banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Apr 2020, 16:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Čiča iz Rogače je napisao:
Banjalučanima dvorane i studentski domovi,Laktašanima Sarica u Trnu...pa gdje je tu pravda?
Danas sam prošao kraj sarice. Ispred ulaza, pored policije, bilo je nekih 7-8 ljudi.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 16:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
_зока je napisao:
Umetnik je napisao:

Ово у дворани Обилићево је чист примјер како заразити неких 100-њак људи који се требају смјестити у исту просторију, чак и ако нису заражени. Ту не би баш било добро да толико густо буду поредани.

Teoretski ovde bi trebali biti zdravi koji uđu u BiH, pozitivne na koronavirus šalju u studentski dom.

Па теоретски, али ако је ово истина да нису тестирани... :-k

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 17:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Sta je vise sa ovom Italijom,nikako da pocne padati broj novozarazenih. Oni su mi neka referenca da bi se i kod nas mogao naslutiti kraj ....al jok...i danas skoro 5000 zarazenih

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 17:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 21 Dec 2012, 16:36
Sve manje ljudi u Zvorniku nosi masku.
Danas policije više nego obično. (zabranjena su okupljanja kod tvrdjave i na obali Drine, masovna)
Kontrolisali su javne povrsine, upozoravali gradjane da ne smiju biti u drustvu, prilazili i djeci i savjetovali da se propisno odmaknu od druga, drugarice...
Cini mi se da se narod opustio ili je ljudima dojadilo da postuju mjere.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 17:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
wizzy_bl je napisao:
Sta je vise sa ovom Italijom,nikako da pocne padati broj novozarazenih. Oni su mi neka referenca da bi se i kod nas mogao naslutiti kraj ....al jok...i danas skoro 5000 zarazenih
Bitno je da su krenuli na bolje.
Više je novozaraženih nego juče,ne previše ali je manje smrtnih slučajeva,smanjuje se broj teško bolesnih a znatno više onih koji su se oporavili.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 18:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
wizzy_bl je napisao:
Sta je vise sa ovom Italijom,nikako da pocne padati broj novozarazenih...

pa eo, ovako izgleda pijaca u Napulju ovih dana...

Slika

Slika

a ovako je,navodno, bilo u Novom Pazaru, danas je, kažu tu 1 žarište.
Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 18:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Coventry City je napisao:
Okacio Drasko video onoga sto bi trebalo da bude neki karantin u dvorani "Obilicevo". :roll:

https://youtube.com/watch?v=ahL3vBiQsnE

Kada su krenuli ovamo receno im je da ce u karantin, i to u satore na granici! Niko im nije obecao testiranje!
Njihov izbor je bio da dodju u ovu situaciju! A sada bi da se testiraju pa da idu kucama?!
Sami pali, sami se ubili...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 18:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sta god da Italijani radili...moralo bi do sada poceti opadati. Mislim da su ljudi prenosioci i poslije tih 14 dana (ako prehodaju virus i odrade samoizolaciju)...sto svakako nije dobro.

Sve sam se nadao da to brze prolazi, ali ovo ide bas presporo. Ovim tempom, necemo se vratiti u normalu do septembra.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 18:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
. Medjutim, ovdje svi do jednog tvrde da uopste nisu testirani. Samim tim, ako su i bili zdravi prije ulaska u karantin, postoji sansa da se zaraze preko nekog drugog, jer ljudi nisu testirani. Nevidjena sramota!

Bogami na onoj FB grupi Tražim - nudim prevoz x ljudi kaže da su ih na granici (na prelazima koji su u RS) zadržavali od 5 do 12 sati dok su ih testirali. U Brčkom ko uđe kažu samo temperaturu mjere, a drugačije nije ni na prelazima u Federaciji.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 18:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobar intervju...

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hr ... em-1014055

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 18:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
wizzy_bl je napisao:
Sta god da Italijani radili...moralo bi do sada poceti opadati. Mislim da su ljudi prenosioci i poslije tih 14 dana (ako prehodaju virus i odrade samoizolaciju)...sto svakako nije dobro.

Sve sam se nadao da to brze prolazi, ali ovo ide bas presporo. Ovim tempom, necemo se vratiti u normalu do septembra.
Koliko sam razumio dr. Kona kada pacijent pokaže znake oporavka njemu se radi kontrolni nalaz i ako bude negativan za 24 do 48 sati radi mu se ponovo kontrolni nalaz i tek kad su dva uzastopna nalaza negativna otpušta se iz bolnice.
Ali i onda mora provesti 14 dana u kućnoj samoizolaciji.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 19:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
wizzy_bl je napisao:

Kad smo kod Italije, da li im je broj zarazenih napokon presao 1% stanovnistva?

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 19:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Maj 2018, 13:51
_зока je napisao:
Bogami na onoj FB grupi Tražim - nudim prevoz x ljudi kaže da su ih na granici (na prelazima koji su u RS) zadržavali od 5 do 12 sati dok su ih testirali. U Brčkom ko uđe kažu samo temperaturu mjere, a drugačije nije ni na prelazima u Federaciji.

Pa, sta znam... Ne iskljucujem ni ja tu mogucnost da im je dosadilo u takvom karantinu i okruzenju i da na ovaj nacin, izokola, pokusavaju izvrsiti neki pritisak da ih puste kucama, pa su zato i poslali ovaj snimak.

Mada, Drasko, iako pozer i nerijetko budala, dosad uglavnom nije izlazio u javnost sa ovakvim stvarima, a da ih prethodno nije provjeravao na vise strana.

vlakanje je napisao:
Kada su krenuli ovamo receno im je da ce u karantin, i to u satore na granici! Niko im nije obecao testiranje!
Njihov izbor je bio da dodju u ovu situaciju! A sada bi da se testiraju pa da idu kucama?!

U pravu si, al' ne u potpunosti. Tacno je da su znali da ih ceka karantin, al' isto tako je bilo i najavljeno testiranje. U ovakvoj (trenutnoj) situaciji ispada da ljudi u ovaj karantin mogu uci potpuno zdravi, a iz njega izaci potpuno bolesni.

Radojicic je rekao da ce se oni testirati i da u ova 3 karantina idu oni koji za koje je test pokazao da nisu pozitivni.

Mozda su novinari pogresno prenijeli njegove rijeci, al' ovo je pisalo...

BANJALUKA - Grad Banjaluka, po novom uputstvu republičkog nivoa, uspostavlja karantin na tri lokacije, naveo je gradonačelnik Igor Radojičić.

"Trenutne lokacije su dvorana Obilićevo, objekat Doma zdravlja Obilićevo i Centar 'Zaštiti me', sa razdvojenim smještajem za muške i ženske osobe, te porodice ili majke sa djecom", naveo je Radojičić na Facebook profilu.

Grad karantin uspostavlja sa MUP i Domom zdravlja.

"U karantin će se na 14 dana obavezno upućivati lica sa boravištem u Banjaluci, koja uđu u zemlju na nekom od graničnih prelaza, a koja prođu testiranje na virus korona na prelazu i nisu pozitivni", pojasnio je Radojičić.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Ja samo da kažem, ne piše se Turijak, već Turjak, bez i.
Hvala!

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 21:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
And grim new estimates from the Trump administration that predict the deadly pathogen could eventually kill between 100,000 and 240,000 Americans — assuming the U.S. does everything right.

https://www.yahoo.com/news/flattening-t ... 05639.html

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Đe sad ona doktorica iz prijedora što su je turci dizali u zvijezde, da odradi testove ovima iz karantina :D

Kontam da je trenutno do testova praktično nemoguće doći na tržištu, a da naši što dobiju iz Srbije koriste kad je baš zapelo (familija, kumovi itd).
Ovo sve bi moglo potrajati par mjeseci, dosta sam pesimističan da će se sve (kod nas) vratiti u normalu prije Juna- Jula.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 23:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Koliko je zaraženih / preminulih?

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 23:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Обична грипа у САД 2018. резултати: 41 милион заражених, 810 хиљада хоспитализовано (лечење у болници), 60 хиљада умрлих... Сад више нико не помиње обичну грипу. У Србији Батут објавио резултате све лепо прецизно за фебруар у вези обичне грипе, а у марту га маца појела, код нас биле школе затворене због обичне грипе и кад је дошла корона обичну грипу виле однеле...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 23:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
vlakanje je napisao:

U pravu si, al' ne u potpunosti. Tacno je da su znali da ih ceka karantin, al' isto tako je bilo i najavljeno testiranje. U ovakvoj (trenutnoj) situaciji ispada da ljudi u ovaj karantin mogu uci potpuno zdravi, a iz njega izaci potpuno bolesni.

Radojicic je rekao da ce se oni testirati i da u ova 3 karantina idu oni koji za koje je test pokazao da nisu pozitivni.

Mozda su novinari pogresno prenijeli njegove rijeci, al' ovo je pisalo...

BANJALUKA - Grad Banjaluka, po novom uputstvu republičkog nivoa, uspostavlja karantin na tri lokacije, naveo je gradonačelnik Igor Radojičić.

"Trenutne lokacije su dvorana Obilićevo, objekat Doma zdravlja Obilićevo i Centar 'Zaštiti me', sa razdvojenim smještajem za muške i ženske osobe, te porodice ili majke sa djecom", naveo je Radojičić na Facebook profilu.

Grad karantin uspostavlja sa MUP i Domom zdravlja.

"U karantin će se na 14 dana obavezno upućivati lica sa boravištem u Banjaluci, koja uđu u zemlju na nekom od graničnih prelaza, a koja prođu testiranje na virus korona na prelazu i nisu pozitivni", pojasnio je Radojičić.

У Градишкој мијешање и насумично стављање људи се може схватити јер су у једној, да кажем, изолованој зони, а прије свега, тамо може стати 15-ак људи у један шатор, док код дворане Обилићево ту унутра је троцифрен број, колико ја видим :confused2: Дакле, у шатору можеш заразити 15-ак, у дворани 100-њак! Не смију без тестирања, јер тако потенцијално само шире заразу. Онда их могу ладно и сељакати сваких дан-два из дворане на Хисете, са Хисета у дом здравља Мејдан и у круг па да се тако сви "карантињани" на подручју БЛ заразе. :roll:

У Италији кривуља ипак мало спорије расте, почиње да се "заобљава"... Нових случајева по дану је мање од 5 хиљада и има тенденцију пада, Изгледа да коначно ипак слаби и да је врх прошао. Дакле, након нешто више од мјесец дана је почело да слабије удара. Да су предузели боље мјере можда би трајало дуже...

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2020, 00:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Čiča iz Rogače je napisao:
Banjalučanima dvorane i studentski domovi,Laktašanima Sarica u Trnu...pa gdje je tu pravda?
Pitaj Igora, vjerovatno zna na šta bi mu ličila dvorana u LA, poslije koronaša...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]