banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Apr 2020, 16:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2015, 10:35
Bez komentara...
https://www.youtube.com/watch?v=UVMUYJu2jBM

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Coventry City je napisao:
Ja sam od onih koji vjeruju da virus uopste nije toliko opasan kao sto se pokusava predstaviti i da se koristi za ostvarivanje mnogo vecih ciljeva na globalnom nivou.

Ti u stvari otkrivas neku toplu vodu, jer se virus ni ne predstavlja posebno opasnijim nego sto jeste. U stvari, prilicno se transparentno govori da za vecinu populacije virus i nije narocitoopasan. Ja ga se, npr. uopste ne bojim, jer po statistikama sanse da me ubije su oko 0.2 posto, sto je zaista smijesno. S druge strane (sto je Zoka nebrojeno puta naglasio), ako bi se virus prosirio medju populacijom, sanse da ti ubije bar nekog od starijih clanova familije su prilicno velike. Brojevi govore da je smrtnost medju starijima 15-20 procenata, sto znaci da ih umire 1 na 5 ili 6. Dakle, ako su ti svi babe i djedovi zivi, velika je vjerovatnoca da ce bar jedno da umre. Ili ako si stariji, ista racunica vazi za tvoje i zenine roditelje.

Zato me zanima, koji su to "veci ciljevi" koji se pokusavaju ostvariti preko ove pandemije? Da ce ona da bude katalizator za neke probleme koji su vec otprije prisutni i koji ce samo brze da eskaliraju zbog nje, vrlo vjerovatno. Da je virus neko napravio da uspostavi novi svjetski poredak, vrlo malo vjerovatno.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 16:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Nov 2016, 23:29
U FBiH nisu uveli totalni karantin.Ne treba prerano da se donose takve odluke,ima još mjera i opcija da se suzbije širenje,sa tim totalnim karantinom,bojim se da bi se prvo stvorile velike gužve po objektima,a nakon toga nažalost i socijalni nemiri,što ne smije nikako da se desi u čitavom stanju.Podržavam totalni karantin,ali da svaki član porodice posjeduje propusnicu i da može jednom u danu izaći u nabavku i to u najbližu prodavnicu.Sve ostalo je van svake pameti i veća šansa da virus padne u skroz drugi plan.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 16:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 21 Dec 2012, 16:36
Danasnji podaci iz Srbije bas razocaravajuci.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 16:53 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
markopd je napisao:
U FBiH nisu uveli totalni karantin.Ne treba prerano da se donose takve odluke,ima još mjera i opcija da se suzbije širenje,sa tim totalnim karantinom,bojim se da bi se prvo stvorile velike gužve po objektima,a nakon toga nažalost i socijalni nemiri,što ne smije nikako da se desi u čitavom stanju.Podržavam totalni karantin,ali da svaki član porodice posjeduje propusnicu i da može jednom u danu izaći u nabavku i to u najbližu prodavnicu.Sve ostalo je van svake pameti i veća šansa da virus padne u skroz drugi plan.

Gledaj, veliko je pitanje sta moze dovesti do socijalnih nereda, strogi karantin ili rastezanje ovih mjera u nedogled...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 16:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Nov 2016, 23:29
Nažalost i jedno i drugo,samo što strogi donosi mogućnost puno većeg i bržeg nereda.

Ako se kojim slučajem i uvede,ovo sa propusnicom bi bilo razumljivo,sve osim toga...da ne širimo p.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 17:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
The_new_Statesman je napisao:
Pre par sedmica sam se pitao zasto ne prilagode ove maske. Nabiju na snorkel nekakav medicinski filter ili sta vec :)

Rade već odavno. Italijani su prvi počeli. Neko vrijeme ih koriste i u PL.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 17:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Lolly mangup je napisao:
Imajuci u vidu kako se ljudi, pretezno mladi ponasaju i bahate, nema skole, fakulteta, lijepo vrijeme, ladovina a valjda ih je sramota masku staviti, ovo je ocekivana odluka.
Sad kad sam isla s posla pun grad. Od ovih ispod 25 g. niko masku imao nije, pa bar pokazite jbn postovanje prema drugima.
Nisam sretna zbog odluke, ali sa sto vecom disciplinom, ovo ce krace trajati.

А гдје да се купе маске?

И што се маски као заштите тиче, много је мања вјероватноћа да ћеш, ако си заражен, пренијети заразу на другог ако држиш одстојање, не причаш и не дуваш/кашљеш/кишеш им у фацу него ако држиш маску али си на пола метра док причаш с неким, рукујеш се, грлиш... Зависи све од приступа.

Забрана одласка ван мјеста гдје боравиш је још једна у нису ових задњих мјера које немају баш везе са стварношћу. Почело је од плавог часа, па забрана одласка на пар неких зелених површина, сад ово... А реално су добро почели. :roll:

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Poslednji put menjao Umetnik dana 03 Apr 2020, 18:07, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 17:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Choban je napisao:
ferdinand je napisao:
Lolly mangup je napisao:
Imajuci u vidu kako se ljudi, pretezno mladi ponasaju i bahate, nema skole, fakulteta, lijepo vrijeme, ladovina a valjda ih je sramota masku staviti, ovo je ocekivana odluka.
Sad kad sam isla s posla pun grad. Od ovih ispod 25 g. niko masku imao nije, pa bar pokazite jbn postovanje prema drugima.

Kako ce ovo pomoci? Sad ce ljudi umjesto na selo da se naguraju po gradu.

Zabrana počinje sutra u podne.
Otići će ranije masa ljudi, bar oni kojima selo nije udaljeno, vratiće se u nedjelju poslije podne.
Ionako mnogi idu subotom ujutro i bez ove mjere.
Ništa nisu postigli sa ovom zabranom, ako im je cilj bio da spriječe donošenje virusa u sela.

Isto kao što ništa nisu postigli kad su zabranili šetnju do Šehova, pa se masa ljudi preselila na ulice, umjesto da bar budu u prirodi na svježem vazduhu gdje će biti manje šanse da pokupe virus.

Lijepo vrijeme, veći problem su vjerovatno roštiljanja, nego sela. S te strane možda djeluje ispravno. Prije dvije, ili tri sedmice... na putu za jedno mjesto u okolini Banjaluke, nikad više auta nisam vidio, maltene kao da je zbor.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2016, 13:46
Popokatepetl je napisao:

Zato me zanima, koji su to "veci ciljevi" koji se pokusavaju ostvariti preko ove pandemije? Da ce ona da bude katalizator za neke probleme koji su vec otprije prisutni i koji ce samo brze da eskaliraju zbog nje, vrlo vjerovatno. Da je virus neko napravio da uspostavi novi svjetski poredak, vrlo malo vjerovatno.

Као што сам написао неколико страница раније, не можемо ми обични смртници да знамо све свјетске тајне и скривене послове натоа, цие, фби-ја, америке, пентагона, кине и кога све не. Нити ће они нама рећи ишта. Зашто би била невјероватна прича да је вирус направљен у лабораторији? Као да се није дешавало... Не знамо за које намјере, ни мени баш није јасно, али ко зна шта су имали у плану са њим. И да ли су ишта. Да ли је ова пандемија дио нечијег плана или нешто тотално неплански изазвано и велика грешка.

Тад сам и поставио клип гдје је још прије 4 године речено да су направили ову садашњу корну у лабораторији, додавши сарсу протеин слијепог миша.

Уметник - онај који умеће.
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.
вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 17:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Maj 2018, 13:51
Popokatepetl je napisao:
Ti u stvari otkrivas neku toplu vodu, jer se virus ni ne predstavlja posebno opasnijim nego sto jeste. U stvari, prilicno se transparentno govori da za vecinu populacije virus i nije narocitoopasan. Ja ga se, npr. uopste ne bojim, jer po statistikama sanse da me ubije su oko 0.2 posto, sto je zaista smijesno. S druge strane (sto je Zoka nebrojeno puta naglasio), ako bi se virus prosirio medju populacijom, sanse da ti ubije bar nekog od starijih clanova familije su prilicno velike. Brojevi govore da je smrtnost medju starijima 15-20 procenata, sto znaci da ih umire 1 na 5 ili 6. Dakle, ako su ti svi babe i djedovi zivi, velika je vjerovatnoca da ce bar jedno da umre. Ili ako si stariji, ista racunica vazi za tvoje i zenine roditelje.

Onda ispada da se sve ovo desava iz nekih humanih razloga. To mi je ipak nekako malo vjerovatno.

Ne mislim da ce doci do nekih epohalnih, al' ipak vjerujem da cilj svega ovoga jeste da se dodje do odredjenih promjena. I ne mislim da tu postoji samo jedan cilj, vec da se radi o mnogo vise interesa. I na vojnom i na ekonomskom i na politickom planu...Naravno, tu impliciram na najvece sile, od kojih ce svaka gledati sopstvene. Mi tu mozemo samo neke mrvice da pokupimo, zavisno koji talas "zajasemo". Al' ipak ovo jeste generacijska sansa za neke osjetnije promjene.

Jedan bivsi ruski general(ili je vec neki drugi cin imao, nije ni bitno) je u nekom intervjuu rekao da ovo nije pravi bioloski rat, ali da jeste svojevrsna proba za isti, jer sve ovo sto se trenutno desava ima odlike istog. Uz veoma agresivnu medijsku propagandu.

Mozda se i sjecas kako su prije par mjeseci velike svjetske medijske kuce pustale one snimke iz Kine, na kojima su ljudi samo padali po ulici, navodno od ovog covid 19 virusa. Tada je i pocela medijska propaganda. Da su govorili da se radi o jacem gripu(koji se, istina, brze siri od obicnog), ljude vjerovatno to ne bi nimalo zanimalo. Al' ovako su poceli i da skrecu paznju na virus i da plase ljude. Dok sada vidimo da virus bas i nije takav da ljudi samo iznenada padaju po ulicama.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 18:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Umetnik je napisao:
Lolly mangup je napisao:

А гдје да се купе маске?

И :

Ima u Tropik i apotekama onih višekratnih, platnenih.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
skeva je napisao:
Lolly mangup je napisao:

Pa i nije ocekivana odluka, zapravo ce sad napraviti guzvu po ulicama. Obicno se svi razbjeze po okolini vikendom, siju baste, orezuju vocnjake, sta vec ne... Ovako ce svi izaci setati, i to po ulicama jer nemaju gdje... Mozemo mi ovdje patetisati, moralisati ili sta vec ne, ali ce grad sutra biti pun puncat. Dakle, losa do uzasna odluka.
A nama kojima je selo u istoj opštini?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 18:29 
Pripravnik
Pripravnik

RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Gledaj, veliko je pitanje sta moze dovesti do socijalnih nereda, strogi karantin ili rastezanje ovih mjera u nedogled...

Dosta zavisi i od toga kako bi izgledao strogi karantin.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 18:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Do juna će ovo potrajati, bar tako mislim.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 18:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
_зока je napisao:
Umetnik je napisao:
Lolly mangup je napisao:

А гдје да се купе маске?

И :

Ima u Tropik i apotekama onih višekratnih, platnenih.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Kupio ja u apoteci. Dijana Srbac ih pravi. Onako nove ih jedva navukao na glavu. Još kada su nakon pranja se skupile, nema šanse. A fino piše, prije upotrebe oprati. Mogu na 90 stepeni. Skupljane do 3% bla bla bla Prije 30%
E sada, možda je i do gloove. Tako da, gdje ima kupiti većih.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 18:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sana Linea ima neke maske u par veličina. Platno kao od mantila medicinskog, guma kao iz gaća. Ja dobio na poslu neke al' kako nisu gledali kada su dijelili mene zapale neke male, otkidoše uši. Kasnije stara u apoteci u NV kod MogMarketa kupila neke mekše, od pamučnog platna sa mekšom gumom pa su podnošljive. Jeste da izgledaju kao da si stavio srbačke bijele gaće na usta al' ko ga šiša. 1.70KM je cijena i jednih i drugih u apoteci.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 18:58 
Pripravnik
Pripravnik

A, izmedju ostalog, kafic Moamera Zukorlica u Novom Pazaru radi kao da se nista ne desava. I to prepun. :roll:

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Popokatepetl je napisao:
Coventry City je napisao:
Ja sam od onih koji vjeruju da virus uopste nije toliko opasan kao sto se pokusava predstaviti i da se koristi za ostvarivanje mnogo vecih ciljeva na globalnom nivou.

Opisao si influencu od riječi do riječi.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 19:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2018, 02:18
Мало је јебеније од инфлуенце :D

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]