banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 13:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 508 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  Sledeća

Da li podrzavate novi zakon o radu pekara/dragstora do 21h?
Da, podrzavam. 20%  20%  [ 14 ]
Ne podrzavam! 80%  80%  [ 56 ]
Ukupno glasova : 70
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 03:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 19:45

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 15 Jan 2006, 01:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2005, 04:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 15 Jan 2006, 01:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 06:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
mangia, pjesmica ti je bash cool (al' daleko od istine) :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 11:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Vidim da neki idioti podrzavaju ovu idiotsku odluku. Na srecu, takvi se mogu izbrojati na prste jedne ruke.
Ako ce se socijalne devijacije prisutne kod odredjenog broja omladine koja svoje beskrajno slobodno vrijeme provodi ispijajuci alkohol i praveci buku u nekim djelovima grada sprecavati tako sto ce se se 'kazniti' ostalih 250 000 stanovnika, onda je to po principu bolje sprijeciti nego lijeciti. E super, onda je moj prijedlog da zatvorimo sve prodavnice, kafane, pekare, kioske, na 24 sata... i tako sprecimo utaju poreza, pljacke prodavnica, rad na crno, sverc, buku, omladinu koja pravi buku vracajuci se iz grada da bi nesto pojela u pekari... Ma ljudi sve cemo tako sprijeciti. Zar moj prijedlog nije savrsen?!?!?!
Ne kontam kakav je nivo intligencije i percepcije ljudi koju mogu takve izvale izjavljivati. Da se razumijemo, ni je ne bi bio srecan da mi neko bude pod prozorom dok spavam, ali zato postoji policija, zato postoje drugi mehanizmi za takve stvari, a ne zatvoriti pekare i prodavnice. Po tome ispade da su one glavni uzrok socijalnih devijacija kod mladih, nakon sto su pozatvarali kafane. E super, nek smo nasli uzrok! Mislim ljudi... alooooooo... to mi je toliko iritantno da bi isamarao sve one koje su donijeli ovu odluku a jos vise one koji to podrzavaju.
Inace mrzim i ne pisem dugacke postove, ali sad sam jednostavno morao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
e narode,3 dana sam u bl i vec polako umirem.. pa ova vlast nije normalna,cujem da vise ni pekare nece raditi nedjeljom?????ovdje treba jedan smak svijeta :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
OT
E da azdajica je u bl... Ja zaboravila cestitati dobrodoslicu... :D Evo, cestitam... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 12:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
Potpisujem sve sto si rekao...Evo sad sam se svadjao na poslu sa jednim od idiota koji podrzavaju odluke gradske uprave...Jedino sto se ne bih slozio je to da ima malo ljudi koji podrzavaju tu odluku...zalosno...Sinoc sam sat vremena trazio da kupim kiflu i jedva sam nasao neku zemicku i to sam morao moliti tetu da mi proda...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 12:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
azdajica-ny je napisao:
e narode,3 dana sam u bl

Ma, vi Amerikanci uvijek donesete neko zlo. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 14:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
moze li neko sad od vas forumasa da pojasni zasto vam je neshvatljivo da se pekara i dragstor zatvore u 21h ?
mislim ko jos jede u to doba ?
mozda je 21h prerano ali ne vidim razlog da rade citavu noc
i opet ponavljam da tu radi uglavnom omladina po normalnim cijenama umjesto da im se platni adekvatno za nocnu smjenu
oni koji su rekli da je najveci promet pekare navece izgleda imaju problem sa ocima i matematikom
najveci promet je preko dana - ujutro kad penzioneri kupuju i popodne kad se ljudi vracaju sa posla
navece je samo produkcija velika da se podmiri stanje za dnevne potrebe

macro gdje nadje 250 000 stanovnika? toliko ih nema ni sa okolnim selima

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 14:48 
Veteran
Veteran

Da si koji put prosetao pored neke pekare u 21, 22, 23, 24, 01, 02... sati vidio bi ko jede u to doba. Ja sam jedan od njih.
Ja ne razumijem kojom ti logikom ides. Ajde ti meni navedi bar jedan normalan razlog da se zatvore? Nemoj samo da mi spominjes buku!!! To i ako se desava, desava se vikendom (petak, subota). Ili jos gore, prodaju alkohola!
Znaci, po tebi je bolje ne raditi nista i popiti otkaz, nego da budes ne adekvatno placen? E svasta...
To 250 000 je figurativno, ali nije ni predaleko od prave cifre.

Poslednji put menjao Macr0 dana 30 Nov 2005, 14:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 14:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 15 Jan 2006, 01:21, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Macro je napisao:
Da si koji put prosetao pored neke pekare u 21, 22, 23, 24, 01, 02... sati vidio bi ko jede u to doba. Ja sam jedan od njih.
Ja ne razumijem kojom ti logikom ides. Ajde ti meni navedi bar jedan normalan razlog da se zatvore? Nemoj samo da mi spominjes buku!!! To i ako se desava, desava se vikendom (petak, subota). Ili jos gore, prodaju alkohola!
Znaci, po tebi je bolje ne raditi nista i popiti otkaz, nego da budes ne adekvatno placen? E svasta...
To 250 000 je figurativno, ali nije ni predaleko od prave cifre.

Slazem se sa svim shto si rekao... Bila sam svjedok nekidan kad su svi dolazili di Lil pekare i isfuravali se shto ne radi... Sindi ne radi?! Mislim, mozesh umrijeti od zedji na ulici..... Josh malo ce i hitnu zatvoriti i reci:"Nemojte se razboljevati po noci...." Mislim, smijeshno..........
Da, dobice otkaz puno ljudi koji su tu radili svojom voljom, nije ih niko tjerao..... Rade za platu kao i svako drugi......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 15:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
Malo sam razmisljao i dosao do zakljucka da je ove odluke gradske uprave, do daljnjeg, nemoguce promijeniti. Ogromna vecina "odraslih" (dobro i ja sam odrastao kao i, pretpostavljam, vecina nas na forumu, ali mislim na generaciju nasih roditelja i starije) podrzava ove odluke. Nemoguce im je ukazati na greske u razmisljanju, jer odmah pocinju sa pricom kako mladi treba da uce i rade a ne da piju po kafanama. A budimo realni, ti "odrasli" su oni koji sjede u gradskoj skupstini.
Mogli bi mladi i organizovati demonstracije, peticije i sta god hocete drugo i sta cemo dobiti za to? Reci ce - evo besposlicari su se organizovali da brane svoje kafane i ljenstvovanje.
Tragedija je u tome sto je nasa vlast nesposobna i zato probleme "rjesava" prijekim metodama koje donose vise stete nego koristi. Ako analiziramo osnovni motiv za drasticno ogranicavanje rada kafica - buka od muzike i od pijanih mladih koji se deru, onda mozemo reci da se ipak vecina kafica "ne cuje" kad ne rade baste, a mladi koji vicu su, skoro iskljucivo, pijani tinejdzeri. Umjesto da se zabrani ulaz u klubove mladjima od 21 godine, a da se u kaficima gdje izlaze klinci zabrani tocenje alkohola, ovako su u isti kos strpani srednjoskolci i zreli mladi ljudi koji ne prave buku.
Zabrana rada pekoteka mi posebno nije jasna. S obzirom da grad, ipak, jos uvijek dozvoljava rad bar nekim nocnim klubovima, ocigledno da ima ljudi koji ce se u noci zateci na ulicama. Zasto im ne dozvoliti da nesto jedu?? Jos nisam vidio da se pred pekotekama stvara galama. Mozda bi se i tu mogla praviti razlika, izmedju onih pekoteka koje imaju prostor da kupci udju unutra (kao npr. pekoteka "Batar") i onih koje prodaju robu kao na kiosku, gdje kupci stoje vani (pa mozda i galame).

Sto se tice poredjenja sa zapadom i kako i tamo malo sta, ili nista, ne radi navece. Mi nismo Austrija, a ne mislim ni da u svemu treba da se ugledamo na njih. Nas je mentalitet drugaciji. Uostalom, austrijski gradovi barem nude neke druge sadrzaje mladima o cemu mi Banjalucani mozemo samo da sanjamo. Uostalom, proljetos sam bio u Grckoj, u Solunu i tamo sve radi po cijelu noc, kao sto je i kod nas ranije bilo. Pa se niko ne zali. A mi smo ipak blizi Grcima nego Austrijancima. Moze gradska vlast pokusati da nas pretvori u nesto sto nismo, ali nece uspjeti. Jedini je problem sto ce nam mladost proci dok oni odustanu od svojih ideja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 15:26 
Veteran
Veteran

Ma katastrofa draga moja Lizo :)
I onda se nadje po neka baba devojka ili deda momak koji ce tu odluku podrzati, jer i onako ne mrdnu iz kuce poslije 8 sati. I ja radim i imam obaveza, ali sto je previse - previse je.
I dobro je rekao ovaj komsija iznad mene... Al aj ti to objasni onim predatorima naseg grada u GS.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
BSE - ti i dalje ne kontash da je danas bolje bilo kakav placen posao nego nikakav. Idi pa pitaj te radnike da li vise vole da rade za bilo kakvu platu ili da uopste ne rade?? Utvrdili smo (idi logikom) da ce ostati bez posla (mrzim da se ponavljam). Elem, ko nece da radi - ne mora, ima i previse mladih ljudi u BL koji bi radili bilo sta za bilo kakve pare. Tako da...
I dalje mislim da je glupo staviti sve pod kljuc i dosta vise sa navodjenjem "buke i galame" kao glavnim razlogom. Ima drugoh opcija (navedeno je minimum 10) kako rijesiti taj problem. Ali staviti pod kljuc jedan grad...nadasve glupo i besmisleno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 15:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Al' ste se raspisali :). Nisam citala sve, ali me zanima: da li se ove restrikcije odnose na svih 7 dana u sedmici ili samo na radne dane?

Ja mislim da ovdje (kazem mislim, nisam sigurna) kod mene, radnim danima postoje odredjene restrikcije a da je weekendom sve otvoreno duze, mislim na bars i restorane. Sto neko rece, ko ce da jede poslije 9h?? Pa svi oni koji piju po barovima kasnije idu da jedu i recimo neke picerije ili u vasem slucaju pekare su bas pune u kasne sate. Sve to zakonom moze da se regulise (a to je izgleda najveci problem tamo, ili ga nema ili je 'nakrivo' postavljen) i naravno, zakon treba da se postuje (uh, jesam ovo dobro rekla :lol: ). Znam da nisam nista novo rekla, steta sto nema Bostech-a da nam on kaze kako je na Floridi :D .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 15:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
jao boze, zatvarati lokale i PEKARE???
jel to sadam husein stigao u nas grad?????

pa sta radi policija, da rastjera te huligane??? aman ljudi, sta je reci...???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 16:06 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
:lol: ,
najbolje je da policija stoji na svakom cosku, pred svakim restoranom, slasticarnom, pa i pekarom :D, i da rjesava problem s tim galamdzijama.
Ionako nemaju nista drugo da rade.
Naravno da i pekare zatvaraju .... jer ...
ODAKLE TI LOVA FRAJERU, ODAKLE .... pa da sjedis i krkas po citavu noc.
Vidio sam, nije samo da se kifle kupuje, ima ih koji mastrafe i kifle s pekmezom a pojedini i burecima mrse brkove ...
Ne valja to ni za holesterol.
E to je .... mora da na nase zdravlje misle. Najbolje je oko 18.00 vecerati i onda s mirom u krevet oko 21.00 ... Kad bolje razmislis nema ni na TV nista pametno za pogledati.
Do kad videoteke rade?
Treba i to pod lupu ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 16:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
pa sta policija drugo da radi, vec da pazi na javni red i mir??? ionako nista ne rade...???
halo?>??

sta im je posao?? da kopaju nos po cijeli dan???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 16:22 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Jes vala bash.
Kad vec ne hvataju silne dilere, pljackase, provalnike, kradljivce auta, saobracajne prestupnike, kad ih ekonomski kriminal, korupcija i mito ne interesuju ... onda najbolje da hvataju galamdzije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 508 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]