_зока je napisao:
Bogami na onoj FB grupi Tražim - nudim prevoz x ljudi kaže da su ih na granici (na prelazima koji su u RS) zadržavali od 5 do 12 sati dok su ih testirali. U Brčkom ko uđe kažu samo temperaturu mjere, a drugačije nije ni na prelazima u Federaciji.
Pa, sta znam... Ne iskljucujem ni ja tu mogucnost da im je dosadilo u takvom karantinu i okruzenju i da na ovaj nacin, izokola, pokusavaju izvrsiti neki pritisak da ih puste kucama, pa su zato i poslali ovaj snimak.
Mada, Drasko, iako pozer i nerijetko budala, dosad uglavnom nije izlazio u javnost sa ovakvim stvarima, a da ih prethodno nije provjeravao na vise strana.
vlakanje je napisao:
Kada su krenuli ovamo receno im je da ce u karantin, i to u satore na granici! Niko im nije obecao testiranje!
Njihov izbor je bio da dodju u ovu situaciju! A sada bi da se testiraju pa da idu kucama?!
Sami pali, sami se ubili...
U pravu si, al' ne u potpunosti. Tacno je da su znali da ih ceka karantin, al' isto tako je bilo i najavljeno testiranje. U ovakvoj (trenutnoj) situaciji ispada da ljudi u ovaj karantin mogu uci potpuno zdravi, a iz njega izaci potpuno bolesni.
Radojicic je rekao da ce se oni testirati i da u ova 3 karantina idu oni koji za koje je test pokazao da nisu pozitivni.
Mozda su novinari pogresno prenijeli njegove rijeci, al' ovo je pisalo...
BANJALUKA - Grad Banjaluka, po novom uputstvu republičkog nivoa, uspostavlja karantin na tri lokacije, naveo je gradonačelnik Igor Radojičić.
"Trenutne lokacije su dvorana Obilićevo, objekat Doma zdravlja Obilićevo i Centar 'Zaštiti me', sa razdvojenim smještajem za muške i ženske osobe, te porodice ili majke sa djecom", naveo je Radojičić na Facebook profilu.
Grad karantin uspostavlja sa MUP i Domom zdravlja.
"U karantin će se na 14 dana obavezno upućivati lica sa boravištem u Banjaluci, koja uđu u zemlju na nekom od graničnih prelaza, a koja prođu testiranje na virus korona na prelazu i nisu pozitivni", pojasnio je Radojičić.