banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 14:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Apr 2020, 14:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Maj 2018, 13:51
Vjerovatno si u pravu, s obzirom na to da ne postoje usaglaseni stavovi u vezi toga. Ne samo ovdje, vec i u ostalim zemljama. Npr. Austrija gura jednu pricu oko maski, dok Njemacka gura potpuno drugu pricu. Kurz je valjda trazio da ih svi nose(ne samo maske, vec i rukavice), a Merkelova tvrdi da uopste nema potrebe za tim. Al' kako sam cuo od ove jedne prijateljice koja zivi u Austriji, tamo gotovo da ih i ne nose. Ona je kupila u slucaju da zatreba, ali ih ne nosi. A na video snimku iz Beca vidi se gomila ljudi bez maski.

Meni je upravo taj nedostatak usaglasenosti oko osnovnih stvari ono sto iritira. Zato i postoje ozbiljne sumnje oko dosta toga u vezi ove cijele situacije sa virusom.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Neusaglasenost u medicini postoji i oko stvari koje su dugo poznate, tako da ovo uopste nije posebno iznenadjujuce u slucaju virusa "starog" par mjeseci. Koje su to "ozbiljne sumnje oko dosta toga"?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 14:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Ponovo se pokreće pitanje kada treba nositi masku http://rs.n1info.com/Zdravlje/a585150/K ... irusa.html

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 14:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Okt 2017, 16:00
Popokatepetl je napisao:
Neusaglasenost u medicini postoji i oko stvari koje su dugo poznate, tako da ovo uopste nije posebno iznenadjujuce u slucaju virusa "starog" par mjeseci. Koje su to "ozbiljne sumnje oko dosta toga"?

Pa nije baš star par mjeseci. Koliko sam uspio upratiti za viruse iz grupe korona se zna od 60-tih, a između ostalog virusi što uzrokuju sezonske infekcije spadaju u tu grupu.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 14:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
U Srbiji preko 300 novih slučajeva.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 14:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Šta treba znati o respiratornim komplikacijama infekcije koronavirusom COVID-19 http://rs.n1info.com/Vesti/a582753/Sta- ... ID-19.html

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 14:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Evo sad zabrana kretanja iz mjesta prebivalista vikendom.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 14:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
danijell je napisao:
U Srbiji preko 300 novih slučajeva.

Mene to ne čudi ako se ljudi imalo ponašaju kao ovdje kod nas. Bar 10% ne jebe živu silu o bilo čemu.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 14:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Maj 2016, 23:45
skypostman je napisao:

Kaze sadite i sijte povrce na selu al nema vikendom od kuce

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 14:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Coventry City je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Ne postoji univerzalno misljenje o maskama. Laicka logika kaze da pomazu jer umanjuju mogucnost prenosenja sa bolesnih na zdrave. Znaci da stite indirektno.

Vjerovatno si u pravu, s obzirom na to da ne postoje usaglaseni stavovi u vezi toga. Ne samo ovdje, vec i u ostalim zemljama. Npr. Austrija gura jednu pricu oko maski, dok Njemacka gura potpuno drugu pricu. Kurz je valjda trazio da ih svi nose(ne samo maske, vec i rukavice), a Merkelova tvrdi da uopste nema potrebe za tim. Al' kako sam cuo od ove jedne prijateljice koja zivi u Austriji, tamo gotovo da ih i ne nose. Ona je kupila u slucaju da zatreba, ali ih ne nosi. A na video snimku iz Beca vidi se gomila ljudi bez maski.

Meni je upravo taj nedostatak usaglasenosti oko osnovnih stvari ono sto iritira. Zato i postoje ozbiljne sumnje oko dosta toga u vezi ove cijele situacije sa virusom.

Neka se tvoja drugarica apdejtuje, za nekoliko dana nosenje maski je postalo stvarno rasireno. Obavezno nosenje maski u trgovinama stupa od ponedeljka. Btw. ni u Njemackoj, a ni u Austriji ne postoji jedinatven stav oko nemedicinskih maski, ali uglavnom se slazu da mogu indirektno pomoci. Glavna zastita je drzanje medjusobnog rastojanja i redovno pranje ruku. Nemedicinske maske su samo dodatak ovim mjerama.

Pre par sedmica sam se pitao zasto ne prilagode ove maske. Nabiju na snorkel nekakav medicinski filter ili sta vec :)

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 15:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Imajuci u vidu kako se ljudi, pretezno mladi ponasaju i bahate, nema skole, fakulteta, lijepo vrijeme, ladovina a valjda ih je sramota masku staviti, ovo je ocekivana odluka.
Sad kad sam isla s posla pun grad. Od ovih ispod 25 g. niko masku imao nije, pa bar pokazite jbn postovanje prema drugima.
Nisam sretna zbog odluke, ali sa sto vecom disciplinom, ovo ce krace trajati.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 15:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovde je obratno, cini mi se da mladji vise drze do nosenja maski. Ali opet, one ne stite pa je starima svejedno.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 15:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Lolly mangup je napisao:
Imajuci u vidu kako se ljudi, pretezno mladi ponasaju i bahate, nema skole, fakulteta, lijepo vrijeme, ladovina a valjda ih je sramota masku staviti, ovo je ocekivana odluka.
Sad kad sam isla s posla pun grad. Od ovih ispod 25 g. niko masku imao nije, pa bar pokazite jbn postovanje prema drugima.

Pa i nije ocekivana odluka, zapravo ce sad napraviti guzvu po ulicama. Obicno se svi razbjeze po okolini vikendom, siju baste, orezuju vocnjake, sta vec ne... Ovako ce svi izaci setati, i to po ulicama jer nemaju gdje... Mozemo mi ovdje patetisati, moralisati ili sta vec ne, ali ce grad sutra biti pun puncat. Dakle, losa do uzasna odluka.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Lolly mangup je napisao:

Kako ce ovo pomoci? Sad ce ljudi umjesto na selo da se naguraju po gradu.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 15:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Mar 2020, 15:35
nikola29_06 je napisao:
skypostman je napisao:

Kaze sadite i sijte povrce na selu al nema vikendom od kuce

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Mozda je mislio na Farmville :)

Sent from my London using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 15:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Pa moze se otici u subotu ujutro i vratiti u nedelju od 18 do 20h ako sam dobro razumio? Ili su mislili od subote 12 uvece tj 00?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 15:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
https://emagazine.com/can-insects-be-co ... -carriers/

Nema ništa konkretno još o tome da li bube prenose koronu, ali treba i ovome voditi računa.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 16:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Maj 2018, 13:51
Whotanoob je napisao:
Mene to ne čudi ako se ljudi imalo ponašaju kao ovdje kod nas. Bar 10% ne jebe živu silu o bilo čemu.

Svi ti ljudi se i krecu i funkcionisu u dozvoljenim okvirima. Na stranu to da je gomila donesenih mjera potpuna budalastina, pomalo je bez veze da se optuzuje samo obican narod. Pa u Srbiji su donedavno svi kafici radili do 20h, a do prekjuce su radile i kladionice!? A nisu bili zatvoreni jer gomilu kafica vode razni Bulici, Peconiji, itd...dok lanac kladionica drzi Toncev i slicni njemu. Dakle, garnitura likova i kriminalaca koji su u sprezi sa ovima iz vlasti ili su i sami dio iste. Jasno je zbog cega ih Vucic nije smio zatvarati, a onda optuzuje ljude da se ne pridrzavaju mjera. Najobicniji spin. Ja sam od onih koji vjeruju da virus uopste nije toliko opasan kao sto se pokusava predstaviti i da se koristi za ostvarivanje mnogo vecih ciljeva na globalnom nivou. Ovi nasi su tu potpuno nebitni. Oni samo rade ono sto im se kaze, a ostalo odradjuju po sopstvenom nahodjenju i (ne)znanju. U ovom slucaju, koriste situaciju za izivljavanje nad sopstvenim narodom i nametanjem diktatorskih mjera kakvih u ovom trenutku ima u malo kojoj drzavi. Pri cemu se sve koristi kao spin i prebacivanje odgovornosti na narod, jer jasno je kakva je situacija u zdravstvu, al' i u ostalim sferama. Najbolje da je narod kriv za trenutno stanje. Vidjecemo sta ce i Vucic i Dodik pricati kada ispucaju sve raspolozive mjere, a problem ne nestane. Sinoc je Vucic na konferenciji za medije izbjegavao da odgovori na svako kljucno pitanje. U takvoj situaciji, kada ne postoji jasan plan, kada cak i predsjednik ne daje direktne odgovore(vec je sve spustio na nivo prepucavanja) i kada prije svega ni na jedan nacin nije prilozena izlazna strategija, onda je tesko ocekivati i od naroda potpunu disciplinu.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 16:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
ferdinand je napisao:
Lolly mangup je napisao:

Kako ce ovo pomoci? Sad ce ljudi umjesto na selo da se naguraju po gradu.

Zabrana počinje sutra u podne.
Otići će ranije masa ljudi, bar oni kojima selo nije udaljeno, vratiće se u nedjelju poslije podne.
Ionako mnogi idu subotom ujutro i bez ove mjere.
Ništa nisu postigli sa ovom zabranom, ako im je cilj bio da spriječe donošenje virusa u sela.

Isto kao što ništa nisu postigli kad su zabranili šetnju do Šehova, pa se masa ljudi preselila na ulice, umjesto da bar budu u prirodi na svježem vazduhu gdje će biti manje šanse da pokupe virus.

Poslednji put menjao Choban dana 03 Apr 2020, 16:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2020, 16:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To sam za Vucica i kafice/kladionice/razna cuda vec pominjao. Ne treba biti puno pametan pa znati da su ti biznisi pod SNS kapom.
Kako god bilo, nasi su daleko ozbiljnije presjekli. Iako su mogli ranije, ali dobro...

Sto se tice odlaska na selo, pa vecina vikendasa ima gdje da noci. Dakle, problem ne postoji ako ce spavati u vlastitim objektima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]