je ta politika...a u kontaktu sa ostalima gledati prvo svoj interes pa i sa narodima koji su nam naklonjeniji...istocni narodi Rusi i ostali..a a to danas ne postoji sve je strano,sve je tudje i nista nase tu lezi nasa propast...

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:45 
Majstor
Majstor

Forty Two je napisao:
ozna je napisao:
Forty Two je napisao:

Još jedan dokaz na šta liči novinarstvo na ovim prostorima. Vrlo lako je provjeriti kroz izvještaje Zarubežnjefta koliko vlasništva ima u Njeftegazinkoru.

Znam da su na jednom drugom forumu pojedini investitori kad je bila aktuelna privatizacija trazili strukturu vlasnistva njeftagazinkora,e sad da li je bilo sa sajta ruskog centralnog registra ili je bilo nesto sa sajta blberze ne mogu tacno da se sjetim,ali ono cega se sjecam je ova struktura gore 40% Zarubežnjeft i 3 fizicka lica 60%

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Forty Two je napisao:
Ne sumnjam ja u ruski interes za INU, već u naprasno izvlačenje zaključaka iz te priče.

Pa nema tu nista posebno naprasno, i sam znas da medijski baloni pripremaju neke akcije, ispipavaju puls u politickom rukovodstvu ili narodu, ispituju se moguce reakcije itd. Potpuno je jasno da se takve stvari ne odvijaju odlukom : E ajmo kupiti INU - i eto ih sutra u ZG. Gasenje Broda i podizanje skladista u Sisku su u tom smislu senzibiliziranje javnosti i reakcija pucanstva je veoma pozitivna prema Rusima. Nista tu nema naprasno, bas naprotiv, takticki, s pripremama :)
Hocu reci da ne mislim da su novinari Jutarnjeg ovo sami smislili. ili im je doslo od Rusa ili od Milanovica, a to bi po mom misljenju bila potvrda da se nesto desava. Eto, mozda i grijesim i bilo bi najbolje da grijesim al mi je sve previse sumnjivo ;)

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:52 
Majstor
Majstor

Ajde nemojte biti djeca.kakvo gasenje rafinerije brod.kad trpaju stotine miliona profita.

mogu ga jedino ugasiti ako bude smjene vlasti i nova vlast ih primora da postuju zakone i standarde korporativnog upravljanja i da ne izvlace novac preko transfernih cijena i povezanih firmi.....ali i tad je pitanje bili se odlucili za gasenje jer to su firme koje nose dosta profita

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 23:53 
Veteran
Veteran

Ma samo znam da te priče traju od kad je privatizovana naftna industrija, svakih par mjeseci ispliva neka nova priča o prodaji i zatvaranju. Imaš priče i da će se Gasprom povući iz NIS-a čim nestane domaće nafte. Ne kažem da su novinari sami smislili priču, ali ne mora značiti da je došla sa ruske strane.
A što se tiče priče oko vlasništva, 5 minuta korištenja Googla, strana 12:
http://www.nestro.ru/media/filer_public/3e/4d/3e4dcf07-a0d5-45d9-b507-89ab07799fa6/report2012.pdf

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 00:02 
Majstor
Majstor

Forty Two je napisao:
Ma samo znam da te priče traju od kad je privatizovana naftna industrija, svakih par mjeseci ispliva neka nova priča o prodaji i zatvaranju. Imaš priče i da će se Gasprom povući iz NIS-a čim nestane domaće nafte. Ne kažem da su novinari sami smislili priču, ali ne mora značiti da je došla sa ruske strane.
A što se tiče priče oko vlasništva, 5 minuta korištenja Googla, strana 12:
http://www.nestro.ru/media/filer_public/3e/4d/3e4dcf07-a0d5-45d9-b507-89ab07799fa6/report2012.pdf

Ne mogu da se snadjem na kojoj stranici se tacno govori o strukturi vlasnistva njeftgazinkora.
Nekad sam dosta pratio sve to,u onom talasu kad su svi zurili da investiraju u akcije...eto i ja sam nasjeo mislio sam da cemo konacno postati normalna zemlja,da ce naftna industrija kad krene da radi kao svuda u normanom svijetu donositi ogroman profit svojim akcionarima,ali eto desi se suprotno da su dosli nekakvi mafijasi koji izvlace sav profit i nepostuju male akcionare,sav profit izvlace i zadrzavju za sebe....da sam tad kupio nesto na NYSE mogao sam od dividende imati dobru platu za nasu uslove

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 00:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
Pa kako urediti drustvo...moras jednu grupu ljudi okupiti oko neke ideje i cilja jer bez toga nema kolektiviteta jel tako ? Ja vjerujem u nacionalno okupljanje i ne vjerujem u nadnacionalne tvorevine jer su se sve do sada urusile..To pogotovo mi znamo...sta je nacionalna politika ocu domaci proizvod da bude konkurentan pa i u prednosti nad stranim,ocu da je moj covjek zaposlen ne stranac,moje dijete da je zaposleno i da studira u svojoj drzavi i za svoju drzavu i svoj narod,ocu svoje zakone koji odgovaraju mom vidjenju svijeta a ne tamo nekog Britanca ili nekih Evropljana il sta znam...da je moja kultura dominantna,da se uvozi samo ono sto domace trziste ne moze da pokrije itd itd to je ta politika...a u kontaktu sa ostalima gledati prvo svoj interes pa i sa narodima koji su nam naklonjeniji...istocni narodi Rusi i ostali..a a to danas ne postoji sve je strano,sve je tudje i nista nase tu lezi nasa propast...

Sve te parole lijepo zvuce prijatelju ali u danasnjem svijetu vaze neki principi i koncepti kojima se moras prikloniti ako zelis trgovati, izvoziti, proizvoditi. I to je tako, suverinitet se postuje samo izmedju najvecih, a ni on nema bas mnogo smisla u svijetu koji je proizveden u zadnjih dvadeset godina. Ono sto si ti naveo kao politiku je otprilike samoizolacionizam i slican postoji jos na Kubi i u jos par zemalja. Cak se i Kina otvorila. Ne da mi se sad kucati, siroko je, no moras poceti od osnovne definicije - sta drzava jeste, sta je cini i koje su njene obaveze. Nekada je ta definicija sadrzala teritoriju, ustav i stanovnistvo. Danas obuhvata i blagostanje, vladavinu prava i sigurnost a svaka ova oblast ima desetine izracunivih varijabli. Po tim varijablama se izracunava index izgradjenosti ili propalosti drzave, on odredjuje investicijsku politiku i ostale internacionalne transakcije itd...Siroko je da sad o tomer pisem...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 00:10 
Majstor
Majstor

Evo nasao sam dokument koji podvrdjuje moju pricu,znaci od stranice 4 se nalazi stuktura vlasnistva firme Njeftgazinkor koja drzi 80% akcija obe rafinerije i petrola

http://bihkonk.gov.ba/hr/zaklju%C4%8Dak ... ovina.html

Vlasnička struktura gospodarskog subjekta NeftegazInKor (navedena od podnositelja Prijave), na dan 02. veljače 2007. godine (na dan zaključenja predmetnog Ugovora sudionika koncentracije) udioničkom kapitalu:
-
gospodarski subjekt Otvoreno dionicarsko društvo (OAO) Zarubezneft, Armjanskij pereulok
9-1, 101990 Moskva, Ruska Federacija, posjeduje (..)** običnih dionica ukupne vrijednosti
(..)** što predstavlja 40,0% od ukupnog dioničkog kapitala.
Gospodarski subjekt OAO Zarubezneft u 100,0% je vlasništvu Ruske Federacije odnosno
Federalne agencije za upravljanje federalnom imovinom.
-
gospo darski subjekt Invest-tehnologije, društvo s ograničenom odgovornošću, Radiščevskaja verh 4, 109240 Moskva, Ruska Federacija, osnovni državni registracijski broj:
5067746347389, posjeduje (..)** običnih dionica ukupne vrijednosti (..)** što predstavlja
20,0% od ukupnog dioničkog kapitala.
Fizička osoba (..)**, Ruska Federacija, je jedini osnivač gospodarskog subjekta Invest
Tehnologi, upisan dana 29.08.2006. godine u registar Međureonske inspekcije federalne
porezne službe broj 46 za grad Moskvu.
-
gospodarski subjekt Nepata, društvo s ograničenom odgovornošću, Energetičkij proezd 3,
127015 Moskva, Ruska Federacija, osnovni državni registracijski broj: 1047796915341,
posjeduje (..)** običnih dionica ukupne vrijednosti (..)** što predstavlja 20 ,0% od ukupnog dioničkog kapitala.
Fizička osoba (..)**je jedini osnivač gospodarskog subjekta Nepata, upisan dana 30.11.2004.
godine u registar Međureonske inspekcije federalne porezne službe broj 46 za grad Moskva.
-
gospo darski subjekt Junik Develo pment, društvo s ograničenom odgovornošću, Ljusinovskaja
ulica 36/50, 113093 Moskva, Ruska Federacija, osnovni državni registracijski broj:
1037700120292, posjeduje (..)** običnih dionica ukupne vrijednosti (..)** što predstavlja 20,0% od ukupnog dioničkog kapitala.
Fizička osoba (..)**, Ruska Federacija, je jedini osnivač gospodarskog subjekta Junik
Development, upisan dana 28.11.2001. godine u registar Međureonske inspekcije federalne porezne službe No. 5 za grad Mo skvu

Poslednji put menjao ozna dana 07 Feb 2014, 00:17, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 00:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 00:16 
Veteran
Veteran

@ozna
ti daješ dokument iz 2007 a ja iz 2013

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2014, 00:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
Mapa sutrašnjih najavljenih protesta
https://mapsengine.google.com/map/edit? ... 8xY_el_bcY

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 90  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]