banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Apr 2020, 13:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 21 Dec 2012, 16:36
Nalupao se lik u prethodnih par dana... Koliko se sjecam pomenuo je i hitlerov spomenik...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 13:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
kosta je napisao:
prokelj je napisao:
Rocker je napisao:
Ko ono beše srao protiv rusa ?

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1672414

Koliko aviona je stiglo iz jebene EU i NATO.-a ?
Rusi i Kinezi su ljudine samo sto ce Ronhil i njegova gamad poceti prodavati pomoc i sve sto dobiju, cim zamakne prvi avion, kao sto su prodavani donirani paketi humanitarne pomoci, laminat, crijep i gradjevinski materijal u sezoni poplava. 20 maraka bio metar laminata, profiteri se obogatili od one narodne bijede 5000 maraka za koje nisu mogli ni gace skrpiti a kamoli kuce obnoviti. Vec vidjen scenario iz 2014, kad su poceli preko noci da nicu diskonti pica, second hand shopovi i marketi. Sad ce poceti apoteke.

pomalo bode oči ta 1 ostrašćenost kod tebe, ko da ti je ova korona sporedna tema.

Takodje bode oci skakanje nekoliko pojedinaca ovdje kad bilo ko, opravdano ili ne, opljune po Mili i ekipi, tema nije vazna a ni opravdanost. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2018, 09:42
jbg, oko posmatrača... :D

msm, jebe mi se, tako se i onaj "Savo" javio direkt u program kad ono, međutim... 8)

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 14:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Mar 2020, 15:35
Ne razumijem cemu toliki butthurt feeling, iznio sam cinjenicu da su mnogi koji su bili bliski trenutno vladajucim strukturama koristili prirodnu katastrofu za naglo bogacenje. Od Doboja preko Trebinja i Bilece, ista ekipa. Oni kojima smeta pominjanje toga ili su dio te ekipe ili su dobili po sendvic pa moraju da ga opravdaju. Vezano za koronu, kao i svaka druga katastrofa koja nas je zadesila, i ova ce uciniti da mulj ispliva na vidjelo, a umnogom je vec isplivalo sljedece:

- nekompetentan premijer sef kriznog staba koji je do juce tvrdio da je korona izmisljena

- Bisenija ceri najmilija koja ponavlja kao papagaj a ne kaze nista korisno

- direktor UKC koji zahvaljuje novinarima sto je pandemija usla u svaciji dom

- pokusaj regulisanja slobode kretanja koji je nekad davno promovisao debeli gmaz iz crvenog kombija

- pokusaj apotekara i vlasnika brojnih marketa da dizu cijene lijekovima i robi siroke potrosnje

- gomila politickih preletaca koja koristi opsti haos u svoju korist

- firme tipa BEMA koje rade uprkos zabrani pa onda nakon pritiska opozicije prestanu

- pritisci i prijetnje da se "mora" ucestvovati u "dobrovoljnom" davanju za fond solidadnosti itd itd.

Cekamo sta ce jos da dodje na spisak. Nastavak u sljedecem broju :)

Sent from my London using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 14:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Sloboda kretanja tokom pandemije MORA biti ograničena.
To što je izjavio direktor UKC je lapsus,meni je više zasmetalo hvalospevi Dodiku koji je stajao iza njega.
Ostalo potpisujem što si napisao.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 14:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

prokelj je napisao:
Ne razumijem cemu toliki butthurt feeling, iznio sam cinjenicu da su mnogi koji su bili bliski trenutno vladajucim strukturama koristili prirodnu katastrofu za naglo bogacenje.

pazi: ja uopšte neću da tvrdim da toga o čemu pričaš nije bilo; jedino nisam spreman da ti vjerujem na riječ kako se radi o činjenici, kako su to "mnogi radili" itd, tim prije što neobuzdano soliš prilično olinjalim mitingaško-be-en-ovskim karakterizacijama.

msm, možda tebi čini pležr, i možda se osjećaš 1 Vookanom pred samim sobom kad ovdje paradiraš sa "činjenicama", "svi znaju", "svako normalan zna", "Ronhil", "skretničar", "Biserka", "debeli gmaz iz crvenog kombija", ali - sad ti meni vjeruj na riječ - to je nešto što čak ni našeg Skevu :D više ne impresionira.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 14:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
boban1982 je napisao:
To što je izjavio direktor UKC je lapsus,meni je više zasmetalo hvalospevi Dodiku koji je stajao iza njega.

Ne MORA! jer je to opšte prihvaćen princip koji nam je bezuslovno nametnut sa viših instanci,...zapsadanih.Taj princip jeu svrsi razvlačenje krivulje zaraze kojom se hvale političari i epidemolozi ali koja u konačnici ima razorni je ekonomske posljedice.U principu,zaoštrena ili razvučena krivulja će završiti sa istim brojem smrtnosti jer biologija radi svoje,jbg.
Pod dva,..direktor UKC je moron.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 14:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
U pravu je čiča, ako integrališ krivulju sve je to ista vrijednost. Tales iz Mileta i Čiča kraj Mileta.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Nije tačno da kada ne bi bilo ograničenja kretanja bio isti broj umrlih.
Zašto premijer Švedske sada najavljuje oštrije mjere i da se moraju pripremiti na hiljade mrtvih.
Da nema ograničenja kretanja bio bi znatno više inficiranih što bi dovelo do kolapsa zdravstvenog sistema koji je kod nas i onako loš,umirali bi ljudi a da im se ne pruži šansa za život jer ne bilo dovoljno respiratora.
I ta Švedska sa slabim mjerama ima 638 zaraženih na milion stanovnika dok RS ispod 300 a i taj broj bi bio znatno manji da su svi ugostiteljski objekti zatvoreni odmah nakon što je otkriven slučaj zaraze i da je jača zdravstvena kontrola bila na graničnim prelazima naših državljana koji su se vraćali iz inostranstva..
Do uvođenja oštrijih mjera svi slučajevi zaraze su bili uvezeni a sada su uglavnom zaraze u krugu porodice.

Poslednji put menjao boban1982 dana 04 Apr 2020, 14:52, izmenjena 4 puta

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Čiča iz Rogače je napisao:
boban1982 je napisao:

Ne MORA! jer je to opšte prihvaćen princip koji nam je bezuslovno nametnut sa viših instanci,...zapsadanih.Taj princip jeu svrsi razvlačenje krivulje zaraze kojom se hvale političari i epidemolozi ali koja u konačnici ima razorni je ekonomske posljedice.U principu,zaoštrena ili razvučena krivulja će završiti sa istim brojem smrtnosti jer biologija radi svoje,jbg.
Pod dva,..direktor UKC je moron.
Nije moron, samo poltron, gledao si film...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Cica izmedju zla i duplog zla navija za duplo zlo.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 14:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Maj 2018, 13:51
Okacio Drasko video onoga sto bi trebalo da bude neki karantin u dvorani "Obilicevo". :roll:

https://youtube.com/watch?v=ahL3vBiQsnE

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 14:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ima Draško prostora kod sebe, neka ih tamo prebaci. Taman su to sigurica glasovi.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
prokelj je napisao:
Ne razumijem cemu toliki butthurt feeling,

Ах... Нов си, полако, сконтаћеш.

Ово у дворани Обилићево је чист примјер како заразити неких 100-њак људи који се требају смјестити у исту просторију, чак и ако нису заражени. Ту не би баш било добро да толико густо буду поредани.

А као и након сваке пометње, катастрофе, јасно је да ће и након овога да неко изађе пунијих џепова, увијек се закидало, били то тендери, стране донације, мислим нема се шта ту говорити и помињати, то је тако...

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 15:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2014, 19:41
danijell je napisao:
Evo jednog od testiranja vezano za to koliko hirurške maske pomažu. I razlika u odnosu na gripu i prehladu.
https://www.nature.com/articles/s41591- ... /figures/1

Koliko mogu da skontam ovaj grafik za koronu, nema nešto puno ni aerosola ni kapljica bez maske u odnosu na ostale vrste virusa? Kod gripe je i sa maskom čak slaba zaštita.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 15:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Umetnik je napisao:

Ово у дворани Обилићево је чист примјер како заразити неких 100-њак људи који се требају смјестити у исту просторију, чак и ако нису заражени. Ту не би баш било добро да толико густо буду поредани.

Teoretski ovde bi trebali biti zdravi koji uđu u BiH, pozitivne na koronavirus šalju u studentski dom.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 15:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
U pravu je čiča, ako integrališ krivulju sve je to ista vrijednost.

čiča naravno nije u pravu za ovo pod 1 (ovo pod dva je blizu). :D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 15:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Mislim da masi broj dva, a broj jedan je djene, djene...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 15:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Maj 2018, 13:51
Da, to je tacno. Dvorana "Obilicevo" je jedna od 3 lokacije koje su predvidjene da budu karantin za lica sa boravistem u BL, a koja su usla u zemlju na nekom od granicnih prelaza. Al' samo za lica koja prethodno PRODJU testiranje i za koja se utvrdi da NISU pozitivna. Medjutim, ovdje svi do jednog tvrde da uopste nisu testirani. Samim tim, ako su i bili zdravi prije ulaska u karantin, postoji sansa da se zaraze preko nekog drugog, jer ljudi nisu testirani. Nevidjena sramota!

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2020, 16:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Banjalučanima dvorane i studentski domovi,Laktašanima Sarica u Trnu...pa gdje je tu pravda?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]