banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 16:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 430 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Jul 2014, 14:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Pa ovi u PD nisu bili baš goloruki, nije da nisu civili stradali ali PL BIH je bila spremna.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2014, 14:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Da, bas svake godine u periodu nekih godisnjica ili u leto kada se skupi dijaspora vi nadjete, sasvim slucajno, masovne grobnice od 300-400 ljudi. Ako vec nadjes neke nestale iz rata, sahrani ih bez medijske hajke, pusti umrle na miru, ne skupljaj politicke poene na njima. Nema tu napretka ni nama zivima, a pogotovo njima mrtvima

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2014, 14:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Moj ujak i njegov prvi rodjak, obojica su imali 16 godina kad su 1941. baceni u jamu Rzani do, jama Jagodnjaca. Tada je od strane ustasa pobijeno oko 1000 ljudi mahom pokupljeni sa njiva, goloruki zivi baceni u jamu. Vlast je naredila da se jama zabetonira. Posmrtni ostaci su cekali u jami ravnih 50 godina. Izvadjeni 1991. bez halabuke.
Po cemu su te zrtve manje vrijedne od zrtava zadnjeg rata?
I nije ta jama bila izuzetak, bila je i Kapavica, Pandurica, da ne nabrajam.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2014, 14:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
NFL fanatik je napisao:
jer se zna da smo mi 92' bili u k*rcu...kakva vojska kakvi bakraci...a pogotovo u istocnoj bosni i bas u predjelima Prijedora, Bijeljine...

Prika, de mi par komentara o Sijekovcu.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2014, 15:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
PKT je napisao:
NFL fanatik je napisao:
jer se zna da smo mi 92' bili u k*rcu...kakva vojska kakvi bakraci...a pogotovo u istocnoj bosni i bas u predjelima Prijedora, Bijeljine...

Prika, de mi par komentara o Sijekovcu.

Ustvari ne bih za Prijedor i Bijeljinu - nisam iz tih krajeva pa da ne pretpostavljam - ako sam fulao o "organizaciji" tj. nedostatku iste na tim prostorima...my bad...ja mogu govoriti o istocnoj bosni, gdje smo '92 bili organizirani kao go racku, pa su u tom periodu vecinu zrtava u Cajnicu, Foci, Visegradu REALNO cinili civili...i ti su gradovi bez po muke i gotovo bez ispaljenog metka zauzeti...the rest is history.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2014, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A to ima veze sa masakrom u Sijekovcu po tome što...

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2014, 15:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
PKT je napisao:

Za Sijekovac vazi isto sto za Prijedor i Bijeljinu tj. nisam bio, pa ne bih da pretpostavljam...nije posteno.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2014, 15:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

NFL fanatik je napisao:
PKT je napisao:

Za Sijekovac vazi isto sto za Prijedor i Bijeljinu? Nisam bio, ne bih da pretpostavljam...nije posteno.

Znaš li koristiti google?
Mislim, sve što ti znaš je sa googla, pa pretpostavljam da znaš koristiti google, ajde onda malo proguglaj i o Sijekovcu. Mislim da čak nema potrebe jer ti dobro znaš šta je bilo u Sijekovcu, ali kad se radi o vlastitom prljavom vešu najbolje praviti se da ti je voda ušla u uši :)

Poslednji put menjao PKT dana 25 Jul 2014, 15:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2014, 15:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
NFL fanatik je napisao:
PKT je napisao:

Za Sijekovac vazi isto sto za Prijedor i Bijeljinu tj. nisam bio, pa ne bih da pretpostavljam...nije posteno.

http://sr.wikipedia.org/sr/Злочин_у_Босанском_Броду_1992.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2014, 15:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
NFL fanatik je napisao:
Hertzog je napisao:
Srebrenica je prica za sebe, pa je ne bih potezao. A ovde je konkretno rec o manipulaciji sa nevinim zrtvama, jer su mnogi od nevinih koje sahranjuju na rate u stvari bili borci koji su poginuli sa puskom u rukama. Ali kada godinama filujes bosnjake sa pricom kako su svi ubijani na svirep nacin bez mogucnosti da se branis, onda jednostavno, nakon toliko godina medijskog ispiranja mozga, mozes sve zrtve prikazati kao nevino ubijene. Nije da muslimanima koji dolaze na te sahrane preterano smeta takav scenario, jer oni vec 20 godina prikazuju sebe kao zrve koje su ubijene, proganjane i zlostavljane i to sve vreme dok su drzali belu zastavu u jednoj i buket cveca u drugoj ruci

Prikazivanje poginulih boraca kao nevinih zrtava ne podrzavam, jebiga, bio je rat...
Ali nisam siguran da toga ima toliko koliko pokusavate prikazati, posebno kad se radi o ovim sto su stradali 92. godine... jer se zna da smo mi 92' bili u k*rcu...kakva vojska kakvi bakraci...a pogotovo u istocnoj bosni i bas u predjelima Prijedora, Bijeljine...

Ne bih se slozio, ravnopravne borbe su se vodile za prevlast u gradovima, sada ko je preovladao u kom gradu posle je isla cistka. Imao sam ja mnogo rodbine po federaciji u tom periodu, neki su pobijeni, neki protjerani, u glavnom niko nije prosao netaknuto. Vjerujem da je takav slucaj i sa muslimanima i hrvatima.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2014, 16:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
tesko je priznati kurvi ( sa bilo koje strane ) da je postena.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2014, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
NFL fanatik je napisao:
Hertzog je napisao:
Vise nije bitan broj zrtava na raznim stranama, nego ovo muslimansko sahranjivanje na rate

Na rate se nazalost ljudi i nalaze...koliko je jos "nestalih" u ovoj zemlji?

Je'l ti fakat vjerujes da neko zdravog razuma inscenira da je nasao oca, majku, brata, dijete? I ide tamo u neku vukojebinu da ih "lafo" sahranjuje?

Please reci da ne vjerujes u to, jer je to zalosna premisa (koja se mnogo koristi i za Srebrenicu).

i sta sad??
sve dok se ne nadje i sahrani i poslednji vas poginuli, treba svaki majmuncic iz svedske/danske/norveske da ima pravo da dodje u republiku srpsku ("vukojebinu"), i da srpskom policajcu jebe mater cetnicku nasred ulice? hoce li ovako biti i sledece godine?

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2014, 16:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
ma ne. bilo bi najbolje da se RS samoukine i da svi Srbi iz RS odsele , najbolje u Srbiju, te da usput svecano uruce kljuceve svojih kuca i stanova ovim Svedjanima da se ne pate vise po Sveckoj.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2014, 23:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Schlager je napisao:
Da ne bude zabune,i da neko ne pomisli da je ovaj film Prijedorska polja smrti,neka istina,aksiom..ima ovdje i propagande i laži koliko hoćeš,ali onaj ko hoće da vidi,vidjeće neke stvari koje možda i nije znao...

Konkretno ja,imam svoj način na koji gledam takve stvari...A to je,da ne slušam ni njihovu propagandu kako ih je poginulo sto miliona,i to nenaoružanih,miroljubivih,i po Srebrenici i po Prijedoru...A niti našu,da su Muslimani u Prijedoru i Kozarcu imali maltene atomsku bombu.

Ne..Meni je od svega u ovom filmu najotrežnjivije kad vidim u filmu neke ljude,koje sam lično znao... svog tadašnjeg predsjednika prijedorskog SDS,Milomira Stakića,osuđenog na 40 godina...ili čak i Darka Mrđu,koji plače ko pička u Hagu i moli za oprost rodbine nevinih žrtava koje je pobio...
On je u ratu bio komandir interventne brigade prijedorske policije,i ja sam sličnog VES-a,i kao mladi vojnik i u ratu sam stalno bio okružen momcima iz tog roda,i znam da su to u 99% slučajeva baš čvrsti momci,kojima mnogo treba da zaplaču,da tako propjevaju i mole za oprost..nisu tu pare u pitanju,čujem da nema ništa,da ga je i žena napustila,da je pogubljen....Iz toga sam zaključio da mu stvarno nije lako,i da je zaista istina ono što kažu da je najteže kad se ugasi svjetlo naveče,pa ostaneš nasamo sa svojom žrtvom,ili žrtvama :( :(
I da ne postoji gora kazna,ni u Hagu,niti igdje na ovom svijetu od te :( :(
Uglavnom,djeco molite se Bogu samo da se rat ne ponovi..Ne dao Bog nikome :( :( ...Ništa lakše nego kuckat po forumu i biti pametan nakon 20 godina,i to u mirnodopskom okruženju....Rat je nešto sasvim drugo,sasvim druga matrica razmišljanja...najmirniji se pretvore u zvijeri,najveći bukači pobjegnu u Njemačku...

Bilo,ne ponovilo se.

U svakom slučaju smo svi mi žrtve. Nepostoji kolektivna krivica, to je besmislica, ali zločin treba osuditi da se nebi ponovio. Nažalost u zločinima NHD u Jasenovcu su učestovali pripadnici moga naroda, mada su bili minoran dio cijele priče, nanjelisu veliku štetu, prvo žrtvama, a još veču naraodu kojem pripadaju. Oni su bruka i sramota, oni su šljam muslimnskoga naroda....
Moju kolegicu Majdu su u Banjaluci silovali više puta, pa udavili i bacili u Vrbas...Ali nikad nisam krivio jedan narod za to, nego one životinje koji su to uradil, a poznaovao sam ih kao što su i oni poznavali rahmetli Majdu. I vjerujem da te životinje koje su radili ove zločine bude u znoju, i da sanjaju svoje žrtve...Božija kazna je jedina pravedna kazna...

Bilo neponovilo se, nikada i nikome više....

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2014, 02:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Banjalucki_Behar je napisao:
Moju kolegicu Majdu su u Banjaluci silovali više puta, pa udavili i bacili u Vrbas...

Знаш ли ко? Када? Ја који знам кад је ко на Мејдану прднуо, за то нисам чуо. Знам кад су кога из стана истјеривали, ко је фасовао батине, кога су држали у касарни Врбас и тукли...а не знам за дјевојку која је бачена у Врбас.
А то бих знао 100%, отац ми је у војној полицији био, а рођак у полицији.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2014, 02:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Znas li da je moj komsija koji veze sa Kozarcem nema, klao po istom a potom se "hvalio" u mojoj kuci preda mnom i mojom familijom kako i koga je klao sa sve cerkom u krilu?!? Znas li da je mene koja sam "vasa" pokusao silovati Srbin??

Dosta je vise sranja i nagadjanja vas koji ste u pelen pisali dok je rat bio samo zato jer ste nadojeni mrznjom. Pri tom mislim i na "moje" Srbe i Muslimane i Hrvate. Smoriste vise pricom sta je bilo prije 20 god. Pogotovo vas balavurdije koji rata osjetili niste!!!

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2014, 02:50 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
@Evil

majda medar..

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2014, 02:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Спавач, не контам.
Заиста нисам чуо за ту дјевојку и њену злу судбину, али у сваком случају нису бацане муслиманске дјевојке у Врбас. С једном сам ходао, побогу!

Ајкула, јел то упућено мени или...? Ипак нисам ја пуно млађи од тебе, а и пола фамилије ми живи на 20 км од Козарца, па знам понешто.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2014, 02:57 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
nemas sta kontati..samo sam se nadovezao na behara po pitanju Majde..na koju osobu je on mislio..

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2014, 02:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
ajkula je napisao:
Znas li da je moj komsija koji veze sa Kozarcem nema, klao po istom a potom se "hvalio" u mojoj kuci preda mnom i mojom familijom kako i koga je klao sa sve cerkom u krilu?!?

Sta je bilo na kraju sa njim, osudjen?

Koji je uopste poriv bio da ide u Kozarac? Pljackati?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 430 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]