Rocker je napisao:
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Pa u svakom slučaju nije svejedno kada ti pored krova nikne zgradetina od dvadesetak spratova...
U srednjoj skoli, za maturski rad sam radio "Urbanisticko uredjenje naselja Radolinka" u Teslicu. Davno je to bilo, '86te.
Tamo jos uvijek medju zgradama (koje su 4 spratne) zivi budaletina u kuci koju nije htio da proda.
Drzava je jednostavno prihvatila da je njegovo pravo da trazi milione i napravila zgrade oko njega, ostavljajuci njegov plac netaknutim.
Mislim da bismo mozda trebali
procesljati zakone koji regulisu ovu problematiku, ukoliko zelimo imati nekakvu sliku o svemu koja nije kontaminirana pristrasnim informacijama.
U stvari, to bi rebao biti posao debilnih novinara, a ne nas LOL.
Mi smo prije par godina kod gradnje brze ceste prema Klašnicama imali jednu skoro istu situaciju ili sličnu, samo je tada investitor bila država, bila je čak i tema na forumu, naravno velika većina od šume nije vidjela drvo, nego se ponijela u skladu, jadan narod, država ga rastura... Naravno država narod rastura, ali u niz drugih sfera... Samo da dodam, da je brza cesta izgrađena, sve je završeno ok, ali sa probijanjem roka od skoro dvije godine...
Tako je i ovdje, istina je na sredini...
Ono što je ovdje veći problem je taj, da čovjek ulaže 300 000 000km, a niko ga ne pita od kuda mu, da je MTEL, već kupio zgradu, a da ni temelji nisu zakopani, da se pokuša ispitati uloga Borisa Tadića itd itd itd... Njima Vulić treba, da se sakrije prava prljavština...