banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 18:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Apr 2013, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Hahaha ne da su zatvorili strujni krug...

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 14:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 19:05
Šta bi nakraju balade?

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 16:52 
Stara kuka
Stara kuka

Koliko sam vidio, sada oni planiraju da tuže Elektrokrajinu jer otkazi nisu po zakonu...

Uvijek me fascinirao taj bezobrazluk kada oni koji krše zakon, prvi se pozivaju na njega...

A čovjek čijem sinu život zavisi od struje umalo da ostane bez nje zbog duga od 3000 KM... Još agregat morao kupiti da ne zavisi od njihove milosti i "redovnih održavanja"...

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2013, 16:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Odgovorni nisu ni hapšeni, niti su dobili otkaze...Ovi ljudi jesu vjerovatno radili ono za šta se terete al' nisu to radili bez odobrenja....

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 08:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 19:05
Znači,ovca je ko plaća

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 09:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Tako ispada. Ljudi kradu na sve strane, govorim o najobicnijem covjeku, koji stvarno nema da plati struju, do ljudi koji voze bijesna auta i drze hotele i kafice po gradu, a kradu struju. Kakva stoka!

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ja sam se zapanjio kad sam se nasao u drustvu od 5-6 ljudi koji nisu iz BL, studiraju ovde, i povela se prica o kradji struje. Ispadoh jedini koji ne krade. Jedan ima sakrivenu uticnicu koja ne ide preko sata, drugi cijelu ljetnu kuhinju, jedan se samo kiselo smjeska svima i nece ni da kaze sta je napravio. I svima to najnormalnije imati/raditi. Jebote.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 13:45 
Administrator
Korisnikov avatar

U državi u kojoj je vlast lopovska normalno je da i građani kradu od države....

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2013, 18:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Kod mene u selu još prije 10ak godina bile takoreć gestapovske kontrole nadležne jedinice elektroprivrede RS u traženju kradljivaca strujom, a kad su postavili ove nove satove na bandere nema šanse i da hoćeš.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 16:59 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
interesantno da kad se podnese zahtjev za novi prikljucak ,ceka se mjesecima,elektrokrajina je leglo nerada i lopovluka,treba to odmah prodati nekom velikom evropskom distributeru struje,i ukinuti monopol,kao na zapadu ,da se moze birati distributer od koga kupovati sytruju,3-4 distributera pa izabers ,a ne ovo sto rade ove lopurde,imamo struju skuplju nego u svvicarskoj

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka

Jedan naš član (icobh) je prošao torture oko novog priključka... Nije humano šta su čovjeku radili..

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2014, 18:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Da ne otvaram novu temu:

http://energetikars.com/energetika/elek ... oj-adresi/

Može li neko, ko je upućen, da objasni razliku između ova dva ugovora?
Da li sam u kakvoj prednosti ako instalacije ostanu u mom vlasništvu? Ima li to kakve veze ako se, jednog dana, pojavi drugi distributer?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 11:12 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
COCO je napisao:
Da ne otvaram novu temu:

http://energetikars.com/energetika/elek ... oj-adresi/

Može li neko, ko je upućen, da objasni razliku između ova dva ugovora?
Da li sam u kakvoj prednosti ako instalacije ostanu u mom vlasništvu? Ima li to kakve veze ako se, jednog dana, pojavi drugi distributer?

Ja mislim da ovde sa ovom kampanjom oko novih ugovora ima neka smicalica.

Koliko sam cuo od 1.janura 2015 prestaje monopol elektro krajine na distribuciju elekrticne energije malim potrosacima,sto znaci da ce se u narednom periodu pojaviti konkurencija,druge firme i distributeri

mislim da ovim ugovorima pokusavaju da preduhitre ovo i steknu bolji start u trci sa konkurencijom,valjda misle da se ljudi nece lako odricati njihovih usluga ako ponovo moraju platiti instalacije i brojilo...sta li

ali ja ovde nevidim problem osim ako postoji u ugovoru neki clan da se ugovor ne moze raskinuti ili vremensko vazenje ugovora,naprimer 5 god itd

problem sto nam oduzmaju instalaciju koju smo vec platili ne vidim jer kad krene trka distributeri ce se boriti za svakog korisnika,bice tu i nizih cijena,raznih bonusa itd a ne vidim da ce im biti problem da u toj trci za korisnike ponude besplatnu instalaciju i brojilo

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Realno, cijena el.energije u RS za krajnjeg korisnika je dosta niža od one koja je u okruženju, pa se samim tim teško će neko novi na tržištu uspjeti poljuljati postojeći monopol... mada slažem se da je malo škakljivo to što postoji mogućnost da električna brojila pređu u njihovo vlasništvo... koliko sam obavješten već postoje i brojila koja omogućavaju daljinsko očitavanje potrošnje i mislim da će se eventualno novi pružaoci usluga prije odlučiti za tu opciju pa ova stara postaju višak...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 11:49 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
pa novi distributer neće biti državna fabrika para i utočište raznoraznih političkih kadrova
možda i cijena zbog toga bude čak i niža od trenutne koja je takva kakva jeste

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 11:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Ma ima džaba da je dijele.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
DANIJEL BL je napisao:
pa novi distributer neće biti državna fabrika para i utočište raznoraznih političkih kadrova
možda i cijena zbog toga bude čak i niža od trenutne koja je takva kakva jeste

Stvari treba postaviti samo u analogiju sa recimo telekomunikacijama... imamo operatere kojima država ne postavlja rukovodioce i ne zapošljava radnike ali ti operateri opet drže cijenu u skladu sa ostalim, to jest skuplji su nego u matičnim zemljama... koliki bonus minuta poruka i interneta na pretplatu daje MTS u Srbiji a koliki MTEL kod nas... oni su ovde radi primarno radi zarade...a ne da krajnjem korisniku bude bolje... dakle ako i bude drugih elektrooperatera cijene će im vjerovatno simbolično biti manje od one koju sad plaćamo...

Poslednji put menjao despot777 dana 28 Feb 2014, 12:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 12:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
despot777 je napisao:
Realno, cijena el.energije u RS za krajnjeg korisnika je dosta niža od one koja je u okruženju, pa se samim tim teško će neko novi na tržištu uspjeti poljuljati postojeći monopol... mada slažem se da je malo škakljivo to što postoji mogućnost da električna brojila pređu u njihovo vlasništvo... koliko sam obavješten već postoje i brojila koja omogućavaju daljinsko očitavanje potrošnje i mislim da će se eventualno novi pružaoci usluga prije odlučiti za tu opciju pa ova stara postaju višak...

Kod nas su prosle godine vec uveli tako. Nema vise skoro nigdje onih klasicnih satova. I ove nove su izmjestili na bandere tako da u kuci nemas vise sat uopste.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 12:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Zanemarujete činjenicu da će ti distributeri struju kupovati od EPRS. Zašto očekujete da će im je ovi dati po nekim povoljnim uslovima?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 12:20 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
kupovaće struju od proizvođača struje koji ne mora biti eprs
to je trenutno tako, ali znate za koncesije koje se daju ....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]